Så kom då den dagen då den svåraste utmaningen skulle genomföras... Det var dags att ta bilder till julkorten!
Att ta fina bilder på ett barn kan vara svårt, att ta fina bilder på två är näst intill omöjligt. Har inte hunnit gå igenom dem än, så bjuder bara på en typbild.. kan säga att majoriteten av bilderna ser ut typ som denna. Efter noga övervägande och ett snack med tjejerna (onsdag idag ju) så får det nog bli julkort i form av en session med flera kort, så man ser händelseförloppet och förstår varför bilden är så usla🙈🙈 Bättre lycka nästa år!

Veckan har bestått av en hel del promenader, varit nere på stan och gjort city gross och kvantum några gånger. Kokt julgröt, lite tidigt, jag vet. Men kom på att det är perfekt att ha i kylen till lite kvällsmat då man inte hinner fixa nåt annat ändå. Gjorde även ärtsoppa i förra veckan, det ju också sånt som är perfekt att ha färdig i kylen. Ska nog göra en laddning i denna veckan med och ha i kylen. Vissa dagar hinner man liksom inte med att laga lunchen och då blir det lätt snabbmakaroner och korv. Ärtsoppan är ju ett mycket bättre alternativ, dessutom vegetarisk och lagat från grunden så man har koll på vad som är i. Kämpar på med det där att få in mer vegetariska dagar i veckan. Idag blev det polentakräm med tofu. Det jag lärde mig av den rätten var två saker. Det blir klumpar i polentakrämen om man inte rör direkt när man hällt i polentan samt att jag aldrig med ska köpa tofu! Riktigt vidrigt smakade det, halloumi är ett mycket bättre alternativ!

Idag köpte jag något till mig själv, vilket jag faktiskt inte gjort på ganska länge. Försöker låta bli att köpa prylar/kläder som jag inte behöver och försöker tänka kvalitet före kvantitet. Min garderob till exempel ligger just nu i dvala, inga slit och släng-plagg ska få nästla sig in där längre. Planen är att när jag börjar jobba i mars så ska jag köpa lite nya kvalitetsplagg och då rensa ut lite av skiten som är i garderoben nu. Längtar!!
Det jag köpte idag var i vilket fall inte kläder, jag köpte två böcker som jag suktat efter och som legat i min inkorg på Adlibris ett bra tag. Food pharmacy, kokboken (älskar deras podd!!) och 101 stiltips, säker stil! När jag ska hinna läsa böckerna?? Hmmm, ja, de får vi se!

Den underbara myspölen, en pryl som verkligen var värd pengarna.

Prep inför fotografering...

...hur majoriteten av bilderna ser ut.

Hann inte med lunchen idag då vi hade stämt date med Olle och Gunnar, fick bli en grönblå smoothie med spenat, banan, blåbär och citron👌🏽 Den mättade dock inte så bra så fick laga middag när jag kom hem sen ändå...

Ibland blir det inte som man tänkt sig. På onsdagar så är jag ju som bekant på tjejkväll och brukar då vara barnfri. Idag strulade dock tåget till det för oss och mannen blev över en timme försenad, så det var bara att packa in barnen i bilen så fick de följa med hem till Stina. Trötta kan smågnälliga höll de ut tills deras pappa kom och hämtade dem. Agge pallade inte trycket och slumrade till en stund.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Som rubriken antyder så börjar saker och ting rätta till sig här hemma. Förkylningarna är borta och tänderna besvärar inte barnen på alls samma sätt längre. Lilly har fått full kläm på hur man äter med sked, så matningarna går också mycket smidigare. Jag har ändrat så att de får mat lite tätare på kvällen när de är som gnälligast vilket har resulterat i att barnen känns nöjdare på kvällarna. Barnen somnar själva i sina sängar om kvällarna vilket gör att våra kvällar (min och mannens) blir lite lugnare. Efter barnen har ätit och vi lagt dem så kan en av oss stanna kvar vid sovrummet och gå in till barnen om det behövs. Då kan den andra av oss diska och plocka undan och göra allt det där som behövs göras på kvällen. När barnen väl somnat så är allt prep inför morgondagen klart och vi kan varva ner i soffan en stund.

