Fick en fråga tidigare om jag anser att det är okej att man skickar kram/hjärtan till någon annan än den man lever med.
Och mitt svar är att det är självklart, om jag har en nära killkompis som skriver något stöttande och uppmuntrande, som visar att han verkligen är min vän och att det berör mig och mitt inre... då är det självklart han får en kram och ett ❤ tillbaka.

Men jag anser att det är opassande att skicka till dom som raggar på en, olyckligt kär i en, en främmande person o.s.v.. Sedan är vi ju som sagt alla olika.

Fast det sitter ju som sagt i situationen, och vem personen i frågan är. Jag bryr mig inte om exempelvis min sambo skulle skicka något hjärta kors och tvärs men skulle han skicka hjärtan i varje meddelande till samma person om och om igen så skulle det nog väckas någon misstanke i slutändan.

Jag tycker man ska sprida kärlek runt omkring sig och man kan göra det på så många olika sätt! Man behöver inte vara kär i någon för att kunna dela med sig av sin kärlek, det behöver inte heller vara ens egna familjemedlem. Det kan räcka med ett leende på läpparna, hjälpa någon, ge en kram, ta hänsyn och respektera någon. Kärlek är ett så pass stort ämne så att det finns inga gränser om vad det egentligen är då alla uppfattar kärlek på olika sätt.

Jag anser att kärlek är då man bryr sig om någon. Sedan om vi snackar om kärlek i ett förhållande så är det tillit, närhet, förlåtande, förstående, känslan av att bara behövd, kunna hjälpa, finnas där, ärlighet, stötta, bry sig, och så mycket mycket mer. Och ingen kärlek är den andra lik.

Eftersom en relation bör byggas på tillit, så ska alltså inte ett ❤ till en vän behöva väcka misstankar, eller om man ger någon en kram ute på gatan. Tilliten är ju den att även om man kramas så VET man att det är jag och den personen, att det inte är samma kärleksfulla kram som jag får. Men det är som sagt ifall man har tillit och är ärliga mot varandra, skenet kan ju även bedra förstås.

Likes

Comments

Ja som rubriken lyder så är jag sömnlös, precis som vanligt då jag jobbar och är själv.
Som om ens trygghet försvinner.
Nätter som gör att det känns som om man vill riva av sig huden, känna hur det svider och bara grina en flod.

Komiskt att jag snackade om styrka tidigare va? Inte alls. Styrka är att acceptera att man har en dålig dag, eller som i detta fallet natt.

Ligger i sängen och poppar musik i öronen i väntan på att få sätta sig i bilen hem om sisådär 6,5 timme. Mitt fredagshumör kommer inte vara på topp skulle jag tro. Lite lättirriterad, lite gnällig och lite lagomt less.

Men jag ska göra det bästa av situationen, det vankas middag och det är ändå fredag. Även om det inte känns som så.

Likes

Comments

Det viktigaste vi har är oss själva.
Så när det kommer till att göra alla till lags, SKIT I DET, bry er om er själva FÖRST.

Några enkla steg för ett bra mående är:
Känns det fel, gör det INTE.
Om du menar det, säg det annars var tyst.
• Var inte alla till lags hela tiden.
• Lita på dig själv och dina känslor.
• Tryck inte ned dig själv.
• Ge aldrig upp dina högsta drömmar.
Våga säga nej, men även ja.
• Var snäll mot dig själv.
• Släpp taget om det du inte kan styra.
Undvik negativitet.
• Förlåt dig själv.
Våga älska, dig själv, dom i din omgivning, din familj och dina nära kära.

Som jag skrev i det tidigare så kastades jag runt i samhället, dels för att jag tillät mig själv utnyttjas  (vilket jag var blind för då), jag ville alltid alla andras bästa så jag GLÖMDE BORT mig själv och MITT värde. 

Jag levde i festernas paradis, miljöer där inget BARN borde fått varit, där sprutor låg framme, där röka var en självklarhet och spriten var en läsk typ. Jag tillät alla i min omgivning slita mig i bitar, att alltid fixa mat, att fixa pengar, att fixa skjuts, att leta reda på mer saker som kunde användas eftersom jag var den neutrala som dök upp ÖVERALLT. Jag var den tysta personen som var vilsen, utan att veta vem jag var eller vem jag varit.

