Header

Dagen idag har passerat utan någon direkt insats från mig, mycket vila och liggande återhämtning vilket syns på antalet steg tagna. Imorgon har jag en tidig start med många kunder och behöver en god natts sömn för att orka. Receptet för att få till det är att trötta ut kroppen så att den går med på att sova. Var inte alls sugen på en löptur idag utan lånade mannens mountainbike igen och fiskade sällskap ut i skogen! Blev en härlig milrunda på små skogsstigar där balansen och modet fick sig rejäla utmaningar! Nu bjuder kvällen på en kopp te, eftersvettningar och en dusch innan natten får sina timmar av sömn!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Kvällen lägrar sig och vi sitter tillsammans på altanen med samtal mellan oss! Underbart att få planera veckan ihop! Jag sitter med en kopp te och Håkan slipar på en träkåsa medan solen försvinner bakom horisonten.

Med ett par dagar semester som familj känns dagen som en söndag, imorgon börjar vardagens lunk igen. Tillsammans planerar vi våra träningar så att vi bägge får utrymme för rörelse i veckan.

Mina utmaningar denna veckan är att fortsätta landa i jobbet och fortsätta få tid till min rehab. Det inbegriper jobb, träning, vila och tid med familjen!

Likes

Comments

Mitt i ett underbart besök försöker jag summera en vecka som började utan gäster och som avslutas mitt i kaoset.

1. Högst upp på listan hamnar våra gäster. Det är så fantastiskt och förunderligt hur vi möttes för 18 år sedan när vi började studera i samma stad och blev vänner. Vi delar många galna historier, skratt, tårar, ja livet under några år delades verkligen. Ett exempel från vår tillvaro var när vi startade en gospelkör tillsammans. Jenny studerade till musiklärare och är en suverän musiker, men ville inte stå inför en kör just då. Jag å andra sidan förstår inte när jag borde låta bli saker och tänkte att jag nog kunde fixa det hela. Så med Jenny som hjärnan och kunskapen lärde jag mig tillräckligt för att fejka att jag visste vad jag gjorde och sedan ledde jag en gospelkör i två år. Fniss och asgarv! Men roligt hade vi, och som hon sa här i veckan: Hon förstod aldrig hur mycket jag kämpade sex dagar i veckan för att få två timmars körövning att se avslappnad ut.

Semestern med gäster gör att vi turistar i vårt eget närområde vilket alltid är underhållande! Så vi har hunnit köra dressin, hänga på stranden, besöka malmöfestivalen, fika på systrarna på solhjulet, och massor av gemenskap.

2. Röntgen av mitt huvud hamnar på topplistan också eftersom den visade att shunten är hel, vilket gör att vi tror mer på inställningsfel. Sannolikheten att det är en infektion till känns inte så trolig. Nästa vecka ska vi strula runt med inställningarna, men det betyder att rehab planen som jag håller får fortsätta. Satsar på att få tillbaka formen för att hitta rätt inställningar. Med den på plats kan jag fortsätta ge min kropp vad den behöver för att orka det liv jag vill leva.

3. En topplats förtjänas på listan av mannens mountainbike efter att jag i veckan fick testa hur det kändes att köra runt på skogsstigarna runt huset. Träningen var fantastiskt effektiv och samtidigt rolig och varierande från vad jag brukar göra. Kommer definitivt bli fler sådana tillfällen av pulshöjande cykling.

Likes

Comments

En riktig c-vitaminbomb är detta! Fantastiskt god och fräsch till en sommarfrukost! Detta blir till två personer, justera ingrediensernas mängd efter eget tycke, men ungefär detta hade jag i för att göra två glas:

2dl frysta hallon
1 banan
3dl apelsinjuice

Mixa samman och servera direkt!

Likes

Comments

Förra veckan fick mannen ett träningsarmband med gps, puls och stegräknare. Jag har haft liknande armband i ett par år och älskar att kunna mäta mig mot min egna prestation. Armbanden i sig är enligt undersökningar på marknaden, i bästa fall tveksamt korrekta. Ändå tycker jag att det funkar eftersom jag jämför mig bara med mina egna resultat uppmätta tidigare med samma band.

Tillbaka till poängen, mannen och hans mål! Hans dagsmål har både antal steg, antal våningar på höjden, antal minuter med höjd puls och mängden kalorier som är förbrända under dagen. Igår kväll gav jag mig (som bekant för er som läser bloggen) ut för att få upp mina steg och när jag kom hem gjorde han likadant. Vi möttes i dörren och han knatade iväg på en promenad med hunden. Väl hemma var han nöjd över att ha nått stegmålet, men irriterad över att fortfarande ha en hel del kvar på kaloriförbränningen så han gick ut framför huset och sprang fram och tillbaka på grusvägen tills dess att hans armband noterat att han kommit upp i önskad nivå! Tog ca 15 min av löpning innan målet nåddes.

