Header

Hejjsanhejj!

Räknade precis de resterande skoldagarna som jag har kvar, d.v.s. endast 4 (!!!!) dagar kvar om allt går som jag vill.

De e heeelt sjukt. Kan inte förstå hur snabbt 1 skolår har passerat. Minns då jag började hur kämpigt det var för mig, visste inget om någon, kände ingen, visste inte var klassrummen var, visste inte vad lärarna hette, visste inte hur det skulle bli med alla kurser.... de va verkligen såååå mycke som jag inte visste om som gjorde att jag bara fick ångest och panik över mitt beslut om att byta skola. De var/är verkligen aldrig lätt att vara den nya i en skola, aldrig. Att våga fråga var saker och ting var, att våga strecka upp handen själv, att våga gå in i ett klassrum själv med alla blickar på sig. De var svårt för mig. Hade de något otroligt kämpigt och sökte "tryggheten" hos mina vänner och föräldrar. Och de är fortfarande lite kämpigt i vissa stunder, t.ex. då man inte använt sig av vissa saker i den gamla som i den nya skolan eller att man inte hört om en sak som man använder sig av och har ingen aning om vad det innebär. Så de blir mycke frågor. Stor omväxling.

MEN.

Valet att byta skola var de bästa jag någonsin kunde göra. Jag är mera motiverad. Jag får den hjälp jag behöver då jag frågar efter den. Jag har fått nya vänner. Jag finner det inte lika kämpigt att traska iväg till skolan längre. Jag gillar skolan jag går på och såå mycket mera. Jag har fått fantastiska vänner som jag trivs med!

Mycke har hänt det senaste året kan man ju säga, de har varit som en berg och dalbana minsann! Men mycke mera positivt än negativt.

Tänkte nu göra en liten summering på de bästa bilderna för detta skolåret innan jag går i duschen.Åååh vad jag gillar eer! <333

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hejsanhej!

Är i skrivande stund påväg till Björneborg med Madde, mamma och brorsan. Skall åka till Tuuri och spendera lite pengar rättare sagt.

Så hela dagen går åt att spendera dagen i Björneborg och antagligen ta ut Helga då jag kommer hem eller åka ut med vännerna en sväng. Och så blir det ju att kolla på ishockey ikväll!

Imorgon skall jag göra läxor och lite annat tråkigt, men tänkte sedan åka till mormor och morfar!

Helt sjukt att det snart e sommarlov! Har endast 2 vanliga skoldagar kvar innan vi har provvecka där jag kommer att skriva 3 prov så innebär att jag har ganska mycke ledigt. Sedan har jag även lämnat in anmälningarna inför studentskrivningarna, de blev att skriva hälsokunskap, engelska och finska nu på hösten. Börjar bli nervös...

Nu skall jag stoppa hörlurarna i öronen och lyssna på Veronica Maggio.

Ha D bra!

Likes

Comments

Hejjsanhejjsan!

Sitter i skrivande stund i sängen och kollar på Sveriges modigaste. Men tänkte berätta om dagens, lite kommande planer och lite tankar sådär passligt kort.

Idag har dagen gått rätt så fort. Hade 2h modersmål där vi skrev essä, sedan 1 engelska lektion där vi skrev ett förhör och slutade tidigare och sist 1 lektion hälsokunskap där vi bara pratade och hade en aaniing teori.
Efter det slutade jag och åkte hem med 1 bussen, men då hoppade av bussen och började traska hemåt märkte jag att jag glömde mössan där.. hoppad vi har samma buss nästa måndag så jag får hem deeen..

Väl hemma gick jag och kollade på biggest looser och så somnade jag.. och vaknade halv 5, så typiskt mig då en 10 minuters powernap blir till 3 h ..
Då jag vaknade till lite var jag ett snabbt varv via elljusspåret innan jag kom hem till nylagade plättar! Namm.
Sedan har jag bara vilat och skall nu snart gå och sova.

Imorgon skall jag åka med mamma till skolan, skall prata med Mikael om studentskrivningarna bl.a. och så har jag även mattestöd. Egentligen är jag helt ledig imorgon men lika bra att få saker gjorda istället för att skjuta upp dem.

Igår var jag ju även hos lilla mormor och firade henne och de andra mammorna med kaffe och tårta, umgicks med kusinerna som jag inte träffat på ett tag men ojj så kul vi hadde!

En tanke som kommit upp för mig är att skolan snart är över. Detta är den "riktiga" sista skolveckan innan provvecka, själv skall jag skriva 1 matteprov och 1 engelskaprov samt en modersmål essä.
Det har känts som att sommarlovet har varit sååå långt borta men nu är den precis bakom hörnet.

Dock stressar jag över studentskrivningarna som man kommer att skriva på hösten och måste ju då läsa över sommaren.. och även då jag har 2 essäer att skriva innan helgen samt dessa 3 matteproven som jag kommer att skriva... Usch va jag hatar stress!

Nåja de får räcka för denna gång, ha det bra!

Likes

Comments

Hejj!

Idag vaknade jag ovanligt sent för att vara mig, dvs. kvart före 9, men låg och drog mig tills 10 i sängen. Steg upp och åt frukost och spelade kort medan jag kollade på TV, multitasking kan man ju säga haha.

Gick sedan ut till Helga en stund innan jag kom in och började göra lite morsdagsmat i väntan på att mamma skall vakna då hon varit och vakat.

Dagens planer är nog bara att äta god mat och sedan äta tårta och kaffe innan vi skall gå vidare till mormor med resten av släkten.

Åkte ju även bil igår för första gången, å de va minsann spännande. Det gick inte så bra i början då jag tyckte att bilen åkte så fort och så var det så mycke mera att hålla koll på än med moppen. Men efter en del backande fram och tillbaka började de gå riktigt galant för att va första gången. Längtar redan tills jag nästa gång får köra, men de blir väl bara att åka runt på gården enda fram tills hösten tills jag börjar bilskolan, suck. Får väl nöja mig med att få sitta på med kompisarna istället.

Ha de bra!

Likes

Comments