Tankar, Familj och vänner

Alla dagar är inte lika roliga. Dagen innan midsommarafton tog min svärmor sitt sista andetag. Det var ca 2 månader sen vi fick veta att hon hade cancer. Vi har besökt henne många gånger på sjukhuset och vi trodde alla att hon skulle leva ett tag till. Vi tänkte hon skulle kunna komma hem innan hon gick bort. Men hennes kropp orkade inte längre och hon somnade in tillsammans med sina barn och sin man på sjukhuset. Själv var jag här hemma och väntade på "samtalet" om att hon tagit sitt sista andetag. Jag trodde jag skulle vara beredd på beskedet, men det var som ett slag i magen.

Hon hann inte bli 68 år och var snällaste människan i världen. Så orättvist att hon skulle få den där jävla sjukdomen. Jag hatar cancern och hoppas den får cancer och dör i svåra smärtor! Imorgon ska familjen planera för hennes begravning och jag hoppas att hon får den begravning hon förtjänar.

Vi är många som kommer sakna henne!Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hälsa, Inspiration, Tankar, Träning

Livet rullar på som vanligt. Inget speciellt händer. Men så plötsligt händer det en massa på en gång. Jag har skaffat en PT. JAG! Dessutom har denna PT pushat mig att lyfta tungt, nästan min egna kroppsvikt. Jag är fantastiskt förvånad över min egen förmåga. Jag hoppas kunna ha tid att uppdatera mina framsteg här framöver. Mitt mål är väl egentligen inte något speciellt. Bara att bli starkare för att klara av livet. Har dessutom fått med mig en kompis, så det är extra kul. Man kan säga att jag blivit hennes PT.

Just nu, i skrivandes stund, har jag feber och halsont. Suget efter gymmet är större än vanligt. Hade dessutom sett fram emot att ta en löptur idag. Solen lyser och det är perfekta förhållanden för att springa. Men jag laddar med vila, kaffe, netflix och lite värktabletter. Nästa vecka, då j*vlar!


Likes

Comments

Nu är det fem dagar var som 32-åring. Jag får ofta frågan om jag har åldersnoja och när jag förnekar att jag har det så är det få som tror mig. Jag har aldrig känt någon panik över att fylla år. Alla nya åldrar har varit ett nytt äventyr och jag har sett fram emot att fylla år. Av erfarenhet så vet jag att det inte är någon större skillnad mellan ett år till ett annat. Nu har jag ju liksom passerat de där "magiska gränserna" där åldern egentligen har någon betydelse. Jag hoppas att den här födelsedagen blir lika trevlig som tidigare. Jag är ledig och ska göra precis vad jag vill. Det ska bli spännande att se vad 33 års åldern har att erbjuda. Jag hoppas fortfarande på att 2017 är bättre än 2016, men har ännu inte gjort några större ansträngningar för att imponera på mig.

Likes

Comments

Mitt förra inlägg handlade om sjukdom, here we go again! Jag hade knappt hunnit återhämta mig från förkylningen så blev jag sjuk i nån typ magåkomma. Magsjuka skulle jag inte kalla det egentligen, men trevligt är det inte. Ända sedan i torsdag så har magen krånglat. Hade räknat med att vara fit for fight igen, men det blir en dag till i soffan. Jag hoppas kunna återgå till jobbet igen så snart det går. Det enda positiva med att vara sjuk är att man kan titta ikapp sig på alla serier man inte hunnit tidigare. Jag har kommit fram till att jag följer för många serier, hur man nu kan göra det?

Vilka serier följer ni?Likes

Comments

Man skulle nästan kunna ha förutsett att det skulle hända. Jag har hunnit jobba två dagar efter julledigheten och nu är jag sjuk. Hes och ont i halsen. Låter som en kråka. Men jag ska ju öppna imorgon, så jag ska minsann inte vara hemma bara för det. Men det är ju så typiskt liksom!

Det har ju dessutom hunnit bli ett nytt år, det är sanslöst va fort tiden går. Snart fyller jag år, IGEN. Tycker att jag knappt hunnit vara 32 år (höll på att skriva 23). Men alla åldrar har sin charm tycker jag. Ska bli spännande att se vad 2017 bjuder på. Det börjar ju inte precis bra med sjukdom, men jag överlever. Nu ska jag kura ner mig under en filt, titta på tv och dricka lite cola. Bäst att varva ner för klockan ringer typ 4:50 imorn bitti. JA, jag vet att det är okristligt tidigt, det är det verkligen.


