View tracker

Många vill ofta veta om varför jag fick placeras i familjehem, hur det va att växa upp med någon jag aldrig förr hade träffat.
Jag ska förklara för er.
​Jag är 1 av 3 barn som fått lämna mamma, min bror placerades långt innan jag föddes, min syster var också placerad innan jag kom, alltså så har mamma haft sina problem med både alkohol och droger långt innan jag föddes då min bror är 17 år äldre än jag. Socialen skillde på min och min syster från vår mamma och vi bodde på barnhem, dock tillsammans med mamma ett tag, både mycket drama men även glada minnen har jag från den tiden med mycket utflyckter men jag var inte äldre än 3-4 år där jag bodde där och det var inte längre än ca 8 månader som jag var där, min syster var tyvärr kvar ett tag efter att jag placerades i jourhem alltså ett korttidsboende tills dess att man blir placerad på en längre placering i ett familjehem.
Jag fann mig väldigt snabbt och jag är även fått veta nu när jag blivit äldre att när jag skulle träffa mina familjehemsföräldrar så fick de låtsas som om de kännt varandra sedan tidigare men det hade de inte, det var ju för en god sak, jag skulle inte bara ryckas ifrån den trygghet jag hade byggt upp hos den familjen jag bodde i. förtroendet till den nya familjen jag skulle bo hos skulle komma och det blev en enkel förflyttning, men kontakten med jourfamiljen fanns fortfarande kvar och jag kände mig trygg och stabil när jag var hos både jourfamiljen och mitt familjehem. Känslorna byggdes starkare och jag började kalla familjehemsföräldrarna för Mamma och Pappa, då den största tryggheten fanns där. Men min Biologiska Mamma kommer Alltid vara min Mamma, det kan ingen ändra på.
Tyvärr försvann mycket av kontakten med min syster, vi träffades ett fåtal gånger tillsammans med mamma, ofta efter att jag umgåtts med både mamma och min syster var det ofta svårt att somna då jag saknade dom. Min syster har alltid vart min idol, har alltid sätt upp till henne, hon hjälpte mig alltid och tog hand om mig. Det är jag så tacksam över.

Även om det var mycket drama och så så har jag alltid känt mig älskad.Men vissa negativa minnen sitter tyvärr djupt inom mig och när de kommer fram kan jag ha svårt att släppa det och önska att jag kunde åka tillbaka i tiden och bara göra det som jag  ville och få det att sluta, Men det är inget som går nu längre och minnena tror jag alltid kommer att finnas kvar.
Bara att tänka på det ger mig en stor klump i magen och det tåras nästan i ögonen. Men den historien får jag dela med mig av en annan dag,

Hoppas detta inte blev för mycket på samma gång!

Kram på er!Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Då så kommer mitt första inlägg...tänkte ni skulle få lära känna mig lite.
Kommer ta med er på en resa från 1996 till 2016 tar så mycket som ja minns (årtalen är inte 100% rätt ;D)
 
1996: Jag föddes 23:56 den 3 November på Östra Sjukhuset i Göteborg, va namnlös ett kort tag tills mamma bestämde sig för att jag skulle heta Linda.
 
1997-1999: Mycket saker händer här, jag flyttar till barnhem med min syster Malin där mamma också är med oss men sedan är det bestämt att vi ska placeras i forsterhem, så efter ett antal månader på barnhemmet hamnar jag hos ett par som som bor i Kullavik utanför Göteborg.
 
2000-2001: Jag flyttar till Nygård till den familjen jag bor i nu, och vi flyttade till lödöse som jag bor i nu.
 
2001-2005: Umgånge med min mamma och pappa, en gång i veckan tror jag det va om jag minns rätt, min kontakt med mina syskon va inte den bästa då vi va placerade på olika ställen, vi träffades iprincip bara på födelsedagar och liknande.
 
2006-2008: kotakten blir bättre med min syster, men kontakten med mina föräldrar blev sämre, inget umgänge med min pappa, svagt umgänge med min mamma.
huset vi bor i renoveras vilket ipricip alltid pågått men ett nytt fosterbarn kommer.
 
2009-2012: Kontakten med min syster växer mer och mer och vi umgås ett par gånger i månaden till och med. Under 2012 börjar jag gymnasiet och påbörjar en resa som ska göra mig till djurvårdare och slutade med åtminstonde med att jag jobbade på blå stjärnans djursjukhus sommaren 15.
 
2014-2016: Jag träffar en underbar person som idag är min Pojkvän och bästa vän men mer om honom senare i bloggen. 2015 tog jag studenten en fantastisk händelse och sommaren var full av jobb på ett ställe jag även ska tillbaka till sommaren 16. Och slutet på 2015 kommer det ett tillskott i familjen iaf ett tag framöven en flicka på 5 år sprider glädje mer än någon annan!
 
Även om jag haft en del motgångar i livet har jag ändå lyckats bli en bra person, lycklig och älskar livet!
 
Detta va en mycket kort version av mitt liv xD mer får ni veta i bloggen!
 
Hej svejs!
 
 

Likes

Comments

View tracker