Header
View tracker

Idag har vi varit lediga, så himla skönt!

Bakade en kladdkaka med marabou drömkrisp innan idag.
Superenkelt!
Gör din favvis kladdkaka och tryck ner chokladen innan du sätter in den i ugnen.

Detta kladdkaks receptet använder jag 😊

100 g Smör
2½ dl strösocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl.
Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Mums!!

❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej allihopa 🌸

Dagarna bara springer iväg.
Har kommit av mig helt med bloggandet.
Ska verkligen försöka att bättra mig!

I helgen var vi på bröllop, fint och trevligt!

Uppdaterar er med lite bilder.
Bland annat på tårtan som jag gjorde till mig och mina systrars kalas.

Ska dyka ner bland mina recept och hitta nått spännande att uppdatera bloggen med.

Har ni tips, idéer eller något ni skulle tycka vara kul att läsa om här, så hojta till!

KRAM❤️

Likes

Comments

View tracker

Hej på er!!

Just nu är vi påväg till Ullared!
Helt galet! Bara sådär en lördag..

I veckan testade vi att göra portabelloburgare.
Det var jätte gott!

Penslade svampen med olja som jag blandat med pressad vitlök,timjan,rosmarin,svartpeppar & salt.
Stekte dom till de fått fin färg.
I burgaren hade vi även halloumi, picklad rödlök,sallad, grillad paprika och min mangochutney dressing med vitlök.

Receptet på dressingen finns i förra inlägget.

Mums!!

Hoppa att ni har en bra helg!

KRAM❤️

Likes

Comments

Hej allihopa!
Nu har jag och N precis kommit in, vi har varit och plockat björnbär.
Ikväll blir det bärpaj 😍

Igår var vi hos min mormor och hälsade på.
Dom har det så mysigt vid havet.

Vi bor också vid havet, men det blir lite mer semesterkänsla där eftersom att det inte är hemma.

Ikväll kommer C och grillar.
Ska bli mysigt!
Tänkte att vi skulle testa att göra portabello och halloumi burgare.
Någon som har testat?

Jag ska pickla rödlök nu som vi kan ha till och även göra en god vitlök och mango chutney dressing.

Den gör du såhär
Blanda crème fraîche,pressad vitlök,mango chutney,hackad persilja, salt & svartpeppar.
Allt efter smak, testa dig fram.

Mums!!

KRAM❤️

Likes

Comments

Hej 😊

Igår testade vi att göra cheeseballsgratäng.
Jag har sett recept på detta flera gånger, så nu tyckte jag att det var dax att testa.

Följde inte receptet utan gjorde en egen twist av det.

Detta behöver du

4 st Kycklingfilé
500g Champinjoner
2st Paprika
1 st Purjolök
Persillade
Cheeseballs (finns i chipshyllan)
Riven ost
Salt & svartpeppar

Sås

4 msk smör eller margarin
4 msk mjöl
6 dl mjölk
1 burk milda cuisine vitlök& örter

Såsen gör du såhär

Smält margarin eller smör, tillsätt mjöl och vispa ihop till en fast sås. Tillsätt mjölk och créme fraîche.

Stek kycklingen och grönsakerna, krydda med persillade,salt och svartpeppar.
Lägg en del i botten av en form och häll på cheeseballs.
Jag hade på ungefär en fjärdedel av påsen.
Lägg i resten av kycklingen och grönsakerna.

Häll över såsen och på med resten av cheeseballsen, alltså en fjärdedel till så att du sammanlagt har använt halva påsen. I original receptet användes hela påsen, men det kändes som att det skulle bli alldeles för mycket. Men gör som du själv tycker, ha i mer eller mindre.
Strö över riven ost.
In i ugnen i 40 min på 200 grader.
Servera med ris och en god sallad

Detta blev gott! Var väldigt skeptisk, men det är verkligen värt att testa 😊

KRAM❤️




Likes

Comments