View tracker

Hej allihopa! Hoppas det är bra med er. Med mig är allt bra! Som ni har märkt så har jag inte bloggat på ett tag och det är helt enkelt för att jag har tappat intresset.. Ska försöka hitta tillbaka intresset, men vi får väl se hur det går.

Nu är det äntligen höstlov. Och åh vad jag har längtat till det! Det är alltid lite skönt att ta lite ledigt ifrån skolan. Dock så har jag fortfarande en uppgift som jag måste göra, och det är att göra en tvätt video.. Vi ska alltså göra en video om hur vi tvättar kläder hemma. Roligt? Nej. Men det blir nog bra i slutändan.

I lördags så red jag ut på Honey. Det gick bra i början av ridturen tills vi var på väg hem. Hon var lite tittig och så innan händelsen hände, så var väl inte så jätte förvånad när händelsen hände. Som sagt så var vi på väg hem, så flyger det ut en fågel från en buske. Honey får panik. Hon skenade helt enkelt iväg. Och det var fortfarande en liten bit kvar innan vi var hemma så hon sprang ganska länge. Jag kände att jag inte hade kontroll på henne, jag fick inte stopp på henne. Jag var inte rädd så jag kunde tänka på vad jag skulle kunna göra för att kunna få stopp på henne. Det jag gjorde så länge var att sitta tungt i sadeln och hålla stadigt i tyglarna och bara hänga med. Jag kände att det här kommer bli väldigt farligt så jag ville bara få stopp på henne. Jag hade 3 alternativ som jag kunde göra och dom 3 alternativen var böja in i stopp, försöka sitta kvar på henne hela vägen hem eller hoppa av i farten. Jag valde böja in i stopp. Jag visste att det kan bli väldigt farligt, men jag hade ingen lust att hoppa av i farten eller sitta på henne så länge. Jag fick ett bra tillfälle att böja in i stopp så jag gjorde det. Hon tappade nästan balansen. Jag trodde att hon skulle stanna men det hon istället gjorde vara att stegra och kasta av mig fort. Jag ramlade med huvudet först i marken och sedan slog jag i svanskotan. Och så klart så blev hon rädd att jag ramla av henne så hon fick ju panik igen. Jag höll fortfarande kvar i tygeln så när hon blev så rädd så släpade hon mig en bit tills jag släppte taget. Jag hinner resa mig fort och det ända jag såg var sandmoln. Jag ringde hem och berättade vad som hade hänt, och som tur var så hade hon sprungit hem. Efter den lilla olyckan eller vad man vill kalla det så hade jag väldigt ont i svanskotan. Honey verkar inte skadad eller så, så det är bra. Om det där hände för 1 eller 2 år sedan så hade jag nog fått panik. När jag var så lugn så kunde jag verkligen se vad hon höll på med och hur hon reagerade på saker och ting. Det var ganska coolt faktiskt. Okej hela händelsen var ju verkligen inte rolig eller coolt men ni fattar nog vad jag menar.😂

Nu så ska jag gå och lägga mig, blev ett VÄLDIGT sent inlägg, men Aja..😂

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Förlåt att jag har varit så inaktiv på sistone.. Har inte haft orken eller lusten. Sen så är det så mycket i skolan, prov inlämningar osv. Men nu ska jag skärpa till mig och försöka uppdatera här varje dag.


Idag iallafall så har jag tömkört Zarro. Igår så var det första gången på mer än ett år jag tömkörde, om jag kommer ihåg rätt. Det var iallafall väldigt längesedan jag tömmkörde honom. Det är mycket lättare att tömköra när man har en rutinerad häst! Han kan ju det där med körning och tömkörning. Har även för mig att dom har tävlat med honom inom körningen då.
Iallafall han lyssnade bra, var väldigt på och framåt och tyckte det var roligt. Han tyckte att det var så roligt så han studsade runt lite. Det är väldigt roligt att träna med honom. Han vill liksom lära sig saker och tycker att det roligt. Man blir så mycket mer motiverad när man har en häst som tycker att det man håller på med är kul.

Nu ska jag iallafall plugga till ett kemiprov. Det här med kemi har jag aldrig förstått mig på..

Likes

Comments

View tracker

Ganska dålig bild, men kände för att lägga ut den endå! Kanske inte världens snyggaste outfit. Men Jag ska bara vara hemma och vara istallet.

Likes

Comments

Hej allihopa! Hoppas det är bra med er.

