Header

Jag tänkte äta något gott och motiverande till lunch och läsa en god bok. Istället blev det smoothie på yoghurt, jordgubbar och blåbär framför ett avsnitt av The Good Wife. Funkar det också. Gott att dricka och bra serie.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag tycker verkligen om att fota men något jag faktiskt är lite anti mot är redigering. Ibland tycker jag vissa bilder blir så fina så att gå in och redigera är nästan som att förstöra bilden. Eftersom det snart är dags för snö så har jag lite bilder jag gillar. Även om det kan vara svårt att fota när det är mörkt så kan det verkligen göra bilden bättre. Alla bilder nedan är totalt oredigerade!

Likes

Comments

Jag är så jäkla seg. Både igår och idag kände jag att jag behövde sova lite lunch. Eller förmiddag? Nej jag har inte sovit dåligt eller lite på natten men kände att jag behövde sova i alla fall.

Idag har jag inte direkt något planerat. Ska hämta ut ett paket som kommit. Men inget annat direkt. Det har regnat i natt också. Det är nog första gången det har regnat sedan det slog om till höst. Det behövdes. Allt har varit snustorrt!

Jag har blurrat alla ungars ansikten så folk inte kan klaga. Denna bild är tagen från ett fönster på min grundskola. Tagen när jag gick i sjuan, tror jag. På parkeringen på andra sidan vägen och tomten bredvid håller dom på och bygger radhus. Allt ska rivas förutom en stor ek mitt i.
Den stora grönskan till höger kallades för gröna rummet. Nu är det ingenting kvar. Synd tycker både jag och mamma och brorsan. Den anlades ungefär när brorsan började skolan och fanns hyfsat kvar när jag gick ut men nu är den helt förstörd.

Likes

Comments

Jag har gjort så mycket att jag totalt har glömt att blogga!

Lördag: Alla ridskolehästar skulle vägas och det tyckte jag lät intressant. Stod att medlemmar gärna fick hjälpa till. Så mamma och jag gick upp till stallet då bilen var på annat håll. Tog max en halvtimme, inte så farligt faktiskt. Alla hästar kom upp på vågen, om än lite motvilligt. Stallets tyngsta var ledar-stoet. Ett kilo mindre vägde stallets största och även ledar-valacken. Foxen vägde hela 609 kg. Han ser verkligen inte ut att väga det! Alla mättes också och han var 160,5 cm.

Söndag: Jag gick hem tidigt från pojkvännen eftersom det skulle vara Pay & Ride i stallet. Tycker det är roligt och intressant att kolla. Önskar jag hade kunnat vara med men fick mitt ljusgröna kort dagen innan. (Grönt kort behövs för att kunna tävla men ljusgrönt räcker så man bara får tävla i klubben.) Under LB-klassen så fick jag hjälpa till och släppa in och ut ekipagen. Kul att kunna hjälpa till.
På kvällen så kollade jag och mamma på Inferno här nere i Nynäs. Jag tycker verkligen filmerna innan är sjukt bra och faktiskt även denna! Sen älskar jag ju böckerna också. Infero har jag inte hunnit läsa än men det kommer i framtiden. Föredrar faktiskt att se filmen före att läsa boken. Då blir man inte lika besviken.

Måndag: Dags för utbildning igen. Denna dag så var det öl. Fick smaka på dom flesta öl som vi ska erbjuda. Jag har väldigt svårt för öl sedan studentflaket men några gick faktiskt ganska lätt ner. (På provningar dricker man ju inga mängder. Du dricker max en klunk av varje sort. Mycket lukta och känna hur det känns i munnen.) En favorit var ett känt varumärke som nog många druckit. Sen finns det en glutenfri öl på marknaden som faktiskt smakar precis som vanlig öl! Köpte hem en flaska från Systemet så dom här hemma kan smaka. Sen köpte jag även en annan jag gillade. Nästan helt svart öl. Jag gillar verkligen inte mörk öl men denna kommer jag rekommendera för gästerna! Köpte även en sån flaska hem. Mamma och hennes sambo drack den till maten. Mamma gillar inte heller mörk öl men denna tyckte även hon var drickbar!

