idag blir du ett år.
helt otroligt vad tiden går fort.
för ett år sedan, 6 oktober 2016 vaknade jag vid 7 på morgonen av värkar. sedan 3 månader tillbaka hade jag haft mycket förvärkar på nätterna.
värkarna var regelbundna men ja det kommer nog ta några timmar. Jim åkte till jobbet & lovade att komma hem så fort jag ringer. Jag går hela dagen & packar det sista till förlossningen & försöker sova men misslyckas av värkarna. Kl 18 ringer jag Jim. vill ha honom hemma nu. 23.20 ringer jag förlossningenNäl & förklarar hur det ligger till. då vi bodde så nära var vi välkomna dit på en kontroll. 23.57 stiger vi in i förlossningen & får invänta hjälp. 00.27 får vi veta att jag är 4cm öppen & därför kommer skrivas in. Vi får ett rum & jag får förklarat för mig hur tens fungerar. helt underbart! värkarna blev inte jobbiga längre. men sömnbristen var jobbig. Jim lyckas somna på en säng men jag får sova några enstaka minuter då åh då. Vi får frukost & barnmorskan undersöker mig  5cm. Jag trodde hon skojade.. det är ju bara 50% innan det jobbigaste ska börja..
kl 10 bestämmer dom sig för att ta vattnet på mig (dom spräcker hål på hinnan & det känns som att man kissar ner sig) "sådär nu ska det nog bli fart" jo tjena..
kl 11 har inget hänt & mina värkar har inte heller blivit värre utan är detsamma som många timmar tillbaka. Kl 12 får vi klartecken från läkare att sätta droppmig för att få igång förlossningen. "så där Johanna, idag ska du få föda!" bästa meningen någonsin!
efter ca 6 minuter kommer 2 barnmorskor inspringandes & självklart tänker jag & Jim det värsta. dom säger inte så mycket mer än att barnet plötsligt inte mår bra & att dom måste stänga av droppet. alltså 6 minuter max har jag haft dropp. det tar inte många mer minuter innan jag ligger i en sån smärta så jag tror jag ska dö..
30minuter senare säger hela min kropp åt mig att det är dags att krysta (jag lovar att detta kan du inte missa) men min barnmorska säger "nej det är inte dags än. du var ju bara 5cm för en lite stund sen."
jävla kärring tänkte jag.. hon gick ut & vi ringde snart igen på klockan. en annan barnmorska kommer in & ser att jag krystar så hon bestämmer sig för att undersöka mig. Åh precis som min kropp sagt, det är 10cm så det var bara att fortsätta krysta.
3 kvinnor kommer in i rummet & presenterar sig men jag uppfattar inte vad dom säger. Jag var så inne i min egna bubbla. Jim som satt så snällt bredvid & smekte mig på ryggen. sista 15 minuterna så ville jag inte mer. Jag hade ingen kraft kvar & bad dom att dra ut bebisen eller tryck tillbaka honom! Men vilka fantastiska kvinnor! Dom underlättade super mycket för mig under förlossningen & peppade! 15.20 var våran bebis ute & låg på min mage. 4202g & 52 lång. ❤

Jag hade en student som förlöste min & jims son & jag kan inte vara nöjdare! shit vad grym hon var! trotts ett stort barn så fick jag inte en enda skada 👌 & Jim som stöttade mig & inte svimmade 😂 så mycket kärlek!
jag hade inbokat start av förlossning bara någon dag senarejag gick ju över nästintill fullt ut.
Vi fick en jobbig start med kikhosta & spenderade mestadels av första 3 månaderna på sjukhuset. idag mår vi bra & tisdag börjar John förskola & 23e börjar jag mitt nya jobb. vilket år! Vi har lärt oss så mycket & lär oss fortfarande.
idag ska vi bara mysa med hela familjen & fira våran älskade son som blir 1år ❤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej igen!
Jag tog mig en liten paus från bloggandet men kanske kommer lyckas hålla uppe det denna gång;)
det som har hänt det senaste är att jag fick ett jobb, som jag sagt upp mig ifrån & fått ett nytt som jag tror jag kommer älska! John går självdet är full rulle här hemma, tredje tanden är på g också 👌 John fyller 1år om några dagar vilket är helt sjukt! var tog tiden vägen?? han börjar dagis om en vecka och om tre veckor börjar jag mitt nya jobb.. ojojoj! Jag har börjat gå på gym också 💪 nu ska jag gå tillbaka till en kropp jag trivs i. varit svårt att inte äta onyttigt när man inte mått bra men nu ska allt vändas & gå framåt igen 👌
ni får gärna tipsa om vad ni vill veta annars får ni stå ut med mina halvkassa inlägg 😂

