Hej!

Igår hade jag och mina bästavänner grillkväll. Vi grillade massor mat som höna, kött, majs, grönsaker och ost. Det var fruktansvärt gått och allt gick åt! Vad skulle en grillkväll vara utan efterrätt? Till de hade vi mudcake, bulla, glass, godis, smores. Ja visst "pricken på i" var ju det fina sommarvädret<3
Efter vi lagat maten hade vi bara mys med flickorna. Vid 12 slaget kom också några andra bekanta. Alla for hem 1-2tiden.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag är det ingen vanlig dag för det är Olivias födelsedag<3

Idag firade vi en av mina bästa vänner, Olivia. Vi var och äta i Vapiano med tjejerna och det var super gått! Vår födelsedags present åt Oliva var en sånglektion, eftersom vi insett hur otroligt duktig hon är på att sjunga!


Hoppas ni har haft ett skönt påsklov och jag önskar er en rolig fortsättning på veckan!

Likes

Comments

Hej på er!

Jag är nu i Madrid, eller det blir nu min fjärde dag här. Jag fick möjligheten att åka till Spanien via skolan. Skolan ordnade tillsammans med en Internationell Spansk skola ett utbytesprojekt. Sammanlagt kom det tio spanjorer till Finland för tio dagar, varav en av dem kom till mig och bo. Nu är jag motsvarande i Spaninen och bor hos samma flicka som bodde hos mig. Tyvärr är vi bara sex dagar här i Spanien.

Jag älskar den Spanska kulturen. Här är alla så glada och öppna. Den här livsstilen passar perfekt för mig, då det är alldeles normalt att man går med skorna inne, tar mat med händerna och det är inte så farligt om du råkar bli en halvtimme sen.


Här nedanför lägger jag några bilder jag tagit.

Min bästa kompis Katharina är också med i utbytes projektet

På bilderna ser ni Pilar. Det är hos hennes jag bor!

Flickorna<3

Bilder från soliga Madrid!

Likes

Comments

Hej på er!

Det har varit så fint väder de senaste dagarna och man har verkligen haft den sköna vårkänslan. Snart kan man äntligen börja klä sig lätt och inte bära på de tunga vinterrockarna. Snart är det ju också dags att ändra klockan till sommartiden, som är ett klart täcken på att det inte är länge kvar tills sommarlovet börjar. Jag längtar verkligen till sommaren, då man bara kan slappna av sig och behöver inte tänka på skolan. Här nedanför lägger jag några bilder från sommaren 2016 !Bilder från Malaga

Från Spanien körde vi till den Brittiska kolonin Gibraltar

Jag var med mitt handbollslag i Kroatsien, i en stad som heter Rovinji. Det var ett handbolls läger var vi bekanta oss med ungdomar runt Europa!

Jag var också och segla med min familj i somras

Vi besökte en sommar stad i Sverige som heter Trosa!

På sommaren hade vi Beach handbolls turnering och vi vann guld!

Sommaren 2016 blev jag och mina närmaste vänner konfirmerade<3

Likes

Comments

Hej!

Jag har väll berättat för er att jag spelar handboll? I varje fall hade jag idag match. Det for inte bra varken för mig eller för laget. Förlust igen....:// Det var ett stor kaos inom laget, men så är det väll ibland. Alltid är det inte så lätt då man är 15 spelare med olika tankar och åsikter. För att hållas positiv tror jag att dehär förstärcker vårt lag som en grupp.. eller så får man väll hoppas på.


​Hoppas ni får en rolig vecka! Själv ser jag framemot den inkommande veckan då jag fyller 16 på lördagen!

Likes

Comments

Hej!

Nu är jag tillbaka i Finland. Jag hade en väldigt lyckad resa. Det var just en sådan resa som jag behövde. En avslappnad resa, där jag bara kunde glömma all skola.

lördagen var vi bara i staden Nice. Vi gick massor och vi åt väldigt god mat på en lokal restourang i gamlastan. På eftermiddagen hyrde vi cyklar och cyklade längst med kusten. Vi stannade och tog bilder.

Efter vi tagit bilderna var det dags att cykla hemmåt. En kille på 17år stannade oss och sade "can you please wait 2minits" vi blev fundersamma men vi ventde ett par minuter. Under tiden sprang han i väg och när han kom tillbaka hade han med sig en blombukett, som han gav till mig. Jag blev himla förvånad, eftersom ingen i Finland skulle göra något sånt. Men självklart blev jag väldigt glad!

På kvällen var det dags för Nice Carneval. Det var så himla roligt och bra. Stämning var verkligen på topp.

söndagen åkte vi till staden Anti Bes, som ligger 20min från Nice Ville. Det var en härlig stad med fina stränder och väldigt god mat.

Från staden Anti Bes tog vi tåget till en stad som heter Ventimiglia, som ligger i Norra Italien. Vi var där på kvällsvisit. Staden var fattig men vi gick och äta på en restourang. Maten var väldigt god och restourangen var full med lokala Italienare. Det var roligt att se då man på 30min var i ett helt annat land med en annorlunda kultur. Där spenderade vi vår söndakväll.

måndagen var det dags för shopping. Vi åkte tillbaka till Polygon Riviera. Jag hittade några saker som jag köpte som jag kan visa i ett annat inlägg!

​Som helhet var Nizza en väldigt mångsidig och bra stad att åka till. Jag gillade väldigt mycket den Franska Rivieran

Likes

Comments

Hej på er!