En händelse jag kommer ihåg väl var en dag strax FÖRE min 12 årsdag, ja ni läste rätt 12 ÅR. Jag träffade en människa, x antal år äldre, jag lät han göra det han ville utan att säga varken bu eller bä, vad visste jag som skulle vara rätt eller fel? Jag hamnade i ett rum nere i Sundsvall, där jag förhördes med en advokat och båda föräldrarna utanför. Bra början på att snart bli en tonåring va? Svar NEJ.
Det tråkiga var att det redan innan det hade börjat gått utför, jag vet att under min skolgång blev jag MOBBAD och jag försökte bara vara som alla andra tills att jag inte orkade mer. BUP kallades in i tidiga dagar och än idag förstår jag inte vitsen då jag inte ser någon typ av hjälp jag fick därifrån. Snarare mina föräldrar som fick stöd (tack och lov för det så dom orkade med allt!).
In på psyket 3 veckor, kom hem med samma problem och fortfarande vilsen, kaos i tonåren, måendet på botten, uppskurna armar och ett misslyckat självmordsförsök, som slutade med behandlingshem i 6 månader.
Dom 6 månader var både dom VÄRSTA och dom BÄSTA i mitt liv, jag fick lära mig hur verkligheten ser ut som, att man kanske måste hjälpa andra för att få hjälp själv, hur man fungerar som grupp och hur VIKTIGT det är med regler och struktur på vardagen.

Jag fick komma hem, börja om på nytt i denna lilla kommun, med bara några enstaka vänner kvar som inte höll på med några dåliga vanor. Fixade upp betygen, extraknäckte, fick en lägenhet, fick en hundvalp av en vän, började plugga och voila, idag så har jag boende, hund, bil, jobb, partner, fast inkomst och några hjärnspöken som inte begripit sig på min vräkning i hjärnan.

MEN ni ska INTE tro det var det enklaste och det flöt på ENKELT för mig dom åren efter hemmet, jag blev våldtagen, eller som jag hellre vill säga SEXUELLT UTNYTTJAD, som drog mig nedåt, mående som sjönk och ja, en del förstår känslan men många kan inte ens i närheten kunna tänka sig den.  Tack och lov så går livet vidare, och sömnproblemen jag har, dom har jag haft sedan innan det hände men dom blev inte heller bättre. 

Jag har fått lugnande, smärtstillande, antidepressiva, insomningstabletter, sömntabletter och jag har fått gått till en psykolog och även KBT. Jag vet hur saker kan spåra ur, då mitt egna liv spårade så fruktansvärt snabbt, jag vet hur det känns att vilja vara som andra, hur det är att bli nedtryckt, att inte våga säga nej och hur det är att bli förnedrad. Men jag tar inte tabletter för att må bra, jag tar dom inte heller för att kunna fortsätta leva.. JAG TAR DOM INTE ALLS! För jag lärde mig leva med mig själv, mina misstag och jag förlät mig själv till en stor del.

Jag kan sätta krav på dom som är i min omgivning, jag kan vara för ärlig mot mina vänner och dom som står mig nära, jag kan uttrycka mig fel vid fel tillfällen, jag kan ha en fruktansvärt dålig dag utan att visa det.
Och jag är INGEN DÅLIG PERSONLIG för det, jag är ingen psykopat för att jag är mänsklig, jag är inte ond för att jag är ärlig och jag är inte den som trycker ned personer för att må bra själv, men jag kan säga min åsikt och vara ärlig vilket kan såra folk även om det inte är tanken.

JAG ÄR BRA PÅ ATT VARA JAG.
DU ÄR BRA PÅ ATT VARA DU.

Och vi kan absolut inte tycka och tänka likadant i detta samhället, alla är vi olika på något vis. Men för att dom i ens omgivning ska må bra så måste man försöka må bra själv först. Man måste göra det bästa av situationen och det finns alltid någon som finns där som stöd om man har det tufft.

Mer kärlek, mer beröm, mer struktur och en gnutta mer kramar, det är grunden till ett bra mående hos alla parter.

Likes

Comments

Tjoooolahopp! Veckans första arbetspass är påbörjad och livet känns bra.
Tidigare i veckan blev det ett rump/axel pass med en snäll tjej, och träningsvärken har satt sig till rätta på mig så nu undviker jag att böja på mig samt att gå nerför trappor.... för det känns 😅

Jag har haft några mysiga lediga dagar hemma nu och vilat upp mig. Jag har även konstaterat att det är dags att köpa ny säng.. Min rygg pallar inte med den mjuka sängen längre, vaknat flera gånger nu dom senaste 2 nätterna av ryggvärk och mardrömmar. Så ja, det blir nog någon roadtrip ner till Sundsvall och prova sängar snart 😅 innan min rygg ger upp helt.

