Som vanligt när T jobbar, så äter jag wok/nudlar.
Han gillar också det, men jag tycker att det är så lätt att slänga ihop när det bara är jag som ska äta.

I woken hade jag :

Strimlad lövbiff
Rödlök
Vitlök
Färsk chili
Wok grönsaker
Teriyakisås
Soja
Sesamolja

Wokade allt och blandade ihop det med kokta nudlar. Toppade med paprika,sesamfrön och vårlök 👌🏼

Mums!!

Hoppas att ni har en mysig söndag 😍🌸☀️




Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej på er!

Här har ni mig :)
Har inte lagt ut någon bild på mig tidigare, men tänkte att nu är det dax.

I veckan blir det jobb, ska även till mitt nya jobb och säga hej.

Ska bli skönt att inte pendla så långt och självklart är det ett plus med bättre lön 😉

Idag lyser solen🌞
Våren är verkligen välkommen.

Hoppas att ni får en fin dag!

KRAM

Likes

Comments

Idag till lördagsfikan har vi bakat kanel bullar😍
Testade att följa Roy Fares recept.

Du behöver
Vetedeg
30 g jäst
250 g mjölk (2,5 dl)
570 g vetemjöl (9,5 dl)
3 g salt (0,5 tsk)
5 g malen kardemumma
90 g strösocker (1 dl)
55 g ägg (1 st)
110 g smör, rumstempererat
1 ägg, till pensling
pärlsocker, att strö på
Kanel och mandelfyllning
200 g Mandelmassa
10 g vaniljsocker (1 msk)
30 g kanel (0,5 dl)
150 g smör, rumstempererat
Sockerlag
150 g vatten (1,5 dl)
95 g strösocker (1 dl)

Gör så här
Smula jästen i bunken till din matberedare. Värm mjölken till ljummen, slå över jästen och blanda runt.

Lägg i resterande ingredienser förutom smöret. Kör ihop degen långsamt med krok. När degen gått ihop ökar du tempot lite och tillsätter smöret lite i taget. Kör degen 10 minuter i maskin tills den bildat gluten och känns elastisk, glansig och fin på ytan.

Lägg ut degen på ett mjölat bord och låt vila 20 minuter.
Blanda mandelmassa, vaniljsocker och kanel. Tillsätt smöret lite i taget tills du har en slät fyllning.

Kavla ut degen 3-4 mm tjock, mer hög än bred då den ska vikas i mitten. Bred ut kanelfyllningen på den utkavlade degen och vik degen dubbelt, sporra ut remsor som du tvinnar till bullar.
Lägg på plåt med bakplåtspapper. Vill du inte göra knutar då kavlar du ut degen 3-4 mm tjock, mer bred än hög och rulla ihop till en rulle. skiva till lagom stora bullar, lägg i formar.

Låt jäsa till dubbel storlek, ca 1,5-2 timmar.
Blanda under tiden samman vatten och socker i en kastrull och koka upp tills alla sockerkristaller har smält.
Ställ åt sidan.

Sätt ugnen på 190 grader.
Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 9-11 minuter, dom ska få en fin gyllenbrun färg.

Precis när bullarna kommit ut från ugnen
penslar du dom med sockerlagen. Då får bullarna en fin glans och behåller saftigheten.



Kram på er!

Likes

Comments

Hej på er!

N var sugen på lördagsfika, så jag bakade äpple och kanel munkar!
Dom blev såååå goda.

Här har ni receptet

25 g jäst
1 dl mjölk, ljummen, 37°
6,5 dl vetemjöl
75 g smör, mjukt
0,5 dl strösocker
2 ägg
0,75 dl äppelmos, eller valfri sylt
6 dl olja, till fritering
1 dl strösocker
2 tsk kanel

Gör såhär:

1. Rör ut jästen i den ljumma mjölken och blanda ner 2 dl av vetemjölet. Låt denna lösa deg stå ca 20 min. Rör under tiden smör och socker vitt och lite pösigt. Rör ner äggen ett i taget.
Om smeten ser ut att skära sig är det ingen fara.
Den går ihop när resten av mjölet kommer i.
2. Rör ner äggblandningen i den andra smeten och blanda ner resten av mjölet, men spara ca 1 dl till utbakning. Degen ska vara ganska lös. Häll upp degen direkt på ett mjölat bakbord. Kavla ut degen
ca 1/2 cm tjock och stansa ut rundlar ca 6 cm i diameter. Lägg en liten klick äppelmos, ca 1 tsk, på en rundel och lägg på en annan som lock.
3. Nyp ihop kanterna lätt och lägg munkarna på ett bakplåtspapper.
Gör likadant tills degen är slut. Låt munkarna jäsa ca 1 tim under en bakduk.
4. Värm olja i en tjockbottnad kastrull med höga kanter till 180°.
Fritera 2-3 munkar i taget och vänd dem efter ca 1 min på andra sidan. De ska få en gyllenbrun färg.
5. Låt munkarna rinna av på ett galler och rulla dem sedan i socker blandat med kanel.


Kram

Likes

Comments

Hej på er!

Idag har jag bakat pitabröd.

Det blev toppen bra!
Testa gärna att göra själva, dom är sååå mycket godare än köpta.

Fyll dom sedan med någon god fyllning.
Dessa går även utmärkt att frysa 👍🏼


Det blir 16 st pitabröd

Du behöver :
* 25 g jäst
* 5 dl vatten
* 2 tsk salt
* 12 dl vetemjöl

Gör såhär:

Dela sönder jästen i en bunke och rör ut jästen med fingervarmt vatten (37°C). Tillsätt salt och nästan allt vetemjöl. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen tills den blir smidig och släpper bunken. Jäs under bakduk ca 1 timme.
Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela degen mitt itu, rulla ut 2 längder och dela varje i 8 bitar. Rulla runda bullar. Kavla ut till tunna runda bröd , ca 12 cm i diameter. Värm under tiden en osmord plåt i ugnen. Lägg bröden på het plåt och grädda mitt i ugnen 3-4 minuter.
Bröden puffar upp i ugnen.
Låt kallna under bakduk.

Kram❤


Likes

Comments