Jag har aldrig varit en bokslukare, även om jag egentligen älskar att läsa. Jag finner bara inte ro eller tid till det i vardagen. Men när vi varit utomlands på semester så kan jag nästan läsa en bok om dagen! Så nu när vi snart ska till Norge i en vecka har jag fått låna två böcker av mamma som jag tror kan vara riktigt bra!

Mina äventyr som djungelpilot: "Under fyra år arbetade Elin Larsson som djungelpilot i Indonesien med extremt avancerad flygning. Vardagen var full av utmaningar som frustrerande kulturkrockar och extrema arbetsvillkor, men också av andlöst vackra flygningar över aktiva vulkaner och tät djungel. I denna bok berättar Elin om hur hon lämnade ett bekvämt Stockholmsliv för dramatiska strapatser och oförglömliga upplevelser."

Det är 1988 och har precis börjat snöa: "Sigge Eklunds (han som driver podden alex&sigge samt bror till toppmäklaren fredrik eklund) självbiografiska roman är en stark och smärtsam uppgörelse med en far som älskat offentlighetens ljus och som kastat en djup skugga in över sonens liv- länge försöker han slå sig loss innan räddningen kommer från ett oväntat håll."

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 12 readers

Likes

Comments

I morse vaknade jag redan klockan sex till ljudet av regnet som öste ned, och försökte somna om i en timma innan jag gav upp. Sedan dess har jag sminkat mig, druckit mitt morgonkaffe och tagit några foton. Vad vi hittar på idag har jag ingen aning om, men någon gång fram mot eftermiddag/kväll ska jag ta mig hem igen och göra i ordning inför veckan. Ett av målen när det kommer till att spara pengar är att dra ner på matkostnaderna, och jag har då bestämt att jag inte ska köpa mat för mer än 500kr/vecka vilket är ungefär vad konsumentverket rekommenderar. Så jag tänkte för första gången göra en planering för vad jag ska äta i veckan dag för dag, otroligt nog är jag faktiskt taggad på detta. Känns som en rolig utmaning. Nu: frukost!

  • 38 readers

Likes

Comments


Må hända att du är vackrast av dem alla,
det har du kämpat för i hela ditt liv.
Men skogen är stor, och du är liten.
Det finns fler av ditt slag, med liknande drag.
Världen kretsar inte kring dig,
helt ärligt så såg jag dig knappt.


  • 64 readers

Likes

Comments

Jag har bestämt mig för att strunta i vad alla förväntar sig att jag ska göra och istället göra det jag själv egentligen vill. Jag kommer stanna i Umeå, och har satt som mål att få en fast tjänst och spara så mycket pengar som möjligt under de kommande månaderna för att kunna köpa min egna lägenhet. Detta var något vi diskuterade vid frukostbordet i morse och när vi ätit klart satt jag och mamma och räknade på lån, räntor och hur jag skulle kunna få min ekonomi att gå ihop. Detta innebär att jag inte kommer resa, inte kommer kunna köpa en ny kamera eller nya springskor, men att få äga min bostad väger tyngre och jag känner mig enormt motiverad. Nästan så pass att jag tänker
​"jag gör vad som helst".

Efter frukosten tog vi det lugnt en stund och jag passade på att föra in mina senaste utgifter och inkomster i min kassabok. Kring elva kom solen fram från molnen så vi tog cyklarna ut till havet och kollade på alla sommarstugor. Totalt blev det lite över 3 mil och vädret var riktigt härligt även om det inte var någon direkt sommarvärme. Otroligt skönt att få komma ut i den friska luften och alldeles lagom träning då min förkylning ännu inte släppt helt. Till veckan hoppas jag på att kunna springa igen... längtar ihjäl mig.

  • 226 readers

Likes

Comments

Igår steg jag som vanligt upp klockan fyra på morgonen och jobbade i bageriet tills eftermiddagen. Kunderna strömmade in från det att vi låste upp dörrarna och alla skulle köpa färskt bröd, så jag arbetade under konstant stress och tiden flög verkligen iväg. När jag slutat mitt pass blev jag hämtad mamma och det var så otroligt skönt att få komma ut på landet, bort från min vardag och bort från stan. Vi satt ute på verandan i kvällssolen, drack gott vin och år en buffé av grillat. Jag tog även chansen att få bolla mina tankar om livet med min mamma som sitter på så mycket erfarenhet och kunskap, ovärderligt!

Något jag gärna skulle vilja lätta från hjärtat innan jag avslutar detta inlägg är min rädsla för att det nu går mot mörkare tider. Solljuset är till en så otroligt stor hjälp när jag går upp så tidigt, och det är en grundläggande faktor i att jag så ofta känner mig lycklig. Att spendera den mörka hösten och den kalla vintern i min lilla källarlägenhet ger mig panik och en rädsla för att fastna i en depression där dagens höjdpunkt är att få vara på jobbet och där resterande tid bara är en väntan på nästa pass. Räddningen på detta tror jag är att införskaffa ett gymkort och börja gå regelbundet på gruppträningar, så detta är något som jag ska börja spana efter. Men än så är det några månader kvar och jag ska njuta så mycket jag bara kan! Som en grekisk kvinna en gång sade till mig och mamma när vi var på ön Tilos, vi är som batterier som laddas av solljus.

