View tracker

En vecka har snart igen gått, förstår inte! Har i alla fall hunnit med mycket denna vecka och på listan står det ännu att julen i morgon ska plockas bort. Skönt med fredag och veckoslut! För tillfället sitter jag hos mina föräldrar, dricker kaffe och lyssnar på den hårda stormen ute. Grymt! Idag blir det en lugn kväll hemma med massa ljus och god mat!


Likes

Comments

View tracker

Som jag skrev i inlägget innan så blev julfirande kortare för oss i år. Den 25.12 startade vi till Vanda flygfält för att ta ett flyg till Los Christianos som ligger på Teneriffa. Vädret i Finland var mörkt, vått och allmänt dåligt så kändes som pricket på i;et att åka i väg. Det ända jag lite undrade över var hur flygresan för Hugo skulle gå. Som sagt så tar det sex timmar till ön, och att underhålla en 7½ månaders baby på ett flyg är inte det enklaste. Onödigt stressade jag upp mig för Hugo betedde sig exemplariskt! Kommer inte att berätta något desto mer om resan, men här kommer några bilder i alla fall. Som sagt så åkte vi för att fira pappas 50 årsdag! Vi hann även fira mig samt nyåret.

Likes

Comments

View tracker


I år hade vi en annorlunda jul, nämligen Hugos första jul! På morgonen blev det att öppna julklappar, hade familjen på julkaffe och på kvällen till mormor och morfar för att äta samt tillbringa kvällen. Det där med jultraditioner man hade då man var yngre har längsmed åren bara trillat av. Hur härligt är det inte när man har barn och kan om några år åka till stallet för att klappa hästar samt annat kul. Själv har jag alltid tyckt om julen. I hopp om en vit jul, stämningen, belysningen och klart den goda maten! Hade en fin samt mysig jul men som slutade ganska tidigt då vi nästa morgonen hoppade i bilen för att ta oss till flygfältet, men det kommer i ett annat inlägg!


Likes

Comments


På fredagen var jag bjuden till min arbetskollega på glöggkväll. Eftersom Hugo hade sovit dåligt natten innan var jag själv med slutkörd, men beslöt mig ändå för att åka dit för några timmar. Vi var ett gäng på fem stycken och hade en mycket rolig kväll. Innehöll god mat, mycket prat samt skratt. Cyklade hemåt vid midnatt för att sova några timmar för att sedan orka på nästa julfest.

Nästa dag var det på schema sambons julfest. Första gången Hugo skulle sova hos mina föräldrar. Kändes riktigt bra att efter dessa sju månader tillbringa en kväll bara vi två tillsammans. Började med att fixa håret, sminka mig, drack lite vin och bara tog det lugnt tills det var tid att åka till festen.

Hade ingen aning om vad som väntade mig, hur platsen skulle se ut, vad som händer under kvällen och framför allt om man ens kommer känna någon! Kvällen blev i alla fall jätte rolig som slutade med en utgång och nästa dag mådde man inte så bra, men det var det värt i alla fall!

Nu har jag försökt återhämta mig några dagar. Blir även idag en tidig läggdags så jag förhoppningsvis i morgon får vakna pigg och utan huvudvärk, god natt allesammans!Likes

Comments

På morgonen åkte hela familjen till Esbo. Meningen var att vi redan för några veckor sedan skulle åka, men Hugo blev sjuk så vi fick lov att inhibera våra planer. Först åkte vi till Ikea. Egentligen skulle vi inte ha så mycket men känslan att gå där, pilla lite på saker samt få en julkänsla av de mäktigt stora julstjärnorna är riktigt okej.Efter besöket i Ikea åkte vi till svärfar med fru. Som alltid fick vi god lunch, kaffe samt en sjuk mage av allt skratt. På vägen hem stannade vi ännu vid Prisma där jag hittade ett mobilskal!Efter denna dag är jag tröttare än vanligt, ska såsmoningom lägga mig. Hoppas ni allesammans haft en fin andra advent!