Idag var nog den mest händelserika dagen denna vecka (inte så händelserik vecka med andra ord). Vi var på babycafe på familjens hus, det var trevlig. Det var väldigt mycket folk och det ”tredje” tvillingparet som vi hört om var där. Det var två pojkar, enäggs. De var födda i början på juni, så lite yngre än mina men ungefär lika gamla som Josses killar. Vi hann inte prata så mycket idag, men de skulle också gå på tvillingträffen i slutet på november så vi får prata mer då.

Ikväll är Macke på herrklubb så jag tog barnen själv på kvällen, bad och nattning. Gick hur smidigt som helst, det är kvällar som denna när man lyckats få till både bad och nattning (samt lite pedikyr nu när barnen somnat) utan något gnäll och skrik som man känner sig som en supermamma.

Fyndade vinteroveraller på Lindex för 125 pix stycket!! Köpte även en klänning till Lilly som hon ska ha på julafton. Nu är det bara Agges (och min egna) outfit som ska inhandlas.

Kidsen redo inför kvällens bad. När man ska bada båda själv så för man ändra rutinerna lite. Vanligtvis tar jag och Macke vars ett barn och medans den ena badar så förbereder man den andra vid skötbordet osv. Nu körde jag allt inne i badrummet så att jag hade full koll på dem hela tiden.

Trötta efter kvällsvällingen

Såhär hittar man Lilly ett par gånger på kvällen innan hon somnar, bara att vända och stoppa in nappen. Sen får man hålla på så ett par gånger tills hon är så trött så hon inte orkar vända sig, då somnar hon.

Likes

Comments

Sitter just nu i sängen bredvid mina små gullisar som sover sött (för en gångs skull). Det där med att sova på dagarna är inte så poppis längre, jag för kämpa, vagga och vyssja för att få dem att somna. De har blivit och kommer fortsätta bli en hel del promenader om dagarna. Då vet jag att de sover en liten stund i alla fall. Hade de bara varit nöjda med att vara vakna så hade det inte varit ett problem, men de är supertrötta men vägrar somna.. får hoppas det är en period som går över, snart borde det väl räcka med en liten lur för förmiddagen och en på eftermiddagen. Just nu känns det som att de ligger i nåt mellanläge där de vill vara vakna mer men egentligen inte orkar, sen kan ju förkylningen och tänder bidra till att det är lite gnälligare än vanligt. Jaja, det är skönt att komma ut på mycket promenader i alla fall.

De senaste dagarna har varit ganska lugna, eftersom barnen varit lite sisådär så har vi inte gett oss på några större projekt om dagarna. Fick upp lite kläder för försäljning i helgen, strl 44 och 50, det är galet var mycket kläder man har samlat på sig. Väldigt skönt att äntligen bli av med lite. Vi bjöd in svärmor och svärfar på lite mat i söndags, det blev dansk fläskstek, de blir så sjukt god👍🏼 Fick även gjort lite barnmat, lasagne denna gång. Så nu är frysen full med käk åt kidsen. De fick den till lunch idag och det fick mycket väl godkänt😊

För övrigt har dagarna bestått av promenader, babblarna, hoppgunga, sång och sagor. Har varit så dåligt på att ta bilder på barnen om dagarna då de inte direkt varit på humör, men idag och igår lyckades jag ta lite. Nu vaknade Agge så nu blir det fullt lös igen!!

