Nu har det blivit dags för ännu en youtuber! Och eftersom jag är aningen försenad med denna lucka tänkta jag inte tipsa om bara en utan TRE stycken, si ni där ja! Lite snäll kan jag ju vara iallafall, och denna gång blir det youtubers som kör julkalendrar!

Zoella

Först ut är en kanal jag följt i många många år, Zoella var en av de första personerna jag började följa på youtube, detta var innan hennes kanal var en av de största i världen. Denna tjej har verkligen kommit lång, och ja, jag förstår varför. Hennes videos är riktigt välgjorda. Och (!) Hon älskar julen, i juletid brukar hon ha en serie på sin kanal som heter 24 days of Zoella, och så även iår. Hon gör hauls, julklappstips, bak-videos och massa mer.

TatcherJoe

Näst på tur är Joe Sugg, Zoellas bror! Ja, hans kanal hittade jag genom Zoellas, och hela förra året var jag nästan besatt av hans kanal, den är riktigt riktigt rolig och hans röst kan man bra lyssna på när man ja gör precis vad som helst, för att inte ge er fula bilder i huvudet kan jag ju nämna att jag brukar kolla på hans videor när jag diskar, det gör det hela en smula mindre smärtsamt. Hans julkalender består av att han vloggar varje dag fram till Jul, denna julkalender är faktiskt på hans vloggkanal, en sido kanal till hans riktiga kanal.

Mathilda och Andrea's Julkalender

Den tredje och sista julkalendern för detta inlägg blir en svensk en, Andrea Hedenstedt och Mathilda Lundqvist känner ni kanske igen från deras podcats Mathilda och Andrea's blogpod? De har också varsin youtube kanal och gör iår en julkalender tillsammans och öppnar varannan lucka på Mathildas kanal och varannan lucka på Andrea's kanal, lätt, underhållande och fina vloggar. Perfekt att kolla på när man slösurfar på nätet och söker julfeelis.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag och en julkalender, hur tänkte jag där?

Det kommer ju inte i närheten upp ett inlägg om dagen här, men vetni vad gör väl det? så länge jag lyckas med att sprida lite värme och glädje är jag nöjd. Så ska vi ta och öppna alla luckorna som lämnat sen sist?


Hela helgen har klackarna slått i taket och smöriga jullåtar har dundrat ut genom högtalarna. En riktig succé helg som lämnade mig sängliggandes hela söndagen, men det är väl det julfester brukar sluta med. Men förutom att bara partajja har jag också lekt jultomte, en hemlig jultomte.. Det får ni höra mera om snart

Likes

Comments

Julklapp till mig själv

När det kommer till att skriva önskelistor inför julen brukar jag önska mig saker som jag annars inte skulle köpa själv, och de senaste åren har mina önskelistor maxat mina vuxenpoäng, som iår när jag önskar mig en dammsugare av tomten. Tråkigt men nödvändigt.

Men när det kommer till att köpa julklappar till sig själv, brukar ni göra det? Jag brukar inte, visst går en del av skatteåterbäringen till något nytt och fint till garderoben men jag brukar inte kalla det för julklapp. Men idag beställde jag faktiskt en riktigt fin present till mig själv, en riktig nostalgi tripp av dess finaste sort,

jag ska i mars gå och se första harry potter filmen, med live orkester i hartwall arenan! Hur coolt?! Och lite nördigt, jag ska inte ljuga. Jag ska gå dit med min bästa nörd kompis, kanske det känns lite bättre om jag betalar hans biljett och han betalar min. Så får det räknas som en fin julklapp från båda två istället. Ni som lyssnat på senaste avsnittet av frukostpodden vet hur mycket jag älskar att ge bort upplevelser i present och detta om något kommer verkligen bli en upplevelse, HARRY POTTER I HARTWALL ARENAN, vem kommer på en så underbar idé?

Likes

Comments

Det är inte bara här på bloggen jag kör med en julkalender, även i frukostpodden pratar jag om julrelaterade saker varje söndag fram till jul, i det senaste avsnittet delar jag och malle med oss av de bästa jultipsen vi har och malle bjuder även på julklappsrim i form av rappande, vill ni höra hur det låter kan ni lyssna på avsnittet här !


Likes

Comments

Julfilmer , OJOJ julfilmer är mitt kall när det kommer till december, varje kväll vill jag bara mysa ner mig i sängen bland hundratals kuddar, tända ljus och en magisk julfilm framför mig, jag tror det är det jag tycker om med julfilmer, att det finns något magiskt i dem alla, att julen för någonting gott med sig och iallafall jag blir lycklig av att se hur allt bara löser sig i dessa filmer. Det senaste netflix har haft att bjuda på är dessa tre som jag varmt kan rekomendera, de är alla otroligt klyschiga, sliskigt söta men magiska!

Likes

Comments

Vet ni känslan när man har haft så mycket att göra så man helt enkelt glömt bort att öppna julkalendern, men sen när man inser det mittiallt får öppna TRE stycken luckor på en och samma gång, det är glädje!

Och det är precis vad som kommer att hända här på bloggen idag. Tre sköna luckor i julkalendern ska öppnas och vi börjar med den 5e luckan där jag redan avslöjat att det kommer handla om en youtuber och personen jag vill lyfta fram i dagens lucka är inspirerande, rolig och en riktig kämpe.

