De senaste tre dagarna har bara flugit iväg! Och vi har kommit en bra bit på bygget! Taket har börjat ta form och i eftermiddag kommer sambons pappa och bror över och ska hjälpa med att svalla taket och lägga takpapp! :-) Nu kan man börja se hur det framtida tvättrummet och förråd/garage kommer att se ut! Det är väldigt roligt för nu går det snabbt. Från att ha stått helt still och inte vetat om vi kunde bygga för några månader, till att snart ha ett helt nytt garage uppe! Otroligt! Jag har en otrolig duktig arbetsmyra till sambo! Han gör ett så fint jobb!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu har väggarna kommit på plats och nästa steg är taket  :-) Händer något nytt varje dag! Vi har haft lite otur med väder och vind men idag har vi minsann haft tur mer lite sol och blå himmel! :-)  Vår jycke har hittat sin plats och tycker det är kul och vara med när husse jobbar :-) ​

Likes

Comments

Då kom det ännu en leverans av byggmaterial idag från Optimera ! Denna helgen kommer vi påbörja byggandet av väggar för att därefter börja bygga tak osv. !! Så spännande.. Jag tyckte det var ett tag sedan jag pysslade med något eller köpte något nytt till huset.. Jag tycker det är så kul att byta ut kuddar eller krukor eller köpa något nytt till något rum.. Den senaste tiden har jag lyckats hålla mig från att köpa något med tanke på all renovering vi håller på med ,men idag kunde jag inte hålla mig.. Badrummet som finns i huset idag är det enda rummet vi inte har renoverat! Jag är inte jätteförtjust i våtrumstapeten som finns idag, men just nu är inte badrummet prio direkt.. Tänkte att jag kunde piffa till badrummet lite i alla fall.. Planen är att när bygget är klart så ska vi ta oss an badrummet men så länge tänkte vi kanske måla våtrumstapeten så vi kan spara pengar sedan till att göra om det ordentligt precis som vi vill ha det :-) Idag var jag på Åhlens och köpte nya beslag till kommoden! De kostade endast 59 kronor stycket och det gör mycket bara genom att byta ut beslagen och sedan sätta dit en ny blomma och ny handduk. helt plötsligt känns det lite nyare och modernare, att så lite kan göra så mycket! Det är det som är så otroligt roligt med inredning ! :-)

Likes

Comments

Nu är plattan på plats! Gjuten och klar!
Ska bli så skönt att om några dagar börja bygga !! Här händer så mycket nu! Så spännande 😊😊hann bara ta en snabb bild med mobilen! Ska lägga upp fler sen! Som sagt inga roliga bilder men för er som också bygger vet ju känslan när grunden är på plats !! Underbart !

Likes

Comments

Ett styck rutnät är på plats! Nu är det bara lite trix kvar med avloppet som kommunen ska fixa i veckan sen är det dags för att hälla i smeten! Eller betongen som det egentligen heter! :-) Jag är så otroligt okunnig när det kommer till vad som ska göras i vilken ordning men tur att man har en snickare till sambo. Jag går runt och väntar tills väggarna kommer upp så jag kan börja hjälpa till lite med inreda och vad som i mina ögon är det roliga i detta byyggprojekt ;-) men jag får nog vänta några månader tills dess! Men det är roligt att se att saker och ting händer lite varje dag och ännu en gång tror jag att det kommer bli så otroligt snyggt och bra när det är klart! :-)

Nu ska det ut och målas lite innan det är dags för jobb!

Likes

Comments

Ny dörr har kommit på plats och vi har även lagt panel på framsidan! Vi har till och med satt upp ytterbelysning på framsidan och ena gaveln som blivit färdig! En strykning till med fasad färg sen är även denna sidan klar! Känns så bra att ha fått dit en ny dörr. Att en dörr kan göra sådan skillnad för ett hus. Vi beställde vår dörr från Bygghemma, klicka på länken för mer info om vår dörr. Just nu har vi använt den gamla dörrens gamla beslag tills vi har hittat en sån som vi vill ha och som passar bra med huset. För er som undrar så har vi använt oss av Alcro Arkitekt den är köpt på Colorama i Kristianstad. För mer info om färgen klicka på länken Alcro Arkitekt- Colorama. Dem är väldigt duktiga och professionella! Går man i tankar att måla om sitt hus, ska göra om badrummet eller måla om inomhus kan jag starkt rekommendera dem! Klicka på länken för att ser vart vi har köpt vår lampa


Likes

Comments

Nu har vi haft killarna över och dem har grävt och schaktat grunden på del 1 och nu håller sambon på att sätta upp L- element. Här kommer ett litet tips! När man ska mäta ut med snöre så ha inte hunden ute på tomten! Vet inte hur många gånger sambon fick göra om linjerna då hunden tyckte det var väldigt kul att springa på den nya grunden och i samband med detta flyttades såklart markeringarna och sambon fick göra om dessa några gånger ;-) Denna delen kommer som sagt bli vårt framtida tvättrum och förråd :-)

Vi har även blivit klar med framsidan av huset! Bilder kommer i nästa inlägg ! :-)

Har köpt hem nya Hus & Hem tidningen och tänkte sätta mig ner i soffan och bläddra igenom denna underbara tidning ! Hittar alltid en massa inspiration och ideer i varje nummer!

Likes

Comments

Även på framsidan försvinner den hemska eterniten! Träpanel sätts på plats och sambon min gör ett fantastiskt jobb som vanligt! Jag sköter målning och städning runt omkring! Tips till er som också bygger och som känner sig lite utanför när ens partner gör mestadels av jobbet! Se till att fixa allt runt omkring! Plocka upp brädor och annat skräp runt omkring och se till att kvällsmaten är gjord m.m. Sådana små saker uppskattas av sin partner! Och viktigast av allt! Ta paus lite då och då och gör något tillsammans så man inte glömmer bort varandra och inte blir helt uppslukad av bygget! Vi började för ca 1 1/2 månad sedan och på sådan kort tid har mycket redan hänt! Rivit garage och förråd och klätt om halva huset i ny fin träpanel och den nya dörren är på väg samt en ny varmvattenberedare som kom lite som en överraskning för oss ;-) Början början av nästa vecka kommer dem och ska gjuta den nya plattan!

Likes

Comments

I två dagar nu har sambon rivit eternit fasaden och påbörjat med att lägga träpanel! Hela huset ska panelas och det kommer bli så snyggt ! Redan nu när man bara ha ena kortsidan snart är klar så kan man se redan nu hur snyggt det kommer att bli! :-) Jag hade svårt innan att föreställa mig men det kommer bli hur bra som helst! :-) Lite vit färg på det sen är det klart ! Förhoppningsvis får vi goda nyheter i slutet på veckan att bygg killarna har lyckats hitta en ny lucka till oss så vi kan få den nya plattan klar!

Likes

Comments

Som sagt röriga bilder men tänkte visa lite före och efter bilder så det blir mer tydligt.. Mycket händer och sambon min är så duktig! Att få bygga drömhuset med denna mannen är helt underbart ! :-)

Första bilden är bara några dagar innan vi började riva taket och sedan några veckor efter rivning av garaget! Som i förra inlägget ska en ny platta gjutas och en ny del ska byggas upp där tvättrum och förråd kommer äga rum! En ny carport kommer även att byggas upp! När denna delen är kvar är det dags för platta nr 2! och då blir det plattan till nya matsalsrummet, sovrum och ett till badrum! :-) Men den delen är om några månader !


Likes

Comments