Det är såååå förbannat skönt med sommarlov.

Många av oss tar till sig den lyxen med att åka utomlands till värmen för att slippa den bästa årstiden vi kan ha. Och nej det är inte konstigt alls att fly den enda värmen vi får här i Sverige eftersom det finns länder där man nästan grillas upp av solen. Men såklart skulle jag gärna åka men det är inte alltid man kan varje sommar av olika skäl. Då kommer denna otroligt irriterande biten, att om man inte åker någonstans på hela sommaren så är det ju inget som hindrar ens vänner till att åka. Så de åker till Turkiet, Kroatien, Grekland, och vad det nu finns för länder som har över 30 graders värme. Och själv så lämnas man helt ensam med Snapchat som visar hur otroligt bra alla andra har det. Men det finns ju inget som hindrar en från att gå ut med familjen och hitta på något. JO det gör det, JOBB. De har ju såklart inte sommarlov som vi yngre har (om man inte har sommarjobb såklart) och ska därför jobba hela dagarna. 

Så nu har jag ju kommit på allt man inte kan göra på sommaren (i princip ingenting). Men vad kan man göra då? Jo det jag gör just nu, sitter med fläkten i högsta blåst och kollar på youtube videos om hur man "ska" sminka sig och "7 saker folk stör sig på" som jag bara måste veta. Inte för att jag varken har råd med sminket som de använder eller att jag ens orkar att sminka mig så varje morgon, men det är väl alltid intressant.

Sommarlov är ändå härligt (för att inte verka så negativ, för faktiskt så är jag en väldigt positiv person). Man har långa sovmorgnar varje dag och man har inga tider att passa. Man kan cykla iväg och köpa jordgubbar eller andra smaskiga saker som får en att vattnas i munnen. Man kan gå ut på egna äventyr, prata med människor man aldrig pratat med förut. Efter ett tag kommer vännerna tillbaka och ser ut som brända prinskorvar med ansikten. Och man kan äntligen umgås med människor. 

Sommaren ska man njuta av och inte ta för givet så ha ett fortsatt trevligt lov!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Åh fy vad jag hatar att vara sjuk! Man orkar verkligen inte göra någonting än att ligga och vara halvdöd i sängen. 

Men det värsta av allt är att när man väl ligger där halvdöd i sängen och tycker synd om sig själv så ska visst allting hända. Man har fått 10 nya läxor i skolan som måste lämnas in veckan efter, klassen hade visst bestämt sig för att åka till Spanien för en dag, och Shakira kom på besök. Okej, men nu kanske jag överdriver lite en aning men ni fattar grejen. Jag brukar också träna och när jag tycker själv att jag är i bra form och känner mig allmänt bra så ska jag alltid råka ut för feber eller ont i halsen, eller något som gör att jag hamnar på samma nivå igen. Så typiskt.. 

Ja så nu sitter jag här i min säng och är lite sådär halvdöd men det är helg och för första gången så har det inte hänt en miljon grejer som jag missar. Kanske turen vänder för mig. Och kanske kanske hinner denna förkylning och det onda i halsen försvinna innan jag tappar allting igen och får börja om på nytt. 

Men tack o hej!


Likes

Comments

Halloj där!

Alla har vi varit små och alla har nog sett bilder på när man var liten. MEN vad är det med alla fula frisyrer man hade när man var liten. Kanske är det något som endast har hänt mig men jag har haft endast en frisyr från min barndom som man kommer ihåg lite extra mycket, hårhjälmen. Och nu undrar ni "hårhjälm" vad är det egentligen. Jo det är så att jag hade turen att ha mycket hår när jag var ung och mitt ansikte var bokstavligen klotrunt med två knubbiga kinder som alla tyckte var så gulliga. Men med det klotrunda huvudet och med den luggen jag hade då gjorde att det såg ut som att jag hade en hjälm gjord av hår. Och mina föräldrar visar det stolt upp med ett flertal bilder inramade i hemmet. Ja men det är tur att man har föräldrar som älskar en och tar hand om en även om man kan se lite konstig ut i sin barndom. Jag levde iallafall inte då hockeyfrillor var populärt.

Men när man växer upp så har jag lärt mig av mina föräldrars misstag. Nej! det har jag inte. Jag har klippt exakt samma frisyr nu som jag hade när jag hade ett klotrunt huvud och knubbiga kinder. Tack & lov för att mitt huvud har smalnat och mitt hår inte ser ut som en hjälm längre!


Likes

Comments

Bussar är bra att ha. De tar dig dit du vill åka och har ofta bekväma stolar att sitta i. Men det kan vara så att man kan bli så bekväm med dem att man sover i dem.

Det händer mig ofta och det finns inget man kan göra åt det. Men det man gör när man väl sitter där på bussen och nickar till så börjar man undra om det är någon som såg vad man gjorde och börjar kolla runt i bussen efter blickar. Och man tänker "herregud håll dig vaken nu folk stirrar på dig nu och det ser ut som du rockar till den lugnaste låten i världshistorien" Men sömnen kommer sakta men säkert tillbaka, även om man stirrar ut för att hålla sig vaken och folk kollar konstigt på dig utanför som om du stirrade på dem. Men det kan gå till ett stadie att det nästan går lite för långt (det här har hänt mig). Man börjar drömma sig bort och försvinner lite och till sist sitter man där och tuggar i sömnen och drömmer att man äter en baguette. Och när man väl märker vad man verkligen håller på med så sitter man där på bussen och flinar för sig själv. 

Men såklart kan man ju luta huvudet bak mot ryggstödet, men då finns det ju chans att man öppnar munnen så stort att man tror en fluga ska flyga in. Och att luta huvudet mot fönstret är ju inget man ska göra då det 1. är guppigt mot fönstret och 2. man kan riskera att lämna en fläck när man väl tar bort huvudet (för vi alla har fettigt hår någon gång). Jag har upplevt allt detta själv men det är egentligen inte en stor grej, och det är säkert ingen som egentligen bryr sig. Vi är alla människor och det är okej att sova på bussen med öppen mun och lämna fläckar på rutorna medan man drömmer om mat. Fullt naturligt.

Busslivet kan vara tufft ibland, men det är allt mysigt med bussar ändå.


Likes

Comments