Äntligen hemma! Och nu är det som det ska vara! Bäbisgos, amningen funkar hyfsat trots uppehåll, och allt är som "vanligt". Liv å rörelse skratt å gråt gap å skrik omvartannat! Alldeles alldeles UNDERBART!

Likes

Comments

Första koppen kaffe sen i söndags, nästan en hel vecka utan denna livets dryck! Nu ska vi se vad kroppen tycker om det, smaklökarna har redan vaknat av bara lukten!

Får nog komma hem idag, till min älskade familj, mina barn och min man! (Han tycker inte om att jag nämner honom så där, men ibland måååste jag ju!)

Ska se till å VILA lite, för när jag sätter foten innanför tröskeln (om jag ens hinner så långt) lär jag bli nedsprungen av min egna lilla hjord av ungar!

Ska bli underbart att få amma lillan, att sitta å njuta å gosa med henne. En vecka (nästan) ifrån henne har varit rent hjärtslitande! Jag förstår inte hur man kan lämna sina små barn för att åka på semester, herregud, det kan ju omöjligt bli någon semester! Jag hade dött av saknad! Nu är jag på sjukhus och deras jobb är att hålla mig vid liv så därför har jag inte dött, plus att jag pratat med dom flera gånger om dagen å så va de här allihop igår!

Jag skulle ta lillan, men hon kände inte igen mig. Mitt hjärta brast där och då! Mitt eget barn darrade med läpparna och hakan och jag fick ge tillbaka henne till mormor som va med. Fy vad jag hade dåligt samvete, och kände mig bedrövlig! Världens sämsta mamma!
Jag fick nöja mig med att sitta och beundra henne på lite håll, å hennes syskon tjattrade i munnen på varann om allt å inget. Men efter ett tag så kunde jag ha henne i knät och gav henne mat från flaska. Sen va det inga problem, hon log å klappade mig lite, drog i droppslangen och hade sig. Men vilken underbar känsla att få ha henne i famnen!

Naturligtvis va det lika underbart att få känna de andras armar runt mig, massa kramar och pussar blev det innan vi skulle skiljas åt, å lite rullstolslekande fick det allt bli oxå! Hade yngsta sonen i knät när vi skulle till caféet och det gillade han skarpt. De andra va lite mer reserverade först, någon tyckte att det va rent otäckt å se mig, deras annars så livfulla och starka mamma, i rullstol med slang i armen och ont i magen.

Men i det stora hela gick det bra, de är fantastiska allihopa - var och en på sitt sätt!
Den ena blev ledsen när hon kom, den andra va ledsen lite då å då under hela tiden å den tredje blev så där suuuuper ledsen när hissdörrarna stängdes bakom mig. Maaaaammmmmmmaaaa!!!!!!

Mammahjärtat brister totalt i det läget och jag är tvungen att stänga av känslorna för alla...
Känns hemskt å bara säga till min man, han som inte vill bli så där mycket omnämnd här på bloggen, "-ja ja men vi hörs sen, gå nu. Jag ska på toaletten." Känns så hemskt att bara avvisa honom och se till att han går, då jag egentligen inget hellre vill att han ska stanna. Och jag blir så inte jag i såna situationer, å det hatar jag.
Jag vill vara jag i alla situationer!

Men snart så, alldeles säkert, får jag vara JAG hemma igen!

Likes

Comments

Kl 12 va det sagt att jag skulle bli op, men det kom in akutfall på akutfall och jag räknades inte som prio 1 direkt.
När jag gjort iordning mig för kvällen, bytt nattskjortan och borstat tänderna, så kliver jag ut i mitt rum som då är fullt med människor!

NU, ska du opereras!

Hopp i säng å sen iväg.
Och fort gick det!

På med nätmössa, lååååånga strumpor och i med avslappningsmedel. Kunde nästan tro att de jobbar på accord! ;)


Vaknar upp öm, trött och omtöcknad i en uppvakningssal med några andra tanter, en som snarkade så jäkla högt, en som lät som en hes kaja, å en som nästan bad om ursäkt för att hon fanns till. Å så jag.

