Nytt år, nya utmaningar. Och också många gamla. Det nya året har verkligen inneburit en hel del förändringar för mig. Den största förändringen gäller nog mitt mående. Det nya året blev en total omväxling i mitt mående. Plötsligt, efter många månaders dåligt mående, svängdes allt om och jag började må bra. Blev själv förvånad över hur snabbt allt gick. Mådde så dåligt att det kändes som en omöjlig ansträngning att stiga upp på morgonen. Och plötsligt kom den morgonen då jag steg upp och tänkte "nu är allt bra", trots att inget egentligen hade ändrat. Allt såg ut precis som förr, det var bara min egen attityd som hade ändrat.

Jag hade lovat mig själv några saker:

1. Var ärlig! Mot andra och dig själv.

2. Var självsäker i det du gör och lita mer på dig själv.

3. Klaga mindre.

4. Oroa dig inte för småsaker.

5. Sluta umgås med personer som trycker ner dig!

Det sista tog jag tag i först. Det var ju lättast att bara sluta ta kontakt med sådana personer. Ett tag hade jag otroligt svårt med det, men varje gång jag tänkte kontakta en sådan person tänkte jag om. Jag tänkte att det inte hjälper mig i längden att hålla kontakten med dessa personer. Det enda som hjälper är att sluta hålla kontakten. Så till slut fungerade det.

Ärligheten var nästa steg. Jag började fundera mycket på mitt liv. Jag kände efter och kom fram till en massa saker i mitt liv som antingen inte gjorde mig lycklig eller som rent ut sagt gjorde mig olycklig. Många av dessa saker jobbar jag fortfarande på att förbättra, men en del har jag redan förbättrat. Jag berättade åt mina närmaste vänner att jag från och med nu tänker vara helt ärlig med vad jag tycker och tänker om saker. Om det är något som stör mig så säger jag till. För jag mår inte bra av att ljuga för att få någon att känna sig bra, och det gör inte andra heller. Om du vill ha en ärlig åsikt om hur dendär nya klänningen ser ut på dig så säger jag min ärliga åsikt. Det betyder inte att jag är elak eller tänker säga det på ett elakt sätt. Bara ärligt. Hellre uppbyggande kritik än oärliga komplimanger.

För att börja klaga mindre och sluta oroa mig för småsaker måste jag ändra på mitt tankesätt. Jag minskade mina förväntningar och kunde på så sätt lättare njuta av stunden. Av småsaker som att solen sken in genom fönstret medan jag satt och drack mitt goda morgonkaffe, till exempel. Jag började också se det positiva i varje dag. Om jag har en dålig dag och det känns som att allt går snett försöker jag alltid tänka på de små, bra sakerna. Till exempel den morgonen när jag försov mig och kom sent till jobbet tänkte jag "jag hann ju iallafall sova lite längre och är därför inte lika trött som jag annars hade varit". Alla dagar fungerar det inte. Ibland behöver jag hjälp av vänner. Då brukar jag umgås med vänner eller prata med någon för att få bort tankarna från det negativa. Att skratta åt löjliga misstag hjälper också. :D Har också genom detta blivit bättre på att inte oroa mig så mycket. Om något misslyckas så kan man alltid försöka pånytt eller göra något annat istället.

Självsäkerheten jobbar jag fortfarande hårt på. Har blivit självsäkrare genom att tänka att vi alla är människor och vi gör alla misstag ibland. Där hjälper vänner också mycket. Att gå igenom saker med någon är alltid lite lättare än att göra det ensam. Känner mig stolt över att ha vågat skriva ett så personligt inlägg. Det visar att jag blivit mycket självsäkrare. Vem vet vad nästa steg är? Kanske jag inte har en skärm framför mig nästa gång, utan istället en hop människor. Helt live. Som sagt, vem vet?

Hoppas detta inlägg också kan hjälpa någon annan! :)

/Lillamilla

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ojsanhejsan! :D Här var det länge sen sist. Har varit rätt upptagen med flytten och jobb. Nu har jag alltså flyttat. Lägenheten är härlig och precis perfekt för mig. Har en del saker jag ännu ska få hit men sen börjar det nog bli allt. Har otroligt härliga vänner och familj som har hjälpt mig med flytten.

Just nu sitter jag och äter morgonmål. En fräsch sallad, ett glas juice och en kopp te.

Detta är min goda sallad från igår. Fick lite matinspiration, haha.

På lördagen blev det fest. Firade vappen (1 maj), med vänner. Kul kväll fastän den slutade med huvudvärk.

Söndagsmat. Efter att ha vakat rätt så länge och sovit halva dagen passade det bra med lite flottig hamburgare.

Kvällen spenderades med länk i friska luften. Skönt och uppfräschande.

Denna söta, lilla kissemiss ville följa med mig hem, haha.

Annars har jag mest jobbat och njutit av det fina vädret så mycket jag hunnit. Har också umgåtts en hel del med vänner och familj. Min lillebror kom med storasyster på överraskningsbesök, vilket var en stor överraskning, haha. Hade inte väntat besök så det var trevligt. Har också läst färdigt två böcker (fråga inte hur jag har hunnit, jag har ingen aning) och sett några bra filmer. Ingen stress fastän jag haft mycket på gång. :) 

Ha det bra! :)

Likes

Comments

Hejsan! Sitter för tillfället på jobb (har paus nu så ingen kan klaga på att jag sitter och skriver hit, haha). En liten, mysig konsert. Härligt att få göra detta igen efter en kort paus.

