Eftersom Lycka ska bli en vårdhund så har jag såklart läst en massa om vad en vårdhund ska lära sig. Även om lilla hönan bara är 14 veckor, så lär hon sig snabbt som ögat!

Vi har tränat på något som man kallar 'target' och jag har använt min hand. Det betyder att hon ska komma och trycka sin nos mot min hand och när hon gör det får hon belöning av mig. 

Eftersom hon börjat tycka att inkallning är väldigt tråkigt och hellre studsar runt som en boll, så har jag prövat där här även på det vilket hon tycker är super roligt!

Senare när hon lärt sig det här ordentligt ska vi utöka att öva med hundmöten och andra situationer som hon kan tycka är svåra och jobbiga. Genom just target så har hon fokus på mig och min hand istället för allting annat runt omkring.

Jag skulle rekommendera att alla som har hund eller tänker skaffa en valp, övar in det här. Vi har ju även en border collie hemma som vi övar det här med. Blir en helt ny värld!

#vårdhund

Ha en fin dag önskar vi!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

kvällen och tidigt på morgonen är mina guldstunder. En härlig promenad i solskenet slår inte mycket!  Man rensar tankarna och drömmer sig bort!

Imorgon är det onsdag och imorgon kommer världens bästa lillebror på sovis!

Ha en fin kväll! 💋

Likes

Comments

Förmiddagen idag ägnades åt att laga en hage till hästarna. Vi hade med dom ut från början så de vart nyfikna och stod nära och tittade på vad exakt vi sysslade med! Tur man har snälla hästar som inte rymmer speciellt ofta! 😅

Sen städade vi i huset en hel del och tog in våren i form av kvistar som slog ut på en gång nästan!  Jag älskar våren, speciellt med allt som slår ut och blir grönt!

I eftermiddags så har vi vart ute och hjälpt till med kor och kalvar.  Kvigkalvar med sina mammor på en sida och tjurkalvarna med sina mammor på den andra sidan! Lite smått katastrof och ett himla gapande på alla djur! 
Men efter några timmar blev vi klara! 👌

Lycka har suttit i hundgården med sina tre kompisar och haft en jättebusig dag, så ikväll är hon trött! Skönt,  för det är fan jag också! 

Så god natt med er! 💋

Likes

Comments

Under påskhelgen har jag slavat med att kasta ved medan den klyvdes.  Så jävla jobbigt att jag har ont i hela min kropp! 
Varje muskel känns oerhört levande! 😂

Men efter ett sista pass nu på morgonen så känner jag mig som en ny människa!  Stark och mosig.  Nu ut och gå en liten skogsrunda med hundarna 😊

Ha en fin dag !💋

Likes

Comments

Jag kan typ inte gå för jag körde så hårt igår . Och på jobbet fick man skyffla vatten som aldrig förr eftersom vår lilla brandövning inte gick som den skulle. sprinkelsystemet gick igång och det vart inte riktigt meningen.. sen tränade jag när jag kom hem och sen vart jag och Linnea ute och red barbacka på hästarna! Så alla benmuskler och magmuskler är döda idag! 😂 

Men vill man bli fin får man lida pin!
Vägde mig dessutom idag, det vart inte vad jag hoppats på, men jaja, får kämpa lite hårdare!  Funderar på två månaders sockerfrihet, har hört att det ska vara bra!

Ha en fin eftermiddag!  😁

Likes

Comments

Lilla Lycka har sin 12 veckors kontroll och vaccination idag!
Jag tänkte försöka ha henne så trött som möjligt när vi åker, för hon är som en liten haj den här lilla fröken. Hon tuggar sönder allt! Alla mina sladdar har hon tuggat sönder. Skor. Dessa jävla skor. Hon vet precis vad ordet nej betyder, men något annat lockar mer inom henne! Ute i hundgården vågar jag inte ha henne utan uppsikt för vi har singelsten i den, och kan tänka mig att hon kan tugga i sig detta om ingen passar på henne! 

