View tracker

Han är inte dum vår son.
Han vet precis vad han ska göra för att slippa undan & det är skrämmande att han redan vid 5 veckor har listat ut de. Vågar ju inte direkt fantisera om hurvida han kommer utveckla de här.
Vi vaknade inatt strax efter 01 & Edwin åt, vi bytte blöja & mitt i blöjbytet börjar jag ge honom näsdroppar. Vilket han inte alls tycker är roligt. Han är jätteduktig & ligger näst intill stilla men han blir ledsen & ser otroligt besvärad ut.
MEN som sagt, han har sina knep för att slingra sej ur jobbiga situationer & han var inte sen med att hämnas även denna gången.
Den lilla busen kissade såklart ner hela min mage!
Han brukar kissa på en om man gör något han inte gillar, typ som att ta temp, näsdroppar & sånt.

Sen måste jag bara berätta!
Jag skrev ju i ett tidigare inlägg om att han höll i flaskan själv. Denna gången fick jag det på bild.
Han har redan från de att han var en vecka haft händerna "runt" flaskan & är med & håller i lite. Men när flaskan börjar bli tom så är den så pass lätt att han själv håller när han äter.
Det är så häftigt att se hur en människa utvecklas men jag tycker nästan att de går lite väl fort.
Mammas skruttunge

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Det är så galet roligt att så många hittat hit & följer mej & min lilla familj på vår resa genom livet & våra vardagar! Jag är otroligt dålig på att visa & ge er alla den uppskattning & kärlek ni alla är värda! Det är ju er förtjänst att jag kommit hit.

Det är så otroligt roligt att se hur ni uppskattar mej & bloggen. Jag har blivit nominerad igen (!) till veckans blogg på @Misstossequeen 's blogg!

Galet ju!!

Gå gärna in & rösta om ni tycker att jag är värdig vinnare & kika in både hennes blogg men även de andra som är nominerade!

Kärlek!

Likes

Comments

View tracker

Hittade denna på facebook & kände att de hade vart kul att kolla hur väl jag känner min mamma. Tänkte att jag svarar sedan frågar jag henne efter de rätta svaren & så ser vi hur många rött jag hade.

Hur väl känner du din mamma?

1. Vad ser hon på TV?
Naturprogram, typ krokodiljägarna & sånt.

2. Vilken salladsdressing äter hon?
Cesar?

3. Mat hon avskyr?
Surströmming! (om hon ens skulle kalla det mat)

4. Ni går ut en kväll, hon dricker?
Öl eller Pepsi Max, de beror på vart vi äter.

5. Vad kallar hon dig?
Oftast "Gumman" annars "skithöna", "hulda" eller något annat lustigt. Kärt barn har många namn, eller hur man säger.

7. Vad samlar hon på?
Troll

8. Hon besöker helst?
Stallet, hennes kompis Petra & mormor & morfar. Sen är hon ofta i källaren & springer! ;)

9. Favoritfrukost?
Kaffe

10. Hon skulle aldrig klä sig i?
Klänning eller något rosa

11. Favoritlandslag?
Tror inte hon har något.

12. Favoritdjur?
hund & häst. Men hon tycker om alla djur utom fästingar, varg & spindlar typ.

13. Vad kunde hon göra hela dagen?
Vara i stallet eller kramas med Edwin.

Mammas svar: En hel del skratt & tummar upp! Nästan alla Rätt! Ingen dressing alls var de rätta svaret på fråga två. :)

Likes

Comments

Min lilla bebis!
Det känns som att tiden går så otroligt snabbt. Dagarna flyger förbi & Edwin blir bara äldre för varje dag som går. Han utvecklas & lär sej nya saker hela tiden. Blir stabilare i nacken & starkare i både händer & ben.
Idag höll han i flaskan för första gången helt själv.  Jag & min vän Anneli satt & pratade vid köksbordet. Jag matade Edwin & så släpper jag flaskan, bara för att testa om han kan & jodå, nog kunde han! Jag lät dock honom inte hålla i mer än i några sekunder & självklart fick jag ingen bild då telefonen låg i tvrummet. Men det var otroligt kul att se.
För övrigt har vi vart & gjort smörgåstårta hos Anneli. Dom blev jättefina tycker jag. Även om jag verkligen inte gillar smörgåstårta så tycker jag att det är roligt att pyssla ihop dom.