Ska snart flytta till världens mysigaste lägenhet. ;) Härligt, men också ganska dyrt och krångligt. Mest krångligt blir det när man börjar tänka på hur mycket saker man egentligen har. Och att flytta dom alla! Men det ska nog gå bra. :) So excited!

Har skolan så gott som färdig. Livet ler!

Härligt :)

​Ha det bra! 

/Lillamilla

Likes

Comments

Under helgen har jag hunnit med massor. Var hemma med syster och vi åt såå gott morgonmål. På kvällen lagade vi världens godaste currykyckling (om jag får säga det själv, haha) och som efterrätt lagade vi mugcakes. Såå gott. Hade med andra ord en riktigt god helg.

På måndagen var jag i skolan och skrev studentskrivning. Finska denna gång. Tror det gick helt okej, hoppas på bra resultat.

Idag hade jag kvällstur och det är såå skönt att den är över. Snart sova och så på jobb imorgon igen. Får se vad annat jag hittar på. :)

Ha det bra!

/Lillamilla

Likes

Comments

Hej! Jag har varit sjuk länge nu, några månader. På senaste tiden har det bara blivit värre. Var till en läkare som konstaterade att jag har bihåleinflammation med feber och alla andra trevliga tillbehör.. Är nu på antibiotika kur nr. 2 och har fått proppa i mig värktabletter nästan varje dag i två veckor, fastän jag försöker undvika det. Nåja, fick ju lite ledigt iallafall så jag hinner vila lite. Tar det mest bara lugnt, läser, kollar serier och sover. Dricker massor med te också, med honung. Älskar te, och te har dessutom många bra hälsoeffekter såsom även honung.

Har just läst färdigt en otroligt bra bok. Läste den nästan i ett sträck, kunde inte sluta förrän jag visste vad som skulle hända, haha. Ska snart börja på nästa bok, bara jag bestämt mig för vilken. Äger massor med böcker, av vilka jag läst ca. hälften. Skulle ha hunnit läsa fler om jag hade fått läsa någon av dem som skolarbete men oftast var det helt annorlunda böcker man skulle läsa. Men det störde ju inte mig så värst mycket eftersom jag gillar att läsa.

Nu tänker jag välja en bra bok och sätta mig vid mitt fönster och läsa. Har så fin utsikt från mitt fönster och dessutom skiner solen idag. Sen kanske jag sover en liten stund så mitt huvud inte sprängs, haha.

Ha det så bra! Hoppas solen skiner där ni är också! :)

/Lillamilla

Likes

Comments

Hejsan! Under helgen har jag varit i studion och bandat in en cover med skolbandet. Det var riktigt roligt. Har också varit sjuk så var kanske inte riktigt på topp, men det gick riktigt bra ändå. Annars har jag mest bara slappat och sett på lite filmer och tv-serier. Igår (måndag) satt jag hemma och var sjuk. Var också barnvakt åt mina småbröder. Det var kul. Idag ska jag till läkare och en sväng till skolan (om jag orkar). Börjar vara smått trött på att vara sjuk nu, men hoppas på att det snart blir bättre.

Här är några bilder från helgen och en från förra veckan, då det var soool!! :D
Ha det bra! :)
/Lillamilla

Likes

Comments

Här är mitt hår före jag klippte det.

Och här är det efter klippningen. Är otroligt nöjd!!

/Lillamilla

Likes

Comments

Hej igen! Efter jobbet åt jag en lätt lunch med laxsallad och till efterrätt underbart goda mini mudcakes. Sen blev det shopping på loppis. Älskar att shoppa, speciellt på loppis! På loppisar kan man hitta mycket unika kläder, och dessutom rätt så billigt! Jag brukar använda basplagg med något lite unikt till, som gör outfiten lite speciell. Jag tycker själv att jag inte har någon egentlig "stil", utan klär mig bara i det jag själv tycker är snyggt och bekvämt.

Här är några av mina fynd.

Och den här tyckte jag var så fin att den behövde en egen bild. ;)

Tänkte lägga till några bilder ännu, men det får bli till nästa inlägg.

Ha det bra!

/Lillamilla

Likes

Comments

​Hej igen! 

Idag blir en dag med jobb. Har egentligen inga andra planer för dagen men tänkte ändå skriva ett litet inlägg. Det blir nog en fin dag idag. Är jättetrött men det gör inget, med lite kaffe i mig klarar jag mig nog. :D Uppdaterar nog mera om dagen ikväll. Nu hinner jag inte med så mycket mer.  

Hörs snart igen! 

/Lillamilla

Likes

Comments

​Hej!

Detta är min nya blogg. Välkommen! I denna blogg kommer jag att skriva lite om min vardag och sånt jag gillar. Nu i början vet jag inte exakt hur min blogg ska se ut, men kommer efterhand att forma den som jag tycker passar mig bäst. NI får följa med min vardag och mina äventyr genom livet som vanlig tonåring. Jag är 19 år. Musik är min grej, skriver egen musik, sjunger och spelar några olika instrument, bl.a. gitarr och piano. Är också medlem i brandkåren och har varit det i många år, så kommer att skriva lite om det också ibland. Gillar djur och natur, så hit kommer även sånt. 

Just nu studerar jag i gymnasiet och blir snart student (hoppas jag). :D Jobbar på sidan om studierna och hoppas på att komma in till den skola jag vill till. Vill studera ljudteknik och har jobbat med lite sånt under det senaste året. Min vardag består av skola och jobb, hobbyer och umgås med familj och vänner. 

Häng gärna med! :) 

/Lillamilla

Likes

Comments