​Betygssystemet 

Alla förväntar sig att man ska lyckas, vara på topp och samtidig kunna ha en fritid och leva utan stress.

Vi ungdomar är inte genier. Vi är fortfande barn. Vi lever i en miljö där det förväntas en prestation som är perfekt. Man förväntas närvara på alla lektioner och vara fullkomlig klockren med att kunna få ett toppen betyg. Vi betygsätts på hur vi presterar och det är orättvist eftersom alla har olika jobbiga dagar. Alla är inte bra på allt.

Vi elever har så fullt upp med skolan för att kunna förbereda sig på vad som ska ske gör så att vi inte hinner med familj, vänner. Man hinner inte med och då kanske de vuxna kommer med argumenten "lägg ett större fokus på skolan än sociala medier" "vi har oxå varit barn du skulle bara veta hur det var för oss". Det hjälper inte oss ungdomar. Vi blir inte bättre över att ni klagar om hur vi har det. Vi lever i ett samhälle som lever i nuet. Men vi klarar inte det. Vi ställs med krav att vi ska prestera på olika saker och om vi presterar ett C när man har A  i alla andra kriterier. Räcker inte det. Vi räcker inte till. Ni säger till oss att vi måste sluta stressa men det kan ni inte begära om vi nu får de läxor av Er eftersom ni lärare har svårigheter med att kommunicera. Såklart är det ungdomar som mår Psykiskt dåligt. För det ni kräver från oss är orimligt. Ni ger oss ultimatum. Ni ger oss ett liv vi inte vill ha. Ni säger att ni bara förbereder oss för gymnasiet, högskola. Men tänk då till. Ni kan ha barn. De barnen kan som precis alla andra barn gå in i väggen. För att de inte räcker till. Vad ska man då göra? Vi kan inte göra något. Vi är vi . Hjälp oss då att kunna lösa de problemen för en bättre skolgång. Ni gör oss inte större. Ni krymper vårat psyken med hjälp av de nya betygssystemet A-F. Vi är alltid A. För vi bör betygsättas på vad varje individ kan och inte vad vi ska förväntas kunna.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag tar en paus till skolan har börjat så får jag se om jag börjar igen

Likes

Comments

Ens kvinnas liv.
Det står redan över de sociala medierna.
Tänker bara ta med mina åsikter.
Vad menas då med en kvinnas liv?
Hur tänkte jag där?
Jo, det är så att samhället e helt sjukt.
Vi skriver på medier att vad har vi för samhälle egentligen. Men vi gör inget åt det. Allt är så fuckat redan och det tar ju inte bara en dag att fixa allt.
Vi kvinnor, tjejer får stå ut med så mycket, män med men vi kan klassas som hora medans killen klassas som kung. Det är i samma situation. Vi tjejer har blivit tillsagda av våra föräldrar att man ska vara försiktig för att det finns män som kan göra hemska saker. Killar kanske får höra det med men vi måste bli mer försiktiga. För vi tjejer klassas som svaga som inte kan försvara sig. Det är bullshit. Vi är lika starka som killar. Då menar jag inte fysiskt utan psykiskt. Att vi tjejer måste vara rädda när vi går i en tunneln på kvällen.
Vi klassas som svaga.
Män som tror kvinnor tillhör köket?
Hur tänkte ni där?
Vi har lika mycket rätt.
Hur ofta står det att en man har blivit våldtagen? De är oftast misshandlade. Detta ska inte ens vara med? Inte ens hända något av det.
Och de personer som skyller på att det är invandrare som gör det mer. Kan nog säga att det är bullshit. Det kan vara vem som helst. Din granne, lärare , VEM SOM HELST!
Det är mest de som står ut i samhället.
När vi är i rätten av att ha blivit våldtagna elr misshandlade. Man kan vara för välutvecklad för att någon dom ställs.
Tror nog de Tjejer som blivit våldtagna inte bryr sig ett skit om pengarna utan bara att få det gjort. Jag tror ingen vill stå öga mot öga som har skadat en för livet.

