View tracker

Hej!
Ca en månad har jag jobbat på bistro borgen nu, och allt flyter på precis som i början och trivs fortfarande lika bra!
Var sjuk igår och ledig idag och imorgon vilket behövdes nu då min kropp började säga ifrån..

Vad har hänt sen senast?
Inte mycket speciellt, haft lite bokningar på borgen och då serverat buffé med underbart kött, gratäng en av gångerna och alltid en fräsch salladsbuffé!
Även startat med vår afterwork på fredagar vilket blev en ganska bra succé i fredags!

Förutom jobbet?
Ja då har det inte hänt jätte mycket speciellt, haft överrasknings fest för min bästa vän når hon fyllde 20, så hämtade henne och åkte hem till våra vänner (utan att hon visste) och hade en mysig kväll!

Denna helg som kommer nu blir det fullt ös, GGN är händelsen på Gotland vilket fyller alla restauranger i stan, så det blir många timmars arbete och fullsatt förmodligen! Grymt kul med mycket folk!

Lite bilder från jobb och årsdag bjuder jag på nu sen ska jag återgå till livet👌🏻

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hejsan!
Inte varit mycket bloggande på nästan hela sommaren för min del eftersom jag jobbat, varit i Tyskland och uppå det haft en ganska tuff period med mig själv kan man ju säga..

Just idag är jag sjuk, hemma med feber och hemsk värk i magen och huvudet så därför fick jag för mig att om jag inte kan vara på mitt nya jobb så kan jag ju skriva om det! 🤔

äntligen känns det som att jag hittat rätt, har bytt jobb så nu jobbar jag på bistro borgen, företaget matmuren (här i Visby)
Har à la carten på kvällarna 5 dagar i veckan och hjälper även då till i baren och servisen!

Började provjobba där för 2,5 veckor sen och då fick jag jobba 8-18 3 dagar och vara med och preppa till olika cateringar vi hade, bröllop och dylikt!
Efter de 3 dagarna fick jag även chansen att servera på ett bröllop vi fixat maten till vilket var sjukt roligt!
Bröllop är bland de finaste saker jag vet och det är en sån härlig känsla att se alla så glada och då få vara med och göra så det faktiskt blir så, en bra känsla! 😍

Men ja detta jobb innebär då alltså mer än att bara stå i köket och laga mat och att hitta ett jobb där det är lite mer varierade uppgifter på har jag längtat efter och nu känns det som att jag äntligen hittat rätt!

För att inte nämna att personalen är helt underbar, och det är med ett leende på läpparna som jag går till jobbet var dag!

Så nu har jag fått detta sagt och ska försöka komma igång mer med bloggandet igen, men vad vill ni mer läsa? Något speciellt?
Hemma matlagning/bakning/jobb/motivation/inspiration eller ja, you name it, vad vill ni läsa mer om? Kom med idéer! 🤗

Ha en underbar söndag allihopa, jag ska ligga i badet ett tag till sedan förflytta mig till soffan!😴

Likes

Comments

View tracker

Hejsan!
Väldigt längesen jag skrev på grund av att jag inte jobbat på senaste utan det bara har varit mycket inför studenten och allt.

Men har ju då som sagt tagit studenten nu, fick nya knivar, knivväska, lite drink tillbehör och bartender saker i studentpresent och födelsedags present så nu har jag påbörjat resan mot att bli bartender genom hemma träning!
Tex hälla 2cl, 4cl och 6 cl från falska med pipa i vanligt glas och sedan mäta det i måttglas och försöka få in känslan av att hälla rätt mängd utan mått alltså!

På torsdag blir det möte med sommarjobbet angående schema och dylikt så lär börja jobba nu snart! Och såklart på bästa stället, där jag hade min praktik, Koggen (scandics restaurang)

Hoppas ni alla fått en bra början på sommarlovet och vi studenter, bra början på arbetslivet!

Vi här på Gotland fick tyvärr ett tragiskt och sorgligt slut på studenten och alla mina tankar går fortfarande till Alex och hans nära och kära.❤️

Likes

Comments

Hej!
Slutade för kvällen för en stund sen, så tänkte bara lite snabbt slänga upp alla bilder från kvällens rätter och dukning!
Alla gäster (föräldrar och praktikhandledare) var riktigt nöja med rätterna, sällskapet, serveringen och ja helheten av kvällen vilket var riktigt roligt då det var vår absolut sista service i skolan!! 👌🏻

Likes

Comments

Hej!
Var längesen jag skrev nu då det varit mycket att göra, studenten närmar sig med dunder fart verkligen!! Endast en månad kvar!
Imorgon ska vi in och börja duka matsalen och preppa inför vår sista dag i köket som blir på torsdag :/
Vi har bjudit in 2 anhöriga och 1 handledare från vår praktikplats var och vi i klassen har blivit indelade i grupper om ca 4-5 st och skrivit ihop menyer med våra gymnasiearbetes rätter som vi ska bjuda på!

Här är en bild på min rätt, inte helt färdig dock!
En simpel förrätt av pilgrimsmusslor, blomkålspuré, smörstekt blomkål, friterad grönkål och syrad rödkål (på bilden fattas knaperstekt rökt sidfläsk)
Denna ska på torsdag dock bli större och användas som varmrätt!