Likes

Comments

Denna veckan har varit en sån vecka man bara måste ta sig igenom! Barnen har varit småförkylda och jag och mannen med. Ovanpå det så har det blivit dags för våra små att få sina första tänder. Lilly och August tacklade det där med att få tänder lite olika. Lilly började natten till söndag med att skrika och gnälla i sömnen, vilket har resulterat i att hon har fått komma över till vår säng efter halva natten. Hon fortsatte att vara märkbart besvärad av allt kli i munnen och man förstod tydligt att det var något på gång. Första tanden kom i onsdags och idag kom nr två. Igår tyckte jag att Agge betedde sig lite annorlunda, lite mer kli i munnen, så jag tänkte att hans nog också kommer om ett par dagar. Men hans första där nere kom idag, så vi får väl se när nummer två kommer på honom. Så märkligt att de får tänder dagen efter varandra! Men det är i alla fall mycket gnäll just nu, det är vid tillfällen som dessa som man känner att man inte riktigt räcker till. Barnen vill bara vara uppe hos mig, men jag kan inte gå runt med båda i famnen samtligt. Försöker ha dem i sängen mycket så jag kan mysa med båda samtidigt, men det är ju inte riktigt lika bra som att få vara i famnen...

I tisdags var det mätning, vägning och läkarkontroll på BVC. Lilly vägde in på 8,5 och Agge på 8,3. De var 67,5 resp 68 långa. De klarade läkarkontrollerna galant, var glada och nöjda under hela besöket. Dock var de helt slut när vi gick hem så de somnade direkt i vagnen. Väl hemma så fick de testa att äta macka till mallanmål, delad i minimalt små bitar såklart.

Jag har försökt vara ute och gå en runda varje dag, trots det tråkiga vädret. Både jag och barnen behöver lite frisk luft varje dag för att råda bot på denna höstförkylning. För övrigt så har våra rutiner ändats en hel del, barnen sover inte alls lika mycket längre och inte så långa stunder. Mattider har också ändrats en del nu när barnen äter mer vanligt mat istället för ersättning. Just nu är vi i ett mellanläge, har inte riktigt fått ordning på mattiderna och sovtiderna än, men när vi fått det så kommer det en uppdaterad version av våra rutiner❤️

Likes

Comments

Nu sitter jag och mannen i bilen på väg till Helsingborg. Barnen lämnade vi hos deras mormor och morfar så vi är alldeles själva idag. Känns lite konstigt men ganska skönt att kunna släppa tankarna lite. Dessutom vet vi att dom har det så mysigt hos mormor och morfar❤️
Det blir en tripp till Ikea och väla för inköp av bland annat heltäckande haklappar och mysdress till babyskyddet.

Lite snabb uppdatering av vad som hänt de senaste dagarna. Agge har börjat vända sig till mage, han hatar dock fortfarande att ligga på mage så han blir arg ganska fort när han ligger där och sprattlar😂
Lilly har börjat lyfta på magen och förstå hur hon ska få upp benen, hon tar sig runt och bakåt men har inte lärt sig krypa än. Dock tror jag inte att det är så långt borta.
Vi har varit på babycafe på Familjens hus, barnen verkade gilla det. Lilly flörtade med både personalen och andra pojkar där, sen blev hon för trött och blev gnällig istället. Agge låg mest och chillade, lekte med leksaker och observerade de andra barnen. Josse, Olle och Gunnar var också där så vi var två tvillingpar. Fick också reda på att det tydligen finns ytterligare två tvillingpar i samma ålder som våra som går på familjens hus. I slutet på november har de dragit ihop en tvillinggrupp på BVC där alla tvillingpar under 3 år som är inskrivna där är välkomna, ska bli spännande!

Idag blir Lilly och August 7 månader, kan inte riktigt fatta att de redan blivit så stora!

Likes

Comments

Vi har redan kommit till mitten av oktober, det var ju nyss sommar! På lördag blir barnen 7 månader!! Det är inga små bebisar längre! Lilly ligger nästan bara på mage hela tiden och ålar sig runt och fram, hon kryper inte än men jag tror inte det tar så lång tid innan hon är där. August snackar konstant, idag började han göra pruttljud, förra veckan var det dada-ljud han höll på med. Det är nya saker hela tiden och just nu känns det som vi kommit in i en period då det händer så sjukt mycket och snabbt! Jag hinner inte riktigt med känner jag, men försöker filma barnen så fort de gör nya saker så att man kan titta tillbaka på det sen.

