Idag fick hästarna vila. Tog ut och borstade båda. Misjan fick en liten fläta, hon älskar verkligen när man pysslar med henne. Nauris fick svansen tvättad, blev bättre men inte bra. Nästan ingen idé att försöka då dom fortfarande smörjs med Skillingaryd.

När vi kom hem fixade Linus stekt makrill med potatis och jag började städa. Precis efter att Linus åkt till jobbet såg jag kraftig rök från Åby- hållet. Fick även detta sms.

Ingen rök kom åt mitt håll så jag var inte så orolig. Tydligen någon form av lager som brann. Det ryker fortfarande ( snart nio ). Här är lite fler bilder.

Jag fick iaf städat hela lägenheten, tvättat alla kuddar, gardiner, filtar, mattor och den lilla tvätt som fanns. Tvättade även fönstren så nu är jag rätt nöjd:).

Jag och Obelix har precis matat hästarna igen, även kaninerna och obelix Hade sin väska på promenaden runt hagen. Nu ska jag upp till Mona på kaffe.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Igår packade jag in nauris i släpet och åkte till katta. Tar nästan 2 h att köra så blev en heldag:) åkte från stallet 16.30 och lastade ur hemma igen 23.30. Var en underbar sväng vi red, fantastiska marker där uppe!

Det var jag, katta, vanne och hästarna såklart! Älskade nauris skötte sig som vanligt. Han gick först hela ridturen och trotts att han aldrig varit där tidigare trampade han på med öronen framåt. Han fick sträcka ut riktigt i en megabacke så det var riktigt roligt. Här kommer några bilder.

Likes

Comments

Idag var Linus ledig så efter att vi lämnat mamma åkte vi med Obelix till Amundön. Första gången jag var där, rekommenderar verkligen:)
Gick igenom en hästhage där jag träffade en mysig liten ponny;) sen fortsatte vi ut på klipporna där vi kunde se vrångö. Obelix passade på att bada lite, han hade sin ryggsäck på sig hela promenaden.

Vi åkte hem och lämnade en trött nöjd hund och åkte till hästarna. Selade nauris och körde en sväng. Tyvärr sitter det en bom precis innan skogen så vi var tvungna att först köra igenom villaområdet där nauris såklart skulle bajsa.

Fick åka dit med bilen och plocka upp.
Riktig lyckad dag trotts allt:)

Likes

Comments

Idag var jag och mamma på torget för att köpa min födelsedagspresent.

Då vi precis kommit in ropar någon REBECKA!
Vi vänder oss om och ser en av pappas gamla kollegor jag inte träffat på säkert tio år! Helt otroligt att han kände igen mig bakifrån bland allt annat folk.
Han var väldigt pratstund så det tog ett tag innan vi kom iväg. Hittade denna snygga jacka som vi köpte.

Fortsatte runt lite i olika butiker innan vi gick för att ta en fika.
Kom in och beställde det vi skulle ha, jag tog brickan och gick för att ta ett bord när mamma betalade. En äldre kvinna satt två bord bort och ropade hallå när jag gick förbi men jag trodde inte det var mig hon pratade med. Satte mig ner gör att vänta på mamma då kvinnan plötsligt stod bredvid mig.

Hon hade reagerat på min vrångö tröja och berättade att hon var född på donsö och frågade varför jag hade en tröja med vrångö på. Jag svarade ( tyvärr) att jag var född där. Då började den riktiga utfrågningen. Vems var jag? Hon berättade vilken släkt hon tillhörde.

Mamma kom och satte sig, även kvinnan slog sig ner.. hon började berätta om hur dåligt hon mår och att hon sitter där och dricker vin för hennes tabletter inte fungerade för henne och blabla.
Sen började hon prata om saker som hänt på 70-80 talet. Då fick jag nog och bad henne lämna oss ifred.
Asså va fan! Haha helt sjukt vilka människor det finns!

Fick även med mig denna lilla hem:)

Likes

Comments

Hallå, gårdagen bjöd verkligen på allt!
Under loppet av ca 2 timmar måste tilläggas!

Åkte upp till stallet som vanligt. Gjorde i ordning hästarnas mat och gick en promenad med hunden då maten låg i blöt. När jag kom tillbaka var det fortfarande inte klart så jag tog en sopsäck full med skit och skulle lägga in den i transporten. Den var jäkligt tung så jag fick svinga in den, precis innan jag skulle hiva in den slinter jag på rampen och skallar mittenväggen ( ett järnrör)!

Allt snurrade och ni vet hur jävla ont det gör att dra i skallen så jag fick sitta ner tills det värsta gick över. Nåja, livet måste gå vidare så jag tog hästarnas matburkar och gick in i hagen.
Misjan ville inte äta din mat utan försökte ta nauris så jag fick försöka jaga bort henne. Detta resulterade dock i att misjan fick spel och började hoppa omkring, nauris hakade på och lyckades knuffa iväg mig rakt in i en vedhög!
Tog mig ur hagen, skrattade och ringde katta för att berätta.

Åkte hem och han precis parkera bilen innan grannen ringer och säger att en skåpbil kört upp och nu står uppe vid stallet. Jag sätter mig i bilen Och kör i 190, drar en bredsladd på grusvägen och blockerar utfarten, samtidigt kommer grannen och hans två snickare uppspringandes i full mundering med knivar och hammare!
I bilen satt en väldigt skärrad farbror som bad så hemskt mycket om ursäkt! Han visste inte att man inte fick köra upp, han skulle bara hämta några som varit ute och promenerat.

