Hejjs, såhär har min vecka sett ut. Den har varit väldigt blandad, en stor sorg men också glädje. Ta vara på era nära och kära, ta inget förgivet..

Men idag tog jag ett efterlängtat höstlov, skall nu bara vara hemma hade jag tänkt.
Ikväll var jag på en kurs i Lappfjärd, vi kollade på film och bara allmänt myste. Då jag var påväg hem följde en bil efter mig heela vägen hem, försökte köra både ifrån dom men också långsamt ifall dom skulle köra förbi.. och sedan kollade dom dessutom vart jag åkte då jag svängde upp på gården, usch. Börjar bli smått paranoid kan jag säga, hehe.

Nåja iallafall, imorgon skall jag åka till mormor och morfar hade jag tänkt, spendera extra tid med kaninerna och sedan på kvällen ut med mina amigos.

Önskar er andra ett trevligt höstlov! Dock var detta inlägget kort och lite flummigt, men det får lov att vara så nu 😅. Hörs senare!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hejjsan!

Det var några dagar sedan sist. Men har inte bara haft någon inspo att blogga.

Iallafall, förra helgen var en rätt annorlunda men rolig. Det var så att på fredag slutade jag halv 10, mamma kom efter mig och vi for först och köpte lite grejjs och sedan hem. På kvällen åt jag å mamsen tacos innan vi åkte till Pavis på en kväll med spökhistorier. Väl framme satte vi oss vid ett bord och halv 10 satte programmet igång. Det var mycket folk också. Hela kvällen gick ut på att det var olika karaktärer då som hade upplevt olika saker och berättade då om sina upplevelser. Det som var spännande var att upplevelserna utspelade sig i närheten av Krs. Förstås var dom första spökhistorierna påhittade (hoppas jag..) men den sista var en riktig upplevelse som utspelade sig i Carlsro, ett gammal museum som har både varit det ena och det andra. De flesta antar jag att ha hört om att de spökar där (iaf. dom som är från trakterna). De visade sig vara en liten pojke som föddes med en läpp spalt, och förr i tiden om man föddes med en missbildning var man ju inte "normal" och då fick man inte umgås med andra människor. Så denna pojken med läpp spalt hade då sitt rum på andra våningen och fick aldrig lämna andra våningen, han fick alltså se på de andra barnen medan de lekte utomhus genom sitt fönster. Men en dag skulle han då gå ner för spiraltrapporna för att han ville leka med de andra barnen, men eftersom han aldrig hade gått i trappor och aldrig lämnat 2 våningen föll han då nerför metalltrapporna och dog. Detta har då visat sig vara en sann historia då 3 olika medium varit på platsen och alla fått fram att det handlade om en liten pojke som var missbildad. Hon som berättade då denna historien hade självt besökt Carlsro tidigare och fått uppleva detta med ett medium. Dom befann sig i pojkens rum och dom försökte då kontakta pojken, och i pojkens rum fanns det ett skåp med en spegel, då dom fick kontakt med pojken kollade kvinnan i spegeln och pojkens ansikte kom fram, och då löstes hela gåtan om spökerierna på Carlsro. 

Förövrigt så var det en grymt spännande kväll med skrämmande historier och ljudeffekter, vi var också utomhus. 

Hopaas att det kommer flera kvällar som denna!

Annars har jag inte gjort så mycket denna helg, bara skolsaker nästan. Och idag slutade jag halv 10, åkte hem med skotern (dock var det nog liite för kallt att köra 50 km en kall morgon..). Har inte så mycket annat för mig idag, ska iallafall gå ut på en kort promenad med kaninerna i skogen och ikväll skall jag vara med Cajsa och sedan åka till magasinet på en kurs med mina favoriter. 

Ha de bra, hörs senare!

​Här är nu några bilder från de senaste dagarna och igår var det även ett jätte fint norrsken som var så starkt å fint ❤️

Likes

Comments

Hejjs!

Denna helg har spenderats med både vänner och familj.

På fredagen hade jag 1 lektion och åkte sedan hem, var med kaninerna och åkte sedan en snabb sväng upp till stan och sedan hem igen. På kvällen kom släkten från pappas sida hit på bastukväll med god mat. Somnade efter 1 tiden.

På lördagen började jag dagen med att gå och gosa lite extra med kaninerna, åkte sedan i äg till Dominique för att städa hennes lägenhet med Cecilia. Kul hade vi. Sedan åkte vi till marknaden innan vi åkte sedan hem till mig för att göra iordning för förfesten. Vi fixade oss snabbt och kl 19 kom tjejjerna till mig och vi satt på terassen och diskuterade om både de ena och det andra. 20.15 gick vi sedan iväg till bussen som tog oss till Fagerö.
Det blev en riktigt kul kväll då jag bl.a mötte nya vänner!! som gamla...
Betalade inte in mig denna gång utan jag var ute på området hela kvällen/natten.
Var hemma efter halv 3 någon gång och somnade runt 4 tiden efter lite nattsamtal.

