View tracker

Äntligen har jag bestämt mig för att blogga igen men en ny blogg, ny inspiration och även snart ett nytt boende. Jag och min man har bestämt oss för att separera, dock inte helt och hållet men att bli särbos. Vi har diskuterat fram och tillbaka och det känns bäst så för oss båda och för vår son. 

Jag ska flytta tillbaka till min barndoms stad för där mår jag faktiskt bäst, tillbaka till min skog och sjö, dem stigar jag så många gånger vandrat, dem gator jag cyklar..allt man saknar nog alltid det man började med, förr eller senare. Jag har ett litet hus med stor altan och ännu större trädgård som står och väntar på mig. Både pappa och min man har hjälpt till att fixa till med nya tapeter, färg och golv. Ska bli härligt att visa hur det ser ut när jag har flyttat in som kommer bli i början på februari, har en tidsplan på att ha flyttat in till min födelsedag den 9 februari. Ska bli så roligt men ändå är man nervös för att bo själv med sonen, kommer vara en livsomställning för man är så van att bo här i Halmstad men det är för något gott i alla fall. Det bästa för oss alla tre. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

​Här följer ett helt magiskt recept på helt underbara kakor, perfekt till en fika stund med dina vänner. Dem är riktigt goda. 

Chokladcookies med nötter

Sega chokladcookies med en krämig fyllning. Underbart goda och dessutom är de glutenfria.
Cirka 13 dubbla cookies
COOKIES:
5 äggvitor
4 dl florsocker
1 1/2 dl kakao
1/2 tsk salt
250 g hackade valnötter
100 g chokladchips (minipellets)
FYLLNING:
2 1/2 dl hasselnötter
1 1/4 dl florsocker
3/4 dl kakao
100 g mascarpone
1. Cookies: Vispa upp äggvitorna lätt. Vänd ner florsocker, kakao och salt i till en jämn smet. Tillsätt sedan valnötter och chokladen.
2. Använd gärna en liten glasskopa och skopa upp kakorna på två plåtar, det blir cirka 26 stycken stora. Grädda dem i 175 grader i 5–15 minuter. Låt svalna.
3. Fyllningen: Mixa hasselnötterna till en helt slät massa. Tillsätt florsocker och kakao och mixa in det. Vänd sedan ner mascarpone.
4. Fördela fyllningen på hälften av alla kakor och lägg sedan ihop dem två och två.
Ur Lantliv mat&vin 2/2014

Likes

Comments

View tracker