Stackars gubben åkte och då jag skulle vända min bil lyckades jag knäcka en stolpe i andra hagen..
Lättad över att det inte var någon som skulle skada hästarna börjar jag köra ner.

Halvvägs nere blir jag stoppad av en tjej. Hon presenterar sig och frågar om det är mina hästar, jadå svarar jag och hon fortsätter:
- är det hingstar båda två?
- nä det är ett sto och en valack svarar jag undrande.
-tävlar ni något?
- nja lite på amatörnivå.
- jag driver xx och vi vill gärna sponsra en ryttare, har du något visitkort?
- ööö, nä asså jag är bara privatperson.
- men här, ta mitt nr och hör av dig om du eller om du vet någon som vill bli sponsrad. Jag springer ofta förbi här och tycker hästarna är så fina att jag tänkte det säkert va tävlingshästar.
Jag tar hennes nr.

Haha asså fattar ni vilken jävla kväll?!

Likes

Comments

Jag blir så trött, någon jävla fegis har gnällt om att det ser stökigt ut hos mina hästar.
"Stöket" var vattendunkar, fodertunnor, en skottkärra , reservdäck till transporten och en påse med skräp.
Detta har dom då inte sagt till mig, trotts att nr till både mig och Linus finns uppsatta lite varstans.

Om det är något jag har riktigt svårt för så är det fegisar som ska gnälla för gnällandes skull.

Sakerna låg bakom min transport inne på vår mark, men vissa kan tydligen inte gå sin lilla jävla skogspromenad utan att låta bli att vrida huvudet och snoka.

Har iaf plockat in sakerna så jag har ryggen fri.

Hoppas att personen i fråga har stake nog att komma och prata med oss, vi är ju där största delen av dagen.

Så, nu har jag fått gnälla av mig;)

Likes

Comments

Idag kom det äntligen lite regn, mina marker har varit så torra att det blivit sprickor i marken!

Flyttade över hästarna till vinterhagen igen så dom har möjlighet att gå in för att söka skydd. Visst gick dom in, i ca 5 min och rullade sig innan dom fick fullständigt tokfnatt och busade runt i hela hagen. Fick tyvärr inte med det på film..
Älskar att se dom busa så, riktig glädje:)

Under kvällen kom solen fram men det var fortfarande svalt så vi åkte en sväng till manegen. Nauris var superduktig, tränade mycket galloparbete.

Hovarna är redan finare erfaret vätan. Kan INTE rekommendera bootsen jag köpte, riktigt skit. Torkade på 10 min och gav nästan brännmärken.

Får se om jag lyckas lägga in en film senare:)

Jag har läst ut mina böcker med.
REKOMMENDERAR VERKLIGEN Anna Janssons böcker för er som inte läst. Tyvärr är dom så spännande att man inte kan sluta läsa så dom tar slut på två dagar.

Likes

Comments

Torra hovar verkar vara ett av sommaren största problem, så även för mig med nauris. Han har så torra hovar att skorna ramlar av, det finns inget kvar att spika i längre.

Under våra år tillsammans har jag hunnit testa det mesta. Olika oljor att smörja på utsidan, massor av kosttillskott, örtblandningar, vattenbad, barfotaskor mm. Denna sommaren testar jag filtboots. Var och köpte ett par idag som jag ska testa. Man blötlägger först hoven lite sen doppar man bootsen i vatten och sätter dom sedan över hoven. Jag spolar redan området runt badkaret för att hovarna ska bli blöta varje gång de dricker.

Någon som har några tipps?

Likes

Comments

Idag har verkligen varit en dag med blandade känslor! Dagen började men att Nauris hade tappat en framsko.. min fantastiska hovslagare kom direkt❤️ därefter åkte jag till min bonde igen, idag balade vi och tog in höt på loftet.

Åkte hem vid 17 då Linus slutade jobbet. Efter vi ätit middag berättade jag att jag drömt att lilla kaninen kutrygg va inne hos sin mamma och pappa. Vi åkte upp till hästarna och nauris fick komma ut en sväng, gick så jävla bra! Han sätter gallopombyterna perfekt! Jag va så nöjd tills jag såg att han tappat höger baksko.. suck! Gick hem igen och släppte ut i hagen. Skulle ge kaninerna sin kvällsmat och kutrygg är borta! Jag och Linus letade överallt! Staketet var helt så jag började tro att någon tagit honom, då får jag se att gräset rör sig och kutrygg tittar fram i den andra hagen! Han är alltså inne hos mamma och pappa! Precis som jag drömt.

Stackars Hovis kommer igen imorgon så tyvärr blir det inget Falsterbo som vi tänkt. Hoppas verkligen det kommer lite regn snart så hovarna slutar spricka sönder.

Likes

Comments

Gårdagen spenderades hos min bonde, jag fick vara med och ta in Hö. Han visade alla sina maskiner, lador och marker. Så jäkla intressant! Roligt att veta var, hur och när mina hästars mat blir till. Förhoppningsvis har jag en egen gård i framtiden och kan då slå mitt egna Hö:)

Blev även lite träning med nauris på kvällen, misjan är inte längre halt då Hovis flyttade sömmen som låg och tryckte. Det gick sådär med nassepass, han var ofokuserad och hade svårt att jobba ihop. Jag hade den engelska sadeln och jag tror det är den som orsakar problem, möjligt att den klämmer lite och nauris är väldigt känslig.

Tänkte rida ut ikväll och då tar jag någon av de andra sadlarna för att se om det blir bättre.

Utsidan av stallet är färdigmålat, ser riktigt proffsigt ut. Nu funderar jag på att även måla insidan.. vad tycker ni?

Likes

Comments