Vaknade idag, inte i så jätte bra skick dock. Halv 2 åkte jag upp till stan för att gå på marknaden med Cajsa och Cecilia, kul hade vi.

Har också köpt en bomberjacka samt nya skor som jag är så sjukt nöjda med.

Imorgon är det skola igen då, usch.

Likes

Comments

1 Vad heter du? Jenni

2 Vänster eller högerhänt? Höger

3 Sommar höst vinter eller vår? Sommar men också lite vinter..
4 Favorithögtid? Julen helt klart
5 Cola eller fanta? Fanta, hatar cola
6 Donken eller Max? Donken
7 Instagram eller Facebook? Instagram
8 Hur gammal är du? 16, fyller den 8 december. Så snart är jag alltså 17
9 Var bor du? Finland
10 Hårfärg? Bruun
11 Ögonfärg? Blåa
12 Längd? Jag är en kortis på hela 161,5 cm
13 Godis eller chips? Svårt att välja.. men chips.
14 Nämt tre saker på din att göra lista: Jag borde börja läsa på historia provet som jag har imorgon..., mata kaninerna och kanske platta håret
15 Vad skulle du gjort utan din mobil? Dö
16 Dumpat någon? Jaa
17 Blivit dumpad? Jaa
18 Vad har du för någon mobil? Iphone 6
19 Om du vann en miljon, vad skulle du göra? Ge hälften åt mamma och pappa, sedan dela resten med mormor och morfar. Skulle nog ta mina tjejjer och åka på en låång resa.
20 Favoritland? Finland, haha nejjmen kanske Australien?
21 Vad gillar du mest med sig själv? Att jag oftast är glad och skrattar mycket haha.
22 Vad gillar du minst...? Min beslutsångest och att jag är snål 

23. Nämn två personer du inte skulle klara dig utan? Kan nog inte säga 2 personer.. Men min familj, släkt samt mina vänner ofc.

24 Ut o festa eller myskväll? Ute och festaa

25. Tränar du? Varierar mycket, beror på motivationen

26. Humöret för stunden? Stressad.. Provvecka och prov imorgon som jag inte kan något om allas.. Need I say more?
27 Tatueringar? Näjj, men skulle nog vilja ha en par stycken
28 Percing? Har 2 hål i vardera öronen och skall ta ett till hål
29. Vad gjorde du igår? Var mestadels hemma, städade rummet, städade kaninburen och var nog nästan bara med kaninerna. Klockan 21 for jag till stan i regnet och åkte utpå med vännerna, var hemma närmare 1 och kollade då på AHS och gick och sova 3 tiden.
30 tobak eller alkohol ? Usch för tobak..
31 Anledning att jag gick med i nouw? Många av mina vänner använder denna portalen och tyckte den såg stilren ut.
32 Rädslor? Spya, nålar och i princip allt med sjukhus att göra
33. Bästa festen du varit på? Jaa a, de e många men en av dom bästa senaste Fagerön.
34 Favoritraggningsreplik? Använder mig inte av sådana men : Tjena kexet, vad gör du här och smular.. (Ända jag kan hahah)
35 One direction eller the fooo? Ingendera
36 Justin Bieber eller Manfred Erlandsson? Manfred?
37 Hamburgare eller pizza? Hamburgare
38 Mamma eller pappa? Båda
39 Husdjur? Mina 2 älskade kaniner Helga och Doris sedan också mitt akvarie.
40 Lakrits eller Laakrtits? Det heter faktist Raklis
41 Vad gör du på fritiden? Är antingen hemma eller så är jag nog ut och vinglar på med mina vänner någonstans
42 Var föddes du? På BB i vasa
43 Var vill du bo? I den by jag bor nu som äldre men annars skulle det vara häftigt att bo utomlands för en tid..
44 Framtida jobb? Om jag inte skulle vara allergisk skulle jag helt klart vara en veterinär.. Så har nog ingen aning om vad jag vill bli tyvärr..
45 Någonsin avslutat en vänskap? Jaa
46 Någon person som du är otroligt tacksam att ha i ditt liv? Såklart familjen men skulle också svara mormor och morfar eftersom dom har lärt mig så otroligt mycke i livet och dessutom är världens finsate och generösaste människor jag någonsin träffat! ❤️
47 Bor du nära din familj och släkt, isåfall tankar kring det? Ehhm jaa, hela släkten från mammas sida bor vi nästan alla i samma by, om jag känner för att gå till mormor och morfar är det bara att gå över granngården så är man framme eller om jag skall till morbror är det bara att gå över diket hahh. Och jaa, nog är det ju mysigt att vara så nära varandra.
48 Duscha eller bada? Badaaa
49 Vad skulle du ta med till en öde ö? En båt, bensin, solstol och choklad haha
50 Favorit saker i mitt rum? Högtalarna, mina blommor och sängen

Jag var dessutom och klippte samt färgade håret i fredags, blev riktigt nöjd! Annars en bild på Helga och utsikten från terassen för någon dag sedan ❤️

Likes

Comments

Hejsan!

