​Før helgen så kjøpte jeg meg denne vasen, og satte de fantastisk fine rosene i. De har nå slått seg helt ut og er et syn for øye. 

Jeg blir rett og slett i godt humør av å se på dette, jeg synes de er så vakre. Ikke så mye som skal til!

Ønsker alle en fin dag!

#blogg #roser #vase #kahler #design 

Likes

Comments

Lappen lå som en stein i sekken, og kjentes som en høyst irriterende flue som surret rundt i hjernen min, der jeg sorgmodig vandret hjemover. Jeg lurte på om den kunne forsvinne sporløst, om jeg bare lot være å tenke på den? Kanskje kunne jeg forsvunnet? Men nei, om alt annet forsvant inn i det sorte hull, så ville nok den blitt liggende igjen. Lappen til mor, med informasjon om at at skulle være skitur på skolen, alt vi måtte ha med oss av remedier og når startskuddet skulle gå!

Jeg hatet å gå på ski, avskydde det rett og slett! Og for hver gang disse turene ble arrangert av overpositive skientusiaster, ble mitt hat enda litt større. Selv om jeg hver gang trodde at NÅ, nå var det ikke mulig å mislike det noe mer enn jeg gjorde - så nådde det nye høyder hver gang! Det var etter at jeg begynte å tenke selv, de foregående gangene hadde jeg virkelig prøvd å dele entusiasmen med de andre, uten å finne en mikroskopisk glede i dette.

Jeg hadde ikke ski! Jeg ville ikke ha det, og hadde det ligget under treet en jul så ville dette ødelagt hele jula for meg. Så da var det ut på låneren i nabolaget hos de større ungene. Selvsagt ble det noen ganger ski jeg overhode ikke passet. De var for lang eller for kort, smurt feil eller ikke smurt i det hele tatt. I beste fall var de gnidd inn med et stearinlys opp og ned et par ganger, før den store dagen. En ting slo aldri feil, og det var at de var bakglatte. Men om skiene hadde vært perfekt laget til meg, så ville det ikke utgjort noen forskjell.

Så der skulle jeg altså gå og nyte turen, med null rytme for hverken tak eller balanse! Jeg falt mer enn jeg holdt meg på beina. Og des lystigere alle andre var, jo svartere ble mitt humør. Været satte sjelden en stopper for disse turene, så vi gikk selv om smådjevlene blåste omkapp med snøen. Ski var ikke noe for meg! Jeg kunne ikke gå på ski, kan det fremdeles ikke og har ingen ønske om å lære det heller!

Da mine egne barn kom i den "skiglade" alderen så knøyt det seg i magen min hver gang, men jeg sa aldri noe. De hadde fult utstyr og deltok stort sett på disse dagene uten å kny. Men jeg skal ærlig innrømme at jeg lot de slippe unna et par ganger. Når de ikke ville, brukte jeg ikke masse energi på å overtale dem. Skal si at jeg følte meg som en god mor når jeg lot de slippe! Dyna i sofaen, med tegnefilm på tv, kakaoen og appelsinen som skulle inntas i skogen en plass, ble istedet spist/drukket i et lunt og godt hjem - langt borte fra den påtvungne og forhatte aktiviteten til mor! 

Vel, jeg lurer på hvordan det kunne utviklet seg dersom dette ikke var tvang? Det var faktisk tvang, med trussel om nedsatt ordenskarakter dersom vi ikke deltok. Eller at vi barna som ikke mestret det å gå på ski, hadde fått en ordentlig opplæring? Jeg vet ikke, jeg bare vet at det ikke kommer ski (uten motor) på disse beina! Ikke om jeg hadde en pistol rettet mot tinningen!

Må si at jeg fryser litt innvendig når jeg kommer over at skolene arrangerer skidager, for jeg vet at det sitter en stakkar der som føler det akkurat slik jeg gjorde! Kanskje tidene har endret seg, men meg hjelper det dessverre ikke :) Dette skapte ingen glede hos meg, tvert imot!

Flere som minnes skidagene på skolen slik?

