Header

Det är så komiskt för när man bor här i Oslo som svensk så finns det en Facebook grupp som heter "Svenskar i Oslo". Det är mestadels svenskar från landsbygden eller Göteborg som jobbar inom resturang och lager, och inom resturang som jag jobbar i är det mestadels svenskar. Det komiska är att när man pratar med svenskar här så är det 80 procent gnäll, det är klagomål på det lilla sortimentet, det höga priserna samt att norrmän är så tröga och att det är ett U land. Sedan såklart att cigg och snus är så dyrt. Nu är det en diskussion om svenskt julbord, alla klagar på att det inte finns svenskt julbord i Norge. Vi är i Norge, då äter man norskt. 

Detta är en så svensk diskussion så att det sjunger om det, norrmän skulle aldrig ens få för sig idén om att åka till Sverige och sedan leta efter norskt julbord, eller klaga över att ICA inte säljer pinnekjøtt. Jag har börjat att tänka över varför det är så att svenskar alltid bara hittar fel eller saker att klaga på, är det samhället som bidragit till alla surpuppor? Och varför är vi egentligen så snåla och ska ha allt gratis eller billigt när vi bor i ett så sjukt billigt land och ändå klagar folk? Detta är något jag tänker på varje gång jag varit med norska personer och sedan är med svenskar här. Skillnaden att gå ut och äta med en norsk och svensk är också helt sjukt underhållande, en svensk ska ha det billigt, det ska gå fort och det ska klagas på något, medan en norsk vill ha det fint upplagt, det ska smaka gott och de skiter i priset och ger dricks bara allt är bra och de får ett trevligt bemötande. Nu fick jag ju som svensk då lust att klaga lite för att jag läste diskussionerna om att det ej finns svenskt julbord här, detta är ju lite som en hjärntvättning över oss svenskar för vi är så vana vid vårt sjukt breda sortiment i Sverige, plus all internationell mat. Vi säljer liksom turkiska bakverk och dolma och i skolmatsalarna har vi dolma och halal kött, det är sjukt hur stort utbud det finns, men I Norge är man i Norge och då säljs svenska köttbullar för 90 kr och rökt skinka och cigg samt julskinkan får man ta med från Sverige.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Fyfan så trött jag är... Jag har jobbat 20 timmar denna helg och det har varit totalt kaos med folk. Igår fick Erik vänta på mig i en timme för ugnen vi lagar mat i skall delas och det är fan tungt och varmt, sedan var halva jobbet klart med att stänga när min kollega gick hem så jag fick stress stänga och min puls var i 190. Sedan vaknade jag tidigt imorse för Erik hade möte med sin chef på morgonen så nu har jag suttit i skolan i en timme och pluggar metod, jag försöker fatta kovarians och korrelasjon, så sjukt spännande.... Mina ögon kan ju knappt hålla sig vakna men jag tänkte sitta och försöka i 10 timmar till. Denna tenta är på Onsdag och det komiska är att i Oktober kunde jag ALLT, och nu har jag glömt allt för sista delen så bara att kriga på. Jag vill verkligen ha semester nu och bara ta det lugnt och slippa städa, laga mat, handla, tvätta, jobba och bibblan.

Likes

Comments

Igår jobbade jag i 3 timmar och herregud vilken magknip jag fick från ingenstans, det kändes som att någon sparkade i magen med jämna mellanrum och rusch i värme på det, ingen bra kombo. Men idag är jag bättre, har pluggat inför tentan på onsdag och börjar 16 ikväll. Jag har även funnit lite sommarkläder som jag funderar på att köpa inför playan som jag även kan ha i sommar. Vad tycker ni? jag har ju haft samma kläder utomlands nu i säkert tre år... Så känner att man kanske ska köpa något nytt i år...

Likes

Comments

Om 12 SMÅ dagar är alla examen klara och jag sitter på ett tåg hem till Stockholm, med en resväska med sommarkläder och en redbull i handen och en känsla av FERIE. Så underbart. Jag ska ju dock bara vara hemma i ca en vecka och fira jul och gå ut på juldagen samt umgås med familjen och köpa med lite kött och skit till Norge och sedan tillbaka för att jobba över nyår och sedan tillbaka för La spania. Ni anar inte hur taggad jag är på att slippa bibblan, slippa frityroljan och bara att få slappa i solen samt vara med familjen. Just nu sitter jag och pluggar Makroekonomi, jag har inte läst till det på flera månader men kommer ihåg sjukt mycket från arbetskraven, riktigt skönt. Det är multiple choice så skall gå finfint. Efter detta blir det jobb ikväll. superkort pass, bara emellan 18-21. Sedan jobbar jag hela helgen och sedan time för de sista tentorna. Åh ska bli så skönt att slippa ödsla alla sina dagar med att se samma personer, göra samma saker hela tiden.