Till förrätt ska vi ha en kajp soppa (lite närodlat är alltid kul att använda) eftersom det blir lite säsong inspirerat då!
Så idag var jag ute med vovven och plockade kajp!

Likes

Comments

Hej allihopa!
Hoppas ni haft en grym start på veckan, min start har varit hyfsat bra i alla fall!
Har varit lite hängig och seg, kanske på grund av tabletterna, men drog iväg till min praktik vid 4 idag och jobbade bara fram till 9 då det inte fanns så mycket jobb, men skönt med en kort dag när man inte är som piggast!

Så imorgon är jag ledig (eftersom jag är sjukskriven på halvtid och jobbar varannan dag bara)
Kändes lite som en ny start på ett gammalt ställe idag, kan ju det mesta på Koggen just nu så det var ändå skönt att komma tillbaka då inte allt är nytt liksom, alltid värre men även kul att komma till nya rutiner!
Men nu är vi alltså back on track och på onsdag kör vi igen!

Likes

Comments

Hej!
Skrev för ett tag sen att det skulle bli mer uppdateringar, men tyvärr har jag fått stanna upp lite i allt praktiserande och blivit sjukskriven på halvtid.
Så angående detta, det är INTE för att man är lat och inget jag direkt valt själv.
Det blev ett måste för mitt välmående och för att inte utsätta mitt psyke och min kropp för risk.

Detta är nog ingen 18årings dröm sådär sista terminen i skolan, det är riktigt jobbigt då praktiken och sista terminen i skolan är allt jag vill klara av, och sen gå ut gymnasiet och kunna jobba och vara frisk, men för att detta skulle funka var det enda vägen att bli sjukskriven nu.

Så nu framöver kommer jag bara jobba 3 av 5 dagar i veckan för att komma till ro och inte stressa och även ifall jag mår dåligt av min nya medicinering.

Men ja, allt kommer bli bättre och tråkigt nog är detta livet, jobbiga tider kommer och går så då får man bara göra det bästa av situationen och tänka långsiktigt.

Hoppas ni alla mår bra och om inte tar lite tankar från detta inlägg och tänker på er själva!
Ha en grym solig fredag, och ta det lugnt!☀️

Detta är en bild på mig från senaste veckan på en plats som för mig är riktigt lugnande!

Likes

Comments

Hejsan hoppsan allihopa!
Nu har 4 dagar gått på nya praktiken och jag verkligen älskar det, personalen är bland de bästa och stället är underbart!

Har nu praktik på Koggen som är scandics restaurang här i Visby!
Har redan fått riktigt mycket ansvar för mat och sånt, redan första dagen fick jag vara med o lägga rätter under service vilket är superkul!
Har blivit ansvarig för "dagens husman" på menyn och ska alltså varje dag komma på en förrätts soppa och en husman-varmrätt!

Har nog även fått sommarjobb där vilket dom frågade mig redan första dagen!

Så nu har ni fått veta lite hur nya stället är, hädan efter kommer jag skriva mer exakt vad jag får göra o vilka idéer och sånt jag har!

Hoppas ni alla får en bra helg, det kommer jag garanterat ha! 👌🏼

Likes

Comments

Godmorgon!
En vecka hemma på ön har snart gått och jag har fått en ny praktikplats, läkarbesök och allt känns som att det faktiskt kommer ordna sig!

Den nya praktiken blir på Koggen bredvid scandic hotell här på Gotland, så börjar på måndag!
Var där på möte idag och det kändes riktigt bra så är extremt taggad på att få börja!

Just nu håller jag på att skriva en redovisning om vitaminer och mineraler inför måndag! 👌🏻

Likes

Comments

Hej!
Mycket har hänt sen senast, har varit hemma på Gotland och hälsat på och lagat mat som min syster önskat, pilgrimsmussla och tillbehören jag valde var variationer på blomkål!

Angående rubriken, inom jobb och arbete eller skola kommer det alltid uppstå motgångar och även medgångar..
Praktiken på Operakällaren var verkligen en stor chans för mig, en upplevelse jag inte ville mista, men man kan inte få allt här i livet...
Jag lever med ångest och har mått väldigt dåligt dom senaste dagarna, det är mycket som hänt och min kropp och mitt psyke klarar inte av pressen att bo på ett helt nytt ställe och vara långt ifrån familjen så allt detta har tyvärr gjort så jag fått avbryta praktiken här i Sthlm för att byta till Gotland istället!

Så nu är mitt mål för stunden att klara praktiken på Gotland, gå till läkare igen, klara gymnasiearbete och ta examen!
Och i framtiden önskar jag att få en ny chans på praktik på Operakällaren!

Ge aldrig upp helt och hållet, ta ett litet steg tillbaka och ta ny sats bara!

(På bilderna ser ni halstrad pilgrimsmussla, blomkålspuré, hyvlad inlagd blomkål, smörstekt blomkål, knaperstekt fläsk, sockerstekt äpple och friterad Charlottenlök)

Likes

Comments