everyday, health

2016. Nytt år, ny chans. Jag vill tro på det.

Året som varit har varit ett rent ut sagt helvete. Allt från träningsberoende, ätstörning, depression, ensamhet, ångest och så vidare. Tanken var att jag skulle ta tag i mitt liv, tänka mer på hälsan och bygga upp ett självförtroende. Det var inte riktigt det som hände, och när det gick upp för mig att det inte längre funkade blev det kaos. Nu sitter jag här, med en önskan om att jag kan gå tillbaka till kroppen jag hade för 8 månader sedan, att mina tabletter äntligen ska börja fungera på mig och att jag ska kunna sluta konstant tänka på socker. Jag minns inte ens senast en dag då jag inte åt socker...

Mitt liv är kaos. Osäkerheten sitter som berget i mitt psyke och jag blir inte av med den. Snälla 2016, låt mig bli av med den.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

everyday

Jag är ledsen, men jag kommer inte kunna blogga på ett tag. Det är så mycket som händer i mitt liv just nu och jag känner att jag inte klarar att ha bloggen samtidigt också. Får se när jag börjar uppdatera igen.

Likes

Comments

everyday

Tillägnat hela dagen till att skumma genom 24 sidor om det minst intressanta jag kunnat tänka mig. Pluggat som en galning men vet inte om något sitter som det ska, det återstår att se efter provet om 15 minuter...

Ikväll väntas Core puls och Body pump, efter det har jag bokföring att plugga på. Livet leker inte just nu, om man säger så. Motivationen till skolan ligger på noll.

Likes

Comments

everyday

Det jag inte insåg i söndags när jag skrev veckans träningsupplägg var veckans läxor. Då jag har prov i samhälle imorgon så bestämde jag mig för att hoppa över träningen idag och läsa på istället. Detta kompenserar jag dock med ett extra pass imorgon kväll istället, vilket blir body pump.

Tänkte ta lite nya bilder idag vid träningen, men då det inte blev av får det bli ett inlägg utan bilder ikväll. Kommer ta fler bilder imorgon!

Likes

Comments

Med inspiration från WeIt inleder jag den nya veckan med att skriva om veckans mål och veckans träningsplanering. Tänker att jag på detta sättet håller motivationen att följa dem😉

Under hela denna veckan (vecka 18) är det följande som gäller:
Inga snabba kolhydrater (godis, glass, läsk, kakor, vitt bröd, flingor och modifierad stärkelse såsom chips).
Att lägga upp dagen i frukost, lunch, middag med två mellanmål däremellan, alltså inget småätande.
Träna effektivt och ta vara på den tiden som spenderas på gymmet.

Måndag: Styrka* + Step Up + MRL (110min)
Tisdag: Styrka* + Core Puls (60min)
Onsdag: Styrka* + Pilates + Zumba (140min)
Torsdag: Vila
Fredag: Mage/Rumpa + Löpintervaller (60min)
Lördag: Ben/Armar/Axlar + Löpintervaller (60min)
Söndag: Vila

*Styrka är enkla övningar såsom ex. squats, crunches och lunges som utförs under dödtiden innan ett pass.

Har ni några mål inför veckan?

Likes

Comments

Hann endast ta en bild idag på träningen, skyndade mig hem så fort jag sprungit intervallerna då jag blev så fruktansvärt hungrig!
Dagens lunch och post-workout bestod av en omelett helt gjord på 2 äggvitor (jag tycker nämligen inte om äggulan) med skinka, ost och persilja. Det tillsammans med 1 dl mjölkshake från arla!👌

Löpintervallerna:
5 min uppvärmning
3 min jogg följt av 2 min powerwalk i 5 intervaller.
5 min nedvarvning.

Likes

Comments

Laddar med havregrynsgröt till frukost inför träningen senare. Visste ni att man tydligen ska kunna prestera bättre under träningen om man ätit havregrynsgröt några timmar innan? Kommer såklart äta något mer innan också, men det blir först om en timme.

Havregrynsgröt:
1/2 dl havregryn.
1/2 dl fiberhavregryn.
Ca 1 krm salt (jag mäter dock i handen).
2 dl vatten.

Idag väntar en timmes Body pump följt av 35 minuters intervaller på löpbandet. En annan sak jag läst är att man får bättre resultat av sin cardio-träning om man tränat styrka först, hoppas det stämmer!
Uppdaterar mer senare.

Likes

Comments

everyday

Vad är en lördag utan tacos? Övertalade familjen att prova kycklingwraps idag, vilket blev supergott! Fajita, tortillabröd, guacamole...👌

Nu väntar familjekväll med mina underbara chokladbollar och några rader mörk choklad. Är jag ensam om att älska att bara vara hemma med familjen?

Likes

Comments

Vad mitt lördagsgodis blir denna lördag, en hälsosammare version av chokladbollar!

Hälsosamma chokladbollar:
1,5 dl fiberhavregryn.
2 msk kakao.
2 msk stevia strö.
Ca 2 msk lättmjölk/kallt kaffe.
3 msk lättkvarg.

Jag gjorde en halv sats och det räckte till 8 st små chokladbollar. Personligen tycker jag de är supergoda, men min familj håller inte riktigt med. Mer för mig!😍

Likes

Comments

Gick upp vid åtta och tog bussen en halvtimme senare mot gymmet, där väntade 30 min styrka för mage följt av 60 min intensiv spinning. Måste dock erkänna att den inte blev så intensiv för min del då jag inte ville gå in till 100% så rätt inpå min förkylning😉 men jobbigt var det i vilket fall!

Imorgon har mina föräldrar 18-årig bröllopsdag, men en timmes body pump tänker jag klämma in vid tolvsnåret. Jag kan inte vänta på att komma på banan igen!

Likes

Comments