Likes

Comments

Likes

Comments

2 1/2 månad gammal

3 1/2 månad gammal

6 månader gammal

Likes

Comments

En problematik som jag funderat på väldigt mycket och faktiskt stört mig på är just ''För mig går det bra''.

Det får vi hundägare höra väldigt ofta, det flesta av oss, att när hunden är under träning och inte ska hoppa på främmande människor så säger dom ''För mig går det bra'',
Men för mig gör det inte det!

Det är himla störande för mig som har en valp på 5 månader som håller på träna bort hoppandet på främmande människor (när hon får tillstånd att hälsa dvs).
På mig hoppar hon inte och det är för att hon vet att hon inte får, för jag har redan sagt och visat från början att det inte uppskattas.

Som till exempel idag när jag var ute på en promenad så ville några människor komma fram och hälsa, det gick självklart jätte bra men så fort jag såg att hon hoppade upp på dom så sa jag ''Säg till henne när hon gör sådär, bara trycka ner hon och säga nej''.

Till svar fick jag ''Ähh, för mig spelar det ingen roll, för mig går det bra''.
I mitt huvud hinner jag då tänka: Men för helvete lyssna på vad jag säger.

Det är så himla svårt att träna en hund när främmande människor inte lyssnar på vad man säger. För er andra kanske inte det spelar någon roll att hunden hoppar men för min hund och för mig spelar det en ofantligt stor roll för framtiden. Alla i min närhet vet om att man ska trycka ner henne och säga nej när hon hoppar. Så hon hoppar inte på någon av mina nära. Jag informerar alltid nya personer om att säga ifrån då hon hoppar. Inte för deras skull, men får hunden skull.


Likes

Comments

Sitt
Ligg
Vacker tass
Rulla
Snurra
Buga
Vänta
Sitt vacker
Stänga skåpdörrar (målet är stora dörrar, men än är hon så liten)
Ha godisbit på huvud,tass och dylikt
Sitt och vänta
Skall

Likes

Comments

Bilder tagna av Ingela under Stargolds valpträff i Härnösand.

Likes

Comments

Hela helgen har vi lilla familjen varit igång! Inklusive LIlly såklart.

På fredagen bilade vi till skellefteå där hon fick träffa sin ''syster'' Bill och White hos svärfar. Där fick hon busat av sig, badat och haft det så roligt. På morgonen på lördag bar det av mot övik där Niklas mor och Mats hade hyrt massa rum på Salsåker Herrgård på en sån otroligt fin ö. Lilly tyckte det var så himla roligt att få uppmärksamhet av nästan 20 personer. På söndagen bilade jag och min lilla familj vidare till Härnösand för valpträff, dock saknade vi två stycken men vi var några stycken och det var så himla fantastiskt roligt och givande. Lilly fick träffa sin mamma, mormor och alla syskonen(-2 st). 

Maria, Stargolds kennelägare visade jätte bra tips och trick man kan tänka på och hur man ska träna dessa underbara fyrbenta individer så dom blir bra och lugna men apporterande hundar när det väl gäller. Man fick gå en och en som på bilden nedan och visa hur man går fot med valpen och samt vad man kan tänka på. Sen fick man visa lite apport vid en tydlig terrängskillnad. Det var så mycket nytt och så mycket jag lärde mig på dom timmarna. 🙌

Likes

Comments