Förra veckan blev var det en ganska tuff vecka. Mackan var iväg i tisdags så då fick jag ta nattningen själv. I torsdags hade han teambuilding med jobbet vilket innebar att han inte hann hem till bad och nattningen då heller (nackdel när man jobbar så långt bort). Jag tänkte ju att barnen skulle somna hur lätt som helst efter badet, men så var inte fallet. De får kvällsvälling vid sju, sen är det läggdags och vanligtvis somnar de ganska lätt. Macke kom hem runt åtta, så då tog han ett av barnen så fick de somna i våra famnar istället. I fredags skulle han iväg på spa i Falkenberg med sitt skoputsargäng, han fick det i 30-årspresent av dem. Då fick mamma och pappa komma hit och hjälpa till lite med barnen. Vi beställde pizza och Lilly och August hoppade hoppgunga och busade hela kvällen, så de somnade hur lätt som helst på kvällen, helt utslagna av all aktivitet.

Macke kom hem ganska tidigt på lördagen, så då blev det mycket mys med barnen och en god middag på kvällen.

I söndags var det dags för Olle och Gunnar att döpas. Vi hade förberett kläder och packat skötväskan kvällen innan, så det gick oväntat smidigt att komma iväg. Dopet var jättefint och barnen var så tysta och duktiga. Vi har kommit upp i den åldern nu när många vänner har skaffat barn så det var väldigt mycket småbarn på dopet. Jag tror det var åtta barn som var under eller runt året. Sen säkert lika många som var lite äldre, trots det så var det väldigt lugnt och skötsamt både i kyrkan och efteråt. Vi fick god mat och tårta och när det började närma sig grötdags för våra små så körde vi hem. Det blev en lugn kväll med god kantarellsoppa och bad för barnen.

Vi startade denna vecka med att laga lite barnmat, köttfärssås och couscous. Jag tyckte det blev supergott, Lilly och August var inte lila förtjusta. Vi ska testa imorgon igen och se om det kanske går hem då😂

På eftermiddagen gick vi till Josse, Olle och Gunnar och blev bjudna på rester från gårdagens dop. Det var full rulle (som det lätt blir när man är fyra bebisar på två vuxna), men vi lyckades få i oss varsin bit smörgåstårta mellan matningar och blöjbyten. Barnen fick sin gröt där, sen tog vi en promenad så de kunde sova lite i vagnen. Vid 18 gick vi bort till stationen och mötte upp Macke som kom från jobbet och promenerade hem hela familjen tillsammans❤️

Likes

Comments

Herregud vad dagarna går snabbt nu, man hinner ju inte med. Det blir lättare och lättare att hitta på saker om dagarna ju större barnen blir, vilket också resulterar i att dagarna bara flyger förbi. I fredags tog vi en tur ner på stan, där mötte vi upp Josse och hennes killar. Köpte lite kläder till barnen som de kan ha i höst och vinter. Har precis rensat ut allt i strl 62, så det behövdes lite nytt i större storlekar. Nu känns det mer lönt att köpa nya kläder, dels för att de inte växer lika snabbt längre, men också för att vi hittar på mer saker om dagarna och träffar därmed mer folk. Då är det roligare att klä barnen fint.

Efter vår lilla shoppingrunda så köpte vi lunch och tog med oss hem till Josse. Efter att vi och alla barnen hade ätit så promenader vi hemåt igen. Om man får mycket uppmärksamhet när man går med en tvillingvagn så kan ni ju tänka er hur det är när jag och Josse är ute med barnen tillsammans.
Kvällen var väldigt lugn med lite hämtmat och ett glas vin.

