Hej allihopa! Hoppas det är bra med er. Med mig är allt bra! Som ni har märkt så har jag inte bloggat på ett tag och det är helt enkelt för att jag har tappat intresset.. Ska försöka hitta tillbaka intresset, men vi får väl se hur det går.

Nu är det äntligen höstlov. Och åh vad jag har längtat till det! Det är alltid lite skönt att ta lite ledigt ifrån skolan. Dock så har jag fortfarande en uppgift som jag måste göra, och det är att göra en tvätt video.. Vi ska alltså göra en video om hur vi tvättar kläder hemma. Roligt? Nej. Men det blir nog bra i slutändan.

I lördags så red jag ut på Honey. Det gick bra i början av ridturen tills vi var på väg hem. Hon var lite tittig och så innan händelsen hände, så var väl inte så jätte förvånad när händelsen hände. Som sagt så var vi på väg hem, så flyger det ut en fågel från en buske. Honey får panik. Hon skenade helt enkelt iväg. Och det var fortfarande en liten bit kvar innan vi var hemma så hon sprang ganska länge. Jag kände att jag inte hade kontroll på henne, jag fick inte stopp på henne. Jag var inte rädd så jag kunde tänka på vad jag skulle kunna göra för att kunna få stopp på henne. Det jag gjorde så länge var att sitta tungt i sadeln och hålla stadigt i tyglarna och bara hänga med. Jag kände att det här kommer bli väldigt farligt så jag ville bara få stopp på henne. Jag hade 3 alternativ som jag kunde göra och dom 3 alternativen var böja in i stopp, försöka sitta kvar på henne hela vägen hem eller hoppa av i farten. Jag valde böja in i stopp. Jag visste att det kan bli väldigt farligt, men jag hade ingen lust att hoppa av i farten eller sitta på henne så länge. Jag fick ett bra tillfälle att böja in i stopp så jag gjorde det. Hon tappade nästan balansen. Jag trodde att hon skulle stanna men det hon istället gjorde vara att stegra och kasta av mig fort. Jag ramlade med huvudet först i marken och sedan slog jag i svanskotan. Och så klart så blev hon rädd att jag ramla av henne så hon fick ju panik igen. Jag höll fortfarande kvar i tygeln så när hon blev så rädd så släpade hon mig en bit tills jag släppte taget. Jag hinner resa mig fort och det ända jag såg var sandmoln. Jag ringde hem och berättade vad som hade hänt, och som tur var så hade hon sprungit hem. Efter den lilla olyckan eller vad man vill kalla det så hade jag väldigt ont i svanskotan. Honey verkar inte skadad eller så, så det är bra. Om det där hände för 1 eller 2 år sedan så hade jag nog fått panik. När jag var så lugn så kunde jag verkligen se vad hon höll på med och hur hon reagerade på saker och ting. Det var ganska coolt faktiskt. Okej hela händelsen var ju verkligen inte rolig eller coolt men ni fattar nog vad jag menar.😂

Nu så ska jag gå och lägga mig, blev ett VÄLDIGT sent inlägg, men Aja..😂

Likes

Comments