Från den 25 december till den 6 januari står jorden under alldeles särskilt starkt inflytande av kosmiska krafter. Det kände människor till i gamla tider. Man visste om eller anade djupa hemligheter förbundna med "de tolv heliga nätterna". Idag har detta medvetande så gott som fullständigt gått förlorat i nutidens materialism. Förr kände man, även om det var i ett dunkelt medvetande, att det fanns saker och ting man måste undvika och annat som var en hel...ig plikt att iaktta under dessa midvinternätter.

Stora kosmiska portar öppnar sig under denna årstid och låter krafter strömma ner till jorden. Människan har då möjlighet att på ett annat sätt än under den övriga delen av året få del av de kosmiska krafter som kommer oss tillmötes då "himlen är öppen".

Varje människa kan börja göra erfarenheter i de tolv heliga nätterna genom att ge akt på sina drömmar. Under nattens sömn kan vi vakna upp för en djupare verklighet. Är vi ovana att lägga märke till våra drömmar, kan det vara en fördel att ha penna och papper till hands vid sängen för att göra en anteckning när vi vaknar. Sällsamma bilder eller händelser kan vi då komma att uppleva. Kanske förstår vi inte genast innebörden, men vi kan förr eller senare under året inse drömmens budskap.

Likes

Comments