Idag har vi haft en riktigt härlig söndag, sovmorgon och lite plock hemma. Kaffe och Nyhetsmorgon. Vid 11 gick vi ner för att möta upp grannarna nere vid sjön för att med gemensamma krafter ta upp ena badbryggan följt av kaffe. Riktigt trevligt!

Sen gick jag och Freddy hem och började med maten inför kvällens middag då freddys föräldrar och syster med familj kom på besök. På menyn stod stek med potatis och gräddsås samt chokladpudding till efterrätt ☕️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Kökets ena sida sig för ett tag sedan en liten omgång. #carroochfreddyrenoverar

Likes

Comments

Idag gjorde vi ytterligare ett försök att få mastat av båten så vi skulle kunna lyfta upp den under nästa vecka. Förra gången vi va nere i hamnen så startade inte motorn och de började blåsa upp så vi valde att boka om upptagningen. Idag var tanken att vi skulle fått igång motorn och tagit den två bryggor bort där kranen är men vad händer vi vaknar upp till en frostig morgon med -5 grader på termometern, avvaktar lite och beger oss ner till hamnen strax efter lunch efter ett kaffestopp hemma hos Annica och Kim där Linda med familj just nu huserar. Väl nere i hamnen bryter vi båda ut i asgrav, ett tunt lager is täcker halva hamnen. ❄️ sen dröjer de inte länge innan nästa asgrav bryter ut men denna gången med mer frustration, isen skulle vi ändå klara av att bryta men de här, dödmansgreppet går av när vi ska koppla fast den på motorn. Så med 15min kvar innan hjertmans stänger så slänger vi oss i bilen för att hinna införskaffa ett nytt. Vi hinner! Jag pratat med Peter om de är så att de eventuellt ska ut och åka med någon av sjöräddningsbåtarna och kanske vill aktivera sig med en liten bogserövning och de ska dem. MEN när vi kommer tillbaka ner till hamnen och konstaterar igen att motorn inte vill starta så ser vi hur en båt av storleken större sakta sakta börjar närma sig kajplatsen vid kranen, vi säger båda två att "de är säkert en sån båt som bryter isen" men när vi ser att den lägger till går vi dit. Han kan inte flytta på sig och har blivit lovad att få ligga där så vi blåser av bogseringen med 8an och vi åker hem lite lätt frustrerade över att inte ha fått masta av den den här gången heller men men tredje gången gillt om den nu inte kommer få spendera vintern i vattnet.

Likes

Comments

Äntligen är väggtexten uppe och på plats och jag är så nöjd, nu är de bara lite lister och foder samt ommålning av dörrar och nya lampknappar som ska fixas och sen är hallen klar

  • 59 Readers

Likes

Comments

I måndags packade vi våra väskor och åkte ner till båten för bege oss ut och segla i några dygn. Man kan inte annat än älska västkusten.

  • 57 Readers

Likes

Comments

Förra veckan begav vi oss tillsammans med min mamma, pappa, mina två småsystrar och min ena systers kille ner till Österlen. Det brukar bli en sån tur varje år och igår va de extra mysigt eftersom alla kunde åka med. Det blev två nätter på ett litet BB i borrby. Det blev middag i Simrishamn och fika på apotekarns, besök på musteriet i Kivik, lunch i Kåseberga, strandhäng vid Stenshuvud och Sandhammaren samt gofika på härliga Olof Viktor, deras morotskaka och hemkokta saft är bland de godaste som finns.

Skånsk Äggakaka

  • 56 Readers

Likes

Comments

I februari gick flyttlasset från lägenheten i Askim till huset i Egypten. Efter att ha kollat runt lite efter större lägenhet så kom Annica och Kim (som nu är våra kära grannar) med tipset om huset. Vi åkte och kollade och båda föll för det direkt. Så nu bor vi här, mitt ute i skogen i, i våran lilla bubbla och jag älskar livet på landet.

Likes

Comments