Idioti tycker någon, eller så tänker man som jag att det är envishet och målmedvetenhet som gör att man når sina dagsmål, dvs sina delmål. För når du dina dagsmål, är det lättare att nå dina veckomål, månadsmål och till slut dina långsiktiga mål! Skillnaden är att genom att nå dina dagsmål är det inte en kamp att nå resterande för då har du bytt ut hela målet mot hanterbara dagsetapper. Låter du däremot bli att nå dina delmål blir det väldigt svårt att nå ditt slutmål, eftersom att alla maraton består av enstaka steg sammansatta.

När frustrationsropen över att det tog tid att få önskade siffror hördes genom trädgården måste jag säga att det spred sig ett leende på mina läppar, för ljuden var ett bevis på kamp. Grön skärm och alla mål uppnådda för dagen firades med att göra lite rehabträning tillsammans i trädgården för hans knä innan natten och sömnen fick vår uppmärksamhet.

Så vad har du för delmål idag? Vad är ditt delmål denna veckan? Vad vill du uppnå? Hur ska du nå dit?

Likes

Comments

Ibland blir dagarna bara som de blir och idag var en sådan. Lite övermodighet blandat med sjukhus, lekpark, besök och massor av gemenskap skapade denna dagen!

Saker jag är stolt över idag:
1. Mina barn är fantastiska, de blev lite rädda när vi skulle till sjukhuset och sonen frågade försiktigt om jag skulle stanna där idag. Var skönt att säga nej! Båda barnen har ställt upp på att roa sig i korridorerna under mina undersökningar för att sedan tillsammans med mig köpa picknick lunch och hänga i lekpark medan mannen var hos sin läkare. Störst idag med barnen var att det släppte en spärr för sonen och han vågade äntligen åka linbanan!

2. Min man! Genom alla frågetecken i mitt liv står han fast! Ljuva underbara människa! Tack för att du alltid finns hos mig!

3. Att jag trots trötthet efter dagen tog mig ut i löpspåret med barfotaskorna på! Blev backträning och sega ben, men jag kom ut och jag mediterade mitt under flåsandet ute i skogen och bland nyskördade fält! Dessutom ansträngde jag mig för att njuta också vilket gick utmärkt! Avslutade med lite basövningar för kroppen hemma ihop med specifika löpstyrkeövningar.

Mitt pass idag:
Uppvärmning hemma, höjde pulsen med höga knän, rumpsparkar och sprattelhopp.
4.5km backträning
10*3 Armhävningar
10*3 Knäböj
10*3 Fällkniv
10*3 Musslan
10*3 Benlyft åt sidan
10*3 Benlyft framåt fast liggande - får visa bild någon gång.
10*3 Åsnesparkar

Nu är kroppen trött och kan njuta av nattens sömn!

Likes

Comments

Tjoho! Så känner jag för denna veckan! Dels är jag igång med kunder och har en väntelista så hoppas kunna börja jobba mer procent i september och fortsätta må bättre för att ta in de som väntar på att träna hos mig, dels är det en vecka med fantastiska besök. Denna sommaren har inte blivit så mycket resande för oss och det är inte något inbokat, däremot verkar 2017 vara sommaren då alla kommer för att hälsa på oss istället. Något jag njuter av i fulla drag!

Förväntan inför veckan är ljuvlig, lite farlig, för det är lätt att börja förvänta sig exakt hur bra saker ska bli, eller exakt HUR de ska vara. Men det är inte det jag talar om, utan mer det där underbara pirret när man vet att man har fantastiska saker framför sig! Den förväntan är fantastik och värd att njuta av lika mycket som själva händelserna på gång!

Idag har börjat med ett par kunder på jobb, blev lite längre än beräknat mellan dem så jag klämde in ett kortare pass med styrkekondition och svettfest ihop med en spontan träningskompis när grannen kom ner för att träna. Sen har jag hunnit fixa naglarna och efter det har jag testat på mountainbike på Romeleåsen bakom huset. Fantastiskt att få svettas i naturen, spänna kroppen på sätt jag inte är van vid och hjälpars vilken mjölksyra jag fick när jag försökte ta mig genom de totalt 282 meter av höjdskillnader på min 17,5km runda. Får nog låna mannens mountainbike fler dagar inser jag :D

Nu ska barn hämtas och kvällsmat lagas, hoppas du oxå har en fantastisk start på din dag! Bjuder på lite bilder från skogsturen!