Förlåt för jätte dålig uppdatering, och varför det vet ni på mitt förra inlägg som kom i måndags.

Idag är det fredag! Känns så skönt. Även om vi inte har gjort mycket i skolan så känns det fortfarande skönt att det är helg! Vi har inte gjort så mycket idag, mest kollat på film. Filmerna som vi kolla på är inte roliga. Det handlar typ om historia eller något. Aa ni hör ju själva, vet knappt själv vad det var för film för att det var så tråkigt, haha! Vi slutade också tidigare vad vi skulle. Skulle sluta 15.00 men slutade istället 14.30. På ett sett så är det skönt att vi slutade tidigare, men nackdelen är bara att jag får vänta på bussen väldigt länge. På onsdagar så komemr bussen 14.00 och vi slutar 13.45, så det är lagom. Då hinner man ta på sig ytterkläderna osv och hinna gå ned till bussen. Men dom andra dagarna så slutade vi 15.00, då får man fortfarande vänta på bussen i 40 min. Men nu när vi slutade 14.30 så fick vi ju vänta i 70 min. Inte roligt! men vi får se hur vi slutar nästa vecka för då får vi vårat schema då slutar vi säkert 15.30 eller något.

Ville passa på och säga att följ gärna min kompis här på Nouw! Hon heter @elinizabella . Hon är en riktigt bra bloggare faktiskt. Säger inte så för att hon är min vän, utan hon är det! Så kolla gärna in hennes blogg så blir det super!Likes

Comments

Ja nu är ju skolan igång igen. Om jag är taggad? Nej.. Idag gick det väldigt fort, så det kändes skönt! Vi gjorde inte så mycket, vi fick byta skåp, så nu får jag försöka komma ihåg vilket skåp det va!😂

Det har ju inte kommit några inlägg på några dagar. Och det beror på att jag inte har haft ork till det. Sedan så har det heller inte varit något intressant i mitt liv. Så det är därför det inte har kommit några inlägg på sista tiden.

Likes

Comments

Så, allt bra med er?

Tänkte då göra en story time på hur jag fick min gamla hyr ponny Aaron. Tycker vi kör igång!

Det var så här, jag var hos en kompis och såg en bild på Instagram på en väldigt fin ponny som min foster mamma la ut. Hon skrev även på bilden " undrar om Martina tycker Aaron är söt?" ( Har bytt tilltalsnamn till Liljan, har hettat Martina hela mitt liv tills jag var 13)
Jag började då fundera på varför hon skrev så, så jag om min kompis tänkte " det måste vara så att ni ska hyra/köpa en häst. När jag kom hem så pratade ingen i familjen om det tills en dag, hon frågade då ifall jag ville hyra denna på ponnyn osv. Om vi nu skulle hyra denna ponnyn så skulle både jag och min foster mamma rida tillsammans, hon på Honey och jag på Arron då. Så det var ju ett plus! Jag fick tänka på saken för att det är mycket ansvar med att ta hand om en egen häst. Fick en lapp osv på vad som gäller nu när jag eventuellt skulle få en egen häst. Jag tänkte på saken i några dagar och bestämde mig att jag var redo. Vi hämtade honom osv och jag blev helt kär i den söta ponnyn, han är en C-ponny och är 135 cm hög och han är en New forest. Han är den snällaste ponnyn jag har träffat. Har dock inte träffat så många hästar, men han är lätt den snällaste av alla dom jag har träffat.

Vi fick en prov tid på en månad för att se om Aaron trivdes och att allting gick som det skulle, och om det gick bra på den månaden så fick jag hyra honom i ett år. Jag hade honom i ett år och det gick bra osv. På kontraktet så stod det om vi ville fortfarande ha honom kvar efter ett år så kunde jag då ha honom i ett år till.

