Hej! Jag heter Fibromyalgi

Hej! Jag heter Fibromyalgi och är en Osynlig Kronisk sjukdom. Jag är nu din följeslagare för resten av livet. Andra runt omkring dig kan inte se eller hota mig, men DIN kropp kan känna mig. Jag kan attackera dig var, när och hur jag vill. Jag kan orsaka dig våldsam smärta eller, om jag är på bra humör, orsaka dig värk överallt. Jag minns när du och Energi sprang omkring tillsammans och hade kul! Jag tog Energin från dig och gav dig Utmattning istället. Försök att ha kul nu! Jag tog även God Sömn från dig och gav dig Fibro-Dimma i utbyte. Jag kan få dig att darra inombords, eller få dig att frysa eller svettas medan alla andra känner behag. Javisst ja, jag kan få dig att känna ångest eller depression också. Om du har planerat något eller ser fram emot en spännande dag, så kan jag ta det ifrån dig med. Du bad inte om mig, jag valde dig av olika anledningar, t ex det där viruset du aldrig blev fri från, eller den där bilolyckan eller kanske var det de där åren av överkrav och trauman? Hur som helst, jag är här för att stanna. Jag hör att du tänker gå till en läkare som kan göra dig av med mig. Jag skrattar så jag kiknar. Försök du bara! Du kommer att vara tvungen att gå till många, många läkare innan du hittar någon som kan hjälpa dig på ett effektivt sätt. Du kommer att bli ordinerad värktabletter, sömntabletter, energipiller, tillsagd att du lider av ångest eller depression, rekommenderad att prova TNS, bli masserad, tillsagd att om du sover och motionerar regelbundet kommer jag att försvinna, tillsagd att tänka positivt, förnedrad, uppmanad att rycka upp dig, och MEST AV ALLT, aldrig bli tagen på allvar med hur du känner dig, när du klagar till läkaren om hur utmattandet livet är varje dag. Din familj, dina vänner och dina arbetskamrater kommer alla att lyssna till dig ända tills de tröttnar på att höra om hur jag får dig att må och om vilken utmattande sjukdom jag är. En del av dom kommer att säga saker som "Äh, du har bara en dålig dag!" eller Ja ja, kom ihåg att du inte kan göra saker du kunde för 20 ÅR sedan." utan att höra att du faktiskt sa 20 DAGAR sedan. En del kommer att börja prata bakom din rygg, medan du sakta känner att du håller på att tappa din värdighet i dina försök att få dem att förstå. Speciellt när du är mitt inne i en diskussion med en "normal" människa och har glömt vad det var du skulle säga härnäst.. Avslutningsvis, (jag hoppades kunna hålla denna del hemlig, men jag antar att du redan listat ut det). De enda du kan få något stöd eller någon förståelse från, angående mig, är ANDRA MÄNNISKOR MED FIBROMYALGI. 💖💖 

I detta allt är jag ff jag... jag är inte fibromyalgi. Jag är Åza som lever med denna sjukdom... 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Avslutar året och börjar de med en redig mancold.  Nyårsplanerna ändrades och vi var hemma med sjuka... Jag och Isaac har drabbats. Vi köpte mat på lokala Ica... ryggbiff blev de och banoffpaj till efterrätt. sen blev de bingolotto. Vi vann dessvärre inget. 
Jag halvsov i soffan från kl 21 och 22.30 gick jag till sängen... somna o halvsov genom bomber o raketer.
Förkylningen har tagit fast grepp och jag har ont i huvudet och örat... ögat rinner o näsan likaså... Yrsel och extrem trötthet. Måtte de gå över fort. 

Lite bilder från nyår ❤

Likes

Comments

Vi inleder årets näst sista dag med feber och hosta och förkylning.... ont i halsen. Isaac är de som är dålig.  Jag har ont i halsen.

Årets sista kund 😍🥂

Likes

Comments

imorgon jobbar jag årets sista pass....
Är så glad jag kunnat jobba lite nu senaste månaderna och det har gått bra. Efter nyår ska jag öka lite...
Älskar att jobba med mina tjejer och deras 10 😍

min blåtira är snart ett minne blott 😄

Likes

Comments

Livet är för kort för att slösa negativ energi på oviktiga saker när man kan skapa glädje och fina stunder med de som verkligen betyder något och står en nära.  Då är då men viktigast av allt är NU.
senaste månaderna har verkligen fått en att tänka om och se livet på ett annat vis. När ens eget liv hänger på en skör tråd inser man att Vi är verkligen bara här på lånad tid och vi måste då leva för de vill älskar inte för de negativa som finns runtom. Visst det är väldigt lätt att skriva och säga men desto svårare att leva efter men jag tänker iaf ge de ett helhjärtad engagemang och jag kommer fortfarande trilla ibland för livet är ingen rak gång med ständig framgång.
Motgångar gör oss starka och det är mitt val att välja hur de ska påverka mig.