På lördagen var det dags för kusinträff nere i Lund. Jag, syrran och vår kusin Markus med respektive brukar träffas ett par gånger om året och käka middag tillsammans. Vi turas om att hålla för värdskapet och försöker alltid bräcka varandra med udda, unika eller exotiska menyer. Denna kväll var det Markus och Sofia som bjöd in och det var danskt tema på menyn. Till förrätt smørrebröd, huvudrätt anka med rödvinssås och till dessert var det en typ av dansk äppelkaka. Våra små hade fullt upp med att hålla koll på vad nästkusin Wille sysslade med under kvällen. Vid 19.30 fick de välling och somnade, eller August i alla fall. Lilly somnade när vi körde ner till Lund och sov sedan en stund i babyskyddet så henne fick vi kämpa lite med innan hon somnade. Det gick lätt att lyfta över dem i babyskydden sen när vi skulle hem och de fortsatte att sova i bilen. Väl hemma så gick det inte lika smidigt. Lilly somnade ganska fort men jag fick ha henne bredvid mig i sängen hela natten för det gick inte att lägga ner henne i sin säng. Macke stor och vaggade August till 01.30 innan han till slut lyckades få honom att somna. Det blev en tuff natt med andra ord..

På söndagen tog vi en svängt till mina föräldrar och fikade, sen lagade vi lite god mat på kvällen. Nätterna har varit sjukt jobbiga den senaste tiden, vi hade liksom kommit in i att våra barn sov hela nätter och vaknade runt 6-6.30, men den tiden är förbi. Lilly vaknar nästan alltid på natten nu, oftast mellan 00-03, hon ålar sig och ger ifrån sig en massa ljud och blir inte lugn förrän hon kommer över i vår säng, ibland får man till och med ge henne mat redan vid 03 för att hon ska somna om.. inte alls kul, hoppas verkligen att detta går över snart.

Denna veckan började med ett besök av Josse och killarna😊 tjejkväll på en måndag istället för onsdag, barnfri! Jag och Macke har bestämt att vi ska försöka ta nattningen själv med båda barnen när den andra ska iväg på kvällen. Det blir lite bökigt för barnen att vara med på våra tjejkvällar. De kommer inte riktigt till ro på samma sätt som de gör hemma, så vi har beslutat att vi får göra såhär. Vi har varit lite låsta i att båda ska vara hemma till läggningen just för att vi har haft rutiner där det krävs att vi båda är hemma, men vi måste kunna hitta på saker på kvällarna så det är verkligen dags att hitta andra lösningar på läggningen. Ikväll, tisdag, tog jag läggningen själv för Macke behövde åka iväg. Det gick bra, båda somnade ganska snabbt. Det jobbiga är ju egentligen inte läggningen, det är stunden innan när man ska försöka underhålla två trötta bebisar. Idag blev det också en runda på stan. Det är dop för Olle och Gunnar på söndag och barnen behövde något fint att ha på sig då❤️

Det blev en omgång plommonpuré och äppelmos i helgen

Nästkusinerna❤️

Likes

Comments

Det är tisdagen den 21 mars, klockan måste vara ungefär 09.30 för både Lilly och August har anlänt, men de har inte varit med länge. Jag är utmattat men lycklig, något chockad över hur snabbt allt har gått men samtidigt väldigt glad över att allt gått så bra. Lilly, eller storasyster som hon fick kallas då, kämpade jag med i ca 15 krystvärkar. Det var tufft, men med lite lustgas så tog jag mig igenom det. August, eller lillebror, kom ut i säte på en krystvärk. Han kan jag inte påstå att jag kämpade med, han kom av bara farten. Någon av barnmorskorna i rummet frågar om jag vill amma, jag svarar att jag vill försöka i alla fall. Just då förstod jag inte varför de behövde veta det så snabbt, de kunde vi väl ta lite senare när jag hade fått återhämta mig och andas lite. Nu i efterhand förstår jag att de behövde veta om de skulle sätta sond på barnen eller inte. Då visste jag knappt vad en sond var för något, ganska märkligt egentligen. Direkt när vi fick reda på att vi skulle få tvillingar så läste jag på om det och visste att risken att föda för tidigt var väldigt stor. Det var det första jag sa till min chef när jag berättade att jag var gravid "jag är beräknad till 2 maj, men de kommer med största sannolikhet tidigare". Jag hade full koll på att graviditeten kunde ske tidigare, men hade helt missat att kolla upp vad det innebar att ha prematura barn. Något som jag numera har full koll på och enorm respekt för. Det är inte lätt att få för tidigt födda barn, det är enorm fysiskt och framförallt psykiskt krävande.

