Header

Mustleverans till bästa caféNORDPOLEN i vara!
Såklart hann vi med att luncha, fika och prata med dom fräsiga servitörerna! Allt är och ser så fasligt gott ut...🙌🏼 & nu går det då att köpa vår katedralmust med Nordpolenetikett. Stort.

Likes

Comments

Vilket initiativ. Dra ihop en konsert på bara några dagar och alla pengarna går till att hjälpa människorna i Thailand som drabbats av översvämningarna.....🙌🏼

  • 24 readers

Likes

Comments

Receptet på svartabönchokladbollarna:

10 dadlar
1pkt svarta bönor
2msk honung
Lite vaniljextrakt
1/2 dl kakao

100g mörk choklad att doppa bollarna i.

Skölj bönorna ordentligt,
mixa allt i en matberedare,
Forma till bollar
Doppa i mörkchoklad
Strössla havssalt på

Ät!

I riktiga receptet ska man ha i kokosolja också, en msk. Hade inget hemma igår..men ska testa nästa gång med det i👌🏼


Elina

Likes

Comments

För er som sett solsidan...Får lite Fredde feeling från sekvensen när mickan kommer ut mitt i natten och hittar honom grillandes på altanen. Men jag hittar istället min man i bageriet bakandes surdeg! 😂 Men jag ska inte klaga. Imorgon blir det nybakt bröd!

  • 47 readers

Likes

Comments

Hysterin kring hur dåligt kolhydrater är påverkade mig, precis som många andra, för några år sedan. GI och LCHF slog till vilket ledde till att jag under flera år var rädd för dom där kolhydraterna. Pasta, bröd, potatis kunde man bara äta vid enstaka tillfällen, om ens det.. Under denna perioden fick jag även reda på att jag har IBS, känslig mage. Jag insåg att jag var laktosintolerant och fick även ont i magen när jag åt bröd. Detta ledde till att jag avstod helt från kolhydrater. Jag försökte känna efter och lyssna på vad min kropp mådde dåligt och bra av...

Sedan började Albin baka bröd. Surdegsbröd. Vad skulle jag göra nu? Här stod det nybakat, gott och hembakt bröd i mitt hem och jag kunde inte äta det. Eller? En dag fick jag nog och jag började söka och googla på surdegsbröd. & jag blev helt såld på denna magiska produkt. Jag började förstå skillnad mellan kolhydrat och kolhydrat och om tillverkningen av bröd som hantverk eller som fabriksprodukt.

Surdeg är världens bästa grej.

Surdegsbröd innehåller långsamma kolhydrater, som inte alls är dåligt för din kropp. Dom är fantastiska och nödvändiga! Perfekt för mig med "mathumör" eftersom brödet håller blodsocker nivåerna jämna. Det ger så mycket energi och mättnadskänsla. Surdeg innehåller även probiotika som motverkar stressmage och har lågt pH-värde som är superbra för tarmen! Perfekt för mig med känslig mage! "Åhhhh det tar alldeles för lång tid att baka" kanske du tänker. Ah, men då säger jag att hellre att brödet jäser utanför min magen än i min mage som snabba jästbröd gör! Vi kan bara inte leva i ett så stressat samhälle att vi glömmer att ta hand om våra kroppar och tänka på vad för råvaror vi äter...

Jag äter fortfarande inte köpt bröd, får fortfarande ont i magen av det. Men istället äter jag minst en skiva surdegsbröd om dagen. Älskade surdeg, vad du har hjälp mig på min väg minsann. Nu ska jag aldrig mer vara rädd för kolhydrater.

Källa: underbara Sebastien Boudet, Ingela Marklinder & http://www.viktvaktarna.se/util/art/index_art.aspx?tabnum=1&art_id=9200750. 

Podtips: Värvet med Sebastien Boudet

Likes

Comments

Så vi har under en tid letat efter den perfekta soffan för att göra om våran tjockmatta till en tjockmattesoffa. Igår fann vi den!
Så igår natt fixade A ihop en början. Lite fix och trix är det allt kvar för att få den perfekt.... Letar efter Ikeatyget till soffan så vi kan sy ett fodral till tjockmattan i samma tyg... går det att köpa på metervara tro?!

PS längtar så fasligt mycket till att vi ska tapetsera om i vardagsrummet.... 🙌🏼 Snart....

Likes

Comments

Lin är ju ett av våra fantastiska naturfiber, odlades med hög kvalité i Hälsingland och kanske därav också är dess landskapsblomma.

Jag har länge tänkt att det borde gå att ha ett duschdraperi i Lin så jag testade.

Jag älskar det! Det är ett dubbelvävt linnetyg i beige och ljusblått, funkar precis lika bra som ett mer ordinärt drapperi. Sprutar man rakt på kan det dimma igenom lite vatten men det är inget problem. Torkar snabbt iom golvvärmen.

Sen vill jag när jag har er uppmärksamhet passa på att rekommendera er om en sak. Sätt draperiet på 2.1 m istället för 1.9 som man brukar. Känns så mycket goare att det är lite högre och syr/bygget man själv kan man ju passa på! Denna duschen är 1x1 meter vilket också ger en betydligt rymligare känsla, gött att kunna torka av sig utan att gå ut ur duschen och mötas av dendär slående kylan:)

Tjobbre

Likes

Comments

Kvällsmys med mammas semmelkladdkaka! Tydligen aslätt att göra....måste testa att göra själv när ja kommer hem!

Likes

Comments

Mot Örebro för att hjälpa päronen att spackla gamla lägenheten & inreda den nya 🌟
Sushi & en massa fika hann vi också med. Såklart.

Så fint att vi äntligen får hjälpa dom 😉😘

Likes

Comments

En stilren hängande ljusstake i återvunnen plåt 320:- plus frakt.

Ett ljusstakspar med industrikänsla 170:- plus frakt.​    SÅLD

dubbelljusstake med möjligheter för variation 290:- plus frakt.

En minikollektion av ljusstakar gjord på Liljedalen av plåt som fått som sett äldre dagar.
När du bestämt dig mejla Albin, albinahlman@gmail.com. Först till kvarn.

Du är så himla bra

Likes

Comments