Likes

Comments

Igår läste jag hemifrån och kände mig halvt dålig, dock blev jag klar med allt jag skulle. Jag har så tajt tidsschema nu i slutet av de siste tentorna plus att de slänger in mig på jobbet hela helgerna. Igår var jag så trött att jag somnade på bussen in mot jobbet och jag tänkte äsch en lugn onsdag. Ack vad fel jag hade. Massa beställningar, full skärm med nya beställningar och en ny i köket. Jag skulle lära den nya ena delen i köket och gud vad jag är kass på att lära ut när jag är dödstrött. Men kaoset resulterade ändå tillslut i att maten kom ut och att bara en reklamerade så det blev ändå bra. Efter kaoset började jag komma igång mer så då blev det roligare och allt gick supert, efter jobbet åkte jag till Erik och tog en dusch och somnade. Nu sitter jag i skolan och har köpt lunch och skriver en too-doo lista. Dagens pluggtid -11-23..

Likes

Comments

Igår åt jag och Erik på en supermysig kinesisk resturang här som heter Dinner Resturant. Det var superfin miljö och självklart glömde jag mobilen i jackan som jag låst in i garderoben, flink jente. Men det var iallafall supergott, sedan så tog vi en promenad och det komiska är att jag hittar bättre i Oslos innerstad än en norrman, det är tydligen för mycket "östkanten", det är lite som Östermalm/Södermalm i Norge men det kallas för Öst och Västkanten istället. Sedan hittade han lite saker till sitt kök för den filuren lever som i ett hotellrum så har inte ens ens en stekpanna så fick vara lite mamma som vanligt, sedan somnade vi sjukt fort och nu sitter jag i skolan och vill bara ha alla tentor klara. Det känns som jag har läst i 20 år nu.


Likes

Comments

Nu har jag inte bloggat på ett tag men det är för att jag haft tenta och sedan jobbat och sovit hos Erik. Min tenta i kommunikation gick helt supert, kunde alla frågor och skrev runt 20 sidor. Sedan har jag jobbat hela helgen och det har varit så mycket att göra och jag blir nästan svimfärdig när jag jobbar så lite för att jag är i en tentaperiod. Sedan har jag bara softat med Erik och pluggat innan jobbet. Nu sitter jag i bibblan och ska skriva klart min sista projektoppgave och lämna in den under dagen, sedan blir det att äta kinesiskt ikväll och inget jobb, yey.

  • 100 Readers

Likes

Comments

Nu jävlar blir det att skriva tenta nummer 3! Ikväll stänger jag på jobbet och jag stänger hela helgen så sover nog hos Erik hela helgen så man får lite positiv energi och håller motivationen uppe. Sedan har jag en vecka emellan mina sista tentor och sedan åker jag till Sverige! Jag har planerat alla julklappar och bokat ett besök hos tandläkaren och resan i Januari är bokad och betalt så det blir mycket kul framöver. Nyårsafton firas på jobbet, men det blir nog fest med kollegorna efter och sedan hem till Sverige och åka mot solen. Men nu blir det att skriva klart en dunderbra analys i sociala medier och sedan work work. Sedan ber jag om ursäkt för alla suddiga och värdelösa bilder men i jul får jag tillbaka min Iphone 6 så bilderna blir förhoppningsvis lite skarpare.. Och allt tråkigt snack om bara massa skola och jobb är slut om bara 2 veckor! Sjukt! Jag tänkte sprida lite glädje bland allt seriöst och tråkigt med lite bilder från studenten, där i princip jag och Emilia var det enda med Sverige flaggor som lyckades ta examen, och inte bara "studenten".

Likes

Comments

Fan vad härlig känsla jag haft nu på mina två första tentor, jag har öppnat häftet med uppgiften och kunnat alla svaren och haft skrivkrampen från helvetet men haft bara rena rama känslan av FLOW. Jag älskar när man krigat som ett djur och så kommer faktiskt det upp på provet som man övat på och inget annat. Imorgon har jag en examen hemifrån som är en inlämningsuppgift i Sociala medier och jag skriver om BMW, eller jag är färdig i princip men ska se så jag inte missat något, älskar denna känsla!

Likes

Comments

Imorse hade jag ett så sjukt flyt. Jag köpte rislunsj och redbull till tentan och repeterade en timme innan, gissa vilka frågor som kom? Exakt de jag övade på. Så examen gick sjukt bra och jag svarade på allt och det blev omkring 20 cider på tre timmar. Sedan drog jag hem och åt lunch och tog en nap och dusch och fixade lite inför en hemtenta imorgon. Nu är jag påväg till jobbet och det blir troligtsvis soft, 17:30-22:30 och bara två i köket samt vardag. Nu kör vi:))

  • 145 Readers

Likes

Comments