Jag är glad att mina föräldrar är så försiktiga med mig. Men de ska de inte behöva vara. Detta ska inte hända.

Tjejer är inte svaga de är bara samhället som tror det.
Vrf klassas tjejer som svaga?
Vrf har det blivit så?

Konstiga kramar Stina ❤️

Likes

Comments

Taggade för skolan?
Sen förra veckan har jag försökt tagga elr sakna skolan men jag kommer inte på ett ända som får mig att vilja komma tillbaka..
Jo visst det är roligt att börja 9:an äldst and that shit men asså sista året okej men det är ju inte precis slut på pluggandet.
Polen och Berlin ska vi till i början av terminen och det är ju ändå roligt 😌 men inte så roligt att jag överlever resten av 9:an.
Något ni är skrämda för??
Har flera saker men kan säga två.
1. Nationella i spanska. Tror ni att man kommer ihåg ety språk som man pratar ibland och inte sagt ett ord om på hela sommaren. Tror ni jag gillar språket?
Nä.
Det gör jag inte.
2. Orienteringen som väger upp hela jävla betyget typ. Har jag tränat i sommar?
Nä.
Gillar jag att orientera?
Nä.
Har inget lokalsinne tror ni att jag klara att springa själv i en skog med en karta? Haahah bästa skämtet att man kommer lyckas.
Aja några dagar kvar sen gäller det.
Konstiga kramar Stina❤️

Likes

Comments

Bara bilder
Konstiga kramar Stina 📷

Likes

Comments

Så vad ska detta. Jag har iallafall kommit hem och är hur slut som helst. Vad ska detta....

Blyghet kanske? Vad är blyghet? Vad menar du med det?
Jag är en högljud människa som älskar att prata. Kan prata hur länge som helst.. Med de jag känner då.
De jag inte känner fryser jag till och vågar inte gå fram och prata, presentera mig elr något liknande.
Blir helt stel.
Kan berätta en händelse..
När Niko börja på vår skola så var det bara jag och yuan som var vårt lilla Gäng. Men Niko verkade blyg elr jag vet inte men iaf så stod jag och Y och prata om hur vi skulle gå fram och fråga om hon ville hänka med oss.
Det sluta med att hon hade hört allt och jag hade flyget upp i ansiktet på henne och fråga henne. Det blir ju liksom inte så bra. Man kan få fel bild om en.
Det är helt enkelt pinsamt..

Kort och diskret inlägg 😂

Konstiga kramar Stina

Likes

Comments

Vi kör två dagars blogginlägg på detta. Elr vad sägs?
Men igår var det 2 avcheckningar på min bucket List.
Så vad var det?
1. Duscha och raka benen i en sjö med schampoo , balsam och allt.
Gör ni det varje dag? För det gör iaf inte jag hahaha. Det var iaf jätte roligt för vi gjorde det alla tillsammans och man kunde dyka med schampoo i håret. Kan säga att man gjorde duschandet mycket roligare.
Vad var nr.2 då???
Jo det var att bada Naken. Ja, ni hörde rätt.. Jag bada naken i sjön med the girls.haha vi går Wild.
Aja gör inte det varje dag. Efter mycket trötta tjejer så gick vi upp.
Men innan vi bada nakna så hade vi absolut inget att göra och klockan var liksom ändå 22.00 och det var halvt ljust så vi åkte och leta reda på en Max. Och drack lyx shake. Ja, kan ju säga att jag aldrig har åkt runt 22.00 i 40 min för en shake.
Men det var bara mys.