Jag vill påstå mig vara en stark kvinna, trots min unga ålder. Då jag vet vad psykiskt dåligt mående är samt vad fysiskt dåligt mående är. Jag har slängts runt i samhället, fått klara mig själv samt insett att man klarar inte allt själv. Självklart kan styrka vara i olika former, men min styrka är från att ha inget till att ha allt, kampen till toppen.

Och med dom orden menar jag att det är HELT OKEJ att må dåligt. Det är mänskligt att fela, det är mänskligt att vilja försvinna och det är mänskligt att känna.
Det som är fel att lägga skulden på andra, livnära sig på andra, utnyttja dom andra, och låta ens mående gå ut över exakt alla andra.
Man måste inse att man mår dåligt, och sedan utgå därifrån för att tillslut må bra.

Däremot så kan det ju vara så...att en del människor förtjänar att må dåligt en stund då dom inte gör något för att må bra utan hakar upp sig på hur dåligt livet är. Då får man må dåligt tills att man öppnar upp ögonen och ser ALLT man har i sin omgivning.  Allt ifrån familj, jobb, bostad, plugg, bil, framför allt att man har ett LIV.

Det kan ta tid.. innan man inser det, men när man inser vad man har, det är då livet börjar.

Man vet inte vad man har förrän man har förlorat det... Livet är ett stort spel egentligen, man vinner OCH man förlorar, det är livets gång och absolut inget man ska fastna i för det går vidare.

FORTSÄTT LEVA OCH GÖR DET BÄSTA AV SITUATIONEN! VI LEVER HÄR OCH NU.

Likes

Comments

Tyvärr kommer jag sätta lås på bloggen, då det finns dom som är alldeles på tok för nyfikna.. Däremot så är det bara att fråga så är det inte helt omöjligt att ni får lösenordet så ni kan kika vad jag skriver för nå tok.

Jag kommer även fixa mitt instagram konto till privat samt kolla över följare, gå igenom min Facebook och fortsätta göra mitt liv lite mindre öppet och synligt. 

Så om ni plötsligt ryker bort så är det bara för att jag rensar, ni kan ha åkt med av misstag eller så är ni helt enkelt bortplockade med vilje.

Människor måste börja engagera sig i sitt egna liv innan man engagera sig i någon annans. Många tror att jag har all tid i världen att ställa upp för alla, men i själva verket har jag egentligen bara tid till mig själv och några få utvalda.

Sedan att vara ärlig, vilket jag är för det mesta (man ska inte säga alltid för vi människor drar alltid någon vit liten lögn per år) så ska man inte be om min åsikt om man inte är beredd på att den kan svida. Men jag säger som jag alltid brukade göra förut "hellre sårad av sanningen, än lycklig av lögnen" för lögnen kommer orsaka en större smärta än sanningen i slutändan.

Sedan behöver man inte ta allt jag säger på blodigt allvar, jag kan se sur ut och jag kan låta sur men i själva verket så kanske jag är glad men lite trött bara. Tar man allting jag säger på fullaste allvar...så vet jag inte vad jag ska säga, tycka eller tro för oftast så har jag glimten i ögat och menar ingenting dumt.

För övrigt så har jag haft en oerhört trevlig och mysig helg. Jag har inte varit 100% frisk, ganska trött men fortfarande haft ett leende på läpparna. 

I lördags fick mannen egentid på sjön för fiske, medans jag bara vilade upp mig. Senare efter att ha hälsat på finaste Linda med familj, hämtat upp sambons hund och handlat så blev det en välbehövlig dusch och slutligen en god hemmagjord plankstek som toppades tokerier och trevligheter.

Än så ligger jag i sängen med en hund på vardera sida och funderar på om man ska försöka leta sig en träningskamrat idag eller om man kanske ska vila upp sig en dag till för att vara på den säkra sidan?
Oavsett så ska jag göra denna lediga måndag till en riktigt bra måndag.

Hoppas ni har det bra och får en mysig dag trots att det är jobb/plugg dag! 😘

Likes

Comments


Alla har en yttrande frihet och ett eget liv, om jag berättar min åsikt om vad jag tycker om olika saker så är det mitt val, det val man då som läsare har kan då vara att sluta läsa.

Mitt motto är att alltid ligga ett steg före.

För övrigt har jag både glädje och ren lycka i min kropp och själ trots att jag är sjuk. Det är nackdelen med småbarn....dom smittar utav bara tanken och sedan är både familj och vänner sjuka, precis som i detta fallet.