Likes

Comments

Vilken vecka det varit! Försöker summera i tanken och det är nyttigt! Vid en snabb överblick så är det lätt summera veckan som stressig och trött, men när jag bryter ner den i beståndsdelar återstår som oftast tacksamhet och glädje! Här kommer topp tre!

Veckan började med besök i huset av mormor, det är alltid glädje! Eftersom det fanns risk för magsjuka på förskolan och jag helst inte ska utsättas för onödiga grejer så fick barnen vara hemma med mormor istället, men i måndags var min sista helt sjukskrivna dag så vi passade på att ta en buss-tåg-buss-båt utflykt till Hven med goda vänner! En fantastiskt mysig dag med många skratt fick därmed skaka igång veckan!

Att få fira min man denna veckan som han fyllde år hamnar naturligtvis på topplistan! Jag är barnsligt förtjust i födelsedagar, tårtor, ballonger och ljus och Håkan börjar bli smittad av detta. Hans dag började med sång, tårta och väckning på sängen. Barnen hade ordnat sitt paket och jag mitt, och det tindrade duktigt i sonens ögon när han skulle få förbereda och framför allt när vi skulle väcka!

Sen blev det ett stop hos frisören, avsked till mormor innan vi åkte mot Helsingborg för att fira dagen med vänner och Helsingör utflykt! Riktigt trevligt hade vi! Tänk vad hjärtat kan glädjas över människor som trillar in i ens liv lite plötsligt?!

Eftersom Håkans föräldrar var bortresta på hans födelsedag skulle de komma på tårta och firande i fredags på eftermiddagen! Det Håkan inte visste om var att det under veckan har tisslats och tasslats för att ha en överraskningsfest för honom, så istället för 2 personer klockan 14 blev vi drygt 20. Jag hade ett par mentala sammanbrott inför festen men var så glad, nöjd och tacksam över alla som kom och över att han verkligen blev överraskad! TACK till alla som bidrog!

En stor milstolpe för mig har denna veckan varit att komma tillbaka till jobbet! Underbart att få gå igång på 25% och träffa kollegor och kunder igen! Jag blir verkligen så glad av att kunna hjälpa människor med friskvård. När jag märker att kunder börjar lufta blicken och se helheten i vad de behöver för att skapa bra förutsättningar för sig själv så gläds hjärtat lite extra!

Dessutom har veckan fått innehålla mitt första styrkepass med skivstång sedan april, så nog känner jag vart musklerna sitter nu... fniss.

Egentligen är topp tre slut, men veckan har haft så mycket roligt i sig så jag behöver ju nämna i alla fall även Åsas möhippa som jag fick vara med i starten på samt firandet av fina vänners tioåriga bröllopsdag! Vackert att ta del av löftesförnyelse och gemenskap, däremot togs inga kort med min mobil eller kamera så saknar foto på "brudparet", men de var vackra!

Likes

Comments

Att sitta o äta frukost medan tre personer ligger kvar o snarkar i min säng är en stor utmaning! Skönt att de sover gott försöker jag tänka! Snart drar min dag igång!

Mitt mål idag är att få till ett riktigt träningspass mellan två kunder. Kommer kräva lite disciplin, men jag tror jag ska få till det. Finns inte så mycket hopp om att få ihop dagen annars. Försöker tänka att träning som blir av är bättre än perfekt träning i tanken.

Hur ska du köra fredagsfys?

Likes

Comments

Det finns en person som äger mitt hjärta mer än någon annan. Han fanns i början bland den yttre vänkretsen ett tag för att sedan smyga sig innanför skalet mot slutet av 2009. På många sätt känns det som så nyligen vi började vår gemensamma resa och samtidigt känns det så konstigt att livet utan honom fanns. Våra barn som driver oss till vansinne och lyfter oss högre än vi trodde var möjligt är det finaste vår kärlek skapat. Om jag skulle försöka sätta ord på vad han är för mig skulle dessa punkter hamna högt:

Han är en jag kan lita på i alla väder.
Han står vid min sida genom livets galenskaper.
Han är världens bästa far till våra ljuvliga barn.
Han orkar när jag inte gör det.
Han håller ihop vårt hem och vår familj oavsett vad vi möter.
Han älskar mig trots alla mina brister.
Han ser mig, verkligen mig, bakom alla mina masker.
Han tror på mig.
Han kämpar alltid för vårt bästa!


Jag drömmer om att få möjliggöra hans drömmar, för det är han värd. Så tacksam att få kalla honom min man, själsfrände, älskare och bästa vän!

Grattis på 38 årsdagen min älskade man!

Likes

Comments