Idag vad hände då?
Jo vi åkte runt 14.00 och skulle till ett köpcentrum i typ med bil 1.5 timme och när vi kom fram så var vi så sömniga och vi ville bara äta. Så vi käka lite olika. Åt asiatisk buffé. Sen skulle jag köpa en sak men det blev en annan sak.
Köpte en lyx shake påvägen hem. Så nu är vi hemma och bara ska ta det lugnt .
Konstiga kramar Stina❤️

Likes

Comments

Det blev ju inte precis ett blogginlägg igår för jag var på Liseberg och kom inte till stugan förens vid 23.10 så vi var rätt slut. Tänkte oxå att inte någon skulle läsa vid den tiden..
Men iaf så var det en skit bra dag. Fan va najs det var igår.
Men vi åkte Lisebergs banan och den var rätt så lame.. Men det är tradition att åka den först.

Men vi åkte Kålorado och helix och den nya..
Och en massa andra.
Men jag har lärt mig att Karma slår tillbaka.. Säger att det inte kommer något vatten och jag blir inte blöt och någon sekund efter så blev jag iaf inte torr längre.
Men vi åkte det mesta.

Käka på burger king igen..
Åt 3 sockervadd.. Sockerkick hahah...
OMG älskar sockervadd.
Mycket kö.. Typ 40 min kö hela tiden.. Men ändå fan va kul vi hade.
Ligger nu på madrassen och klockan är 12.00 typ. Vi ska bara hänga i stugan✔️💯
Konstiga kramar Stina ❤️

Likes

Comments

Dag nr 3.
Vi vakna runt 11 idag igen. Asså igår. Det var så flummigt. Niko hade somnat och jag , Rosling och Tuva flumma så mycket .. Runt 4 fick vi lugn och ro😂
Har huvudvärk som in i Hahahaah


Men vi drog till stan efter att ha fixat och fotat i 3 timmar och sedan runt 13.00 var vi vid heden och gick runder. Käkade på burger king.
Asså denna dagen har varit galen.
T och R måste ha tagit något för de skratta åt allt. Men bara glädjen i gänget är så härligt. Vi skrattar tillsammans och sover tillsammans.
Vi går på toa tillsammans. Vi gör allt tillsammans. Ingen ensam stund.

På kvällen så börja jag skvätta vatten och allt det sluta med att vi bada med kläderna på. Hahah
Så nu är man iaf ny duschad och klar. Varma kläder och förhoppning att man inte ska bli sjuk..
Men denna kvällen kommer vara oförglömlig.
Är sjukt glad att jag kunde få komma hit.

Det ända som hörs är när man pratar, det ekar över sjön då. Inga bilar och inte en massa folk. Det är sååå fint. Har nog redan sagt detta.😂

Konstiga kramar Stina❤️

Likes

Comments

Nu är man äntligen i Göteborg.
Från att komma hem och sova en natt i sin säng till att åter packa väskan igen.
Men nu är det dag 2 här för att det var ett längre inlägg igår.
Efter 2,5 Tim på tåget med Niko och Rosling och espresso house käk.
Vi satt och hade skit mysigt. En mamma bjöd på vattenmelon.✌🏽️
Kjelle och Tuva mötte upp oss på centralen och vi åkte till stugan. Asså det är så lugnt och skönt 😳😍

Det är en till semester utan en massa ljud. Man hör inga bilar. Inte massa människor. Det är såååå mysigt. Vi har badat och och bara snacka en massa. Vi åkte ut med båten. Allt är bara så mysigt. Sover på golvet med Rosling och Tuva och Niko i soffan. T och R gick upp tidigare och gjorde frukost och jag och Niko gick upp senare.. Haha

Fick väcka Niko men okej.. Jag gillar och sova..
Men idag har vi plockat blåbär för att jag är beroende. Käkar blåbär hela jävla tiden. Sedan ut med båten lita. Skjutit med gevär idag. På burkar då... Jag var den ända som aldrig träffa, stod tom 1 meter bort så det slutade att jag kasta toffla. Hahahah
Erkänn jag är rolig. Elr nää😂
Men vi har suttit bara och tagit det lugnt , käkat grillat. Så nu ska man duscha utomhus i utomhus duschen. Hoppas det finns varm vatten när jag ska duscha..
Konstiga kramar Stina ❤️

Likes

Comments