Idag har det blivit en riktig "djurdag". Hästarna är motionerade, duschade osv. Kaninerna är borstade, har varit ute en bra stund osv. Katterna är "kelade med" och hund likaså. Dagens negativa är väl busig unghäst och lös hund typ.. Resulterade i skrapsår, värk och stora blåmärken på mig själv. MEN alla djuren mår bra och det är såklart det viktigaste.

Plockat mig lite rabarber också, tänkte försöka "slänga ihop" en paj någon dag. Någon som har ett bra recept?

Bjuder på lite gamla bilder.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

1. Jag HATAR fötter. Tycker fötter är så sjukt äckliga.

2. Jag har varit utbränd, haft depression och har ångest/panikångest och socialfobi (även sömnrubbningar, kontrollbehov och typ städmani).

3. Jag har MÅNGA djur.

4. Jag är inte en "typisk tjej" (inget könsindelat menat, utan menar bara som samhället brukar se det), då jag absolut inte är rädd för "skit under naglarna". Jag tvättar/städar bilarna, jag rensar avloppen, klipper gräs, snickrar och bygger.

5. Jag har varit ihop med min pojkvän i 3 år. Vi är förlovade och sambos.

6. Jag älskar livet på landet och vill helst inte bo i stan.

7. Jag brukar inte gå efter några recept när jag lagar någonting. Jag tar i det jag tycker passar och OFTAST (inte alltid) blir det gott.

8. Jag får oftast "ryck". Då jag exempelvis klippt av mig håret, möblerar om eller bygger något.

9. Jag har alltid varit väldigt försiktig av mig men efter depressionen, säger jag ifrån vad jag tycker och tänker. För livet är för kort för att gå runt och hålla saker inom sig. Tycker du att lastbilen som kör förbi på din lilla grusväg där det bor massor med barn, hästar, hundar, katter osv kör alldeles för fort, stanna h*n och säg till personen. Det gjorde jag - resultatet var att personen och lastbilen aldrig åkte mer på vägen, hehe...

10. Tycker jag att något är fel säger jag det. Denna punkten blir ganska lik ovanstående men inte riktigt åt samma håll. Jag står alltid upp för mig själv och andra. Säger något något taskigt eller gör något mot någon eller mig själv är jag inte rädd för att säga till. INGEN ska bli trampad på. INGEN ska behöva bli utfryst eller inte känna sig trygg. Samhället har ändrat sig, det är inte likadant som när jag var liten. MEN det viktigaste att tänka på är att det är VI som styr samhället. VI kan ändra på saker och ting. Det viktigaste är att respektera alla att man är som man är. Varje individ är unik.

(gamla bilder)

Likes

Comments

Contains affiliate links

1. Tvätta sällan: om man tvättar håret för ofta sköljer man bort det mesta av kroppens egna oljor som är viktiga för håret.

2. Anpassade produkter: tvätta håret med rätt produkter. Schampo och balsam, bör vara anpassade efter din hårtyp och hårbotten. Ex använder du schampo och balsam för torrt hår och du kanske inte egentligen har det kan det istället kanske bli flottigt.

3. Balsam är viktigt: efter schamponering är hårstrået extra känsligt eftersom fjällskiktet är öppet. Balsamet sluter strået och ger det tillbaka sin glans.

4. Skölj kallt: när man tvättar håret, avsluta att skölja med kallt vatten. Det tillsammans med balsamet hjälper till att sluta håret samt sätter igång blodcirkulationen i hårbotten.

5. Behåll färgen: använd schampo och balsam för färgat hår om du har färgat håret. Det låser fast färgpigmenten.

6. Tensin- och sulfatfritt: kan göra att du får som mjäll, fast det egentligen inte är mjäll utan en reaktion på något av dessa produktinnehåll.

7. Keratin: det är bra att använda exempelvis schampo som innehåller keratin då det är bra för hårets återuppbyggnad.

8. Hårinpackning: minst en gång i veckan. Vira en handduk runt huvudet och låt verka. Det är heller inte farligt att låta det verka längre än vad som står angivet på förpackningen.

10. Krama ur vattnet: istället för att gnugga och frottera när du ska torka håret. Det kan orsaka skador i form av kluvna hårtoppar och allmänt risigt hår.

11. Borsta ofta: det är nyttigt både för hår och hårbotten eftersom det sätter igång blodcirkulationen.

12. Bra borste: använd en naturlig borste. Kan kosta något mer men är värt pengarna.

13. Värmeskydda håret: värmeverktyg sliter mycket på håret. Använd alltid värmeskyddande spray när du utsätter håret för hög värme.

14. Välj rätt värme: den ultimata hårvärmen för ett hårverktyg ligger på 185 grader. Många hårverktyg har automatisk inställning på just det gradantalet.

15. Spray: lyft upp håret från hårbotten med volymspray. Spraya och föna helst med håret upp och ner.

16. Stek ej håret: ska man använda plattång och har lagt i en vårdande produkt i håret, se till att håret då har torkat ordentligt innan du använder plattången. Annars riskerar man att håret "steks" sönder mellan plattorna.

17. Massera mera: massera hårbotten minst tre minuter dagligen för att öka blodcirkulationen och få håret att växa snabbare.

18. Torrschampo: det finns två sätt att dölja otvättat hår. Göm håret i en fläta eller använd ett torrschampo som ger volym och fräschar upp hår och hårbotten.

19. Föna: om du vill föna håret för att få volym blir det mest effektivt på småfuktigt hår.

20. Rakare hår med fönen: Få rakare hår genom att rikta fönen åt det håll du borstar håret.

KÄLLA: http://www.aretrunt.se/59-tips-for-friskare-har/

(Innehåller Adlinks)

Likes

Comments

Helgen har varit väldigt bra!
Det har blivit en del timmar i stallet och med alla djuren. Träffat en vän och tagit lite kort. Men idag vaknade jag upp med riktig migränhuvudvärk.. Det händer väldigt mycket just nu, i huvudet! Vi har stora planer på G om allt går i lås! Kommer berätta mer när saker och ting är "fastställt". Ser fram emot allt och ja.. mer kan jag inte säga än ;)


Likes

Comments