#blogg #skole #individuell #interesser #ski #skidager #minner #trauma #tvungen #negativ #barn #foreldre #glede #skrekk


Likes

Comments

Man kan saktens trekke på smilebåndet når man ser hvilke lover de har i de ulike statene. Heldigvis har vi ikke kommet så langt i Norge enda, men vi er vel på vei der også :) Fikk meg i alle fall en god latter her når jeg googlet litt om dette emnet. Herlig i grunnen. Disse reglene gjelder enkelte stater i USA, og ikke alle. Så da har man jo en mulighet til å flytte på seg dersom det skulle være vanskelig å forholde seg til noen av de. Mange av disse er nok av humoristiske innslag, men god er de :D

1. Er du ugift og kvinne? Glem fallskjermhopping!

2. Lån ikke ut støvsugeren din, det er nemlig ikke lov!

3. Enarmede pianospillere har ikke lov til å ta betalt, dersom de tilbyr sine spilltjenester til noen. Greit å vite om en er på sparebluss til et bryllup f.eks

4. Dersom du som innbrudstyv skader deg ved innbrudd, kan du saksøke huseieren.

5. Du har ikke lov til å bære skuddsikker vest, når du dreper noen. Kan det være fordi den drepte skal ha en mulighet til å skyte deg før han dør, tro?

6. Det er ikke lov å ha på seg en falsk bart, dersom den skulle fremkalle latter i kirka! Knegg...

7. Det er lov å skyte bjørnen, men du må ikke ta bilde av den når den sover! Hssss, bjørnen sover - liksom!

8. Det er lov å banke kona si. Men kun på søndager på tinghustrappa. Det er i en stat. I en annen er det lov å banke kona si hvor som helst, men bare en gang i måneden.

9. Det kan ikke bo mer enn 6 jenter under samme tak. Den kan jeg forstå, des flere jenter sammen, jo mer bråk!

10. Dersom du blir tatt for å stjele såpe, så må du vaske deg selv helt til såpen er brukt opp. Ville vel muligens stjålet såpe selv, for å få vaske meg selv, så den var jo ikke så dum den.

11. Det er forbudt å plystre under vann.

12, Dersom du kjører rundt med en sau i bilen så må denne ha lue/hatt på seg. Pen i tøyet med andre ord!

13. Det er overraskende nok, forbudt å kjøre bil om du er blind!

14. Ri ikke en hest om du har influensa. Det er nemlig en stor synd det og.

15. Det er ikke lov å banne mens du spiller minigolf. Vitner nok om dårlige tapere, så dermed er det forbudt.

16. Er du plaget med mus i boligen så må du huske å få deg jaktkort før du setter ut fella. Det er nemlig kravet for det.

17. Ingen bil, uten fører har lov til å kjøre i mer enn 96km/t. Bra, så vet de det. Bilene som kjører uten fører.

18. Det er forbudt å skyte på vilt fra en bil som kjører, med mindre det ikke er en hval.

19. Det er ikke lov å kle av seg i en badstu. Håper det ikke er varme der da!

20. Skal du slippe en fis, så husk å gjør det før kl.18.00 på torsdager. Etter da er det også forbudt!

En god latter forlenger livet!

#blogg #usa #regler #lover #forbud #påbud #morsom #humor #amerikanere #latter

Likes

Comments

Jeg har nok kanskje vært litt treg når det gjelder denne søtpoteten, for i går prøvde jeg den for første gang. Finnebiff med fersk champinjong, løk, brokkoli og hjemmelaget peppersaus, servert med søtpotetmos og tyttebær.

Kan ikke si annet enn at det var nydelig. Konsistensen på søtpotetmosen var litt "rar" ifht. vanlig potetmos. Men det smakte kjempe godt, og spesielt til finnebiff. Har du enda ikke prøvd søtpotet? Vel slik laget jeg den, og jeg anbefaler denne oppskriften :)

Søtpotetmos :

Skrell poteten og kutt i terninger. Kok den i ca. 30 minutt. Mos de og tilsett en klatt smør, litt fløte og salt og pepper etter smak.

Enkelt og greit.

#blogg #søtpotet #søtpotetmos #oppskrift


Likes

Comments

Hei alle sammen.

Ja, nå er jeg ute å tester nye bloggplattformer. Blogging er gøy, og slik må det være. Jeg blogger for tiden på blogg.no, og har trivdes med det. Men det er ikke til å komme unna at klimaet der kan være noe "slitsomt". Nå er det jo ingen tvang å være der heller, så da får jeg ta på meg ansvaret og se om jeg kan trives like godt om ikke bedre andre steder.

Er ikke sikker på om jeg gjør dette helt riktig og tar gjerne imot tips og råd fra andre med mer erfaring fra denne plattformen :) Hvordan er det å være her?

Ha en trivelig søndag :)

Likes

Comments