Header

Tankar & känslor

Det här blir ett väldigt personligt inlägg. Jag är så osäker, så kluven, så rädd, så frustrerad. Jag vet inte vad jag vill. Jag vet inte vad jag borde göra. Vilket beslut jag borde ta. Jag vet inte vad som är bäst för mig. Det gör mig otroligt frustrerad att inte veta saker, att inte förutspå vad framtiden har att erbjuda. För jag ser ingen utväg. Jag är fast igen. Allt jag vill är att må bättre. Må bra. Men vad jag än gör så faller jag tillbaka. Jag är så otroligt osäker och det ger mig sån ångest. Ångesten blir bara värre och värre. Den har ett hårt grepp om mig. Jag kan gråta i timmar, ibland hela dagarna tills jag inte har några tårar kvar. Jag blir helt utmattad. Jag har mer sämre dagar än bra dagar, och oavsett hur positiv jag försöker vara så slår det omkull mig. Ingenting blir bättre. Jag behöver hjälp. Jag klarar inte det här själv. Jag vet inte vad jag ska göra längre, vilka vägar jag ska gå. Min livslust är totalt bortblåst. Det enda jag gör är att försöka överleva dagen och förbereda mig inför nästa dag, nästa utmaning, nästa hinder, nästa misslyckande. Jag vill inte leva såhär. Just nu vill jag inte leva alls. Jag kämpar och kämpar, så hårt jag bara kan, så mycket jag bara kan. Men det tar mig ingenstans. Jag känner mig otroligt värdelös och misslyckad. Jag har inte ens förtjänat ett liv.


På grund av att jag mår så dåligt idag så publicerar jag vinnarna i Veckans Blogg under morgondagen istället. Jag hoppas ni har förståelse för det.

Likes

Comments

Filmtips & serietips, Q/A

Jag snubblade in på seriebloggen Nottheonly och hittade en rolig grej att göra. Det är en lista med frågor som man svarar på om olika serier, och eftersom jag tittar på ganska många serier så tänkte jag att det kunde vara en rolig idé att haka på den grejen. Då blir det lite variation här i bloggen också. Idag tänkte jag göra listan om Gossip Girl som är en rätt nice serie.

1. Den karaktär som jag blev kär i först.
Det måste nog ha varit Dan.

2. Den karaktär som jag aldrig förväntade att älska så mycket som jag gör nu.
Svår fråga, men det måste nog vara Chuck eller Blair. Jag gillade ingen av dem i början, men nu älskar jag dem båda. Haha!

3. Den karaktär som alla älskar men som jag inte tycker om.
Den här var rätt enkel. Jag väljer Nate på den här frågan. Det är något med honom jag inte alls gillar, men jag gissar på att han är en stor favorit hos många.

4. Den karaktär som alla hatar men som jag tycker om.
Den här var lite svårare.... hm... Jag kind of like Georgina. Vet inte vad andra tycker om henne, men jag gillar henne. Hon påminner mig en hel del om Katherine i The Vampire Diaries.

5. Den karaktär som jag en gång älskade men inte längre.
Det måste nog vara Serena. Hon var en av mina favoriter från början, men i de senare säsongerna blir hon bara jobbigare och jobbigare. Orkar inte med henne ibland.

6. Den karaktär som jag vill ”smoocha” (alltså kyssa)
Jag skulle nog säga Chuck på den här. Det finns ingen speciell som jag känner så för i den här serien, men det får bli Chuck.

7. Den karaktär som jag själv skulle vilja vara.
Jag skulle nog vilja vara Blair tror jag. Jag vill inte gå igenom all skit hon går igenom, men jag skulle ändå vilja vara henne. Hon är så otroligt vacker och smart!

8. Den karaktär som jag vill slå till.
Serena och Jenny. Finns nog fler (längesen jag såg serien), men just dessa två. Usch vilka falska människor.

9. Ett par jag älskar.

Åh men det är ju självklart Chuck och Blair. De har en så jobbig relation, de går igenom mycket och båda sårar varandra. Men de hittar alltid tillbaka till varandra och känslorna blir starkare och starkare. Man verkligen ser hur mycket de älskar varandra fast de båda försöker förneka det. De gör varandra starkare och till bättre människor. De är så himla fina tillsammans!

