Den här bloggen använde jag som min öppna dagbok under den tiden då jag bodde i England. Här skrev jag ner alla mina tankar, hur jag mådde och hur jag kände när jag packade ner allt jag ägde i min rosa resväska och flyttade iväg till ett främmande land hos en främmande familj.
Även fast den där tiden har varit det bästa som har hänt mig så känner jag att jag måste lägga den här bloggen bakom mig nu. Den kommer alltid att finnas kvar som ett minne för mig, och alla andra.

Som en del märker så har alla inlägg jag skrev efter tiden i England tagits bort. Jag vill bevara den här bloggen till fullo och bara ha kvar inläggen som jag skrev när jag bodde i England, allt det andra känns fel.

, den som vill följa med mig får jätte gärna följa med på min nya blogg -->Oliviasjournal . Lillyolivia hör till min första Au Pair som jag upplevde i England och så får det förbli...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

"När jag kom igenom passkontrollen och fick min väska så stod jag still vid utgången. Jag bara stod där. Jag försökte nog låta allt sjunka in men det gick inte. På andra sidan stod vm tillsammans med W och väntade på mig. Jag stod fortfarande kvar på den andra sidan av dörren och var så himla nära på att be mamma boka en biljett från Manchester till Stockholm. Men jag gick ut genom dörren."

För ett år sedan hade jag skickat iväg alla Au Pair ansökningar och precis avslutat en Friendly Chat med en tjej på Heavenly Au Pairs kontoret i London. När Skype samtalet tog slut fick jag ett mejl med två olika förslag på värdfamiljer i England, varav en blev min värdfamilj. Vid det där ögonblicket så hade jag ingen aning om vad som skulle hända dom kommande 8 månaderna. Tänk om jag skulle veta att jag skulle få åka till Karibien och uppleva ett engelskt bröllop när jag precis hade skickat in mina ansökningar?

Likes

Comments

Har precis flyttat till Manchester och ska jobba som au pair! Undrar om du träffade mycket nytt folk när du var där och typ vad du gjorde när du var ledig oså? :)

- Hej, vad roligt att du har flyttat till Manchester! Jag gick med i olika Au Pair grupper på Facebook innan jag åkte iväg. När jag kom fram till min värdfamilj i Manchester så skrev jag ett inlägg på fb och det var faktiskt tre stycken som svarade på en gång om jag inte minns fel!! Min värdmamma tipsade mig även om en grupp, så jag tycker att du ska fråga din värdfamilj också. När jag var ledig var jag antingen med min värdfamilj, tog det lugnt eller så spenderade jag en hel dag i Manchester med kompisar eller själv. Ett annat tips är att anmäla sig till en kurs. Min Au Pair kompis gick på en smyckeskurs och hon tyckte om det väldigt mycket.
Ha det bäst i Manchester!!

Likes

Comments

Och då var jag tillbaka hemma i Sverige, för alltid den här gången. Kanske inte för alltid men för stunden och iaf för sommaren. Igår kom jag tillbaka till Sverige och idag har jag tagit det lugnt. Har rensat bland alla grejer jag har på mitt rum och det blev en säck med kläder och två påsar med kartonger till återvinningen.

Jag har trivts så bra i min engelska familj och jag saknar dom varje dag. Jag har verkligen klickat med alla i familjen och även familjens familj och kompisar. Är så glad och stolt att jag har gjort det här.

Likes

Comments

Här har det ekat tomt ännu en gång.. Men helt ärligt så finns det liksom inget intressant att skriva om just nu. Dagarna rullar på som vanligt. Förra helgen var jag som sagt med familjen i en liten by utanför Wales som heter Gloucester. Åker man dit så får man verkligen uppleva Englands underbara landskap. Typ Englands Skåne. Bröllopet var najs. Har fortfarande inte riktigt smällt än att lilla jag har varit på ett brittiskt bröllop. Tänker inte skriva mer om bröllopet för respekt osv osv.

Igår åkte jag in till Manchester. Sista gången jag är där helt själv... VAD HÄNDER?? På fredag kommer familjen hit och den 13 åker vi hem tillsammans aka jag flyttar hem till lilla Sverige igen??? Vad händer med livet?? Vad hände med alla månader som jag hade framför mig när jag kom hit i november? JAG KAN INTE FATTA DET!! Nog om det. Nu har jag lite mindre än en vecka kvar med min underbara engelska familj innan det är dags att säga hejdå. Om jag kommer att gråta? Oh ja.