Likes

Comments

Man kan väl säga äntligen fredag. Fast jag är hemma varje dag (mammaledig), väntar jag fortfarande lika mycket på fredagar som jag gjorde då jag jobbade!Igår blev det pizzakväll hos mina föräldrar då A jobbade. Hade en bra kväll trots att Hugo var riktigt trött.Tog inte länge innan Hugo somnade hemma då han var så trött. Lyx för mig, tog en bok och kokade te! Fick även bli tidig läggdags för mig!

Likes

Comments


Ett veckoslut i Åbo hos syster och sambo. Åkte på fredagen till Åbo. Kändes aningen svårt att åka iväg och lämna familjen hemma, speciellt Hugo. Efter att jag hade sagt hejdå gick jag till tåget. När jag väl kom fram kändes det rätt skönt att veta att jag har ett veckoslut bara för mig själv. Som sagt så var detta alltså första gången jag är i från Hugo över ett veckoslut. Jag visste att detta skulle även göra gott för Aki att få egentid med sin son ett veckoslut.

Resan gick bra och när jag väl kom fram till Åbo så ösregnade det, vilket är ganska typiskt. Efter en längre tågresa satt det perfekt att komma hem till syster, byta till myskläder och så var bordet dukat med tacos, vilken lyx. Fredagen blev en myskväll.På lördagen sov vi ut, åt frukost och lagade oss klara för att gå till stan. Hittade en skjorta, underkläder och en gåva. Hann egentligen inte gå så länge i stan då jag och syster hade tatueringstid klockan fjorton. Först i turen blev det som sagt syster som tog sin första tatuering. Gud vad skönt att hon var först då hon stressade hela lördagen om det kommer ta ont eller inte, haha! Den tog hela tio minuter, och resultatet blev simpelt och snyggt. Där ser man två systrar men så olika, kunde aldrig tänka mig en liten tatuering på en sådan plats och hon kunde inte tänka sig en stor tatuering på armen, haha! Huvudsaken är ju ända att båda är nöjda, vilket vi är!

På kvällen gick vi ut och äta till Fontana, kollade i lite affärsfönster och sen hem och ta det lugnt med några glas vin. Senare på kvällen gick vi ut till stan för att kolla på människor!Plötsligt nog kom söndagen emot lika fort som man hade tänkt sig. Hann ändå gå längsmed ån till bror på en kaffe. Packade ihop mina saker och gick ner till tåget. Hade ett riktigt bra veckoslut, fick sova ut, äta gott och bara njuta! Som alltid så är det lika skönt att komma hem och det var det denna gång också!


Likes

Comments


Dessa två personer. Min mormor och morfar som man växt upp med. De personer som står mig väldigt nära. Jag har bra kontakt, vi ringer varandra varje dag och vi hälsar på hos dem oftast flera gånger i veckan. Mormor och morfar är alltid lika glada då man kommer. De ger livets råd och ställer alltid upp. Varje gång jag hälsat på kramar vi om varandra och ger en puss på kinden för så har vi gjort sedan jag var liten och kommer fortsätta med det så länge vi träffas. De är gamla, men ändå orkar de fortfarande ligga på golvet och leka med barnbarnsbarnet. Sjunger gammalt som nytt samt ger sin kärlek till honom. Jag är så tacksam att just ni är mina morföräldrar och att mitt barn fick er som gammelmormor och morfar, han skulle inte kunnat få bättre.

Ni ska veta det att ni är värdefulla för oss och vi hoppas på flera fina år ännu tillsammans med er.


Likes

Comments


Igår blev Hugo 6 månader. Jag kan inte riktigt förstå det. Det var inte längesen har var i magen och jag som gick och räknade månader att han skulle komma. Han kom en och en halv vecka tidigare än beräknat. Känns inte alls så längesen jag låg på sjukhuset med denna lilla guldklimp på mitt bröst. Hur kan tiden gå så fort? Lika länge till så är han redan ett år. Det är nog att ta vara samt njuta av den tid man har med sina barn, precis så som många brukar säga " njut av dina barn så länge dom är små, för dom blir så fort stora ".


Likes

Comments