Header

Beauty hacks, Makeup by Linda Eriksson, Just me

Jag köpte en rouge palett här om dagen. Den var på rea och väldigt billig. Behövde ha en ny då jag knappt äger rouge. Och i den platten så fanns de en highlighter och wow säger jag bara! Vilket glow man fick utav den. Kändes som man skulle se mig på långt avstånd med den. Förväntande mig aldrig att den skulle vara så bra som den var. Vissa av rougen var inte lika pigmenta medans andra var bättre!
Jag köpte denna ifrån Cocopanda.se för 71 kr, men såg nu att den var slut där. Men ni kan även hitta den på Craycray.se för 79kr.

Varje gång jag sätter på mig highlighter så sprayar jag setting spray på min pensel just för det ska bli mer effekt och hålla längre. Skulle inte kunna leva utan min settings spray.

När vi ändå kommer in på setting spray så vill jag rekomendera er 2 st som är mina favoriter. Ena är budget märke och den andra är lite dyrare alternativ.

Den första är Nyx Makeup setting spray - Dewyn Finish/long Lasting för 79kr på cocopanda.se. Denna gör att sminket håller sig en hel dag och det gör den verkligen.

Den andra är Urban Decay De-Slick Oil Control Makeup Setting Spray och kostar mellan 125 & 245 kr beroende på vilken storlek du behöver ha. Denna finns o köpa på Kicks.se. Då jag använde denna varje dag, både innan, på penslarna och efteråt så köpte jag den för 245 kr. Den var på 118 ml och räckte tyvärr inte så länge. Så kände att det skulle bli dyrt i längden så gick över till Nyx. Dock älskade jag Urban Decay då den verkligen gjorde så sminket satt en hel dag. Den tog bort det oljiga i ansiktet och mattade ner lagom mycket.Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Makeup by Linda Eriksson, Just me

Ärligt talat så har jag totalt glömt bort både denna blogg och min andra privata jag har. Haft så mycket i huvudet så har liksom bara tänkt på det jag var tvungen o tänka på!

Men tänkte uppdatera lite med bilder osv. Vill ju trots allt att denna blogg ska bli stor, ge folk inspiration eller lära sig något inom skönhet :)

Under denna tid jag har varit borta så har jag skaffat glasögon. Lite svårt o vänja sig då jag inte tycker glasögonen fångar upp alla färger i ansiktet när jag tar kort. Så får att få med allting så försöker jag fotografera utan mina glasögon och vill jag få en hel bild åker dem på.

Så slänger upp en bild på hur jag ser ut med dem på och utan :)

Likes

Comments

Beauty hacks, Makeup by Linda Eriksson

Jag har varit dålig på att uppdatera men ska bli ändring på det nu.

För några veckor sen så vann jag smink ifrån Parfymonline.se i märket The balm och jag blev kär på första ögonkastet. Fick 3 matta läppstift i färgerna Dedicated, Sincere och Trustworthy och deras nya ögonskuggspalett Meet Matt(e) Trimony. Så tänkte visa er hur färgerna ser ut och vad jag tycker om produkterna.

När jag målade dit ögonskuggorna så blev visa raka och vissa blev lite mindre raka, även vissa blev större och vissa blev mindre. Jag hade gjort om detta 2 gånger så kände att jag började få utslag på armarna av att jag gjort det 2 gånger så ville inte få mer utslag så kände att det får duga. Fast det kliar i fingrarna att få det perfekt.

Först och främst så ska jag berätta att The balm är ett märke som inte testar på djur och hur underbart är inte det?! :)
Första bilden har vi dem matta läppstiften Meet Matt(e) Hughes. Namnen står på bilderna i rätt ordning. (den sista ser inte ut som på bilden tyvärr, den är mycket mer åt det bruna hållet) Jag hade väldigt höga förväntningar av dessa då dem flesta matte brukar sitta och hålla länge. Och jag älskar läppstift som är just matta och håller länge. Det jag märkte först av dessa är att dem luktar stark mint smak, lite som godiset M
arianne och after eight det får en att vilja äta dem istället. Hehe.. Dem var väldigt lättarbetade och färgerna är underbara. Dock blir man lite lurad av färgerna. Det man ser på förpackningen och det man lägger på handen/läpparna är inte desamma.

Jag blev väldigt besviken av dessa läppstift just för efter man ätit eller druckit så har färgen redan försvunnit, det finns nästan ingenting kvar på läpparna och det som är kvar har smulat sig. Och med tanke på priset och att det är just märket The balm och dem har förövrigt bra saker så blev man väldigt besviken. Det finns som sagt både bättre och billigare matta läppstift som kan hålla i flera timmar utan att man måste bättra på färgen. Jag kommer tyvärr inte att köpa dessa igen och inget jag rekommendera. Men då jag för tillfället inte äger så många matta så använder jag färgen Dedicated just för jag älskar färgen och det är så synd att dem inte var bra just för färgen passade mig, har dock märkt att jag verkligen inte passar i bruna färger som dem andra två var i. Alltid velat testat bruna och lite mer neutrala då alla är så fina i det. Men för mig var det ingen höjdare, jag älskar och tänker fortsätta med färgstärka färger speciellt lila och rosa :)


Nu till ögonskuggorna som ni ser på andra bilden. Den heter Meet matt(e) Trimony och är 9 matta ögonskuggor. Namnen står i rätt ordning på bilden. 
​Jag hade väldigt höga förväntningar på denna också då jag hört bra och färgerna är otroligt fina. Jag har länge velat haft någon av deras paletter men det är inte riktigt efter min plånbok så blev otroligt glad att jag fick chansen att vinna en istället. Första jag märkte var att dem var väldigt smuliga och skakar man av det som är på så får man inte så mycket kvar på borsten. Men förutom det så älskar jag denna palett. Dem är så enkla att arbeta med och skugga ut. Otroligt bra pigment och sitter i flera timmar utan att ens behöva bättra på något. Då jag knappt äger matta ögonskuggor så var detta perfekt och bra färger att börja med. Så denna ögonskuggspalett rekomenderar jag verkligen, helt klart värt priset. Men är man som mig med en mindre plånbok så finns det helt klart andra ögonskuggor som är lika bra men är billigare. Men vill ni helst ha denna och är sugna på den så säljer Nordicfeel den nu för 379kr.