Det hade nu gått ett år och jag ville ha honom i ett år till. Kände att allting gick bra osv. Det ända problemet var att när jag kom hem från skolan så var jag så otroligt trött, så när jag då var så trött så orkade jag inte göra någonting med honom. Han är en sådan häst som vill göra saker heltiden osv. Efter en månad efter jag sa att jag ville ha honom i ett år till så slog det mig, jag kände att detta inte kommer gå. Då skulle jag börja 7:an efter sommarlovet och det kommer bli så otroligt stressigt, höll och håller forfarande på med dans. Så jag kände, det är bättre för honom att åka tillbaka till sin ägare, istället för att han ska stå här och vänta på att jag ska ta ut honom och pyssla med honom. Det var ett väldigt svårt beslut jag tog, och ångrar nästan att jag lämna tillbaka honom. Men han har det väldigt bra och nu så är det en tjej som är ett år yngre än mig som är medryttare/ tar hand om honom ibland. Han bor fortfarande kvar på samma ställe. Jag slutade att vara i stallet och greja med några hästar i några månader. Kommer inte ihåg hur många, men när jag börja med att vara i stallet och greja med hästarna är detta året. Började då hålla på med Honey. Så den hästen jag håller på med nu, som ni säkert redan förstår är Honey då.

Sååå, det var det var detta inlägget. Hoppas ni tyckte om det!

Hans öron är ju världens sötaste!

Saknar han så mycket!❤️

Likes

Comments

Kommer lite bilder från igår, vissa av dom kan nog vara lite dålig kvalité för det var på kvällen jag tog bilderna! Tänkte inte på att ta några bilder..😂

Kommer ett blogg inlägg ikväll kl.18.00. Håll utkik då!

Likes

Comments

Hej! Allt bra med er?

Som ni ser på titeln så ska jag på Liseberg imorgon med min kompis! Ska bli sjukt kul! Var typ där för två år sedan, om jag kommer ihåg rätt. Nä men jag är riktigt taggad! Kommer några bilder imorgon så håll utkik imorgon!

Idag så fyller min gamla foder ponny år! 25 år är han! Gud vad jag saknar honom! Kan nästan ångra mig att jag lämna tillbaka honom. Eller jo, jag ångra mig! Han är seriöst världens snällaste ponny! Har nog aldrig träffat en sådan snäll häst som han är! Har aldrig sett honom bocka osv, förutom i hagen! Han vill verkligen ingen ont, och han har även världens finaste öron kan jag meddela😉Nu kom jag iallafall på ett inlägg att göra. Kommer då nog skriva ett inlägg om honom och varför jag lämna tillbaka honom osv.

En bild på mig och Aaron för typ 2 år sedan tror jag om inte mer!

Sorry för dålig kvalité på bilderna..

Likes

Comments

​Hej! Allt bra med er? 

Idag så fick Honey ett par nya boots som hon ska använda på bakhovarna. Dom passade precis, så det var bra. Vi red ut idag. Hon var så otroligt duktig. Jag gav inga krav på henne för att hon mår ju inte topp. Men hon verkar må bättre, så det är bra! VI red ut en ganska lång runda, inte jätte lång. Men det gick bra. I början så gick det en aning sakta, men på slutet innan vi vände och red hem, så gick hon på hyfsat. Vet inte ifall jag har skrivit det här på bloggen (orkar inte kolla ifall jag har gjort det. Ja jag är lat!) men hon har iallafall haft det svårt att fatta galopp. Hon har då inte velat fatta galopp med skänkeln. Så idag då så testade jag och se ifall hon kunde kunna komma upp i galopp bara med skänkeln. Det räckte att jag nudda lite lätt på henne så fatta hon galopp. Gud vad glad jag blev! Hon kändes inte halt och hon kom upp i en fin galopp. Vi galoppera kanske 6 meter eller något. Kände att jag inte ville trötta ut henne. Och jag kan säga att hon var TAGGAD! Det tog en stund innan jag fick ner henne till skritt, Hon ville bara springa! Men hon var glad, så det är posetivt! Hon fick otroligt mycket beröm hela tiden, från början till slut. Ifall man vill få hästen motiverad, speciellt Honey så får man berömma hästen av minsta lilla sak den gör rätt på. Så när jag ger henne beröm så klappar jag ju på henne och liksom säger bra/duktig osv osv på ett litet barnsligt sätt som vissa kan tycka är lite överdrivet. Men på just henne så är det inte överdrivet för att hon behöver mycket beröm för att kunna vara motiverad.

Nu ska jag göra tacos like always. Men jag tycker faktiskt att det är kul att laga mat, så varför inte passa på att laga något som man väl kan och är duktig på? Haha íallafall hoppas ni gillade detta inlägg! Just det! Mina inlägg ska komma upp 18.00, så håll utkik då! Och jag ska försöka göra inlägg varje dag, men när man har idé torka så är det lite svårt. Ni som vet ni vet. 


Likes

Comments

Likes

Comments