Den senaste veckan har det inte blivit mycket jobb här hemma. Både sambon och jag har jobbat mycket. Det som har hänt är att vi har byggt upp en vägg och gipsskivorna är på plats och Morfar har varit och hjälpt till med att spackla. Nästa steg är att vi ska börja måla rummen och vi ska även försöka planera in en dag där vi kan få hit takpannorna. Vi ar en vision att hinna få dit dem innan snön kommer :-) Tyvärr har jag ingen bra bild ännu men det kommer, som sagt vi har jobbat mycket och inte hunnit bygga så mycket men ibland är det skönt att ta en paus.

To be continued...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Utsidan är klar! Väntar bara på en dörr som blivit försenad tyvärr :/ men men.. då börjar vi på insidan! Elen är dragen och gipsväggar är på plats! Snart kan man få en uppfattning över hur det kommer se ut !
Just nu håller sambon på att bygga väggen som ska dela av rummet till två rum, ett tvättrum och ett förråd.
Jag kan tyvärr inte hjälpa till så mycket förutom att hjälpa till att hålla rent och ordning så gott det går i byggkaoset, en bra bit kvar tills jag kan göra det jag tkr är så kul, INREDA!.. Idag har jag ägnat mig åt resten av huset och putsat fönstren då adventsljusstakar och julstjärnor snart ska upp! 😊😊

Likes

Comments

Paus i bygget, en vecka i alla fall 😊😊
Jag har fått i uppdrag att måla några pelare så det ska jag kunna ta mig an 😏
Igår smög jag in två hyacinter! Lite tidigt men kan inte motstå! De luktar så underbart när de slår ut!

Likes

Comments

Då var det dags för carportens takstolar att komma på plats. Vi har haft lite otur med vädret de senaste veckorna men då har vi fixat en del på insidan med att dra sladdar till utomhusbelysning, monterat dörrar m.m. Det som har hänt sedan förra inlägget är att vi har fått tvättstugan/förrådet tätt och isolerat så nu är det varmt och gott i den delen. Idag har vi påbörjat med taket på carporten och fick precis upp takstolarna ! :-) Idag är en helt underbar höstdag och perfekt byggväder! Synd att man ska sticka och jobba men men.. Vi får se hur långt vi kommer idag :-)

Likes

Comments

Då har garaget mer eller mindre blivit klart! Sambon har spenderat hela dagen och lagt panel på baksidan samt på gaveln. Carporten kommer byggas ut en en bit till men mer om det när vi påbörjar det! Nu är det tätt och klart så vi kan börja med insidan. Jag kan knappt tro att det har gått så snabbt och jag överraskas varje dag hur snyggt det blir! Att behålla och renovera huset är nog det bästa beslutet vi tagit och det blir bekräftat varje dag när man ser hur resultatet blir! 

Likes

Comments

Nu är taket på plats och det är tätt! Dags att beställa takpannor och väggarna kan påbörjas idag! :-) Som sagt här går det undan! Det är roligare att lägga upp bilder nu när det händer lite varje dag och får dela med mig av resultatet.

Likes

Comments

De senaste tre dagarna har bara flugit iväg! Och vi har kommit en bra bit på bygget! Taket har börjat ta form och i eftermiddag kommer sambons pappa och bror över och ska hjälpa med att svalla taket och lägga takpapp! :-) Nu kan man börja se hur det framtida tvättrummet och förråd/garage kommer att se ut! Det är väldigt roligt för nu går det snabbt. Från att ha stått helt still och inte vetat om vi kunde bygga för några månader, till att snart ha ett helt nytt garage uppe! Otroligt! Jag har en otrolig duktig arbetsmyra till sambo! Han gör ett så fint jobb!!

Likes

Comments

Nu har väggarna kommit på plats och nästa steg är taket  :-) Händer något nytt varje dag! Vi har haft lite otur med väder och vind men idag har vi minsann haft tur mer lite sol och blå himmel! :-)  Vår jycke har hittat sin plats och tycker det är kul och vara med när husse jobbar :-) ​

Likes

Comments

Då kom det ännu en leverans av byggmaterial idag från Optimera ! Denna helgen kommer vi påbörja byggandet av väggar för att därefter börja bygga tak osv. !! Så spännande.. Jag tyckte det var ett tag sedan jag pysslade med något eller köpte något nytt till huset.. Jag tycker det är så kul att byta ut kuddar eller krukor eller köpa något nytt till något rum.. Den senaste tiden har jag lyckats hålla mig från att köpa något med tanke på all renovering vi håller på med ,men idag kunde jag inte hålla mig.. Badrummet som finns i huset idag är det enda rummet vi inte har renoverat! Jag är inte jätteförtjust i våtrumstapeten som finns idag, men just nu är inte badrummet prio direkt.. Tänkte att jag kunde piffa till badrummet lite i alla fall.. Planen är att när bygget är klart så ska vi ta oss an badrummet men så länge tänkte vi kanske måla våtrumstapeten så vi kan spara pengar sedan till att göra om det ordentligt precis som vi vill ha det :-) Idag var jag på Åhlens och köpte nya beslag till kommoden! De kostade endast 59 kronor stycket och det gör mycket bara genom att byta ut beslagen och sedan sätta dit en ny blomma och ny handduk. helt plötsligt känns det lite nyare och modernare, att så lite kan göra så mycket! Det är det som är så otroligt roligt med inredning ! :-)

Likes

Comments

Nu är plattan på plats! Gjuten och klar!
Ska bli så skönt att om några dagar börja bygga !! Här händer så mycket nu! Så spännande 😊😊hann bara ta en snabb bild med mobilen! Ska lägga upp fler sen! Som sagt inga roliga bilder men för er som också bygger vet ju känslan när grunden är på plats !! Underbart !

Likes

Comments