Något positivt är att hon har börjat lyssna jättebra på inkallning och på att ha fokus på mig under promenader. Ibland hoppar jag ner i ett dike eller bakom ett träd så hon får använda sitt otroliga luktsinne och vara fokuserad! Så himla roligt när hon lyckas på första försöket och jag blir så glad som en fostermamma kan bli! 😁

Ha en solig dag där ute!

Likes

Comments

Jag tänkte att jag kan kläcka ur mig bland det personligaste och ärligaste om mig själv!

Jag har sen flera år tillbaka haft något som forskare och läkare kallar för sömnparalys.  Man blir 'förlamad' i antingen insomningsstadiet eller i uppvaknandet av sin sömn. Jag har svårt att förklara det här utan att folk tycker att jag är sinnessjuk, men jag kör på, kanske känner någon igen sig!

Första gången det här hände så bodde jag i Kållered utanför Göteborg, han jag bodde tillsammans med vart iväg och jobbade utanför Sverige och jag vart ensam hemma i lägenheten. Jag vaknade, kunde inte röra mig och det kändes som hela jag hade en annan människa som satt på mig. Jag vet att jag började hyperventilera och fick en panik jag aldrig upplevt förut. Jag kunde inte skrika på hjälp, för det kom inget ljud från min mun. Det varade i vad jag tyckte var en evighet, och tillslut kunde jag röra mig. Den natten sov jag inte mer, satt livrädd och trodde det vart spöken som närvarade och som inte ville mig väl.

Efter den gången så hände det ofta. Jag trodde jag blivit galen. Jag googlade på spöken, kontaktade medium till höger och vänster. Till sist gick jag till doktorn och berättade ungefär det som jag skrivit. Jag fick sömntabletter som hjälpt mig mycket de senaste åren!

Men förra våren tyckte jag att nu borde jag verkligen 'växt' ifrån det, så jag slutade med insomningstabletterna.
Bittert men sant,  så har dessa fruktansvärda sömnparalyser kommit tillbaka. Det känns värre än förut, jag vet att jag försökte lära mig att andas igenom det och försöka tänka bort det. Men det kan jag säga att det är lättare sagt än gjort..

Nu vaknade jag för kanske 45 minuter sen i en sån här sömnparalys. Jag har börjat kolla på klockan när jag somnar så jag vet ungefär i 'vilket stadie' i sömnen jag ligger (finns olika, googla om ni inte vet!)  jag hade sovit i ungefär en och en halvtimme innan jag vaknade av den där känslan. Av att någon sitter på mig och att jag inte kan röra mig. Av att luften är så tjock att det känns som jag knappt kan andas. Av att knappt kunna öppna ögonen. Och det är en fruktansvärd känsla och upplevelse.

Ni som kanske vill veta mer om sömnparalys får googla.
Och jag må låta helt sinnessjuk efter jag skrivit det här. Men det känns skönt att få det ur världen, ur min garderob. 

/ Hannah

Likes

Comments

Som fostermamma åt Lycka så måste jag rapportera att hon har tappat två av sina första tänder! 😁
Jag blev löjligt fjantig om det hela och min familj tycker jag är störd som beter mig såhär!  😂
Hade jag hittat tänderna så hade jag sparat dom till tandfeen!

Idag har vi förövrigt lekt kurragömma i skogen! Lycka är fantastisk på att leta reda på mig när jag försvunnit! 

Sov gott önskar vi !

Likes

Comments

Idag har vi inte gjort speciellt mycket häääär, väldigt lata. Men ska ge oss ut en sväng med hästarna och hundar strax! Suga i sig lite sol!

Ikväll blire vin! 👑

Likes

Comments

Idag kommer hovslagaren till hästarna och medans man väntar på henne så får man gosa sönder med kossorna!
Dom är så söta och kommer fram när man kommer till dom!

Och jag har städat hos dom stora tjurarna, så blev det någon duell där inne mellan två. Då blir man lite rädd får jag säg! 😅

Nu lite kaffe och sen ut igen!

Likes

Comments