Alexander Falk är hans namn, han är 18 år och har en youtube kanal där han gör roliga klipp, storytimes och vloggar. Alexander har en hemsk sjukdom, cancer. Han har fått beskedet att cancern inte kan botas, det är ingen hemlighet det är inget hyschysch, det är läkarnas ord, men Alexander gör det absolut bästa man kan göra när man fått ett sådant besked, han har inte lagt sitt liv på paus, han har en bucketlist och gör det bästa av sin tid kvar på jorden. Det som verkligen gör honom till en kämpe och en av mina största inspirationskällor är hans livsglädje.

När jag upptäckte hans youtube kanal insåg jag, att jag vill leva mitt liv som honom. Som om varje dag vore den sista. Tänk vad man kunde få ut av livet då, för ingen av oss vet egentligen hur lång tid vi har kvar av livet, hemskt ? ja. Men ska man gå och vara rädd för det? nej. Vet ni vad jag önskar mig av tomten iår?

Att alla de som kämpar för livet denna december ska få en fantastisk jul, att magin som julen för med sig kan ge glädje till alla de som kämpar. Tomten kan vi fixa det?

Likes

Comments

Glöggrace

Julrealaterade evenemang är något jag kommer gå mycket på i december och igår var glöggracet på VN först ut!

Ett årligt återkommande evenemang där man försöker hitta till olika barer med hjälp av ledtrådar och på själva baren ska man utföra en utmaning. Ett jätte roligt evenemang som också är ett superbra tips för att höja julstämningen i kompisgänget, varför inte byta ut den vanliga lördagsutgången till en barrunda istället i form av ett glöggrace?

Men jag ska inte ljuga, tipsen man fick för att hitta till de olika barerna var absolut inte de lättaste, som tur fanns det möjligheten att ta flera tips, men då mistade man också poäng.

De som gjorde glöggracet iår hade utformat en APP för evenemanget, hur coolt?

Likes

Comments

Oj, Anna!

Bakom lucka nummer 3 gömmer sig ingen mindre än Annas pepparkakshus!

Iår är det första året som jag verkligen satsar på att göra ett pepparkakshus, Jag har nämnligen en tävling med en kompis, vem gör det finaste pepparkakshuset? Jag älskar tävlingar och har iår faktiskt satt ner lite tid på att göra dethär huset till någonting riktigt fint. Jag har spenderat två timmar av min dag idag till att kolla en julfilm samtidigt som jag dekorerat väggarna till huset, så mysigt! Och ja, julfeelisen höjs verkligen ett steg.

En annan dag kommer jag visa er hur huset blev, och kanske låta er bedöma vem som vann?

Likes

Comments

Alltså WOW.

Vilka veckor jag har bakom mig, och dagar för den delen. Igår var bland annat en dag som är lite extra värd att nämna. Jag gick med i ännu en styrelse. Ni tittar nu på Vasa Nations gulnäbbsansvarige och styrelsemedlem för verksamhetsåret 2017.

Hur orkar du?

Är en fråga jag fått höra mycket denhär hösten. Och för att vara helt ärlig, ibland blir det tungt. Det har jag redan skrivit om här på bloggen, att kontakten till personer som inte är en del av ens vardag blir lidande och att bl.a. hushållsarbete verkligen inte är prio nummer ett.

Men hur orkar jag?

Två styrelseplatser, två förtroendeposter, heltidsstudier, tutor post, praktiken, en podcast och övrigt sociala medier liv som ex. bloggen och för att inte glömma ett socialt liv.

Det är enkelt, jag orkar för att jag älskar det jag gör. Till skillnad för några år sedan, när jag färdigställde mitt slutarbete i yrkesskolan och fick boka in möten med en psykolog på grund av stress. Jag var mindre än 1cm från att gå in i dendär omtalade väggen. Och jag ska inte ljuga, att säga att man varit utbränd som 18åring känns lite, löjligt?

Men då igen, att vara 18 år med en sjukdom, ett ostabilt psykiskt mående, dåligt umgänge, prestationsångest, oklara framtidsplaner och tidspress. Jag kan inte annat än ge mitt 18 åriga jag en klapp på axeln, för att jag gick ut skolan med högsta betyg på examensarbetet och blev tilldelad ett stipendium för utmärkta prestationer under studietiden. Även om jag trivdes med mina studier och brann för mitt intresse så trivdes jag inte med mitt liv.

Annat är det nu, och därför orkar jag med allt detta. Jag är ju fortfarande människa och ja, jag kommer klaga. Det kan jag lova, men att jag ens har möjligheten att göra allt detta ger mig sån livsglädje. SÅ! Nu har hjärtat lättat och jag är redo att börja fylla i kalendern 2 månader framåt, det kommer bli så jäkla bra dethär.

Likes

Comments

Enkelt, billigt, gott!

Bakom den andra luckan gömmer sig det enklaste receptet ni hittar på det allra gooodaste julgodiset enligt mig, KNÄCK!

Du behöver:
2 dl strösocker  2dl vispgrädde  2dl ljus sirap
Häll ner alla ingredienser i en kastrull och koka upp, villt ska det koka! Rör om lite nu som då och när du tror att det är klart tar du fram ett glas med kallt vatten och droppar lite av knäcksmeten dit, kan du göra en kula av smeten? Då är den klar! Häll över i små söta knäckformar och in i frysen, och så enkelt är det!

Känner ni att mitt recept är lite för yolo? Då går det ju lika bra att googla fram ett.

För att göra det lite roligare paketerade jag även in knäckbitarna i små söta paket och tog med till min praktikplats och spred lite fredagsglädje, mycket uppskattat och ett väldigt enkelt sätt att få någon i ens närhet att le!

Likes

Comments