Header

Nej det är det inte. För mig handlar julen om att samlas och få en trevlig stund. Bara strunta i allt annat och bara bry sig om julen och det därtill.

Två bilder från julafton när vi sitter och kollar på Kalle Anka. Övre bilden är från 2014, även sista julafton tillsammans med mormor... Då var vi hemma hos oss. Den undre bilden är tagen förra året hemma hos mina kusiner.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nej den är inte så julig men den är så mysig på något sätt. Det är verkligen en av mina favoritbilder som jag har tagit. Ljuset hamnar så bra på katten och adventsljusstaken. Den är 100% oredigerad! Den hamnade självklart i December det året i mammas almanacka.

Likes

Comments

Min moster och hennes familj skrev alltid rim till varandra när dom var yngre. Jag tröttnade till slut på det och bestämde mig för att skriva rim. Trodde jag hade flera sparade men hittade bara dom från 2007. Så jag lägger upp två olika. Det första var till en kusin och den andra var till mamma.

En bana på 24 x 8 meter
mest kända heter inte Peter
utan Björn
som inte bor i ett gatuhörn
Men med dessa kan du leka
även fast du oftast brukar neka
Du oftast stör
när vi detta ljud hör
Vi säger åt dig att vara tyst
men du nekar och säger "jag har inte gjort ett knyst"

I snart 4½ år
har denna varit vår
Man kan kela och gosa
medan den helst vill nosa
En spya här och där
fast vi håller den fortfarande kär

Kanske lite svårt att veta. Min kusin brukade alltid ta upp bollar och jonglera med dom så därför köpte jag ett tre-pack tennisbollar.
Till mamma köpte jag samma sak som jag har köpt i flera år nu. En almanacka med bilder på katten. Till slut gav jag upp och slutade rimma till mamma. Lite svårt att rimma på exakt samma sak varje år!


En bild på almanackan.

Likes

Comments

Jag har gjort så olika saker varje år. När jag gick i grundskolan var jag alltid med på Luciatågen. Sedan jag slutade den så har jag alltid kollat Luciatåg på tv, faktiskt inte i år då jag sov hos pojkvännen och var väldigt trött.
Mamma satt med i styrelsen i stallet i två år och då gick jag med i Luciakortegen. Det gillar jag med stallet, dom har alltid en beriden Luciakortege. Förr om åren så valdes Nynäshamns Lucia och hon och tärnorna fick vara med. Men från och med förra året så har Nynäshamn ingen Lucia då det inte finns intresse för det. Så då valde stallet att välja sin egen Lucia. Jag tänker inte gå med i år men jag kommer nog garanterat gå ut och titta på dom. Alltid massor av folk som går ut och kollar på det. Den här kortegen är flera år gammal och är nog ändå av dom käraste traditionerna Nynäshamn har precis vid jul.

Hemkommen från att ha gått Luciakortegen 2014. Mitt andra år jag gick med.

Likes

Comments

Idag gick jag in på stallets hemsida och läste det tråkiga beskedet att fina Spirit hade fått en fraktur på ena frambenet och varit tvungen att avlivas akut. Han var så stor men han var lika snäll som han var stor. Jag red honom senast i torsdags på lektion. Hade jag vetat att det var sista gången jag red honom så hade han fått massor av morötter! Eller i lördags när jag var i stallet. Han har varit på ridskolan i 12 år så han har ju alltid funnits så länge jag har ridit.
Det är det sorgliga med djur, det kan komma så drastiskt och dom bara rycks ifrån en. Men jag kommer minnas honom med stor glädje❤️

Likes

Comments

Svårt att visa bilder för i år då vi inte satt upp julpyntet ännu, bara adventspyntat ännu. Men ska försöka hitta lite bilder från tidigare år, ser ungefär likadant ut varje år.

Hittade en bättre bild på vår julgran också. Tagen på julafton så är lite fin med julklappar under. Stor och tät, det gillar vi. Men vi överdriver inte med pynt hemma hos oss, vi har ganska mycket småprylar så det räcker. Men tycker det ger en ganska mysig stämning i alla fall.
Har blurrat folks ansikten då jag inte frågat om dom vill vara med.

Likes

Comments

Inatt när jag hoppade av bussen så tog jag denna bild. Tagen vid 03:20 på natten. Älskar verkligen denna syn så sjukt mycket. Att se varje liten snöflinga placerar sig så perfekt på varenda liten gren eller sten. Denna värld har så mycket vackert som vi människor förstör allt för mycket. Så att bara stanna upp och se det underbara och perfekta den egentligen gör gör mig alldeles varm i hela kroppen. Var nog minusgrader när jag hoppade av men detta gör mig varm i hela kroppen. Lyssnade på musik när jag gick men sänkte ljudet så jag kunde höra ljudet av snön knarra under mina fötter.
Det är detta jag verkligen längtar till på vintern. Tänk att kolla ut över en äng som är helt orörd av människor helt täckt av snö. Något enstaka spår av djur är allt man ser. Det gör mig så lycklig på något sätt. Förstår ni vad jag menar?

Likes

Comments

Kalla mig knäpp men julfilmer är faktiskt inte min stora grej. När jag läste titeln till denna dag var jag ändå tvungen att leta djupt i min hjärna efter faktiskt en julfilm. Och den jag kom på är Nightmare before christmas. Jag gillar den filmen, även fast den är gjord på ett sånt sätt jag vanligtvis inte gillar. Sen om den är julig eller ej, ja det kan ju diskuteras. Men jag gillar den.
Jag har faktiskt en byst som föreställer Jack Skellington. Var någon samlargrej som kom ut på marknaden när jag var runt 16 år. Finns även en tomteluva med skägg som man kan sätta på honom. Brukar göra det ibland till jul.

Bild lånad från google.

Likes

Comments

Inatt så fattades det folk på jobbet. Egentligen skulle jag jobba till 01:45 men sa att jag kunde jobba över om det behövdes. Vilket det gjorde så jag jobbade ända till stängning vid 05:15. Så blev ett tolvtimmarspass för mig, 17:15 till 05:15. Bra betalt vid övertid så jag klagar inte. Får ju drygt 4,5 timmar övertid. Idag är jag jäkligt trött och kommer inte jobba över! Men bara idag och imorrn sen är jag ledig igen. Och efter det jobbar jag dag igen.

Likes

Comments

Dessa är mina absoluta favoriter när det kommer till julpyntet! Den övre bilden är på massa tomtar som vi har köpt. Dom är från före min tid, eller dom har alltid funnits enligt mig. Några har tappat sina fötter så dom har svårt att stå medan andra är hela. Vi placerar dom alltid framför en kyrka som kanske har sett sina bästa dagar, men som är fin. I kyrkan så sätter man en lampa så den ger ett sånt mysigt sken. Ja ni ser ju hur det ser ut. Kyrkan har även kunnat plingat "Stilla natt" men nu går musiken så långsamt att det inte ens går att sjunga med längre.

Den undre bilden är på massa småtomtar som min storebror gjort. Jag vet att han själv inte gillar dom men både jag och min mamma älskar dom! Han gjorde dom när han gick på dagis så dom är ju över tjugo år gamla. Några har tappat sina toppar men det gör inget. Den största är väl kanske 5 cm medan den minsta är nog mindre än 1 cm. Dom är så simpla men samtidigt så charmiga!

Likes

Comments