Header

babustyle's life

God kväll mina fighters! Tredje inlägget idag. Inte illa, huh? Har inte mått allt för dåligt idag och har börjat komma tillbaka lite smått till bloggen. Känns bra! Bloggar när jag känner för det helt enkelt. Så det ska vara. Det får ta den tid det tar. Tar lite i taget bara tills jag har orken. Saknar att blogga, läsa bloggar, svara på kommentarer. Saknar allt det där. Men suget har inte funnits där. Blir väl så när man är inne i en dålig period i sitt liv, I guess.

Anyway. Nog om det. Idag kom dessa två 👆 sötnosar till mig och vi tog en skön skogspromenad på kvällskvisten. Så himla goa vovvar! Har passat dem en gång tidigare, men känt dem i lite mer än två år sen jag praktiserade på hunddagiset. Vi kommer ha så mysigt! Lite mer jobb med två hundar, men dubbelt så mycket kärlek att både ge och få. Finns inget bättre!

Tack Sofie för att jag får ta hand om dina ögonstenar medans du är bortrest! ❤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

babustyle's life
Tagg the Crested Gecko

Don't even ask... 😄👆


Här ovan ser ni Taggs nya terrarium som han verkar stortrivas i!
Så skönt att se! För er som inte vet det så är det här Tagg, en Crested Gecko som precis fyllt tre månader och som är min ögonsten. Jag har haft honom i lite mer än en månad och vi har kommit väldigt nära varandra. Vi har fått ett speciellt band. Åh så mycket man kan älska en sån här liten krabat!

Han har blivit lite av en kändis i en tjejgrupp på Facebook. Han fick en hel del fina komplimanger och många tyckte jag skulle göra en egen Instagram eller Faceook-sida till honom. Haha! Men det kände jag var lite too much, så jag har istället fixat så han har en egen hashtag på Instagram. Söker ni på #taggthecg så kommer det upp bilder på honom. Än så länge är det inte många bilder, men kommer självklart komma upp massa mer framöver.

Han är än så länge bara en bebis och kommer självklart få större terrarium när han är redo för att flytta till ett sådant.

Likes

Comments

babustyle's life

Att vakna upp till det här är bland det bästa jag vet. En fyrbent vän som ligger tätt intill. Känslan går inte att beskriva. Kärleken och värmen de utstrålar. Idag myser vi massor för i eftermiddag lämnar jag över henne. Önskar jag kunde passa henne längre, men i morgon kommer två andra vovvar som jag ska ha i lite mer än en vecka medans ägaren är utomlands. Känns så bra att få den här tilliten att passa andras ögonstenar. Jag ger alltid vovvarna mitt allt och gör allt jag kan för att de ska ha det så bra som möjligt. ❤

Likes

Comments

Åsikter

// Alla bilder är lånade från pixabay.com


Det var ett tag sen jag skrev ett åsiktsinlägg så jag tycker det är dags för ett. Jag tänkte ta upp det här med alkohol. Dricker jag själv alkohol? Umgås jag med folk som dricker alkohol? Vad tycker jag om folk som dricker alkohol när barn är i närheten? Vad tycker jag om fulla människor? Gillar jag att festa och gå på krogen? Det är bland annat frågor som jag tänkte besvara i det här inlägget. Alkohol är ett sådant brett ämne, så det är så svårt att få med allting, så jag tänker helt enkelt dela upp det i olika frågor som jag svarar på.


🍸 Dricker jag själv alkohol? Ja, det händer. Men det är ytterst sällan. Någon gång per år tar jag en cider eller två. Jag har inget behov av att förtära alkohol. Det finns alkoholhaltiga drycker jag tycker om, så visst händer det att jag kan ta en drink eller en cider om det skulle hända att jag är ute någonstans eller gör något speciellt, men det är som sagt ytterst sällan. Jag föredrar alkoholfria drycker alla dagar i veckan.