Barnen var små och sköra, men friska! Lilly vägde 2260 g och August 2000. Utöver sonden i näsan så hade de ett antal sladdar kopplade till sig för att övervaka andning och hjärta. De fick även ligga på värmebädd för de kunde inte hålla normal kroppstemperatur själva.

På onsdagen fick vi flytta in till Neonatalavdelningen, barnen blev inskrivna på neo direkt efter födseln, men vi fick ha dem hos oss hela tiden. Det var väldigt skönt att komma till neo, nu var vi bland personal som kunde detta, våra barn var i säkra händer. Sköterskorna hade sagt till oss att vi troligtvis skulle stanna där 1,5-2 veckor om allt såg bra ut. I slutändan behövde vi bara stanna en vecka, men en vecka på sjukhus är trots allt en vecka för mycket. Tiden på neo är för mig som en enda dimma, dagar och nätter passerade utan att man riktigt var medveten om det. Macke och jag sov i skift, vi vågade inte sova samtidigt och lämna barnen utan bevakning (personalen hade ju koll på dem, men vi vågade ändå inte). Var tredje timme var det matning, i början donerad bröstmjölk och sen efter någon dag när min produktion kom igång så fick de min bröstmjölk. Barnen var för svaga för att orka amma med någon ordning så jag fick pumpa igång produktionen. Det gick, men det innebar att jag var tvungen att pumpa mellan varje matning. Jag sov nog max två timmat i sträck under tiden som vi var på neo. Jag sa till Macke att han var tvungen att väcka mig när jag hade ett sovpass så att jag inte missade att pumpa. Jag visste ju att kroppen inte har några problem med att producera mjölk till två barn, men då måste man också se till att ammas/pumpas frekvent! Som ni kanske förstår så hade amningen redan gått mig till huvudet. När jag ger mig in på något, så gör jag det oftast 100% och i denna kaotiska nya värld med så mycket som jag inte kunde styra över blev amningen det enda jag kunde ha helt kontroll på.

Dagarna gick och vi blev av med sladdarna och så småningom också värmebädden. Lilly behövde ligga i solbädd för hon hade för höga halter av något ämne i blodet (gulsot), tydligen väldigt vanligt bland för tidigt födda. När hennes värden såg bättre ut så skulle vi få åka hem. Vi längtade hem, vi ville sova i våra egna sängar, vi ville slippa höra ljudet av sjukhus dygnet runt, vi ville hem till katten, men framför allt så ville vi börja livet som en familj med våra två älskare nya familjemedlemmar.

Tisdagen kom och vi fick klartecken att åka hem. Jag körde till Hässleholm och hämtade babyskydden, någon jag inte kan rekommendera någon annan nybliven mamma att göra. Att köra hem var inget problem, men att packa upp babyskydd och Isofixbas x2 samt bära ner allt till bilen var tungt och inget man bör göra en vecka efter man krystat ur två barn. Där och då insåg jag att det tar mer än en vecka för kroppen att återhämta sig från en förlossning. Det här med att ta det lite försiktigt med sin kropp är väl inte min starka sida, ett annat bevis på det är när jag tre dagar efter förlossningen tyckte det var en bra idé att gå till maxi och handla. Promenaden dit gick väl helt okej, men att sedan gå tillbaka till sjukhuset med alla varor var inte lika behagligt. Ibland måste jag ifrågasätta mitt eget omdöme, i detta fallet skyller jag dock på hormonerna och situationen. Jag behövde komma ut från sjukhuset och att handla kändes just där och då som en väldigt bra idé.

