View tracker

Inspiration

Gröna växter. Att det har blivit trendigt att inreda med mer grönt är väl ingen nyhet. Själv tycker jag det är otroligt fint med växter och det skapar en mysig känsla. Dessutom har jag hört att det ska vara luftrenande i och med att växter tar upp koldioxid och producerar syre som vi andas.

När jag flyttar till min egna lilla lägenhet har jag bestämt att jag ska börja samla växter. Jag har börjat fantisera om hur det kommer att se ut och hur jag vill att min vardag ska se ut. Fyra små kaktusväxter har jag redan sedan tidigare, och de ska jag hitta en plats till på någon hylla eller liknande. Sedan vill jag också ha något på fönsterbrädan, kanske en liten elefantöra?

Har ni någon favoritväxt?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Behandling, Vardagen

Ibland kan det bli så knasigt att allt bara kommer på en gång, utan att man är beredd på det, och så kraschar man. Men det får vara okej. Idag har varit en sådan dag. Jag har känt mig som världens tråkigaste människa och varit rätt asocial och suttit för mig själv och pysslat istället. På eftermiddagen kom Esmeralda (@esmeraldasjogren) förbi så vi satt och pratade en stund. Hon hade även köpt med sig en bok som hon gav mig. Alltså, vilken ängel hon är. (Tack för att du finns och peppar mig hela tiden!). Ibland får man helt enkelt samla på dessa små men otroligt värdefulla ögonblicken och aldrig sluta tro på att det blir bättre.

Likes

Comments

View tracker

Tankesnurr

Folk säger att jag tänker för mycket, oroar mig i onödan, överanalyserar varje liten aspekt av livet. Jag kan inget annat än att hålla med, men när hjulet väl snurrat igång är det svårt att få stopp på det.

Likes

Comments

Behandling, Vardagen

Tre snapshots från dagen. Bild ett visar ett fint kort som jag hittade på Bysis bokhandel. Innan lunch bestämde jag mig för att ta en tur på Söder för att utforska lite. Hittade så mycket fint som jag ville köpa men tyvärr var allt rätt dyrt och jag måste börja spara lite inför jul, tänk på alla julklappar som ska köpas också. Bild två visar väl min verklighet just nu. Eller jag ska väl säga min andra vardag, för jag vill inte att mitt liv bara ska handla om sjukdom. Idag bestämdes det att jag ska börja med näringsdrycker vilket inte är särskilt uppskattat från min sida men man får väl bara tuta och köra så att säga. Bild tre visar några härliga blombuketter som jag vandrade runt bland i väntan på mitt tåg.

Nu sitter jag på tåget och känner mig trött och sliten. Huvudvärken har kommit tillbaka och hostar gör jag mest hela tiden. Det är knappt att jag lyckas sova om nätterna. När ska den här förkylningen släppa?

Likes

Comments

Vardagen, Ätbart

26 dagar kvar till julafton. Igår fyllde pappa år, vi bakade de saftigaste lussebullarna på kvällen (ja, enligt syster och mamma iallafall) och inatt fick vi besked om att en kusin i Kina har fött barn, en pojke.

Idag tänds det första ljuset och jag äter pepparkaksgröt till frukost. Kanske kan jag få in en pepparkaka eller två också, om några dagar. Och våra hemmagjorda lussebullar.

26 dagar till min favorithögtid. En tid då vi samlas, umgås och minns. Jag vet att julen ser väldigt olika ut för alla och att det är delade känslor kring den här högtiden, men för mig handlar det om kärlek och värme. Och att minnas att även om det kan kännas ensamt och mörkt ibland så är jag aldrig ensam.

Likes

Comments

Vardagen, Behandling

Fredag, igen, och jag har gått klart min andra vecka på dagvården. Jag har haft en mördande huvudvärk sedan i måndags och i princip levt på ipren. men idag verkar det vara bättre. Generellt har jag faktiskt haft en rätt bra dag idag med givande samtal och en gnutta mer nyfikenhet på vad framtiden har att bjuda på. Fredagar innebär också bildterapi vilket är en av mina favorittimmar. Jag är inte alls bra på att måla men det är så skönt att bara få kladda med färger utan alla dessa krav och prestationsångest.

I och med första advent som är nu på söndag har det också börjat julpyntats på vår våning. Lite mer hemtrevligt blir det väl ändå.

Just det, idag är det tydligen Black friday, vilket jag i och för sig inte förstår varför vi har här i Sverige egenligen då vi inte firar Thanksgiving, men butikerna lär antagligen vara proppade med shoppingglada människor. Jag är inte jätteförtjust i att virra runt i stora folkhav men jag är en typisk sådan person som luras av reducerade priser hit och dit så kanske blir det en tur till stan ändå.

Likes

Comments

Behandling, Vardagen

Vecka två. Samma fönster, samma utsikt, samma mat. Helgen var inte den bästa, snarare lite kaotisk, så den här veckan blir det back to basics. Jag är trött både mentalt och fysiskt, och kroppen vill inte samarbeta helt. Huvudvärken är konstant och jag har befunnit mig lite som i en dimma hela dagen. Jag ska försöka samla tankarna och energin till att skriva ihop trevligare inlägg till bloggen, men nu får det vara såhär.

Likes

Comments

Bara jag

Blev tipsad av en vän om ett personlighetstest man kunde ta, nämligen Myers-Briggsinspirerade testet 16personalities som ska vara baserat på vetenskap och därför ge rätt korrekta resultat. Det man gör är att man får svara på några frågor där man värderar hur väl det stämmer överens med en själv. Och det viktigaste då är ju att man är så ärlig man kan och verkligen tänker efter i sin bedömning av sig själv.

Jag fick "INFJ", vilket ska vara en typ av diplomatpersonlighet? Ärligt talat är jag inte helt klar över vad de olika begreppen betyder men jag har läst en del på sidan om min personlighetstyp och det är nästan skrämmande hur väl det faktiskt stämmer överens med mig.

Man får bland annat läsa om personlighetstypens styrkor och svagheter, relationer och generella personlighetsdrag. Jag tyckte iallafall att det var väldigt spännande, och framförallt nu när jag försöker att lära känna mig själv och upptäcka mer om mig själv.

Gör testet ni också och kommentera gärna vilket resultat ni fick.

Likes

Comments