Sköterskan som va "min" klappade mig lite på kinden och sa godmorgon! Jag slår upp ögonen å tittar på henne sen på klockan å inser att det är ingen jävla morgon! Klockfan är halv 1 på natten! Tittar på henne igen, å utbrister god natt! Hon fnissar till lite å undrar om jag känner mig trött eller har ont. För jag ska då inte ligga och ha ont, vi har massa smärtlindring att välja på.
Å när hon säger det får jag en inre syn hur hon slänger upp rocken å där hänger ALLT! Allt ifrån små små piller till stora jäkla dropp! Å börjar ju skratta, först bara lite grann, så där bubblande så man inte bara kan sluta...
Hon tittade storögt på mig och väldigt frågande. Jag börjar förklara, men inser att hon troligen inte förstår det roliga, eller så hör hon inte vad jag säger - sluddrar nog en hel del...

Men operationen har gått bra och jag är hyfsad i skicket.

Ska vila, försöka sova lite, och få i mig nåt i matväg.

Å enl narkosläkaren hade jag skött mig överförväntan! Jag hade helt plötsligt skrikit "akta dig för dinosaurien!" Så högt och helt utan förvarning så en av sköterskorna hade hoppat högt!

Ja ja, sån e jag!

AKTA ER FÖR DINOSAURIER
till nästa gång! :)

Likes

Comments

En dör och en föds, visst är det märkligt?
Men det är ju så det är i livet, det enda som faktiskt är "rättvist", man föds och man dör.

Vi har fått en ny prins i Sverige, en liten Oscar. Ett passande namn!


Jaha, nu ska jag snart klä på mig op kläderna, det börjar bli dags! När som helst nu kommer de och hämtar mig.

Inte för inte är jag ganska nervös, och jag hoppas att allt går bra. Man ska ju vara i trygga händer, men det kan ju hända massa saker! Vill inte ens tänka på vad som kan gå fel... Hemska tanke!

Så nästa gång jag skriver så är jag nyopererad, och troligtvis ganska trött!

:)

Likes

Comments

Jaha, nu skulle jag legat här med plåster på magen och med den yngsta dottern vid min sida, men jag är lika intakt som igår och saknar min lilla bäbis än. (Saknar självklart de andra tullen oxå men de ammas inte)
Astråkigt.

Tur jag ligger i ensamrum å har tv'n.

Å äta får jag ju göra till midnatt!

Men...
Jag har fått feber å diarré...
Skit oxå!

Likes

Comments

Så där, nu är det bestämt... Jag ska bli av med min onda galla. Idag, om någon timma.

Har jättemysiga sköterskor runt mig och läkaren är urtrevlig, så ångesten över att bli skuren i kanske inte slår till så hårt!

Men är det bara jag som får panikkänsla när de kommer in å säger att jag ska duscha, självklart ska man duscha med den där svampen å förstöra håret, men paniken över att inse att man borde skulle måste ha rakat benen någon gång sen i julas iaf...
Jäklar, jag skulle ha gjort det i helgen. Men hann liksom inte med det. Inte riktigt. Inte alls.
Å nu ska jag som redan är i en utsatt situation behöva skämmas över mina håriga, jaaa nästan manligt håriga, orakade ben...

Inte nog med det, båda mina dropp läcker. Känns ungefär som om kroppen fått nog av äckeldropp! Å nålar.
Nu ska den få skalpeller å annat i sig, bara de inte glömmer en kompress eller nåt...

Aja gör de det så får de väl göra om och göra rätt...

Snart börjar ett liv utan smärta och sjukhusbesök
(får vi hoppas iaf)

Bye bye gallan!

Likes

Comments

Jag har hamnat på sjukhuset, ligger här och funderar över livet.
Ensam.
Tyst.
Tomt.
Kalt.

Det är en enorm stor skillnad från mitt vardagliga liv, där det är fullt ös från morgon till kväll, här är det så kallt. Opersonligt och färglöst.

När jag hamnar på sjukan så här kommer en form av panikångest över mig, börjar med att det sticker lite under huden, som en snäll variant av tusen nålar. Sen kommer vågor av värme, följt av kyla som gör att jag skakar. Jag är inte rädd, tycker bara inte om att behöva släppa kontrollen!

Jag är ju den som har koll på det mesta, allt från minsta detalj till jätteprojekt, jag har kontrollen hemma!

Men här ligger jag å vet ingenting.
Bara det ger mig ångest de lux!

Hungrig trött och smärtpåverkad ligger jag bara här, när mina älskade barn och make försöker få ihop vardagspuzzlet. Jag tänker på dom hela tiden och undrar hur de har det. Självklart klarar de sig utmärkt, bara jag som är löjlig...