Likes

Comments

Beauty hacks, Makeup by Linda Eriksson

Här i Enköping har det öppnats en ny skönhets affär, precis vad lilla Enköping behöver ha. Jag bara älskar allt som finns i den butiken. Finns märken som aldrig funnits i Enköping förut och det är så häftigt!

Affären heter A.T.D fragrance och ligger på Kungsgatan 25. Tyvärr har dem ingen hemsida men om du trycker på namnet så kommer du till deras Facebook sida!

Mamma och jag brukar alltid vara där och fynda Isadora´s läppstift, då dem säljer ut dem för 20 kr/st. Osäker om dem har det denna vecka också men förra veckan fanns just den rean där.

Så har köpt några där men tänkte endast visa två st favoriter därifrån så kan jag visa er fler någon gång.

Jag har Perfect moisture lipstick med färgen 02/Bordeaux & Perfect moisture lipstick md färgen 143/Russet

Jag är med för matta läppstift än dessa som är mer glittriga och glansiga men just dessa gillar jag. Just dessa färger är jätte fina och otroligt nog så håller dem ganska bra. Bättre än vad jag trodde.. Man behöver inte bättre på så mycket och endast 1-2 lager behövs för att få det fint. Jag målade dem på min handled och duschade och den som försvann mest var nr 143 russet och nr 02 Bordeaux höll hela duschen. Det tappade lite färg men den satt där tills jag började skrubba handleder. Men det är otroligt bra just för dessa inte brukar ha så lång hållbarhet.

Dessa även finns på Eleven.se och på Lyko.se som jag vet. Dock är dem mycket dyrare på Eleven, ibland brukar dem ha kampanj där dem säljer ut dem för 19-25 kr men har ni vägarna förbi Enköping så gå som sagt in på A.T.D fragrance som ligger på Kungsgatan 2.
Kollade upp om fler hade rea på dem och lyko.se har just nu alla såna läppstift för endast 25 kr/st

Så in o köp om ni gillar Isadora och just dessa :)


Likes

Comments

Beauty hacks, Makeup by Linda Eriksson

Hej alla :)

För bara något år sen så var jag väldigt feg med att använda färger, båda på kläder och i ansiktet. Men har länge velat att våga testa lite annorlunda läppstift. Så har kikat lite på Nyx nya färger som dem inte släppte för så länge sen så för några veckor sen så hittade jag två underbara färger jag vågade att köpa och nu även vågat använda dem. Och jag älskar dem, helt underbara färger. Jag köpte färgerna Havana och Juan. Havana är en blå färg med lite inslag av lila och Juan är en färgstärk Orange färg. Nackdelen med den blåa är att den smular efter ett tag och tappar färg ganska lätt. Man behöver även ha flera lager för att få till en fin färg. Jag har andra färger i samma märke och dem håller i flera timmar medans denna måste man bättra på och blir som en ful rand på läpparna. Det ogillas starkt då jag helst har läppstift som sitter i flera timmar. Den orange är mycket bättre och man behöver inte lika mycket lager för att det ska bli fint.
Jag föredrar den orange även för jag fått en förälskelse på orange färger i både smink och kläder :)

Dessa två färger kan du hitta på Kicks.se för endast 79kr och dessa Soft matte lip cream håller länge. Dem tar inte slut fort utan man kan ha dessa i några månader beroende såklart hur mycket du använder dem. Likes

Comments

Just me, Makeup by Linda Eriksson, Just me

Hej, välkommen till min smink och skönhetstips blogg!😊

Jag är en 24 årig tjej ifrån Enköping. Jag har ingen utbildning inom makeup eller skönhet men ett stort intresse för det. Jag har under en längre tid varit sjukskriven och fått upp detta intresse mer och mer. Kollat på olika sidor, läst och följt makeup artister och icke utbildade på youtube. Där jag fått all min inspiration ifrån och viljan att vilja lära mig mera. Jag har en dröm och det är att få jobba med detta, att få utbilda mig inom makeup och skönhet. 


Jag har funderat länge på att antagligen skaffa en smink youtube eller en smink blogg. Och då jag varken äger en video kamera/webb cam, ett smink bord att sitta vid eller ett bra självförtroende till att börja så tänkte jag att jag älskar att blogga och att få blogga om det bästa jag vet. Det vore helt underbart. Så här sitter jag och gör mitt första inlägg.

I denna blogg kommer ni att få se sminkningar jag gjort, vem och vad som har inspirerat mig att göra olika sminkningar, produkter jag tipsar och inte tipsar om, skönhetstips, och förhoppningsvis i framtiden smink tutorials.
Jag kommer även att visa topp och flopp produkter jag köpt varje månad. Kommer att visa produkter från månaden innan. Så nu i Maj kommer jag visa mina favoriter eller icke favoriter ifrån April, osv.

Jag hoppas att ni kommer gilla min smink blogg jag skaffat och har ni några funderingar är det bara att kommentera nedanför så ska jag försöka svara på era funderingar och frågor!

Följ gärna min smink/skönhets instagram också, Beauty.by.Linda heter jag där 😊

Massa kärlek ifrån mig💗💋


Likes

Comments