Vi kom hem och arbetet fortsatte! Detta var ingen rolig, mysig eller härligt period på något sätt. Detta var ett heltidsjobb och något som vi var tvungna att ta oss igenom. Visst fanns det mycket glädje också, man gladdes åt de små framsteg barnen gjorde. Men faktum är att detta var en tid då de egentligen skulle legat i magen, vilket innebar att de sov 90% av tiden. Fokus låg på att de skulle växa och bli starkare. Dagarna gick fortfarande i tretimmarsintervaller, mat, blöjbyten, pumpa, diska.. däremellan försökte vi få in lite sömn och mat till oss vuxna. Jag började amma barnen mer och mer och vi började dra ner på sondmatningen. Nu började min verkligt tuffa period. Att amma ett barn kan vara jobbigt, att amma två kan vara ett rent helvete. Ju mer vi drog ner på sonden, desto mer ville barnen såklart amma. Dagarna gick väl okej, men nätterna var vidriga. Jag fick inte sova någonting och kände att mitt psyke snart inte skulle klara mer. Cirka en vecka efter att vi hade blivit av med sonderna på barnen så slängde jag in handduken. Då hade jag helammat i en vecka, mao inte sovit på en vecka. Det gick inte mer, att sitta uppe hela nätterna ammandes, gråtandes pga sömnbrist, var varken bra för mig eller för barnen. Vi köpte ersättning och äntligen kunde jag bli en fungerade människa igen. Kan lätt säga att det var det bästa beslutet vi tagit, nu kunde vi hjälpas åt med matningen igen och vid 4 månades ålder så sov barnen hela nätter, vilket jag inte tror de hade gjort om jag ammat. Att vem som helst kan hjälpa till att mata tror jag också är positivt, både för oss som föräldrar och för barnen. Våra barn har aldrig (än så länge) varit särskilt mammiga eller pappiga. I vissa perioder har de velat ha mycket närhet, men vem det är som ger närheten har spelat mindre roll. När man har två små så är det väldigt skönt att det inte bara är en själv som mamma som kan ge tröst åt sina barn, mormor, farbror eller mammas vänner funkar lika bra❤️ Det viktigaste är trots allt att barnen är friska, nöjda och glada!

Likes

Comments

Den där rastlösa själen, personen som alltid måste ha något projekt igång och som har så sjukt svårt att acceptera att man inte kan göra allt, det är jag personifierad! Det har iofs aldrig varit något problem då jag har kunna köra mina projekt hemma och dessutom har ett jobb där jag hela tiden kan ta mig an nya saker och nya projekt. Kan väl tillägga att jag har en man som har förlikat sig med att det kommer vara omorganiserat i alla köksskåp och garderober om hans fru är ledig för många dagar. Eller att det plötsligt ligger garn och stickor lite överallt i lägenheten för att jag fått för mig att jag ska lära mig allt om hantverksarbetare. Allt pyssel jag har köpt på mig under åren ligger också i lite olika lådor i hemmet, visserligen välsorterat, men i princip aldrig använt. Att vara rastlös och att sitta och pyssla i timmar går inte riktigt ihop, så det slutar alltid med att jag ger upp för att det inte blir bra eller för att det tar för lång tid att färdigställa. Förr målade jag en hel del, men tavlorna blev sällan så bra att jag ville ha dem på väggen. Man är ju kräsen också och vill ha snyggt hemma, så kan ju inte ha vad som helst på väggarna.. det hänger några "verk" på hemmakontoret, mest för att jag ska ha dem någonstans och där inne är sällan gäster.

Två veckor innan bebisarna kom blev jag ju sjukskriven med ordinerat säng/soffläge, vilket för de flesta kanske hade varit rättså skönt. Bara ligga och slappa så soffan hela dagarna, käka rostmackor och dricka oboy. För mig var detta dock de längsta, kanske värsta veckorna jag varit med om. Att sitta hemma i en lägenhet som skulle behöva städas, med tvätt som skulle behöva tvättas, lister som skulle behöva dammas och framför allt garderober som skulle behöva rensas och sen att inte få göra detta. Dessutom med vetskapen om att man inte kommer få göra det innan bebisarna kommer och att man definitivt inte kommer hinna det när väl bebisarna är här!! Jag försökte fördriva tiden med att lyssna på poddar, kolla serier och att sticka. Man tog sig igenom dagarna men det kändes bara som en oändligt lång väntan på att få röra sig och göra saker igen.

