Hej!
Ja somsagt förlåt förmånlig uppdatering men jag och min familj har varit på en liten mini semester och då har jag inte kunnat blogga pga inget wi-fi. Men nu är jag hemma igen och kommer börja blogga spm vanligt igen!
Det var bara det jag ville säga hahah.
Kraaaam<3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!
Förlåt att jag inte skrev igår. Men det var en jobbig och händelserik dag så jag var ganska trött när jag kom hem så jag orkade inte blogga haha. Men jag kan ta allt som hände igår idag istället! Först så hade vi tid hos en sadelutprovare klockan 10. Så vi åkte från stallet klockan 9. Ja när vi hade kommit fram till platsen där utprovningen var så hade hon som höll i den inte kommit än. Men det var bara bra för då fick otåliga Millan öva på att stå i transporten själv. Hon klarade det ca 2 minuter sedan så började hon skrapa med framhoven. Då gick jag ut till henne och tränsade. Juste en sak är att Millie inte går eller ja det går men det är obehagligt är att lasta ut henne. Men då har vi kommit på en lösning och det är att vi lastar ur henne i frontutlastningen. Det fungerar super bra och hon går jätte lugnt ut. För när man lastar ur henne liksom vanligt så bara slänger hon sig ut vilket är lite läskigt.
Ja men till sadelutprovningen. Vi provade inte alls många sadlar kanske 5-6 stycken. Och den näst sista sadeln satt bra på Millan och jag trivdes bra i den. Så det blev en ny sadel. Äntligen har vi en sadel som sitter perfekt på henne! Det blev en pessoa roma jump. När vi kom till Skövde ridsport så köpte vi även en Lippo magplatta.
Senare på kvällen så var det pay and jump. Så det vara bara för oss att släppa ut Millie i hagen ge henne lunch sedan åkte jag och mamma hem, åt lite mat jag putsade stövlarna och torkade av hjälmen och västen lite sedan åkte vi upp till stallet igen. Vi gjorde iordning Millie lite och sedan åkte vi iväääääg.
Väl uppe på pay and jumpen så lastade vi ur henne direkt. Det var inge problem. Men när jag skulle sätta på sadelgjorden så passade den inte. Jag fick panik men som tur ändå hade jag tänkt lite längre än jag brukar haha så jag hade med mig två extra. Det slutade med att jag hade en för lång sadelgjord men det gick. 


Vi började hoppa 80 cm. Det tycke Millie bara var onödigt hon överhoppade sig och höll på. Sötisen

. Det blev en liten halv spontanare när jag efteranmälde mig till 90 också. Jag fick knappt någon framhoppningen utan jag han hoppa ett språng och det tror jag nu i efterhand låg på 1 meter men det gick det med hehe. När vi kom in på banan så fick jag ingen start signal så jag fick liksom fråga funktionärer om jag kunde rida. Så ja. Men när jag började rida så gick det sviiiin bra. Hinder 4 var ett lila plank och till det och tappade hon drivet lite och jag hjälpte henne inte att få igång det igen utan jag bara satt där så det blev ett litet pet på 5 men det tar jag på mig helt och hållet. Men dom tre sista hinderna jag jag inte släppa vad bra som var hahha.

Så det var lite kort om gårdagen. Som sagt en stressig dag men det gick ihop<3

Här är nya sadeln!

Såhär såg vi ut igår!

Likes

Comments

Häst

Hej!

Igår gick Millie ett ganska hårt dressyr pass så idag blev det bara jogging i lång och låg form i padocken. hon var suuuuper fin idag och super nöjd. Vi travade bara men när jag började trava så frustade hon i typ varje steg. Hon var verkligen jätteavslappnad, blir så glad. Hon vill fortfarande inte riktigt släppa i höger varvet men hon är jätte stel i det varvet och omusklad så vi får hoppas att det släpper med mer muskler och mer strechning! Men det går framåt iaf för idag började hon tugga lite på bettet på höger sidan också. Inte alls lika mycket som på vänster sidan men det är en början iaf! Jag vet inte om jag nämnde det igår men vi har börjat stretcha henne. I bogarna,benen och ryggen. I bogarna tror jag aldrig att hon hon blivit masserad/ stretchad i för jäklar vad stel hon är där asså! Hoppas att det kan hjälpa mig att få låss henne mer i höger.

imorgon så blir det en stressig dag! Först så har vi sadelutprovning klockan 10 på morgon och det tar typ en halvtimme att åka dit så haha. Sedan när vi är klara med sadlar osv så är det bara hem till stallet ge Millie mat, jag och mamma åker hem och äter sedan tillbaka till stallet fixa i ordning Mllie och lasta henne igen och sedan bär det iväg till pay and jump! Ja som sagt så blir det nog lite stressigt men vi hoppas att det löser sig! Jag är så taggad på att förhoppningsvis hitta en sadel som sitter perfekt på Millan. Just nu så har jag en sadel som inte sitter helt optimalt på henne för den trycket lite över bogbladen på henne men det hart fungerat men jag känner att det är dumt att ha en sadel som inte sitter helt hundra när man faktiskt kan prova ut sadlar!

vi hörs imorgon med resultat från pay and jumpen och sadel utprovningen, kraaam<3

​Kom på att ni inte har fått se min stjärna men här är hon! Lite blå på näsan här bara för att hade nyss smort in henne med solkräm haha.