Gammal bild från Mars 2013. Hade direkt ingen bättre bild.

Likes

Comments

När jag gick i gymnasiet så fick jag en uppgift att rita en serie. Jag hade inte gjord original-uppgiften så fick att jag skulle rita en serie om Imse Vimse Spindel. Mina ritar-skills är ganska få men är faktiskt väldigt nöjd med denna. Och den gjorde att jag fick godkänt i Bild.

Likes

Comments

Ett bra tips: ska ni ut och köra så sitt inte och drick! Igår på utbildningen så skulle vi ju testa all dricka. Så jag satt ju där och provsmakade alla viner. Sen slår mig ju tanken att jag skulle köra till stallet när jag kom hem. Det var verkligen inte mycket jag drack. Hade inte påverkat min körning men hade inte klarat en poliskontroll. Och jag hade ju förlorat körkortet eftersom jag fortfarande har prövotid. Som tur var så kunde mammas sambo skjutsa mig till stallet och även hämta. Mamma hade ju typ skvallrat för alla i stallet.
Det påverkade inte hur jag mådde eller något och ärligt talat så tror jag att det var bra att jag red istället för att sitta hemma. Nästa gång får jag tänka efter bättre...

Idag är det utbildning igen men med kassa. Åker om en timme. Kommer upp ett förinställt inlägg under dagen.

Jag lekte lite med kameran och ljus i November 2011

Likes

Comments

Idag ska jag upp till jobbet och ha utbildning. Eller utbildning vet jag inte direkt men vi ska testa menyn. Så mitt bloggande kommer nog vara ganska dåligt idag. Hittar jag en rolig throwback så kanske jag lägger upp det. Om jag hinner också. Ska sticka om en timme typ. Har ingen bil idag heller så får åka tåg. Åh vad jag önskar att jag hade egen bil...

​Bild från Juni

Likes

Comments

Vet ni vad jag skulle vilja veta? Jag skulle vilja veta om någon av vår katts syskon lever. Skulle vara kul att veta om dom lever, om dom är friska och hur dom ser ut såklart. Vi vet exakt när hon föddes och var hon är född. Vi vet vad mamman hette och vilka raser hon var blandning av.

Trissan hade fyra syskon, två hanar och två honor. Det var meningen att det skulle vara brorsans katt och han ville ha en långhårig hane. Vi hittade annonsen och när mamma ringde var hanarna redan tingade. Men vi åkte och kollade i alla fall. Trissan somnade i brorsans hand och så blev hon vald. Eller hon valde oss. Sen när vi åkte för att hämta henne så hade dom fått återbud på ena hanen och dom frågade om vi ville ha den istället. Men vi tog Trissan. Mamma har berättat i efterhand att hon var sugen på att ta hanen också.
Egentligen är det väl bättre med två katter men Trissan trivs verkligen med att vara ensam. Hon får uppmärksamhet exakt när hon vill och hon slipper dela den. Och hade dom varit två så hade hon kanske inte varit lika bortskämd. Eller kanske lika knäpp. Men vi älskar henne!

​Första bilden är tagen första kvällen hemma hos oss. Brorsan sov på golvet i hallen för att hålla henne sällskap. Men när mamma hade lagt sig så hörde hon någon pipa nedanför sängen. Det var katten som ville komma upp. Mamma lyfte upp henne och där sov hon hela natten. Den nedre bilden kanske är första kvällen också, jag minns inte. Det är ändå 13 år sedan. Jag var bara 10 år när vi skaffade henne. Inte hade jag nog räknat med att jag skulle ha henne mer än halva mitt liv och att hon skulle finnas när jag var 23 år.

Likes

Comments

Hon kanske spyr på stolen men jag kan inte hindra henne från att ligga där. Plus att är hon såhär jäkla söt så har jag inte hjärta att flytta henne! Tur jag har en extra stol att sitta på i mitt rum.

Likes

Comments

Alltså kolla! För att vara tjejen som knappt kan laga mat så är detta sjukt bra gjort! Kanske borde göra omelett oftare!

Likes

Comments