Fick idag frågor på ask om skönhetsideal.
Själv så tycker jag att man ska kunna klä sig som man vill, se ut som man vill och även kunna va sig själv vem man än är med. Inte skämmas för saker liksom. Skönhetsideal har ökat något enormt på senaste tiden, fler blir deprimerade, får ångest, oron över vikt, ätstörningar m.m!
Folk går upp (ett ungefärligt medelsnitt) två timmar innan skolan (inklusive jag) sminkar sig m.m, hinner ändå inte äta frukost. De finns även en stor del som mår dåligt över deras utseenden, kan inte gå till skolan eller någonstans utan smink m.m! "Jag måste gå ner i vikt!" "Jag måste ha snygga kläder" är exempel på meningar som en stor del av vi, dagens ungdomar säger ofta (mest riktat emot tjejer, men finns säkert killar med). De flesta vill se ut som alla andra, inte sticka ut från alla andra liksom. Jag tycker det är så sjukt starkt och vågat av folk som vågar sticka ut från alla andra, visa sin egna personlighet. Stor respekt till de få som vågar! Men pressen om att se ut som alla andra sitter kvar och inte många vågar ha sin egna stil.
T.ex att man ser en modell på tv:n eller så, det är nog inte stor mängd människor som då tänker att man absolut inte vill se ut sådär. Modellerna blir bara samlare och yngre ju mer tiden går, och vi ungdomar fortsätter samtidigt ha modellerna som förebilder.
Jag ser exempel på Victoria Secret Fashion Show varje år, alla modeller där har ju den där "perfekta" kroppen som alla vill ha. Läste för något år sedan någonstans att innan en show äter modellerna knappt något utan dricker bara vätska, vet dock inte om det är sant. Men om de är sant är det helt sjukt!!


Det jag vill framföra med detta inlägg är, va dig själv, du måste inte se ut som alla andra. Se ut som du själv vill, tycker du att t.ex en viss tröja är snygg, köp den då, bry dig inte om vad alla andra tycker. Tycker du att den är snygg, så är det huvudsaken!
Är det någon som sticker ut från mängden släng inte massor skit på den personen då. Acceptera den personen istället!
Alla är fina och perfekta på sitt egna sett.
Ha de bra//Maja:)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments