Header

När jag har mycket tankar i huvudet och, som nu, inte känner mig tillräckligt frisk för att ut och springa så funkar bakning som en fantastisk bra terapi för mig. Jag kan stå där i mina egna tankar och knåda degen i all oändlighet och får sedan se något växa fram från ingenting och bli så bra. Bröden som jag bakade ikväll har jag faktiskt aldrig gjort förut, men så enkelt och så gott. Perfekta frukostbröder!

Ni ska få receptet!


Vad behöver jag?
50 g jäst
6 dl fingervarmt vatten
8 dl vetemjöl
8 dl grahamsmjöl / rågsikt / dinkelmjöl
1 dl sirap [både ljus och mörk går bra]
några msk olja
lite salt


Hur gör jag?
1. smula ner jästen i det fingervarma vattnet

2. blanda ner sirap, olja och salt

3. rör ner mjölet

4. blanda tills dess att dina biceps brinner eller ca 5 min i assistent.

5. fördela ut till två limpor på en plåt med bakplåtspapper

6. ställ plåten i en kall ugn och låt jäsa under tiden ugnen bli 200 grader.

7. låt brödet vara inne i ugnen totalt i ca 50 minuter.

8. servera och ät med mycket smör och ost. MMM!
Baka detta till helgfrukosten! Jag lovar, du blir inte besviken!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det är torsdageftermiddag, mina ögon känns tunga som två fyllda icakassar, regnet smattrar mot fönsterrutan och jag vill allra helst krypa ned under täcket och somna för natten. Sedan kommer jag på att klockan bara är eftermiddag och att timmarna är många tills dess att det är dags att dejta John Blund. Ett skavande halsont har gjort mig sällskap denna eftermiddagen och så de där visdomständerna som inte riktigt kan bestämma sig för om de ska fortsätta växa eller inte. Helt klart ofördelaktigt om du frågar mig.

Igår kom förövrigt den här fina stjärnan upp i fönstret. Förr om åren har jag alltid väntat tills dess att det är första advent, men både förra året och i år åkte den fram just den 22 november. Ändå ett väldigt lagom datum, eller hur? Själva adventsljusstaken får dock gott vänta tills december, men en stjärna att lysa upp i mörkret kändes rimligt.

KRAM!

Likes

Comments

Livet, Resor, Folkisliv

Jag hittade precis ett gammalt minneskort fullt av bilder från den USA-resa vi, Reliance Gospel Choir, gjorde våren 2015. Alltså så många bilder och så många minnen som sköljde över mig. Nu i efterhand minns jag bara den resan med glädje, men jag vet att den resan inte alltid var så glädjefylld. Jag var tröttare än någonsin och ena dagen grät jag för att jag inte ville äta något av maten som serverades, för att i nästa dag gråta för att jag ville äta men inte vågade. USA-resan var på många sätt en lång kamp, men också en resa med så mycket glädje. Jag minns glädjen i de typiska kyrktanternas ögon, de små barnen i kyrkan som tog en tamburin och gosplade som aldrig förr, mötet med Soul Children Of Chicago, allt skratt, galenskapen på Cheesecake factory, alla livshistorier som vi fick ta del av och inte minst de många timmarna på tåget mot Las Vegas. Att fått uppleva denna resan tillsammans med min folkisklass och kör gjorde det till en av de mest minnesvärda resorna i mitt liv.

Chicago alltså. Vilken fin stad!


Likes

Comments

Livet


Att få fira thanksgiving med ett gäng fantastiska vänner är minsann en bra sysselsättning för en lördagkväll. Vi åt så det stod ut ur öronen på oss och ännu en gång sköljde en våg av tacksamhet över mig. Jag har verkligen så mycket att vara tacksam över. Jag har en familj som stöttar i vått och torrt, är omgiven av så många fina människor som alltid finns där, har tak över huvudet och mat på bordet vareviga dag. Tack Gud för det!

Likes

Comments

Idag vill jag ta tillfället i akt att hylla denna fantastiska människa. Hennes namn är Sofie, är en av mina bästa vänner och idag är det hennes födelsedag. Från det att vi bott i olika länder och världsdelar bor vi nu inte bara i samma stad, utan i samma byggnad. De senaste två åren har vi kunnat springa till varandras lägenheter för att dricka te, fråga om smakråd eller bara för att kramas. Sofie är tjejen som lyckas dra ner mig på jorden när jag surrar iväg i tankar och är tjejen som säger "Carro, bli inte arg nu, men jag bara måste säga detta för ditt eget bästa.". Sofie har ett hjärta av g u l d och jag är evigt tacksam för henne.

Grattis Fie på din födelsedag. Du är bäst!

Likes

Comments

Igår hade årets Glimma-kör, Tribute Gospel Choir, konsert i EFS-kapellet i Lund och de var SÅ BRA. En av låtarna de sjöng var Still Standing av Israel Houghton. En låt som jag lyssnat på så mycket genom åren, men som glömts bort på sistone. Älskar när man får bli påmind av gamla favoriter.

If not for your goodness, if not for you grace, I don’t know where I would be today.
I
f not for your kindness, I never could say, I’m still standing..

Ta hand om DIG!

Likes

Comments

högskola / universitet

För knappa månaden skrev jag en tenta som jag var så himla säker på att få skriva om och idag kom beskedet --- GODKÄND! alltså jag visste knappt om jag skulle gråta, skratta eller skrika ut min glädje när jag gick genom staden påväg hem och det blev nog något mellanting. Denna hösten har verkligen känts som motgångarnas höst och att då få detta beskedet kändes övermäktigt på nåt sätt. Ett tecken på Guds godhet!Annars har eftermiddagen mestadels spenderats här med diverse inlämningar. Att skolans bibliotek ligger på femte våningen och har utsikt över hamnen känns ändå ganska festligt.

En gäspningens dag blev plötsligt lite bättre.
Nu --> mer plugg.

KRAM!

Likes

Comments

Godmorgon från ett grådisigt och gäspigt Lund. Alarmet var inställt på tupptidigt men efter en natt med oroliga drömmar vaknade jag långt innan dess [alltså tidigare än tupptidigt] och har lyckats få gjort en del plugg mellan gäspningarna. Tänk att det redan är 16 november. Nog att denna hösten gått i snigelfart, men ändå. Om två veckor är det första advent, om en månad är vi redan förbi lucia och sedan är julen precis runt hörnet. Tänk så mysigt! Den nyinköpta adventsstjärnan ligger på golvet och väntar på att få sättas upp och jag ser verkligen fram emot december och julmyset nu.

Att baka och bygga eget pepparkakshus är något jag tycker är så mysigt [och tålamodsprövande] och här är de två senaste årens pepparkakshus. Frågan är om jag ska göra något liknande även detta året eller om jag ska hitta på något nytt? Har ni några tips?

Ta hand om DIG!

Likes

Comments

högskola / universitet

Vilken långsam och grå dag detta varit. Regnet har smattrat mot fönsterrutan mest hela dagen och min pluggkompanjon och jag har försökt skriva akademisk engelska prick hela dagen, så nu känns min hjärna mos. Egentligen är det ganska långt kvar tills dess att den ska in, men jag har en känsla av att vi kommer behöva all tid vi kan få. Inlämningar tycker jag vanligtvis är ganska trevliga då man kan lägga upp arbetet lite som man vill och samtidigt ha allt material till hands, men denna gången känns det strävigt. Såklart intressant också, men det tar tid att både hitta och sedan översätta all information till engelska. Men jaja, det ska nog bli väl tillslut. Snart är det jul och för varje examination som fixas kommer vi närmare målet.

KRAM!

Likes

Comments