Ja jag har varit på Strömsholm idag sen klockan 09.00 till cirka 14.30. Jag och några andra som blivit kallade till provet blev först informerade om hur skolan hade för upplägg och vilka inriktningar man kan välja inom häst linjen. Efter infon gick vi runt på området och kollade blad annat på elevhemmen och matsal, även såklart stallarna på utsidan. Sedan efter visningen av området så gick jag och moster och åt lunch på Gula hästen, jag tog en pasta med kyckling och lite grönsaker.

Efter lunchen så var de lite tid över så vi gick och kollade lite extra på området och hur allt såg ut även inne i gymnasietsstallet. Sedan var de dags för ridprovet vilket jag var ganska så nervös över då man inte känner hästarna vi skulle rida. Vi var sju i gruppen och jag fick rida en mörkade brun häst första halvtimmen och sedan byta till en fux andra halvtimmen. Jag tyckte själv den första hästen ( Twister ) var svårast då den inte riktigt var min typ och inte så följsam och hade huvudet ganska så högt hela tiden. Den andra hästen ( Bond ) var mer min typ och jag hittade snabbt vilket tempo han hade och hur känslig han var, han var följsam och lyssnade bra, var inte för på i traven och allmänt trevlig. Men jag tyckte de kändes lite oklart när jag var klar med provet, sedan pratade jag och moster och hon tyckte det var bra och att hon höll med om att den andra hästen var bättre.
Efter ridningen fick vi och fikade och sedan åkte vi hemåt. Jag själv somnade i bilen på vägen hem, vilket jag tror jag behövde för jag var så trött efter intryck och ny miljö, nya hästar och människor.🏇🏼

Men detta var min dag idag och väldigt nöjd att jag tog mig igenom provet. ☀️

Det gula huset på sista bilden var de ridhuset vi gjorde provet i☀️🏇🏼

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments