Header

babustyle's life

Här ligger jag och Sis och kikar på sere. Vi börjar med senaste avsnittet av Prison Break. Så jävla bra serie! Sis har opererat foten och har gips, så jag tar hand om henne lite. För övrigt mår jag helt okej idag, trots att ja sänkte dosen med 75mg. Men idag blir det lugnt. Är otroligt seg i huvudet.

Tipsa om massa bra serier man bara måste se! Sis och jag behöver en ny serie att fastna för!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

babustyle's life, Kronisk smärta & psykisk ohälsa

Min nya favorit 🍍


Det är inlägget blir lite av en uppföljare på förra inlägget. Jag fick svar ifrån min läkare. Tyvärr inte svaret jag hade väntat mig eller hoppats på. I meddelandet stod det bland annat att Venlafaxin får jag som förebyggande mot migrän, medan jag alltid har trott att det är lugnande på grund av mina sömnsvårigheter och min ångest. Så kort sagt skrev han att Venlafaxin inte hjälper längre och att jag borde testa någon ny medicin. Och vet ni vad han skrev sen? "Hör av dig så småningom".


Japp. Det var det han skrev. Ingenting om vad jag borde testa för någon annan medicin, ingenting om att han hör av sig när han har en tid för mig, ingenting om en kallelse eller ens en telefontid. Utan jag ska höra av mig så småningom. När är det exakt? Om en månad? Ett halvår? Ett år? Inte nog med det så får jag ju inte förnyade recept på varken Venlafaxin eller Alvedon. Så, han menar alltså att jag ska vara utan mediciner och avsluta tvärt med en medicin som är livsfarlig att bara sluta med utan att trappa ner?


Som jag skrev i förra inlägget så är jag uppe i 225mg på Venlafaxin, vilket är en oerhört hög dos. Och eftersom de vägrat förnya mina recept trots att jag bad om det veckan innan påsk, så har jag numera endast EN tablett kvar på 75mg. (Jag tar en på 150mg och en på 75mg). Jag kommer alltså drastiskt gå ner till 150mg utan att trappa ner. Bara så där. Jag har en känsla av att jag inte kommer må så där jättebra de kommande dagarna eller veckorna. Men det bryr väl inte han sig om. Eller någon annan heller för den delen. Jag har också bara en karta kvar på 150mg, så om 8 dagar är jag nere på 0mg. Från 150mg till 0mg om jag inte får utskrivet Venlafaxin snarast!


Jag bad om receptförnyelse igen och som vanligt har de 5 arbetsdagar på sig att svara, så jag hoppas, verkligen hoppas, på att jag får mera utskrivet. Annars vet jag inte vad jag ska göra. Är så jävla rädd och orolig över det här. Jag har en känsla av att jag kommer må skitdåligt! Dessutom sa specialistläkaren på psyk (jag var där på möte i mars) att jag skulle fortsätta med mina mediciner som neurologen hade skrivit ut, tills jag har gjort en psykologisk undersökning och de kommer fram till om jag ska få andra mediciner eller inte.


Japp. Det här blir spännande... Vi får väl se vad som händer.... Fortsättning följer, I guess...

Likes

Comments

babustyle's life, Kronisk smärta & psykisk ohälsa


Jag blir så trött på allt! Jag fick nyss ett meddelande på Mina Vårdkontakter att mina recept inte går att förnya. Men varför? Jag behöver dem ju! Jag hoppas verkligen det är ett missförstånd och att de skriver ut det snarast. Jag skickade in veckan innan påsk att jag ville ha kontakt med min läkare då jag vill testa nya migränmediciner, samt nya recept utskrivna, eftersom mina tabletter är snart slut. Jag fick veta att min läkare inte var på plats under den veckan och skulle höra av sig efter påsk. I fredags hörde han av sig och ställde lite frågor och bad mig återkomma. Jag berättade att jag ville ha kvar Venlafaxin och Alvedon samt min Anervan, men att jag gärna vill ha någon starkare tablett än Alvedon att ta vid migrän och gärna en förebyggande nu när migränen är så intensiv.

Jag har ännu inte fått svar. Men det oroar mig att jag inte får Venlafaxin eller Alvedon förnyat. Jag behöver dem! Särskilt Venlafaxinen då det kan ge allvarliga biverkningar om man slutar tvärt med dem. Anledningen till varför jag är orolig är för att jag är på en väldigt hög dos; 225mg. Yep. över 200mg Venlafaxin tar jag till natten. Och jag ar läst på väldigt mycket om just den här medicinen och den är inte trevlig att hoppa över eller sluta med.

Jag hoppas min läkare hör av sig snarast och förnyar mina recept. För utan Venlafaxin är jag helt körd... I allafall nu när jag har noll chans att trappa ner på den. Vill inte gå igenom alla hemska biverkningar igen...