Men att inte få pussa mina gull godnatt, eller höra deras snusande när jag gläntar på dörren för att kolla så de sover, det är inget jag tycker om alls att missa! Jag vill ju vara där när de somnar, när de vaknar!


JAG VILL HEM!

Likes

CommentsHörde en låt idag, en sån där som bara fastnade...

Jag hoppas att ni alla därute har minst en som är så där speciell, en sån vän som ni vet alltid finns där oavsett vad.

Jag har varit ensam mellan varven, och ibland när jag som mest behövt någon har det inte funnits någon som tagit sig tiden att lyssna. Men nu har jag faktiskt flera som jag vet skulle släppa det dom höll på med och komma till min undsättning. Bara jag bad om det...

Jag vet att jag är extremt dålig på att just be om hjälp, ta emot hjälpen när den erbjuds, men jag jobbar på det.

Å vilken krock det blir i mitt huvud när jag möter en likasinnad, en som alltid ställer upp, ger mer än hon tar och säger "självklart" oavsett - utan att tänka och begära något tillbaka. Jag blir nästan arg, för hon är för snäll! Men någonstans slås jag av att vi är så lika i just det.

Sen har jag en speciell vän, riktigt riktigt speciell, en som jag varken träffar eller hör av särskilt ofta. Men jag vet att han finns där, och han vet att det är samma från min sida. ALLTID!

Likes

Comments

När man sitter och tittar på program som Sofias Änglar så kommer känslan "händer aldrig mig", visst känner ni igen er?
Men vet ni, det kan visst hända precis just dig!

Och OM det skulle hända dig, vet dina närmsta om hur DU vill ha det?
Vet dom hur dan kista du vill ha? Färgen? Vilka blommor som ska finnas, färg? Vilken musik som ska spelas? Vilka ska komma och vem ska göra vad?
Massor av frågor som ingen annan än DU kan svara på.

Livet är orättvist.

Allt ska ha en mening, men jag finner ingen som helst mening i att min vän får börja kämpa mot CANCERMONSTRET. Har NI inte jävlats nog med henne? Har hon inte fått utstå tillräckligt?!?

Jag är så frustrerad, så arg och ledsen - heligt förbannad på livet!
Hon är för h-vete mamma, mamma till små barn som inte greppar vad som händer. Vad säger man? "Mamma är sjuk, hon har cancer"
Cancer, ordet klingar så jäkla negativt, alla vet ju att det betyder döden! Fast alla behöver ju inte dö av det.

Fuck Cancer!

Likes

Comments

Vaknade efter ca 20 min, kände mig konstig...
Kände efter.
Nej.
Ett anfall som kommer smygande!
Å vilket anfall sen.
Jag låg till slut på badrumsmattan, jag - som aldrig brukar gnälla - låg där å vände mig av smärta. Kved och grät.
Ringde mannen och rådfrågade, väckte honom och gjorde honom orolig! Kul att sitta 30 mil bort och veta att man inte kan göra nåt, innan han hunnit hem hade anfallet gått över iaf, så han fick helt enkelt lugna mig gnm telefon.
Jag har medicin hemma OM anfallen kommer tillbaka, så det va bara att slå bort tjurigheten över att inte kunna amma, och helt enkelt ta den.
Tog väl en halvtimme, sen jäklar i min låda! Hög som ett höghus, men smärtfri!
Så skönt!

Men man är inte kaxig när man har huset fullt av ungar, som dessutom inte är mina, och nåt sånt här händer.
Tur jag hade sällskap av N, och att hon sov över hon med!
Hon har fått ta hand om lillan större delen av dagen idag, jag tycker inre om att hålla henne när jag är så diffus.

Dagen löpte på bra, fick fikat lite och pratat mycket ;)
Och trots 15 ungar i huset, kom 2 till å lekte, så är det faktiskt inte mer liv än när jag har mina egna. Tvärtom skulle jag nog säga!

I stort sett hela rövarbandet hamnade ute och spelade fotboll under ett par timmar, så härligt! Å vilket väder det blev, 8 grader varmt och solen tittade t om fram!

Jag har sovit större delen av natten inatt, ingen gallkänsla alls, och det behövde jag nog!

Ny dag - nya möjligheter!
Dags å väcka no 4 som ska till dagis!

Likes

Comments