  • 244 readers

Likes

Comments

  • 316 readers

Likes

Comments

Må hända att jag är den enda i mitt klientel som lyssnar på radio, alltså aktivt lyssnande och inte bara ett sorl i bakgrunden på arbetsplatsen. Men jag känner ändå att jag måste få tipsa om årets sommarpratare i P1 då flera av deltagarna får mig att bli rent av exalterad! Förut hade jag svårt att finna tid till att lyssna, men nu då jag bor själv så går jag nästan konstant omkring med hörlurarna och lyssnar på antingen musik, radio eller podcasts. Jag insåg fort att jämfört med tystnad eller bara ren musik så är det otroligt tillfredsställande att få hålla hjärnan aktiv genom att lyssna på en annan diskussion och på en annan människa som pratar om något som intresserar mig. Det är dessutom ett perfekt sätt att koppla bort mina egna tankar då jag är ute och springer längre sträckor. Så tips, tips!

Alla sommarpratare och datum finner ni HÄR ,
men då de är så otroligt många tänkte jag tipsa om de jag personligen ser mest fram emot!

från vänster övre raden: Per Gessle, musiker // Tove Lo, musiker // Dagny Carlsson, bloggerska
från vänster nedre rad: Linda Boström Knausgård, författare // Lisa Ekdahl, musiker // Malin Cederbladh, skådespelare

från vänster övre rad: Stig Björkman, författare // Miriam Bryant, musiker // William Spetz, skådespelare
från höger nedre rad: Linnéa Claeson, handbollsspelare // Janne Josefsson, journalist // Sherihan ”Cherrie” Abdulle, musiker

Slutligen även tre podcasts som jag lyssnar på! Rekommenderar dem alla starkt!

  • 436 readers

Likes

Comments

Under natten till söndag drog jag på mig en förkylning då jag hade på mig alldeles för lite kläder, och det verkar bara bli värre och värre. Lite skamset faktiskt, då jag alltid skryter så mycket över att jag aldrig blir sjuk. Men nu har det alltså hänt, och i morse vaknade jag helt utan röst. Tack och lov hade jag en kort arbetsdag men timmarna gick ändå riktigt långsamt och minsta lilla lyft var extremt ansträngande. Sedan jag kom hem har jag ändå dammsugit och dammtorkat medan jag lyssnat på podcasten "Tänka högt" samt gjort en sen lunch i form av ugnsbakad lax och spetskål med sallad. Resten av dagen ska jag tvinga mig själv att bara ta det lugnt, jag vill ju inget annat än att bli frisk så fort som möjligt så jag kan träna igen.

Och det tar mig in på det jag egentligen ville skriva om, nämligen hur svårt jag har att acceptera att jag är sjuk. Konstant försöker min hjärna övertala mig att jag borde kunna ta en lång powerwalk, fara ut och cykla eller styrketräna här hemma, när jag egentligen vet att det är mer än nog att genomföra en arbetsdag. På vägen hem från jobbet tittade solen fram mellan molnen och min första tanke var "jag kan ju inte vara inomhus om det är soligt!!" trots att huvudet är tungt, ögonen svullna, öronen värker och halsen skär. Så när jag säger att jag måste tvinga mig att ta det lugnt, så menar jag det verkligen.

  • 414 readers

Likes

Comments

Natten till lördag sov jag dåligt, och klockan tre på morgonen blev jag leds på att vrida mig i sängen och hoppade istället in i duschen för att göra mig i ordning för dagen. Kring sex hämtade taxin upp mig och skjutsade mig till flygplatsen där jag i lugn och ro kunde checka in mitt bagage och ta en kopp kaffe. På Arlanda mötte jag upp min syster Ragna och hennes kille Linus och vi tog oss därefter tillsammans till vårat hotell i Uppsala. Under dagen hann vi gå i lite affärer och jag fick mysa med min systerson Einar, för att sedan på eftermiddagen byta om och gå till kyrkan där vigseln hölls. Efter vigseln åkte vi buss till festplatsen där det bjöds på god mat, en mängd roliga och personliga tal om brudparets historia och slutligen dans. Jag har ju all min släkt nere i södra Sverige och träffar dem väldigt sällan, så alla såna här tillställningar blir alltid så betydelsefulla! Att brudparet kommer hålla livet ut är något jag verkligen tror på, deras kärlek fyllde verkligen lokalen och de utstrålade ren och skär lycka.

Innan jag avslutar detta inlägg skulle jag bara vilja dela med mig av en tanke som alltid slår mig när jag är i södra delen av Sverige... Av någon konstig anledning kan jag aldrig känna mig tillräcklig. Jag köper nya kläder, lockar mitt hår, sminkar mig så bra jag bara kan... men när jag går på stan känner jag mig ändå alltid sämre än alla andra. Jag får för mig att alla som bor i Stockholm har någon given gen som gör dem så mycket vackrare än mig som är uppvuxen i Norrland. Nu himlar säkert många av er som läser med ögonen och tänker att det inte spelar någon roll, och det gör det väl inte egentligen, men det är ändå något jag alltid slås av när jag är där. I alla fall, kram på er! Bjuder på några bilder!

  • 513 readers

Likes

Comments