Tänkte göra en liten uppdatering från de senaste dagarna.

I fredags åkte jag och några andra från skolan till Vasa för att besöka West energy och Stormossen. Det va riktit lärorikt och intressant, var hemma runt 16 tiden.
Gjorde nog inte så mycke annat resten av kvällen.

Igår satt jag nästan bara och läste på prov, vilket som inte alls har gått bra. Ingenting har fastnat känns det som.. Har ju min första provvecka denna vecka+nästa vecka och jag skall skriva 4 prov.. Får se hur det går.

Kl 13 åkte jag till Cecilia och vi gick å handlade lite gått till kvällen. Vi kolla på skräckfilm och bara myste.
Runt 19 tiden öppnade jag återigen biologiboken och försökte läsa men de gick ju inte så bra..
Halv 22 åkte jag upp till stan för att möta upp Cecilia, Tim och Christian. Vi bara pratade om allt möjligt och hade de allmänt kul, kom hem mellan 23-00 nångång.
Gick sedan i säng och börja återigen kolla på film.

Idag har jag varit med kaninerna, försökt läsa lite på prov och kollat film. Typ de vanliga hahha.
Nu skall jag göra iordning den nya kaninburen som jag köpt och göra den färdig inför vinter så kaninerna får flytta in 😂 Annars hade jag också tänkt kolla lite på film och bara vaa.

De va en kort update från de senaste dagarna.

Hörs senare!

Likes

Comments

Hejjs!

Ännu en skolvecka har passerat. Denna vecka har varit helt bra, gått relativt fort och så har jag inte haft så mycket läxor 👉🏼 skönt.
Idag åkte jag med skotern till skolan, lite kallt men gick annars bra. Slutade 13.20 och hoppade återigen på skoten och åkte in via halpin och sedan hem. Fick med mig lite gott tills kvällen och även en ny locktång.
Nu på kvällskvisten har jag bara slappat och varit med kaninerna. Skönt de också.
Annars har jag inget annat speciellt inplanerat denna helg.

Förra helgen spenderades både hemma och på fagerö med feber.. Fagerö var förövrigt riktigtriktigt kul. Träffade både nya som gamla vänner. 10/10 för den kvällen!

Avslutar nu detta korta inlägg så hörs vi senare!

Likes

Comments

Hejjsan.

Fredag och jag är sjuk.
Igår var jag i skolan men var extremt seg. Kände på mig att jag hade dragit på mig en förkylning. Vaknade idag till feber. Har nästan bara sovt hela dagen lång, kollat lite på datorn och tv.
Gäller nog bara att vila nu för min del för imorgon är det fagerö. Hade tänkt åka dit med favoriterna men får se hur det går med det..

Annars har jag inte så mycket annat för mig denna helg annat än att försöka bli frisk och plocka 2L lingon till skolan.

Tråkigt inlägg idag menmen.. Vi hörs senare!

Det får bli en liten tb till då kaninerna var bara nån vecka gamla å alldeles småa och söta ❤️❤️

Likes

Comments

Hejjs!

Gårkvällen var speciell.

Efter att jag slutade skolan igår kl 13.20 hämtade mamma upp mig så åkte vi iväg på lite shopping.
Hittade en del behövliga saker (eller om man ska vara mera exakt så var det saker som jag kanske inte behövde men ville ha, haha 😜).
Var hemma runt 4/5 tiden, sedan var jag nästan bara med kaninerna till 19 tiden.
Klockan halv 10 på kvällen ringde Cecilia å bjöd mig till rivägsfesten. Å vi hade en riktigt rolig kväll! Vi gick på promenad till torget, åkte vi på en biltur med Dominique å hade deeptalk, fjållade oss och mot 12 tiden gick vi och satte på musik samt upplevde barndomen igen å hoppade på studsmattan, hade glömt hur roligt det var haha. Efter midnatt nångång kom min bror efter mig åså åkte vi på en biltur å sedan hem.
Somnade runt 3 tiden.