Likes

Comments

Idag vid 12 tiden följde jag med vm och W till Trafford Centre. Det är ett jätte stort köpcentrum som har typ allt. Har varit där ungefär 3 gånger nu med vm. Fick med mig en ny bikini hem, ett halsband och en sak till bröllopet.

Likes

Comments

Idag har det varit en härlig dag i Manchester. Fick med mig tre par kortbyxor och ett linne hem från Primark. Smarta jag skickade med alla kortbyxor med mamma när hon var här i mars. Tur Primark är bra och billigt. Till veckan ska jag försöka att fixa ett jobb till sommaren. Vill bara ha det klart så jag kan njuta den sista tiden här utan att behöva oroa mig om jobb inför sommaren.

Old Trafford, som är en fotbollsarena i Manchester, fick tydligen utrymmas idag pga ett mystiskt föremål som hade hittats. Fick två oroliga föräldrar efter mig men jag är hemma och mår bra iallafall.

Likes

Comments

Smart av mig att ta ett kort på Starbucks godaste chokladdryck när allt var slut..

Hejsan hoppsan mina vänner. Jag är inte värdens bästa på att blogga, jag vet. I torsdags var jag, vm och barnen på en farm hela dagen. Vet inte om jag kan kalla det för en farm för det fanns inga djur där bara ett café typ? Hade bara på mig jeans och linne för det var så varmt. Hej hej sommar!! Dock så har jag bränt mig skapligt mycket på axlarna..
Idag har jag inga planer utan jag får se vad som händer. Jag vet iaf att jag ska duscha och köpa lite gotta på Sainsburys inför Eurovision ikväll. Imorgon ska jag till Manchester och träffa L och K. Jag måste köpa sommarkläder pronto. Min datorladdare är även sönder så får se om det blir en ny laddare imorgon också.

Likes

Comments

Allt har ett slut, även den här resan. Jag har funderat länge på det här. Vad vill jag göra? Vad ska jag göra? Men nu är beslutet taget. I Juni säger jag hejdå till min underbara engelska familj, packar ner alla mina saker i min rosa resväska och flyttar hem igen. Tillbaks till Sverige och tillbaks till det gamla livet igen.

2 November 2015. Den här dagen kommer jag ihåg så väl i varenda detalj. Jag grät inte när jag blev avsläppt på tågstationen i Sundsvall och det chockade mig ganska mycket. Men jag var alldeles för nervös och uppspelt för att tänka på gråt. När Arlanda var nästa stationen så fick jag en klump i magen och tänkte: "Vad fan håller jag på med?". Men jag satte mig på planet någon timme senare och vips så befann jag mig i Manchester och återigen på engelskmark. När jag kom igenom passkontrollen och fick min väska så stod jag still vid utgången. Jag bara stod där. Jag försökte nog låta allt sjunka in men det gick inte. På andra sidan stod vm tillsammans med W och väntade på mig. Jag stod fortfarande kvar på den andra sidan av dörren och var så himla nära på att be mamma boka en biljett från Manchester till Stockholm. Men jag gick ut genom dörren. Efter många tårar, upplevelser, minnen, med/motgångar, resor, en Karibien resa och 193 dagar senare så sitter jag här på mitt rum i ett hus, tillsammans med en familj, som har varit mitt hem i 193 dagar, och är förbannat jävla glad över att jag inte bad mamma boka en biljett hem till Sverige igen den där dagen.

Jag har fått en till familj. Jag har turen att få ha två underbara familjer i två olika länder. När jag ansökte till det här så trodde jag aldrig att jag skulle få uppleva allt det här som jag har fått uppleva.
Förut stod jag inne på badrummet och grät. Jag grät när jag tänkte på hur den där dagen kommer att vara. Dagen då jag måste packa mina väskor och säga hejdå till familjen. Jag säger inte hejdå till min värdfamilj. Jag säger hejdå till min familj. Det kommer bli så förbannat jävla jobbigt.

193 dagar blev helt plötsligt 29. Om 29 dagar sitter jag på ett plan någonstans på Manchesters flygplats tillsammans med min familj och säger hejdå till mitt andra hem. Det kommer vara jobbigt som fan..

Likes

Comments