Nu har jag levt två härliga dagar i den franska kulturen. Vi kom igår hit till Nizza 13 tiden. Vi checkade in och packade ur våra väskor. Sedan gick vi ut på stan, så skönt att våran lägenhet ligger alldeles intill huvudgatan. Vi gick runt och kikade in i några affärer, men shoppingen får vila några dagar. Men första dagen gick vi nästan bara runt och bekantade oss med området. Vi gick längst med stranden tills vi hittade en restourang att äta på. Jag åt stäkt biff med pommes och sallad!
Idag besökte vi Monaco. Det tog bara 25min från Nizza med tåg till Monaco. Monaco var härligt. Klimatet var varmt men lite målnigt, men det störde inte oss ett dugg. I Monaco gick vi längst bergen och hade utsikt över hela Monaco. Jag älskade de fina bilarna och båtarna man såg där. Kanske man nån dag själv har möjlighet till en sån.

Från Monaco tog vi tåget till en liten förort, som heter Cagnes-Sur-Mer. Där hoppde vi på bussen till en shopping Riviera, som heter Polygone Riviera. Det var så FINT, jag har alldrig shoppat på ett så fint ställe. Jag hittade lite krims krams med mig. Efter shoppingen på Polygone Riviera åkte vi hem till vår lägenhet.

Likes

Comments

Hej!

Jag skall imorgon till Frankrike, Nizza! Tjihuu<3. Jag skall försöka ta mycket bilder, som jag kan dela med er, men mitt mål är att kunna vlogga till er från min resa. Jag åker dit på tumis med min mamma, min bror kunde inte följa med eftersom han har ett nytt jobb. Så nu har vi en extra plats, för målgan :D. Man har lovat bra väder men det kan man inte lita på. Det får vi helt enkelt se där. Hoppas ni har haft ett skönt sportlov? Det har jag med mitt potatis liggande dagarna långa :p

Jag lägger ett par bilder från Nizza(google), så ni får en bättre uppfattning vart jag kommer åka!

Likes

Comments

Hej!

Idag har jag haft en härlig dag på många sätt. Jag började min morgon med att vakna 11 tiden. Det första jag gjorde var att jag åt mitt näringsrika morgonmål, som var två bröd med stekta ägg, yoghurt och ett glas saft. Efter morgonmålet tog jag det lugnt och tittade på America`s next top model. Sedan fixade jag mig i ordning och drog till Helsingfors. Där träffade jag min mamma och mormor. Vi åt på Cafe Esplanaden. Jag åt en god laxsallad och som efterrätt åt jag en jätte god smörbulla. Mumsfilibabba. Vi hade en mysig flickornas dag. Sedan förde min mamma min mormor hem och undertiden for jag till butiker och leta efter ett par fina sneakers. (Det hittade jag på Zara! ) Efter min mamma fört mormor hem, kom hon tillbaka till stan och vi fortsatte att gå runt i affärer. Vi gick också in på Roberts Cafe och vi åt hemgjort glass. Efter den härliga dagen på stan, förde min mamma mig till min kompis Olivia. I bilen på väg till Olivia talade vi om att min Mamma träffat på en Dam, som inte hade haft det lätt. Men som nu var väldigt framgångs rik. Hon sade till min mamma att hon skulle aldrig vara såhär framgångs rik om hon inte haft sina motgångar och det här är något att tänka på att livet är inte lätt och att alla har sina motgångar MEN motgångar vänder i slutändan till en styrkhet fast det i stunden kan kännas fruktansvärt och omöjligt. Det här var något som fick mina tankar och snurra och jag tänkte att FAN det här faktiskt stämmer! Men hos Olivia hade jag en väldigt rolig kväll.

Nu ligger jag i min säng och tar det lugnt, fast jag borde gå och duscha mig.

Likes

Comments

Glad vändag !

Idag var det inte en normal skoldag, för idag var det niornas bal. Det implicerar att man klär upp sig, dansar baldanser, äter, umgås och det viktigaste är att ha roligt.

Jag vaknade lite senare än vad jag brukar vakna normalt, så jag bestämnde mig för att vakna 8.50. Jag gjorde mig i ordning dvs. Sminkade mig, piffa upp håret, satt min balklädsel på mig och åt smått. Under den tiden jag fixa mig i ordning hade jag House party (en app, som man kan ha videosamtal med många personer) med mina bästavänner.
Sedan kom min mamma och söka efter mig och sjutsade mig till skolan.

Balen var i gymnastiksalen och niornas bal började med förmingel. Sedan dansade vi baldanserna. Straxt efter det åt vi god mat. Efter maten hade vi ett par uppträdanden och dansade freestyle.

Dagen tog slut två tiden och jag tillsammans med mina bästavänner riktade oss mot stan och fira vändag. Vi åt på en fin restourang som heter Elite, den ligger i Tölö. Det var riktig god mat. Vi åt pepparots kött med potatismos. Efter vi ätit for vi till min kompis @TheHappyChapter . Där var jag en stund tills jag måste åka i väg till mina handbollstreningar.

Även fast jag inte slapp på en dejt hade jag en underbar vändag. Jag är tacksam att jag har möjlighet att fira vändagen med så härliga vänner. Jag hoppas ni hade en kärleksfull "alla hjärtans dag".Likes

Comments