🍸 Umgås jag med folk som dricker alkohol? Det beror på. Självklart får mina nära och kära dricka alkohol, det har jag ingenting emot. Men jag undviker att umgås med dem eller vara i närheten när de dricker alkohol. Jag blir oerhört obekväm runt folk när de dricker och får panik och ångest, så jag undviker helst att vara ute på stan på fredags- och lördagskvällarna samt på ställen så som krogar och nattklubbar. Det har hänt att jag har varit ute på nattklubbar och krogar, men det är längesen nu. Jag trivs inte bland mycket folk, och det förvärras när alkohol är med i bilden.

🍸 Vad tycker jag om personer som dricker när barn är i närheten? Ursäkta språket, men fy fan för såna människor! Jag är starkt emot det! Spelar ingen roll om det är en öl till maten, någon enstaka cider eller om man som förälder inte dricker alls men är med andra personer som dricker och har sitt barn med sig. Hur tänker ni? Ni som gör så här får väldigt gärna förklara för mig, på ett moget sätt. För jag förstår helt enkelt inte. En alkoholhaltig dryck, är aldrig bara en alkoholhaltig dryck. För det kan hända vad som helst. Jag är så starkt emot sånt här med barn och alkohol i samma bild. Det gör så ont i mig när jag tänker på det. Detsamma med djur. Främst hundar. Nu tänker jag på folk som går ut och dricker och festar och tar med sig sina hundar. Usch för såna människor. Ja, jag dömer. Utan att känna er. Och ni får mer än gärna ta åt er. Det glädjer mig bara.

____________________________________________________________________________

Jag försökte sammanfatta mina åsikter kring alkohol så tydligt jag kunde. Otroligt svårt när det är så himla brett ämne. Men kortfattat så är jag mer emot alkohol än för det, om vi säger så. Jag ser inget positivt alls med alkohol och känner inget behov av det. Tycker alkohol gör mer skada än nytta och ser inte riktigt meningen med det.


Hur ser ni på alkohol? Vad har ni för åsikter? Kom ihåg att hålla en god ton i kommentarsfältet men det är fritt fram att ha sina åsikter. Vill ni inte skriva era namn så får ni gärna vara anonyma.


Likes

Comments

babustyle's life, Kronisk smärta & psykisk ohälsa
Underbar solnedgång & fina Nelly


Den här helgen är jag hundvakt igen åt denna damen. Hon är verkligen en av de snällaste hundarna jag någonsin har träffat, så det är bara supermysigt att ha henne här. Det blir mest vila och ta det lugnt för vår del. Jag är typ inne på andra veckan med migrän nu. Usch så trött jag är på den skiten! Oftast kommer det under kvällen och stannar några timmar eller långt in på natten. Ingenting hjälper. Förhoppningsvis är det inte långt kvar innan allting är över. Jag hoppas att när nedtrappningen är klar och medicinen är ur kroppen så blir allt bra igen. Men tills dess får jag helt enkelt stå ut... Tur att jag har mysigt sällskap i alla fall.

Idag fyller Tagg 3 månader (jag vet att jag har sagt 4 månader, det var tydligen mer önsketänkande eller något) så det firades med ett riktigt terrarium. Ett litet förstås. Han har bott i en petbox, men han trivs inte alls i den längre och vill komma högre upp, så idag åkte jag iväg och köpte ett. Visar er bilder någon dag!

Likes

Comments

Kronisk smärta & psykisk ohälsa, Tankar & känslor

Dagarna går. Fredag idag och många av oss är glada för att det är helg. Själv orkar jag inte bry mig. Mår sämre och sämre för varje dag nu. Kraftig migrän dagligen och irritation till tusen. Känner mig vilsen och hör inte hemma någonstans. Jag känner mig bara ivägen. Jobbiga tankar som gnager och ångesten äter upp mig inifrån. Jag har ingenstans att ta vägen. Jag känner hur jag mer och mer bryter ihop, hur jag sakta försvinner. Jag orkar inte må såhär. Jag orkar inte...

Likes

Comments