Likes

Comments

God fortsättning på er! Många pratar om att det är viktigt att hålla fast vid traditioner och göra som man gjort i alla tider. Men vi lever inte våra liv nu så som de gjorde för exempelvis 100 år sedan, eller ens för 20 år sen. Jag tycker man ska kunna göra sina egna traditioner för att anpassa så att det funkar bättre. Jag är inte speciellt förtjust i den traditionella julmaten. Så vi brukar äta kalkon till jul numera. Väldigt gott! Vi blandar lite engelskt, svenskt och norskt så det ska passa oss. Vår egna jul helt enkelt.

Man behöver inte 10 olika slags inlagd sill, syltor och ris a la malta för att det ska vara en bra jul. Man måste inte ha en riktig gran eller ens ha en gran. Jultomten behöver inte vara en man med skägg och alkohol är inte något som ska accessernas med julfirandet. Man behöver heller inte köpa massor med julklappar, det räcker med en. Det är ändå viktigast att få vara tillsammans med dem man tycker om.


Likes

Comments

Tankar

Ibland kanske man säger något som man inte från början tänkt sig eller som mottagaren misstolkar. Men är man bara medveten om att man sårat någon har man alltid chansen att be om ursäkt. Alla besitter inte den egenskapen. På senare år har det ju blivit populärare att kommunicera via sociala medier´, chattar och sms. Detta innebär en stor risk att något man skriver kan misstolkas. Därför är det extra viktigt att man väger orden noga. Man kan lätt missa uttal och betoningar som är viktiga för att förstå om man är arg eller glad. Att ta upp ett problem öga mot öga eller kanske öra mot öra är ju allra bäst. Då skulle man nog kunna undvika en hel del onödiga konflikter.

Jag vet själv hur lätt det kan bli fel och jag har försökt att rätta till mina fel. Jag vet också att det inte alltid är värt att hetsa upp sig över vissa saker och att man väljer vilka strider man tar. Man spar så mycket energi på att inte gå i clinch för minsta lilla sak man blir upprörd över. Det finns alltid värre och viktigare saker i världen.

Även om det varit en jobbig dag så försöker jag tänka att det alltid finns dem som har det värre. Jag har tak över huvudet, jag har mat, jag har kläder, jag har en underbar familj och jag är trygg. Det är inte alla som har det och därför finns det inte så mycket annat som är så farligt. Det som inte dödar mig, det härdar! Så summan av kardemumman är alltså: tänk efter före! Ni har ingen aning om ifall ni såra någon med det ni uttalar er om.Likes

Comments

Hälsa, Tankar

Just idag, på vägen hem från jobbet, fick jag lust att blogga. Jag hade en del känslor som flög runt i min hjärna. Det har varit några turbulenta veckor. Min kropp har börjat säga ifrån. Jag har haft en del förkylningar under hösten och har inte kunnat träna som jag velat. Nu tänkte jag äntligen komma igång igen. Men kroppen lyder mig inte. Jag är orkeslös och trött. Ibland susar det till i huvudet och jag tror att jag ska svimma. Jag går som i en dimma ibland och känslorna sitter utanpå. Jag känner igen tecknen, jag lyssnar men jag tar inte igen det. Jag vill inte bli sjuk igen. Jag har inte tid med det!

Jag vill njuta av livet. Jag ska ju springa, sjunga, vara glad och sprida glädje. Just nu känner jag mig som en grå zombie som bara surar och är otrevlig. Jag längtar efter julen, efter många år. Men inte för att julen är julen utan för att jag vill få en chans att vila. Sova i flera dagar i sträck, inte gå upp, inte gå ut. Bara sova!

Jag funderar på om det beror på årstiden. Det känns som att det alltid är mörkt. Mörkt när jag vaknar och mörkt när jag slutar jobbet. Där emellan är det också mörkt och en himla massa oväsen.


Likes

Comments


När jag och min jobbarkompis var på Gekås gjorde jag många fynd. Bland annat en ny plånbok. Blev lite kär i den, så den var bara TVUNGEN att följa med hem. Tänkte jag skulle visa den för er.


Visst är den snygg?


Likes

Comments

Likes

Comments