Likes

Comments

ja.. Jag är usel på att hålla igång denna blogg.. men jag har annat att göra :)
tiden som varit har varit full av mys, lek, bus, Liseberg, utekväll med kusinvitaminer & mycket mer! veckorna går så sjukt fort & John är snart 10 månader! 😥 det händer något nytt varje dag så jag hinner knappt med längre.. Haha!

högskolan släppte ju antagningarna nyligen, kom in på en än utbildningarna men tackade nej. John börjar dagis i oktoberjag har tänkt jobba lite till innan jag sätter mig i skolbänken i 3 år till!
Jag har fyllt år också! Fick fina presenter av min familj men bästa var en kamera från Jim! den kommer användas flitigt så fort jag lärt mig den ordentligt! 😍

Likes

Comments

hallå igen! förlåt för dålig uppdatering men jag har njutit av livet istället! så här kommer lite bilder 😘

Likes

Comments

när man inte längre har en enda procent energi kvar då skickar man lillkillen på skämma-bort-semester hos mormor medan mamma & pappa tar en paus & ska bli människor igen på en strand i Grekland 🏖✈
har redan börjat längta hem & än sitter vi bara på flygplatsen..😢 min gosebulle har det ju super bra med sin mormor ❤ han får semester från oss i härliga landet där han kan krypa i gräset, bli bortskämd m.m... Tror inte han kommer sakna oss 🤣
over and out 🛫

Likes

Comments

igår flyttade mamma ut & min bror flyttade in. Jag fick tillbaka klädkammaren som mamma haft som förråd så nu ska lägenheten äntligen få bli klar!
passade på att göra nya glassar igår till John samt klämmisar!
John sover fortfarande sämre än vanligt så jag är snart tömd på energi. hoppas det vänder snart! men just nu räknar jag ner dagarna till semestern så jag kan få sova en hel natt & sova ut på morgonen! 😍 samtidigt är jag stressad över att vara borta från John.. han lär nog inte ens märka att jag är borta för min mamma som ska ha honom är ju ibland bättre än mig enligt John.. fördelen med att vara mormor att kunna skämma bort sina barnbarn.. Haha:)
imorgon kommer en otroligt efterlängtad vän hit & stannar några dagar! 😍 ska bli så otroligt mysigt! Har inte träffat henne på tre år! 😔 men nu ska jag ha henne här i TRE DAGAR 😍😍😍

Likes

Comments

helgens planer består av lördagen flyttar mamma ut & min bror flyttar in. så söndagen lär gå åt att bara fixa iordning så vi kan bli 100% klara! 😍 kommer bli sååå bra! just nu är alla rummen halvklara vilket inte känna bra..
idag har vi hjälpt mamma packa ihop det sista.
tidigare inlägg berättade jag om en glass jag gjort till John, den är verkligen en hit! han ÄLSKAR den! 😍 fick även hem klämispåsar som jag beställt så nu ska det göras egna klämmisar 😍
nu ska jag krypa ner i sängen & kolla på någon serie att somna till 😎😍

Likes

Comments

här om dagen tänkte jag att John ska äta sin mellis, banan, i skivor själv istället för att jag ska mosa & mata. hade varit skönt om man kan plocka i & ur diskmaskinen utan att han ska flyga in i den 😉 men att äta själv & något som är kladdigt & lite svårt att hålla i var inte populärt.. suck! men men.. kanske en annan dag 🤗
John sover ganska dåligt för tillfället & är gnällig om dagarna. jag är extremt trött & räknar ner dagarna tills vi åker utomlands! 😍 bara att få sova en hel natt är ju helt magiskt! ska bli skönt med egentid & tid med bara Jim! ❤

Likes

Comments

ibland är det bra att bara koka allt från nappar till flaskor. det gjorde jag nu under kvällen. känns lite bättre när man vet att det verkligen är rent. speciellt napparna som hamnar lite över allt under dagarna! :)

Likes

Comments