Jag är evigt tacksam för min fina familj, älskade vänner nära och kära och allt ni ger mig. Utan er är jag ingenting.

Likes

Comments

så var tiden här... klappar under granen, värme i huset , alldeles för mycket mat i magen och massa kärlek och skratt. Det är ju idyllen men sällan verkligheten för många...
Åren går men tider läker sällan alla sår.

God jul till er alla
var rädda om varandra och ta aldrig något förgivet.
Livet är värdefullt och ömtåligt. Gjort av tunnaste kristall som lätt splittras i tusen bitar om man inte är försiktig.

Likes

Comments

min energi är verkligen snål. I våras beställde vi biljetter till Batra... som jag längtat och vi hade tänkt oss en helkväll på stan men med tanke på allt som hänt har de inte ens varit säkert vi skulle komma iväg. Men de gjorde vi. Jag gjorde verkligen inget igår som skulle kosta mig energi. Det blev 90 minuters full skratt show... så jäkla bra han var och är.  Det var precis jag orka... efter 60 minuter börja rummet snurr men några ljupa andetag gjorde susen.
Idag får jag dock betala i form av väldigt dåligt mående och extrem trötthet och olust känsla i kroppen. Allt bara känns fel o konstigt och pulsen rusat och bröstet värker och yrsel gör sig ofta påmind... total obalans.

Imorgon är de dax för CT buk och jag är sjukt orolig vad de ska visa....

igår klädde Lilleman o maken granen 😍😍

Likes

Comments

...vad som felar med min ena fot o ben. Det är sjukt skumt.  smärtan kommer från foten o upp i vaden. Det kommer o går och när de gör som mest ont ser de ut så här.

Ådrorna "ploppar" ut ... det kan pulsera sticka och svida. sen kan de se helt normalt ut oxå. Dock har jag mer eller mindre ont hela tiden. 2 läkaren sjuksköterska och 1 sjukgymnast har tittat på de men ingen vet vad de är och vad de beror på... nähä men då får man väl gå vidare till någon specialist inom ben o ådror och sånt.. vad nu e  sån specialist heter vet jag inte. 
Mycket händer just nu... många utredningar på gång. Fått till för CT buk i början på dec... sömn EEG remiss är skickad och även remiss för långtids EKG.
Sömn EEG känner jag mig dock för svag för att göra nu så jag hoppas inte jag får den tiden så snart.
Annars känns de som att de flyter på... var på massage idag oxå.. Första på flera månader så jag mår inte sådär tipp topp just nu men de var väntat.
Snart ny dag. Imorgon är de städdag, ska bli så skönt. Här behövs verkligen städad 😝
Sen ska jag äntligen få färgat mina fransar o bryn så jag kanske känner mig mindre som ett spöke. Tröttheten är svår att dölja när ögonen är röda och ringarna mörka under ögonen. Hoppas jag snart kommer fatt med min sömn...

l lördags fick vi äntligen träffa Evelina med familj och deras nytillskott Theo som redan är 5 månader... så mysigt att dem kom.

Likes

Comments

Ja jag måste våga skriva de. Det känns som det går åt rätt håll och om 2 veckor ska jag börja jobba så smått. Känns kul, pirrigt och nervöst.
Längtar tokmycket att få sätta mig vid nagelbordet igen. ❤❤

Läkarbesök idag... remiss till röntgen för buk... ska bli skönt o få de gjort. Denna mage är frustrerande.  Hoppas felet hittas och att de går att åtgärda de hela.

Hade besök av en fin vän i veckan och fick en ny mugg att avnjuta mitt kaffe in😍😍

Likes

Comments

...om du inte tror på dig själv, hur ska då andra kunna göra de ?
Magkänslan är ofta något bra att gå efter men ibland kan de vara en högre vinst att trotsa den... våga gå utanför sin safety zon...

Likes

Comments