Idag arbetade jag med min kamrat i skolan, kl10:00-13-00.


Planera träningspass för simmare:
Vår uppgift var att hjälpa varandra jag och min kamratmed att planera träningspass för simmare, övningarna måste passa deras sport, med det menar jag t ex att simmare använder många muskler i deras kropp så vi måste göra ett pass där man kan jobba alla stora musklerna i kroppen.


Syfte:
Med denna uppgiften var syftet att vi ska lära oss hur man gör programm för olika sporter, inte bara för denna sporten som man är mest inne på för att det kan komma kunder som spelar fotboll,basketboll eller andra sporter, och då måste man veta hur man ska planerna ett program som kan passa dem.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag var jag i skolan från kl 10:00-12:00.

Jag fick en uppgift som också har med träning att göra, i uppgiften ska jag planera ett träningsprogramm för mig själv, för varje övning ska jag rita start,mit och
slutposition, och även berätta skrivtligt hur man ska göra i varje position.


Syfte:
Målet med uppgiften är att få en tanke av hur en personlig tränare jobbar och lär folk de övningarna de ska göra.


Nytta:
Denna uppgiften gav mig en jättebra strategi, inte bara för mig själv utan för mina kunder som jag ska träna i framtiden.

Likes

Comments

Idag började jag kl 10:00 på idrottenshus hos Anders Lindsjö som är min handledare.

Idag var jag bara i gymmet eftersom jag fick en uppgift som har med träning och göra, min uppgift var att se vilka övningar de olika idrottare som var i gymmet gör för olika sporter.

Jag fick skriva i mina antäckningar de olika övningar och vilka primjära och sekundära muskler som jobbar när man kör övningen.


Jag fick också hjälpa några killar som körde några av de övningarna och visa dem rätt teknik och berätta vilka primjära och sekundera muskler man använder i dem.

Det fanns några brottare som hade speciella övningar för deras sport, jag fick fråga dem varför de kör dem och vad de övningarna kan hjälpa med i brottning.


Nytta:
Jag lärde mig några nya övningar och att man ska köra speciella övningar som kan hjälpa i en specefic sport.

Likes

Comments

Mitt blogg ska handla om mina fyra veckors praktik hos Anders Lindsjö.

Jag ska skriva om de nya tränings kunskapen jag får av praktiken och om det är nåt speciellt som skiljer sig av föra årets praktik.

Jag tror att jag ska jobba med vuxna och hjälpa dem med träningprogram, ibland kommer jag träna i praktik platsen, jag kommer få lite hjälp av Anders Lindsjö eftersom han är personlig tränare samt olypisk tynglyftare.

Jag tror att jag kommer vara i gymmet nästan hela tiden för att det är där fokuset mest ligger.

Likes

Comments

Jag går på filborna skolan och läser barn och fritids programmet i åk 2 och jobbar med svenska 2.
Jag ska på praktik i 4 veckor hos Anders Lindsjö. Som är en olympisk personlig tränare.

Jag har inte fått nån information om vad jag ska göra i praktiken, men jag tror eftersom det ska vara i gymmet så kommer jag hjälpa till att skriva träningsprogram till folk som tränar där.

Praktik platsen är i Idrottenshus men ibland kommer jag åka med honom till halmstad där jag ska lära mig om hur han lär ut personlig träning till männsikor som pluggar och utbildar sig till personlig tränare som jag också vill göra i framtiden.

Jag vet inte när dagen börjar men jag trör att tiden är delad i dagen, te.x från 10:00-12:00 och sen i samma dag från 16:00- 18:00.

Likes

Comments