På lördag så skall jag gå min första riktiga kurs i fox, det är en kurs uppe i Gbg och hålls av Harald Stribén... jag har förut fått dansa med honom och han har känslan.

Den där känslan där man bara får sväva runt på dansgolvet... den är otrolig. Harald får aldrig mig att känna mig klumpig... han får mig att röra min kropp som jag inte visste att jag kunde, nu skall jag äntligen få gå kurs för denna man. Längtar!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag grundar den mesta lycka jag har i mitt liv på att jag får dansa. Dans är inte enbart en motionsform för mig, det är min livskraft.

Ikväll blir det dans och jag hoppas på att det kommer bli en riktigt trevlig kväll... men som alltid när det gäller pardans så är jag inte enbart beroende av mig själv utan även den som jag dansar med för stunden. Jag försöker vara en kul och trevlig partner när någon dansar med mig, men det är inte lätt alltid - vi ger och vi tar.

Likes

Comments

Man kan ju tycka att det passar sig med en presentation... men jag vet inte vad jag skall säga så jag visar hur det ser ut kring mig istället.

Likes

Comments

Jag var där i lördags med mamma och mormor (det var då denna bild togs)
Pappa skulle åka dit idag så jag följde med. Hade ju inget bättre för mig och vädret var strålande!

Likes

Comments

Jag har svårt för det hela... jag vet inte hur jag skall hantera mig själv för jag undviker allting just nu. Jag känner inte mig som mig själv och jag vet knappt vad jag tänker om något. Jag orkar inte med relaiteten för tillfället.

Likes

Comments

40 klasar bondsyrén

1,5 liter vatten

1,5 kilo strösocker

5 citroner (ekologiska)

1 påse (30 gram) citronsyra

ev en droppe blå karamellfärg alt några krossade blåbär eller björnbär – om du vill ha mer lila än ljusrosa färg på saften.

Gör så här:

Skaka och skölj av blomklasarna. Klipp bort stjälkar/skaft (som ger bitter smak).

Koka upp vatten och socker till ett sockerlag, ca 10 minuter. Tillsätt citronsyran på slutet.

Varva blommor och tunt skurna citronskivor i en skål. Häll över den heta lagen.

Lägg en tallrik överst som trycker ner. Ställ skålen i kylen i 4-5 dygn.

Sila upp saften genom silduk. Pressa gärna lite extra saft ur citronskivorna!

Saften blir ljust rosa – vill du ha lite mer lila saft så tillsätt ett par små droppar blå karamellfärg, alternativt några mosade blåbär.

Häll över i rena flaskor och njut!

Tips: Saften går bra att frysa – och fryser du den kan du utesluta citronsyran och minska på sockermängden (det är detta som gör att saften får längre hållbarhet).

Du kan också göra sorbet, eller gelé, på den färdiga saften.

Likes

Comments

Jag sparar denna till senare... skall verkligen gå igenom punkt för punkt med mig själv.

Likes

Comments

 Vissa dagar önskar jag bara att alla dansare skrattade lika gott åt detta klipp som jag... att alla kunde se alla moment i dansen med samma glädje som man finner i detta fåniga klipp.

Likes

Comments

Det var allt som krävdes för att starta min dag i obalans... jag påverkas fort av saker jag ser och läser. Jag  blev lite ledsen och lite vilsen av detta citatet som jag läste och började fundera på en livsförändring

Likes

Comments

Jag älskar att dansa och jag älskar att lära mig dansteknik... jag vill verkligen lära mig allting bättre och därmed bli en bättre dansare. 
 
Igår var jag på Halmstad dansklubb (HDK) där jag har dansat de två senaste åren... jag tränar ihop med en vän som även tävlar med en annan kvinna. Det är galet kul och lärorikt!
 
Igår jobbade vi med hesitering eller som mina vänner föredrar att jag säger - att dra på takten. Just ordvalet är för mig pga att jag lärde mig hesitering innan jag lärde mig "dra på takten"... jag förstår sammanhanget på båda orden men  föredrar att benämna det med min första inlärda term. 
 
Jag måste få igång en ordentlig rullning på min fot så att min hesitering blir tydligare. Jag måste även våga hänga mer på takten just för att styrka det faktum att jag drar på den... just nu hänger jag så korta stunder att min avsikt nästa går obemärkt förbi och min teknik är ursäktad med att jag bara var lite seg i fötterna. 
 
Det är en kamp detta... att våga, att tro på att jag kan detta bra nog för att förlita mig på att jag hinner ikapp i nästkommande steg.
 
Jag älskar det!

Likes

Comments