View tracker

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Under hela mitt liv har jag haft dåligt självförtroende. Jag har aldrig tyckt att jag varit fin, gjort något bra osv. Jag tror det var hösten 2012 som jag och min närmsta vän bestämde oss för att, nu får det fan vara nog. Vi började motionera varje dag, vi båda rasade i vikt och vi kände att saker och ting faktisk blev roligare. Sommaren 2014 var min bästa sommar någonsin. Jag tränade som aldrig förr. En vanlig dag kunde se ut som såhär: 6km löpning, 3mil cykling och 60 min PW. Jag var faktiskt ganska vältränad. Jag hade långt blont hår, och mådde så bra. Men tyckte jag att jag var tjock, otränad och jag var absolut inte nöjd med mig själv. Samma sommar träffade jag även min sambo, vi hade jätteroligt.

Men sen hände något, jag blev "slapp", alla som kommer in i ett seriöst förhållande förstår nog vad jag menar. Motionen blev mindre och allt runt omkring blev bara meer och mer och tillslut för mycket....

Kommer fortsätta min berättelse en annan dag....

Bild från sommaren 2014

Likes

Comments

Idag har jag hunnit med mycket men ändå känns det som att dagen varit lugn, kanske för jag inte utsatt min ångest för så mycket "faror".

TRE SAKER JAG GJORT BRA IDAG (FÖR ATT MOTBEVISA MIN ÅNGEST):

- Jag har träffat en del människor, nära och kära alltså men fortfarande varit social. Känns bra, för såklart vill jag kunna träffa folk i min närhet.

- Jag har ridet (och markarbetat) häst/hästarna, trots ösregn och blåst. Känns bra att fortfarande kunna ha "gnistan uppe" trots vädret.

- Jag ska strax ut på en promenad!

Likes

Comments

Jag har tänkt testa balsammetoden ett tag framöver och se om det fungerar på mig!
För er som inte vet vad det är så kan jag förklarar kort att man kör en "sista" tvätt av håret med schampo och sedan endast duschar håret med balsam. Man kan duscha varje dag, men då bara med balsam, alltså utesluter man schampo (sulfater, silikoner, mineraloljor). Efter ett tag kommer håret sluta producera lika mycket olja som den brukar, då den inser att den faktisk inte behöver det längre, då det inte finns något schampo i bilden. Så när man hållit på ett tag kan det räcka att duscha håret någon gång i veckan bara. Men som sagt det kan ta tid för håret att vänja sig men nu är det upp till bevis!

Vill ni veta mer om balsammetoden kan ni kolla på videorna här nedan:

Likes

Comments

Dagen idag har varit betydligt bättre än igår! Varit trött då jag knappt sov något på natten men men.

TRE SAKER JAG GJORT BRA IDAG (FÖR ATT MOTBEVISA MIN ÅNGEST):

- Jag har varit inne och handlat, smågrejer.

- Jag har spontant åkt till en soptipp, bland annat, nu under kvällen och slängt skräp. Stort för mig. Att kunna göra spontana saker.

- Försökt vara positiv trots mitt "bakslag" igår.

Vill även tacka alla för allt stöd jag fått under gårdagen ❤

Likes

Comments

Detta kommer inte bli ett vanligt "resan till det hälsosamma livet", inlägg. Dagen har varit skit, troligtvis första "bakslaget". Man är så otroligt sårbar när man kämpar för att som nu, må bra. Tar åt mig så otroligt mycket av saker som jag inte borde och som "normala" människor inte skulle bry sig om. Finns inget jag kan skriva om eftersom jag inte har gjort något för att motbevisa min ångest och jag har varit full med negativa tankar. Men men. Nya tag imorgon.

Likes

Comments

Igår bakade jag två olika sorters godsaker!

Det första var chokladbollar - RECEPT (finns även HÄR):

- 150g smör eller margarin

- 1,5 dl strösocker

- 3 msk kakao

- 1 tsk vaniljsocker

- 2 msk vatten eller kallt kaffe

- 4 dl havregryn

Sen bakade jag typ kladdkaksmuffins - RECEPT (finns även HÄR):

- 100g smör eller margarin

- 2,5 dl strösocker

- 2 ägg

- 1dl vetemjöl

- 3 msk kakao

- 1 tsk vaniljsocker


Likes

Comments