Om ni inte har förstått dess tänker jag göra "Hur du" inlägg. Vill ni ha det?

okej, idag blir det hur du tjänar pengar. 

Här är en lista:
1. Panta, vilket är det enklaste. (om du har en affär nära vill säga), du kan fråga dina föräldrar och grannar. 

2. Ha loppis. Det är mycket enklare än att ha shpock mm. Du kommer få mycket sålt och tjäna mycket pengar, tro mig. Det är också lätt att googla loppisar nära dig, och så kan du be dina föräldrar att skjuta dig, om du har bakluckeloppis, vill säga. 

3. koka kaffe och gör smörgåsar, ställ dig sedan vid tåg stationen och ta typ 15kr för en kaffe och 20kr för en macka. (på morgonen, tjänar du mest.) 

4. städa hemma, du kanske kan få 5kr för att tömma diskmaskinen och 10kr för att tvätta. 

5. Du kan köpa ett paket med godisremar, för säg 700kr och då är det kanske 50st och kostar att köpa in 14kr st och då kan du sälja dem i skolan för 20kr, men funkar nog inte jätte bra om det finns en butik i närheten som säljer godis. 

6. Dela ut tidningar, du kanske får 1kr och 50 öre för varje tidning. om du delar ut 500 tidningar har du 750kr. Dock är det ett av det jobbigaste sätten att tjäna pengar på. 

7.skapa en blogg/youtube.

8.köp aktier. 

9.kör poker. 

10. köp lotter. 

ses. 

ps. de tre sista var skämt. 

Likes

Comments

Jag erkänner jag har inte A i allt kanske inte ens ett A, jag får lite A här och där på uppgifter men inget speciellt, eller jag vet ju inte. Vi får vårt första slutbetyg innan jullovet, hur är det med er? Alla skolor lär ha så eller? 

Jag kan inte säga att jag är en plugghäst, jag gör läxan på kvällen innan eller på morgonen innan, vilket är stressigt. Så egentligen vet jag inte hur just du fungerar, hur då måste jobba för att det ska funka, om du måste plugga in alla ord morgonen innan eller varje dag i veckor. Jag kan bara säga att jag har ett bra minne, jag vinner alltid memory, om det säger något. Det jag menar är att för mig räcker det att läsa igenom t.ex. "glosorna" en gång. 

Men jag var orolig sommaren innan jag skulle få mina betyg. Jag googlade, tittade på tusen youtube videos "hur man skulle få bra betyg". Allt var kompliserade tekniker och metoder, att man skulle göra speciella metoder på lektionerna, sova kallt för att konsentrera sig bättre, till och med äta glass till frukost - inget funkade, inte för mig. För jag funkar inte m jag inte får en macka till frukost, eller måste ha färgkoder för "viktigt" och "oviktigt". Men jag funkar om jag går upp sent, går och lägger mig rimlig tid, inte bli störd på morgonen. 

Men det viktigaste av allt är att om läraren inte säger att du behöver anteckna, behöver du inte det. Du behöver inte veta när Gustav Vasas brorsons syster fyller år, trots att läraren nämner det, för det skulle inte läraren ha med på provet om hon inte var någon viktig men om hon var viktig skulle han/hon be er att anteckna det. 

Så här är några småtips:

1. Lyssna inte på forskare och youtubers om det inte funkar för dig, men om det inte gör det. Sluta att göra det dem säger.

2. Lyssna på din kropp, du kanske inte kan gå upp fyra på morgonen för att må bra, ta då någon timme sovmorgon istället för att kolla på Netflix eller youtube. 

3. Anteckna det som är viktigt. 

4. slösa inte bort din skolgång på att plugga på rasterna, eller aldrig göra något mot reglerna. Ha kul, du lever bara en gång! 


Ses! 


Likes

Comments