Likes

Comments

Hej!

Idag var vi på dressyr träning. Jag tränade för min "nya" tränare som heter Anna. Min hopptränare hade tipsat om henne så vi tänkte att varför inte prova. Jag och Weronica som min hopptränare heter är väldigt lika så hon tänkte att det skulle fungera bra! Hon hade så rätt man bara kan ha! Jag älskar Anna och ja hon är helt fantastisk och då har jag bara tränat för henne 2 gånger,hehe.

ja till själva passet så blev det lite halv bra start redan hemifrån stallet för vi kom iväg lite sent. Jag var lite seg med att göra i ordning Millie . hon tycker inte om att åka med transportskydd så jag brukar ha lindor och boots och jag var lite seg med lindningen idag. Ja så när vi kom till stället där träningen hålls så var vi sena och stressade + att Anna vill att man ska vara väl uppvärmd innan passat börjar. Men ja vi kom iaf igång tillslut. det kändes lite halv bra idag. jag hade svårt att få lås henne ordentligt i formen och så jobbade vin ganska mycket i höger varvet vilket är det svåra varvet. Men Anna tycke att redan när jag skrittade fram så såg hon en stor skillnad på mig och Millie tillsammans och det sa hon flera gånger undre lektionen vilket är väldigt kul att höra!

En sak som jag verkligen märkte att vi behöver jobba på är att korta ihop galoppen. hon har stor galopp och hon är inte så musklad och van vid den här typen av arbete så på så sett är jag super nöjd med henne.

förlåt för ett jättehoppigt och förvirrande inlägg men förhoppnings vis fattade ni lite iaf, kraaam<3

Bild på mig och Jupiter som tyvärr inte finns kvar i vårat jordliv, fina ponnyn<3

Likes

Comments

Hej!

Tänkte bara berätta lite snabbt om dagens pass med Millie. idag stod det hoppning på schemat. Jag hade hittat en bra övning där hon skulle få öva på att byta galopp och jag skulle öva på vägarna. Det gick super idag. Millie var super pigg och inte riktigt med mig alla gånger men annars var allt super duper. Hon bytte galopp så himla fint. Förra hoppträningen för min tränare så var hon väldigt svår att få henne till att byta galoppen men idag satt det! Vi hoppade inga höjder idag utan det högsta kanske låg på 80 cm bara. Men nu på onsdag så ska vi åka iväg på pay and jump och då hoppar vi 80-80 eller 80-90 cm vi får se hur dagsformen är på plats. Jag är riktig taggad verkligen efter dagens pass!

Efter passet så strechade jag henne lossade bogarna och lite sånt. jag borstade även henne väldigt noggrant för imorgon så ska vi åka på dressyr träning. Vi ska träna för min nya dressyr tränare, har bara tränat för henne en gång innan men gillar henne redan super mycket!

Detta vr lite kort om dagens pass imorgon får ni mer uppdatering om dressyrträningen kram!

​Bild på min gammal kanin Bosse som jag nämnde i gårdagens inlägg<3

Likes

Comments

Om mig

Hej! Nu blir det då första inlägget och ja det är väl kul haha. Nej men jag kanske kan presentera mig lite. Jag heter då Linn björk och jag är 12 fyller 13. Jag rider och har nyligen ( typ 3 veckor sedan) köpt min andra egna ponny! Jag har som sagt inte haft henne så länge men jag trivs redan välldigt bra med henne. Hon heter Millie och är 10 år. Hon är import från Irland. Innan hon kom till mig så har hon stått på ridskola i 1/5 år tror jag. Hon trivs super i sitt nya hem och jag trivs som sagt super med henne.

Innan Millie hade jag en annan ponny. Han hette Munsboror supreme. Supreme var mycket äldre än vad millie är, han var 18 kloka år när vi köpte honom. Supreme var en svår häst. Man kan nästan säga att han var som 1000 olika hästar i en och samma kropp haha. Supreme hade jag bara i ett halvår sedan fick vi tyvärr ta bort honom då han bröt högra frambenet när han skenade iväg med mamma. Det har varit en väldigt jobbig period ett tag nu för inte nog med att supreme var borta så hade min kanin nyss dött. Låter kanske töntigt för det var ju " bara" en kanin men Bosse var inte "bara" en kanin utan han var min bästa vän i 6 hela år så det blev väldigt tomt utan honom.

Gud vad ledsamt allt blev nu men jaja jag hoppas att jag och mitt liv låter lite kul för visa iallafall!

kraaam

Likes

Comments