Vart vill jag då komma med det här, jo, även om jag till stor del har insett att jag inte har möjlighet att göra tusen saker och samtidigt ta hand om två bebisar på sex månader så får jag ibland lite bakslag. I tisdags var en sådan dag! Det skulle handlas, tvättas, göras äppelmos, frikadeller, sås, koka torsk (man ska ju va en sån morsa som lagar maten själv till sina barn...)
Till råga på, eller kanske på grund av detta så var barnen inte på sina bästa humör. De sov inte med någon ordning vilket brukar leda till lite mer gnäll än vanligt. Jag tror dessutom att August är inte i en ny fas, enligt appen (Wonder weeks) så ska dem inte gå in i den förrän på fredag. Men man brukar märka så tydligt på Agge när det är dags. Han är vanligtvis en så sjukt nöjd kille så när faserna slår till så blir det så tydligt. Han får svårt att somna och skriker och är ledsen, enda sättet att få honom på bättre humör är att han sover mer. Men man måste ha honom i famnen och vagga honom till sömns då. Lilly är inte så tydligt i sina faser, men hon är lite mer krävande och vill vara i famnen alltid så man märker inte nån skillnad direkt.

Jag fick i alla fall gjort allt jag skulle, dock med lite dåligt samvete att jag inte ägnat så mycket tid som jag brukar åt att roa barnen. Kompenserade lite för det på kvällen när jag dansade för dem, enda sättet att få Lilly att skratta är att dansa för henne. Och man kan inte dansa lite bara, det ska hoppas och viftas med armarna, ett riktigt träningspass!

Idag hade vi med fullt upp. Efter barnen hade ätit morgonvällingen (testar att ändra så att de får välling till frukost och gröt till kvällsmat) och den obligatoriska efterfrukost-vilan så kom Mariell och hennes dotter Viktoria. Viktorias pappa är barndomskompis med Macke och vi umgicks en del för några är sedan. Nu var det ett par år sedan vi sågs sist så det var verkligen på tiden att vi träffades. Viktoria är drygt en månad äldre än Lilly och August så det var kul att se henne krypa runt här hemma. Mariell hade fullt upp med att hålla koll på henne så att hon inte välte bord och försökte ställa sig mot löst stående möbler (vårt hem är inte babysäkrat än). Insikten om att jag kommer ha fullt upp när våra börjar krypa blev än med påtaglig, får kanske snart investera i en lekhage eller grindar så man kan begränsa utrymmena lite.

På eftermiddagen kom svärfar hit för att passa barnen så att jag kunde åka till barnmorskan och sätta in min spiral. Har insett att det här med att komma ihåg att ta sina p-piller inte är lika lätt nu som det var förr, så kände att jag behövde nåt säkrare preventivmedel. Vi har barn så det räcker ett tag framöver så vill inte ta några risker! Barnen sov när jag körde så jag hoppades att de skulle sova en bra stund så att de var nöjda och glada sen och såklart så farfar inte skulle få det så jobbigt med dem. När jag kom hem igen så hade de såklart vaknat båda två, men allt hade gått bra och barnen var glada😊 Man vet ju aldrig hur barnen ska reagera när de vaknar och där är en annan människa än den de är van vid, så skönt att det inte var några problem!

Nej, jag kommer inte vara sån som lagar all mat till mina barn själv! Såklart vill man göra det men ibland måste man underlätta lite för sig själv. Framför allt när City gross säljer barnmat för 3:- st, passa på!

Äppelmos in the making

Frikadeller

Hade två trötta barn som vägrade somna i eftermiddags. Det var en timme tills de skulle äta och om det är så nära inpå maten så brukar de vara supersvåra att somna. Idag testade jag att de dem lite mellis och det funkade hur bra som helst. Efter det så kunde de sova en halvtimme och sedan vara pigga när de skulle äta kvällsmat. Om ni undrar vad det är barnen tittar på så är det en mest attraktiva varelsen i vårt hem just nu, katten, som sitter på fönsterbrädan.

Likes

Comments