Likes

Comments

babustyle's life

Jag vill börja det här inlägget med att säga... Fyfan vad jag fryser!! Det är så enormt jävla kallt. Usch vad jag hatar den här kylan! Det har varit typ -5 grader idag, men känns som mycket mer. Jag är inte gjord för kyla. Sommaren får gärna skynda sig tillbaka. Hade jag inte haft praktik så hade jag gått i ide. Jag ligger i sängen, fullt påklädd och skakar för att jag fryser så mycket. Funderar på att ta en lång, varm dusch, men har en känsla av att jag kommer att frysa ännu mer sen... Är dessutom galet trött, så det känns som jag somnar snart. Jobbigt läge.

Likes

Comments

babustyle tipsar

Jag måste seriöst börja ta nya bilder på mig själv.. heh.


Nu tänkte jag ta upp två som många bloggare funderar på - nämligen hur man tjänar pengar genom bloggen och hur man får samarbeten med företag. Jag vill understryka att jag själv inte tjänar massor, men jag får in lite pengar då och då och har gjort några uttag under de senaste tre åren (då jag började tjäna pengar på att blogga). Men jag tänkte komma med några tips som kan vara till hjälp så här i början, som jag hoppas kan hjälpa er. Har ni själva fler tips så får ni gärna slänga iväg en kommentar! 👍


Mina tips till er:

Blogga på en portal där du kan tjäna pengar på sidvisningar och/eller reklam - Exempel på dessa portaler är Nouw och For.me. Det finns säkert andra portaler också, men inga jag har testat på. Genom att ha detta så tjänar du en liten slant varje gång någon kikar in på din blogg. Det rör sig bara om några ören hit och dit, men i längden så blir det en summa. Man får ta ett litet steg i taget. Ju fler läsare du har, desto mer pengar tjänar du.


Bli medlem på sidor som du kan tjäna pengar genom - Två sidor jag använder mig av är Tourn och Blogfame . Genom dessa kan du använda dig av klickkampanjer, där du tjänar pengar per klick (om någon klickar på länken du länkat) (glöm inte skriva att det är adlinks!). Om du använder Tourn så kan du kolla igenom de uppdrag som finns, ansöka om ett uppdrag (olika företag vill att bloggare skriver inlägg mot ersättning) och hoppas på att de accepterar dig. Accepterar de dig så är det bara att skriva inlägget och skicka in det. Godkänner de inlägget så får du in pengar på ditt Tourn-konto. När man kommit upp i en viss summa så får du pengarna på ditt konto. När det gäller Blogfame så kan du skriva om produkter eller företag du gillar, använda deras länkar och du kan välja om du vill ha klickersättning eller en viss procent / köpt produkt. Här kan även du själv shoppa via din unika länk och tjäna pengar samtidigt som du shoppar. Även här får du ut pengar vid en viss summa på ditt Blogfame-konto.


Om du bloggar via Nouw eller For.me - Som jag skrev ovan så tjänar man pengar via sidvisningar och läsare. Men du kan också tjäna pengar om du använder deras tjänster när du t.ex. ska länka en produkt. Här via Nouw så kan du använda dig av Nouws egna länkmaterial och på så sätt tjäna pengar om läsarna trycker på länkarna. Och på For.me så kan du registrera dig på sidan Stylewish som är ungefär som Blogfame. Du gör egna kollage, letar bland tusentals produkter, tipsar och länkar till dessa. For.me och Stylewish har separata konton där de samlar ihop dina pengar du tjänat in, så du kan alltså tjäna på både Stylewish och For.me. Här på Nouw så går allt på ett och samma konto. Men även viktigt här att nämna att det är adlinks!


Sprid din blogg så att företag kan se den och få en uppfattning om dig - Nu kommer vi till mitt sista tips. Det händer att jag får mejl från företag ibland som antingen vill att jag ska skriva ett sponsrat inlägg och få hem en produkt, eller skriva ett sponsrat inlägg mot ersättning. Det är inte alltid jag tackar ja till dessa, t.ex. om det är ämnen som inte hör hemma i min blogg. Jag skulle aldrig tipsa om något jag själv inte tror på. Många av de här företagen berättar i sitt mejl att de har kikat in min blogg och gillar det jag skriver och gör. Därför tror jag det är viktigt att man syns med sin blogg.


Kontakta företag du själv vill samarbeta med - Det här kan vara en svår grej om man inte har tillräckligt med läsare i vissa fall. Många företag vill att man ska ha massa läsare, och det förstår jag, annars tjänar ju inte företagen på det. Men, det finns företag där ute som gärna har samarbeten oavsett om du har en stor eller liten blogg och tillsammans kan ni skapa något helt nytt. Du kan fråga t.ex. om du får hålla i en tävling eller t.ex. ge ut en rabattkod till dina läsare. Det är en bra början. Kom ihåg att nämna varför du vill samarbeta med just det företaget och vad din blogg handlar om och hur aktiv du är. De vill också oftast veta hur många läsare du har i veckan. Vissa kräver en skärmdump på din statistik.