Idag har jag varit med mamma och pappa till stan och handlat, sedan återigen med Cecilia. Kom hem igen med en hel del inredningssaker som blev riktigt snyggt i rummet!

Resten utav kvällen ska jag spendera med la familia och äta kräftor och tacos, mums! Senare mot kvällen skall jag antagligen ut med vännerna om det nu inte börjar regna riktigt hårt.

Ha en bra villa avslutning!

Förra veckan i skolan var också helt roligt.
Skrev 1 förhör i torsdags som inte gick bra alls då jag inte fick skriva det klart... Och så skrev jag ett förhör i tisdags i historia.
Men efter skolan i torsdag och onsdags vandrade jag hem med Emil å prata om allt mellan himmel och jord som var riktigt trevligt.

Men nu skall jag gå i bastun och sedan äta gott!

Hörs senare!

Likes

Comments

Hejjsan!

Nu är vi redan inne på 2 veckan av skolan, och imorgon är det fredag!

Skolan har gått helt bra. Första veckan var extremt ehhm.. minst sagt lärorikt? Det var mycket fakta att ta in och många saker att lära sig. Då var jag tveksam om jag gjort ett bra val.. Allt var så nytt, man kände inte riktigt någon, man visste inte varken var klassrummen eller vad lärarna hette, eller vart man gick å åt, vad dom andra tyckte om en, skulle jag passa in? Det är ju alltid tufft att vara "den nya", speciellt när man byter skolan det andra året, för då känner ju alla varandra förutom jag.

Jag satt å prata med mamma och pappa länge om just mina tankar och funderingar kring allt. Men vi kom fram till att det var bara att ge det tid.

Men nu har det börjat ta sig.

Jag har nu börjat komma in i gruppen/klassen. Jag har lärt känna en riktigt härlig grupp med tjejer.

Tekniken, klassrummen och inredningen är ju väldigt modernt 👌🏼. Man märker verkligen att lärarna vill verkligen ens bästa. Jag är mycket mera motiverad nu än tidigare. Hela systemet i denna skolan är ju obeskrivligt. 

Vi har ju gjort en massa skojigheter redan , t.ex. så har vi laborerat och mikroskoperat, haft lektion utomhus m.m och flera skojigheter är ju påväg. Dessutom har vi några elever från Bremen, Tyskland på besök nu i skolan. Roligt att lära sig lite om Tyskland och hur det går till i skolan för dom samt att såklart lära känna dom.

Så jag kan ju intyga nu att jag är riktigt jäkla nöjd med mitt val. Nu skall jag spendera nästa 1,5 åren här i denna skolan med dessa fanatiska människorna! Jag får ju tacka speciellt Fanny och kusinen och mina vänner som hjälpt mig ❤️

Ha det bra, vi hörs senare!


Likes

Comments

Hejjs!

Den senaste veckan har varit en fantastisk vecka!
I torsdags åkte jag iväg till Åbo med mamma och pappa för att hälsa på gudfadern, Aki. Först åkte vi och shoppade, sedan åkte vi hem till Aki. Efter att vi anlänt till Aki packade vi upp och hoppade sedan i bilen hans för att åka och handla lite gott till kvällen.
Det blev sallad med grillkött och majs tillsammans med bröd och blåbärspaj med glass, mums!
Sedan gick jag å sov 2 tiden.

Följande morgon vaknade jag 8 tiden och steg upp och gjorde frukost. Sedan blev det att gå ner och bada i Akis inomhuspool, jättemysigt! Efter att vi alla vaknat upp gick vi ner till Akis båt och åkte iväg. På väg till hamnen hann vi bl.a hälsa på några bekanta till pappa och Aki. Stanna där en timme och sedan åkte vi iväg till Åbo hamn där det blev grillmat.
Efter nästan 4h båttur kom vi hem och packade ihop alla saker för att sedan gå och shoppa en kort stund innan vi gick på båten runt 21 tiden.

Vi var ju då på Viking Grace, en jätte fin båt med mycket människor.. haha
Men det blev shopping, rundvandringar och exklusiv mat.

Vi anlände hem runt 12 tiden på natten.

Så summa sumarum var det en riktigt lyckad resa med lyxig mat, lyxiga bilar, lyxiga båtar och lyxiga hus. Lite kul att få leva lite "annorlunda" nån gång också och få skämma bort sig 😉

Annars har jag bara tagit det lugnt.
Jag har varit och plockat både svamp och blåbär med mamma, varit ut och cyklat med Helga i korgen, varit hos mormor och morfar, varit på stan med vänner till sena kvällen och så har jag även varit på torpet med mormor och morfar medmera. 

Imorgon blir det också shopping i Vasa med mamma❤️

Hörs senare! Likes

Comments