Likes

Comments

Inspiration

Innehåller adlinks / sponsrat inlägg


Ska jag vara helt ärlig så är det väldigt lite inom modetrender som jag förstår mig på. Det enda jag gillar i kollaget här ovan är jeansen. Skulle så gärna vilja ha dem i min ägo just nu. Tycker det är så snyggt med jeans som är lite trasiga! Topparna är rätt söta också, men ingenting jag personligen skulle ha på mig. Det är inte min stil helt enkelt. Men kan säkert vara snyggt om man matchar det bra.

Har ni någon favorit?

Likes

Comments

Filmtips & serietips

Ghost Ship är en amerikansk-australisk skräckfilm från 2002. Ett par personer som jobbar på ett räddningsfartyg kommer i kontakt med en man som har hittat en båt på internationellt vatten. Besättningen ombord på räddningsfartyget lyckas ta sig till platsen och ombord på det sjunkna fartyget, som är en italiensk lyxkryssare som förliste för mer än 40 år sedan. Fartyget visar sig ha flutit omkring på oceanerna under många år. De planerar att bogsera hem det stora skeppet, men de hittar något som kommer att förändra deras framtid. Allt är inte som det verkar på fartyget och det händer saker en efter en som får dem att ångra att de någonsin åkte ut för att leta efter det.


Jag tycker att den här filmen är riktigt bra! Jag är egentligen inget fan av såna här typer av skräckfilmer, men denna var riktigt bra gjord och kom med överraskningar när man minst anade det. Man får även en bild av filmen i slutet, vilket jag tycker är viktigt. Hatar att se filmer när man inte förstår någonting och så bara slutar det... Den var inte alls så läskig som jag hade hoppats på dock.

Likes

Comments

babustyle's life

Really, vad är det med det här vädret? Och kom inte och säg att det är "typiskt aprilväder" för det är ingen anledning till att bete sig såhär. Ena dagen är det bikiniväder och dagen efter är det snöstorm och Mount Everest-väder. Det är ju bara för deprimerande. Jag tänker inte ta ett steg utanför dörren idag. Jag tänker stanna inne, mysa ner mig i massa filtar, titta på serier och hålla på med bloggen. Sova tänker jag också göra, för usch vad jag är sliten och trött. I övrigt mår jag nog helt okej, tror jag.


Tack för alla underbara och fina kommentarer ni ger mig. Ni är så himla bra på att stötta och pusha mig framåt. Är så himla glad över att jag har er som läsare. Ni lyssnar och förstår. Tack 💗

Likes

Comments

babustyle tipsar , Inspiration

Tack snälla för alla fina kommentarer om mitt hår! Blir så himla glad! Jag trivs mer och mer i färgen nu. Känns nice! Jag har fått så många frågor om vad jag använde för hårfärg och det är denna 👆 jag använde. Alltså ingen hårfärg med "viloet" som de flesta färger heter som är lila. Jag hittade den på coop, men har ingen aning om vart mer man kan köpa den, då jag inte har sett den förut. Verkar vara en ny kollektion av Brilliance. Den blev bättre än jag trodde! Ser svart ut inomhus men utomhus så lyser det lila. Dock ser det nog inte helt rätt ut på mig då jag redan hade ca fyra olika hårfärger i håret 🙈

Likes

Comments

Åsikter

VARNING FÖR EV. STÖTANDE TEXT

Okej, ni vet när det står att man har fått ett nytt meddelande och man öppnar det, och det första man ser är ett könsorgan? Är ganska säker på att ni kan komma ihåg känslan av att man bara vill spy när man ser det? Yes, den situationen är vardag för många av oss. Äckligt och sorgligt på samma gång. Såna meddelanden är orsaken till varför jag aldrig skaffat snapchat och varför jag tog bort min kik. Numera får jag dem inte lika ofta (tackar för det!) men då och då slinker det in någon som vill visa upp sitt könsorgan för mig. Trevligt. Oftast brukar jag printscreena bild och namn och outa personen. Särskilt om hen fortsätter med sina äckliga fasoner.

Idag fick jag ännu ett meddelande. Från en tjej. Många tjejer hör av sig och vill säga något eller fråga saker. Men denna tjejen? Hon ville bara visa upp sitt könsorgan för mig. Första meddelandet. Chamigt, eller hur? Jag är så van att killar gör sånt, men det är första gången jag får av en tjej. Vad vill hon att ja ska skriva? "fan va snygg buske du har! kan du inte skicka lite fler bilder?". No, thank you. Vill jag kika på en tjejs fiffi så kan jag lika gärna klä av mig, hämta en liten spegel och sära på benen.

Ärligt, vad är det för bullshit att skicka såna bilder till helt främmande människor? spelar ingen roll om jag tänder på tjejer eller killar, vill jag ha sånt så finns det massor av porrsidor. Vill de visa upp något så kan de ju åtminstånde visa något snyggt... Men nej, inte ens så mycket kan de anstränga sig.

Vill inte se din fiffi, vill inte se din kuk som du förmodligen är extra stolt över och jag vill inte sexchatta heller. Uh, visa respekt! Jag ska med handen på hjärtat säga att det är bland det äckligaste man kan få i ett meddelande. Man blir spyfärdig. Vill inget annat än att klippa av den där lilla kuken ni har.

Likes

Comments

Nya inlägg