Sommaren är snar slut och det är snart dags återgå till rutiner till 100 %. Det ska verkligen bli skönt att få komma tillbaka till jobbet igen! Det har ju inte varit något vidare badväder här på västkusten över sommaren så att ligga på stranden med bikini har ju inte varit prio ett och det är väl skönt!

När det är sommar och alla har semester blir det lätt att man träffar folk man inte har sett på hur länge som helst, vilket det är så mysigt!!!

Så hade jag sagt för två år sedan. Nu skäms jag bara över att se alla människor. Kan ni gissa varför?? Jo pga av min förändrade kropp. Jag hatar när folk kollar snett på mig och man ser hur personen tänker oj vad hon har gått upp mycket i vikt, är det samma person??

Så här ligger det. Hösten 2013 började sakta min utmatningsdepression smyga sig på. Vi hade det extremt tufft med Isabell . VT 2014 började den visa sig mer och det slutade med att jag fick antidepressiva tabletter för att må bra. Tyvärr hjälpte inte det fullt ut så jag blev sjukskriven hela sommaren och började sakta jobba under HT 2014. Jag kände att jag fick orken tillbaka med paniken kom över mig när jag såg vad dessa tabletter gjorde mot min kropp.... Jag var så obekväm att se mig själv förvandlas till något jag aldrig sett tidigare. Jag tog tag i träning och Viktväktarna men ingenting hände. Jag bestämde mig för att sluta med dessa tabletter och det har hjälpt lite. 4 kg försvann ganska direkt. Men jag skäms fortfarande så mycket över hur jag ser ut. Att inte vara bekväm i sin egna kropp är det värsta man kan tänka sig.

Men jag kämpar och kommer fortsätta kämpa tills jag når mitt mål (att trivas i min egna kropp) om det så ska ta mig 5 år.

Så istället för att ge mig konstiga blickar! Ge mig en kram, stötta mig eller vad som helst!! Försök att acceptera mig som jag är NU inte för den jag VAR

Jag är en KÄMPE! Jag har gått igenom så mycket i mitt liv och ändå står jag stadigt på benen!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 137 readers

Likes

Comments

Man blir så frustrerad som förälder när man inget kan göra när medicinen tar över vår dotter. Isabell har fått ökat upp sin adhd medicin då vi kände att den förra dosen inte gav rätt resultat. Nu har hon alltså fått ökat upp med 5 mg och det märks att medicinen och Isabells kropp inte roligt är vänner med varandra :-(
Hon har svårt att komma ner i varv och vila efter lunch. Hon vill sova men kroppen säger annat :-(
När hon blir arg då blir hon verkligen ARG! Innan doshöjningen kunde både vi och Isabell kontrollera henne när hon blev arg. Nu har hon börjat med att kasta sönder sitt porslin i rummet. Man hör hur hon ropar Mimmi aj och direkt efter hör man hur porslinet går sönder.
Här om dagen blev hon arg över att hon inte fick dricka saft så hon gick in i sitt rum och rev ner allt 😱😱😱
Här är beviset 👇

Eftersom vi nyss började höjningen så tar det väl säkert några dagar innan den ger effekt. Det känns ändå bra att vi har ny telefonkontakt med läkaren om 2 veckor :-)
Jag hoppas verkligen att allt lugnar ner sig annars får vi nästan tänka om och kanske minska dosen igen.
Att hitta den rätta balansen när man ska medicinera är oftast väldigt svår tyvärr.

Nää nu ska jag ta och städa Isabells rum :-)
Ha en trevligt söndag 😊

  • 306 readers

Likes

Comments

Den frågan ställde jag mig själv igår kväll när jag la mig bredvid Isabell i vår säng. Hon började nämligen tugga kraftigt på tungan i några minuter och sen kom det små små ryckningar i högerhand och höger ben :-( Idag har vi inte märkt av någonting än så länge och det känns bra!