Lyckan den kommer från mina nära och kära, vänner som ställer upp för ingenting och då jag måste avreagera mig, en sambo som har talets gåva och som är både öppen och ärlig mot mig, man kan nästan säga att vi har inga hemligheter för varandra vilket känns skönt.

Ett liv i ett slott känns det som även om allt inte alltid är perfekt och det är ju så livet är.

Likes

Comments

På något vänsters vis så är det ju faktiskt så att dagens folk stressar in i detta som kallas för relation, har inte samma ork att få det att fungera och skilsmässan är framme.
Jag är inte den som är dömande där, en del människor är inte skapade för varandra helt enkelt MEN då kommer vi till den där biten om att skaffa barn.
Det är många som skaffar barn, med samma partner eller med flera olika partners under livets gång. 
Det jag ser i dagens samhället är att föräldrarna blir förslappade, olika regler eller inga regler alls, att prata och stå fast vid saker man blivit eniga om är inte heller självklart.

"Ju äldre barnen blir desto högre krav kan man sätta" - Något som jag anser är helt korrekt och som föräldrar borde tänka på. När barnet har vuxit bort från att vara en bebis, till att bli ett litet småbarn, då bör man börja lära barnet att gå, prata lite, lyssna, springa, och en hel del annat. Ju äldre barnet blir desto mer lär den sig och får mer krav även från skolan.
I mina ögon ska man lära barnen att hjälpa till i hushållet när dom är mindre, så dom kan klara sig själv när dom blir äldre.
Att en tonåring kan hjälpa till och göra mat, städa, tvätta eller vad som helst, inte bara sitta ned och vänta på att få allting serverat.

"Det var bättre förr" -Förr fick barnen arbeta i hushållet, det kanske fanns kor som skulle mjölkas, ägg som skulle hämtas från hönorna, en tidning som skulle delas ut, handlas åt grannen eller vad som helst.

Oftast är det skilsmässobarnen som blir drabbade mest utav denna bortskämdhet där inga krav ställs, oftast är en förälder mer curling än den andra, för att det är synd om barnet som måste behöva pendla.
Ja, det är lite synd då ja, men är det inte värre att barnet får göra vad som helst hos ena föräldern och sedan har en massa regler hos den andra? Barn måste ha struktur på vardagen, regler och konsekvenser, man måste sätta krav för att dom ska kunna bli självständiga en dag.

Pengar, pengar pengar! Det är något som jag också har märkt i hur samhället är som, det är många vuxna som inte förstår sig på att allting kostar PENGAR och man måste förstå värdet av detta. Förstår inte vi som vuxna att "pengar växer inte på träd" så hur ska vi kunna lära barnen att pengar kostar pengar, att man måste jobba för att tjäna pengar så man i sin tur kan betala räkningar och mat, absolut sist kommer nöjen.

Olika regler, olika villkor. Det hörs ju, barnet får bli olika beroende på hos vilken förälder den är hos.

Sätt krav på era barn som växer, låt dom få arbeta lite så dom kan unna sig saker utan att bara få. Låt dom ha en dag som dom gör middagen eller vad som helst. Låt dom inte bara sitta ner på rumpan och typ spela tvspel. Låt dom få förstå att livet är inget som är för givet, man måste arbeta sig igenom det. Man måste överleva.

Ni är vuxna, ni har barn, ta ansvar och var eniga om barnets uppväxt.

Som förälder måste man kunna säga NEJ till sitt barn oavsett vad det än gäller, likaså att man ska kunna säga ja.

Respekt, tacksamhet, kärlek
Lär barnen att respektera vad vuxna säger.
Lär dom att tacka för sig.
Ge dom kärlek, så att dom i sin tur kan ge.

Likes

Comments

Det är tisdag, jag jobbar och jag känner att allt fortfarande är på topp.

Däremot har jag börjat få en massa frågor på min fb chatt, instadirect o.s.v... Vill ni fråga något så fråga här istället så slipper jag svara på samma fråga om och om igen.
Så vi kör en liten frågestund!

Sedan vill jag tacka mina underbart fina vänner, idag fick jag ett leende på läpparna tack vare en av dom fina som jag har i mitt liv. Man har en underbar sambo, underbara vänner och en underbar familj ❤

Likes

Comments

Hej hopp! Jag är långt ifrån aktiv på denna sida men ibland så dyker det upp något inlägg här, när tid finnes!
Ganska kul att se att det finns dom som läser varje dag trots att det kan dröja veckor innan jag skriver något nytt.