Likes

Comments

babustyle's life

💎 Jag har slutat med varannan dag-dieten och ska istället börja med Viktväktarrecept i morgon. Det här kommer hela min familj satsa på och jag måste verkligen få hjälp med det här. Jag tröttnade för fort på förra dieten, trots att jag nådde resultat (som jag självklart gick upp sen...) som jag var nöjd med under veckan. Jag ska ge den här livsstilen en chans. Jag har hört att många som kör Viktväktarna är nöjda och går ner i vikt som de sedan lyckas hålla. Jag kommer inte vara med i något program eller så, utan bara använda mig av recepten och undvika allt annat samt röra på mig ytterligare lite mer än vad jag gör.


💎 Jag håller på att planera hur jag ska fira min syster när hon fyller år. Hon fyller 30 år i februari och jag vill göra något stort för henne. Jag gillar att fira andra och hon har berättat att hon bara vill hitta på något med mig. (Hon vet redan om vad jag försöker planera, men på grund av ekonomi och sånt så kanske jag får hitta på något annat). Jag har funderat på en hotellövernattning i Göteborg (hennes favoritstad) med lite shopping, äta ute på en mysig restaurang, ha seriemaraton eller liknande. Jag vill göra hennes födelsedag så bra som möjligt. Vi får se vad som händer. Jag ska planera lite mer och ha lite backup-planer. Ni får gärna tipsa om något bra sätt att fira henne som inte är alldeles för dyrt, men som ändå är speciellt. Tar tacksamt emot tips!


💎 Den här veckan ska jag ta tag i att rensa i min garderob. Jag har alldeles för mycket kläder som jag inte alls trivs i, som är för litet eller som jag helt enkelt inte gillar. Jag funderar kanske på att ha en bloppis här på bloggen, skulle ni vilja det? Men jag har ingen som helst aning om hur man fraktar kläder med posten osv... Någon snäll liten själ som kanske vill förklara det för mig? Du kan skicka ett meddelande här på Nouw eller skriva på Facebook (Therese Babustyle Berglund). Vore så himla tacksamt för jag har verkligen mycket kläder som ska bort. Funderar även på att skänka lite kläder också.


💎 Jag, min mamma och min syster planerar en trip till Örebro i vår och kika runt på köpcentret som finns där. Vet inte vad det heter eller vad som finns, men jag är såå trött på Karlstads shoppingställen och Örebro ligger inte allt för långt bort. Är så taggad på att köpa nya kläder till våren. Ännu en motivation till att gå ner i vikt. Jag har ju några månader på mig, men vill inte stressa fram något heller.


💎 Jag fick en förfrågan om jag ville följa med utomlands i vår, och min första tanke var "hell yeah!" men efter att ha tänkt på det väldigt mycket så har jag nu fått tacka nej, hur mycket jag än vill utomlands. För det första så vet jag inte om ekonomin håller (även om resan var riktigt billig) och det här året måste jag verkligen fokusera på de små grejerna och fokusera på mig själv. Jag älskar att resa och jag vill mer än gärna göra det, men jag tänker som så att om jag tar hand om mig själv, fokuserar på dieten och allt omkring, så kanske jag kan unna mig en resa senare och faktiskt njuta av den utan en massa ångest. För som det känns nu kan jag ändå inte visa mig i shorts eller linne och jag kommer inte kunna njuta fullt ut, utan bara tänka på hur jag ser ut, vad jag stoppar i mig etc. Det gör så ont att tacka nej till något jag verkligen vill göra so badly, men jag måste tänka långsiktigt. Och förra året var jag ju faktiskt utomlands två gånger.

Likes

Comments

Inspiration, Reklam & sponsrade inlägg
Inlägget innehåller affiliatelänkar / sponsrat inlägg

1. Bok - #girlboss HÄR / 2. Tofflor från Shepherd HÄR / 3. Nagellack från Ciaté HÄR / 4. Pyjamas från Lauren Ralph Lauren HÄR / 5. Bok - Love x Style x Life HÄR / 6. Doftljus från Maison Margiela HÄR / 7. Ansiktsmask från Filorga HÄR / 8. Kudde från Jotex HÄR / 9. Morgonrock från La Perla HÄR / 10. Oilless oil från Peter Thomas Roth HÄR / 11. Örngott från Jotex HÄR / 12. Pläd från Jotex HÄR

Likes

Comments