Likes

Comments

Det är nästan skrattretande att människor, som egentligen inte alls har med saken att göra, väljer att lägga fokus på saker i någon annans liv utan att dom har en aning om hur det egentligen är.
Vi tar ett exempel, inte alls taget ifrån luften egentligen då både jag & andra mammor i samma situation ofta får förklara oss & rätta människor som travar på i sina förutfattade meningar.

Amning & flaskmatning

"skyll dej själv för att du valde att inte amma"
"Nu får du ju som du ville från början, du slipper amma"
"varför valde du bort amningen? Det som är så mysigt!" "Ditt barn behöver amma för att närheten så han kan knyta sina band till dej" "Han får inte i sej det han behöver för att må bra om du inte ammar"

Mycket får man höra när man inte ammar sitt barn. Oavsett anledning så ska man inte ifrågasättas. Men folk verkar tycka att det är fritt fram att påpeka & ifrågasätta.

Jag har redan från början i min graviditet vart skeptisk till att amma. Har haft tankar kring hur vida det kommer göra ont eller inte, osäkerheten när det gäller att slänga fram en tutte på en restaurang eller på stan för att ge mitt barn mat & sånna saker. Jag kände inte mej bekväm i tanken. Men så när jag låg på BB, jag hade mitt älskade lilla barn på bröstet & barnmorskan hjälpte honom till bröstet för att amma. Det va så otroligt mysigt & jag kände då att jag aldrig ville sluta amma.
MEN
jag hade inte tillräckligt med mjölk. Edwin fick inte i sej någon mat. Långt ifrån den mängd han behövde & när vi gav honom flaskan så tog han den direkt. När Edwin var runt två veckor kom min mjölk & då med en väldans fart. Det vara rann utan stopp. Men han tog inte mitt bröst. Jag kämpade på & verkligen försökte få honom att amma. Men han ville inte. Tillsammans med bvc tog vi ett gemensamt beslut om att sluta försöka. Tabletter för att stoppa mjölkproduktionen sattes in. Mitt barn får bara flaska & ersättning. Men han mår bra, han går upp som han ska & tro mej, han får all närhet han behöver & mycket mer än så.

Likes

Comments

Vi tar oss en prommis till sjukhuset för att hälsa på en saknad vän.

Likes

Comments

"aaww, va du kinkig i en minut?" sa min mamma med ett leende när jag här om dagen berättade att Edwin vart kinkig & fått sova hos mej.
Det bästa med att ha en kinkig bebis är väl ändå att man får ta chansen att kramas & kura med den varma, lilla kroppen bredvid sej.
Jag sover så himla bra med honom liggande bredvid & att känna hans hand pilla runt i mitt hår.

Likes

Comments

Idag kör vi en liten utbildningsdag här hemma. Edwin sitter i morbror Erics knä & tillsammans lär dom mamman att redigera. Vi har som mål att efter jul kunna leverera ännu bättre inlägg & just nu ser framtiden ljus ut!

Likes

Comments

Det finns fyra bokstäver som beskriver pysslet vi hade igår, jag & junior.
K A O S !
Han somnade så fint & jag började radda upp alla saker vi behövde för att göra fotavtryck.
jag hade tänkt mej några på papper & några på tallrikar. jag kan börja med att tipsa er alla om att man bör vara två när man gör detta. Min stackars bebis var svart överallt! Mitt i allt klet vaknade han & skrek. Färgen var supersvår att få bort & han var ju inte direkt stilla när han va vaken.
Jag visste på riktigt inte om jag skulle skratta eller gråta & jag tror de slutade i något halvdant där emellan.

Likes

Comments

Nu har Edwin äntligen somnat!
Hoppas bara att han håller sej sovande en stund till & att han inte är lättväckt.
Här ska nämligen pysslas!
Fotavtryck är en av de saker som står på schemat.
Håll tummetott för att det här blir bra!

Likes

Comments