Likes

Comments

  • 233 readers

Likes

Comments

Kan inte riktgt förklara glädjen inom mig!
Isabell är fortfarande anfallsfri!! Hon utvecklas mer och mer för varje dag som går.
Idag kunde hon berätta med tecken allt hon hade ätit "kött, potatis och sås" inte nog med det, hon berättade oxå att hon hade lekt mamma, pappa hon hämtade paddan och visade stolt bilden dom tagit på förskolan där Isabell och hennes vänner leker mamma pappa barn!
Jag hoppar av glädje just nu, kan inte tro att det är sant!
Kan vi äntligen börja se ljuset??? 😊😊😊

Likes

Comments

Jag är så glad!! Isabell har varit helt anfallsfri i 3 veckor 😊😊😊 Hon är en helt annan tjej, hon är glad och det händer så otroligt mycket när ingenting ligger och stör. Hon börjar pratar mer och mer kommunicerar med bilder på ett helt annat sätt. Jag hoppas verkligen att detta positiva fortsätter! Just nu mår Isabell som allra bäst 😊

Likes

Comments

1 vecka fick Isabell vara frisk innan det var dags för runda 2. Förkylning feber och hostan är åter tillbaka och vi har en tjej med mindre energi och sämre humör. Än så länge har inte anfallen kommit på besök och jag hoppas att dom håller sig borta ett bra tag!! Gärna flera år om jag får önska!
I och med att Isabell är sjuk så kan vi lika gärna ta feber å snuva på Melvin när vi ändå håller på...
När ska denna sjukstuga gå över?!
Jag hoppas att vi alla friska inför påsken som snart är kommen!

Det ända positiva just nu är att vi får njuta av underbart vårväder 😊☀️☀️☀️🌞

Likes

Comments

Hur hanterar man den frågan om man inte är gravid?
Förra veckan träffade jag en bekant som jag inte har sett på flera år, när hon ställer frågan åh va roligt att du oxå är gravid när ska du ha?
Där och då blev det en konstig stämning. Hon såg på mig att jag blev chockad över frågan och hon försökte rätta till det med "nej du har ju så klart en massa kläder under jackan" vi skrattade bort allting men det hände någonting med mig.
En sten kom rakt in magen och jag ville bara gå därifrån och gråta.

Alla ni som känner mig vet att jag haft några tuffa år där medicin har gjort att jag ökat i vikt vilket jag har mått dåligt av. Nu börjar jag sakta sakta komma tillbaka till den jag var innan. Hade precis börjat acceptera att så här ser jag ut och så får det vara. Vilket konstigt nog ledde till viktnedgång.

Jag har tidigare hört folk pratat om jag är gravid eller inte vilket oxå har gjort mig ledsen.

Men frågan är vad som är värst att få frågan själv eller höra bakom ryggen??

Hur hade ni gjort??

  • 365 readers

Likes

Comments

Passar på att plugga lite medan Isabell vilar.
Ikväll väntas det årsmöte för Lärarförbundet med kollegorna 👏🏻👏🏻👏🏻🙂

  • 319 readers

Likes

Comments

INFLUENSAN har kommit på besök 👎🏻
Jag började känna av halsont redan i början av förra veckan men tänkte det går nog över!
Körde ett bodyjam pass i onsdags och förmodligen det som triggade igång allting.
Förkylningen kom smygandes på torsdagen och på fredagen sa det bara PANG. Förkylningen bröt ut helt och hela helgen blev drabbad 😢 men trotsade förkylningen i lördags och gick på bio med Melvin och Jonas. Även om det tog all min kraft så var det värt var enda energi❤️
Förkylningen försvann på söndagen men då kom hostan och febern på besök istället 🤒
Idag är det första dagen jag är feberfri och har lite energi annars har jag legat totalt däckad.

Inte nog med det, när vi hämtat Isabell på kortis i söndags var hon väldigt hes och hängig.
Igår var hon jätte dålig så nu är det hennes tur att åka på detta elände.
Nu hoppas jag bara att Jonas och grabbarna klarar sig! 🌸

Åh just det..... Jag har fått paket 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

  • 326 readers

Likes

Comments