Livet är på topp, måendet på topp, jag har brutit kontakten med folk som får en att må dåligt, jag har min hund på heltid igen och vardagen rullar på precis som den ska göra!

Månaden började fruktansvärt dåligt.
Först punka på bilen då jag klev av jobbet, dagen efter skar ett hjullager.. någon dag efter det så lånade jag mammas golf och vad tror ni händer? Jo en krock.
Man inser snabbt hur uppmärksam måste vara i trafiken. Så nu kommer det bli en hel del skruvande framöver dom kommande dagarna, så dom får tillbaka sin bil i ett körbart skick.
Tack och lov så blev det ju ingen personskada och vi hade ganska kul då vi bytte försäkringsuppgifter och dylikt.

Sedan så har jag ju råkat hittat en hel del klänningar som legat, funderar mest på hur och när jag ska använda dom.
Har inte burit denna en enda gång, provade den och den satt som ett smeck.
Nu ska man bara hitta tillfällen att bära upp dom rackarna! Men det kommer väl någon gång då dom kommer till nytta.

Träningen har väl flutit på ganska bra, iaf för att vara jag. Däremot så har det inte blivit mer än något enstaka pass dom 2 senaste veckorna då jag både varit billös och jobbat samt inte haft tid.
Älskar iaf min nya sportbh, helt fascinerad över hur skön den är. Jag som alltid trott att stayinplace har varit det bästa märket på dom, men helt klart att Nike har tagit första plats i mitt liv nu. Är helt kär i den!

Och sedan för den delen för att tillägga något  irriterande i mitt liv.. JAG ÄR SÅ LESS på vuxna människor som beter sig som små fjortisar.
Som dömer alla andra, har fördomar och slänger skit på en samt snackar bakom ens rygg. Dom som trycker ned andra.
Det säger mer om dom själv än en annan. Har man något emot mig så får man gärna ta det direkt med mig, jag bits inte och jag är inte den som är farlig. Jag är oerhört lugn tills det brister, för då brister det rejält.
Innan man dömer någon annan eller trycker ned någon så borde man gå igenom sitt liv och granska sig själv.  För jag kan lova att ingen är felfri. Annars tror jag nog på karma, ifall det inte brister innan. 😅

Män verkar mer ha den där synen att kvinnor är objekt medans kvinnornas syn är att inte släppa taget, hålla sig kvar på några sköra trådar och försöka förstöra.

Jag är inte mer än 22 år typish, och jag kan vara mer mogen än vad en 40 åring är ibland, likaså att jag kan vara som en 10 åring.  Men att trycka ned andra har aldrig varit min grej, att säga att någon är dum är inte heller min grej..

Nä, nu ska ni vuxna människor ta och visa er ålder, sluta leka fjortis och ta ansvar för erat egna liv 🤔 sluta tro att ni är en gud och inse att ni är som vilken människa som helst.

Livet på landet som nu officiellt sambos, kan även innebära en hel del möss som fastnar i fällorna. Det är tur dom dör en snabb och smärtfri död, eller jag hoppas då på det iaf... Det är då åtminstone spännade att kolla om man fått någon då man är hemma 😁

Men nu har jag inte tid till att skriva något mer, nu ska jag engagera mig lite på mitt jobb. Have a Nice day!

Likes

Comments

Idag är det dagen där dom flesta visa sin kärlek till sin nära och kära lite extra. Det är dagen där ❤:t står i fokus. Det är den dagen då människorna är lite extra lyckliga och glada, det är självklart alla ❤:ns dag idag.

Jag har den finaste partnern jag någonsin kunnat drömma om, en som verkligen finns där och engagerar sig i ens liv. En stöttepelare när det är tungt, och en underbar man alla övriga dagar med. Och det gör en tacksam, tacksam för att se hur livet kunde förändra sig så snabbt, hur alla bitar bara föll på plats och leendet blev en del av vardagen.  I love you! ❤

Sedan så är det även som så att denna dag kan även tillföra mycket sorg och ilska hos en del, dom som är ensamma, dom som förlorat någon nära, och dom som helt enkelt blir avundsjuka på andra. Men till er så skickar jag lite cyberkärlek, och även ni ska veta att ni är värdefulla och älskade av någon.  Kram till er!
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Och för övrig info: Denna dag är egentligen lite lite överskattad då man alltid ska visa kärlek till sina medmänniskor, och inte bara på denna dag 😘

Likes

Comments