View tracker

På morgonen åkte hela familjen till Esbo. Meningen var att vi redan för några veckor sedan skulle åka, men Hugo blev sjuk så vi fick lov att inhibera våra planer. Först åkte vi till Ikea. Egentligen skulle vi inte ha så mycket men känslan att gå där, pilla lite på saker samt få en julkänsla av de mäktigt stora julstjärnorna är riktigt okej.Efter besöket i Ikea åkte vi till svärfar med fru. Som alltid fick vi god lunch, kaffe samt en sjuk mage av allt skratt. På vägen hem stannade vi ännu vid Prisma där jag hittade ett mobilskal!Efter denna dag är jag tröttare än vanligt, ska såsmoningom lägga mig. Hoppas ni allesammans haft en fin andra advent!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Man kan väl säga äntligen fredag. Fast jag är hemma varje dag (mammaledig), väntar jag fortfarande lika mycket på fredagar som jag gjorde då jag jobbade!Igår blev det pizzakväll hos mina föräldrar då A jobbade. Hade en bra kväll trots att Hugo var riktigt trött.Tog inte länge innan Hugo somnade hemma då han var så trött. Lyx för mig, tog en bok och kokade te! Fick även bli tidig läggdags för mig!

Likes

Comments

View tracker


Ett veckoslut i Åbo hos syster och sambo. Åkte på fredagen till Åbo. Kändes aningen svårt att åka iväg och lämna familjen hemma, speciellt Hugo. Efter att jag hade sagt hejdå gick jag till tåget. När jag väl kom fram kändes det rätt skönt att veta att jag har ett veckoslut bara för mig själv. Som sagt så var detta alltså första gången jag är i från Hugo över ett veckoslut. Jag visste att detta skulle även göra gott för Aki att få egentid med sin son ett veckoslut.

Resan gick bra och när jag väl kom fram till Åbo så ösregnade det, vilket är ganska typiskt. Efter en längre tågresa satt det perfekt att komma hem till syster, byta till myskläder och så var bordet dukat med tacos, vilken lyx. Fredagen blev en myskväll.På lördagen sov vi ut, åt frukost och lagade oss klara för att gå till stan. Hittade en skjorta, underkläder och en gåva. Hann egentligen inte gå så länge i stan då jag och syster hade tatueringstid klockan fjorton. Först i turen blev det som sagt syster som tog sin första tatuering. Gud vad skönt att hon var först då hon stressade hela lördagen om det kommer ta ont eller inte, haha! Den tog hela tio minuter, och resultatet blev simpelt och snyggt. Där ser man två systrar men så olika, kunde aldrig tänka mig en liten tatuering på en sådan plats och hon kunde inte tänka sig en stor tatuering på armen, haha! Huvudsaken är ju ända att båda är nöjda, vilket vi är!

På kvällen gick vi ut och äta till Fontana, kollade i lite affärsfönster och sen hem och ta det lugnt med några glas vin. Senare på kvällen gick vi ut till stan för att kolla på människor!Plötsligt nog kom söndagen emot lika fort som man hade tänkt sig. Hann ändå gå längsmed ån till bror på en kaffe. Packade ihop mina saker och gick ner till tåget. Hade ett riktigt bra veckoslut, fick sova ut, äta gott och bara njuta! Som alltid så är det lika skönt att komma hem och det var det denna gång också!


Likes

Comments


Dessa två personer. Min mormor och morfar som man växt upp med. De personer som står mig väldigt nära. Jag har bra kontakt, vi ringer varandra varje dag och vi hälsar på hos dem oftast flera gånger i veckan. Mormor och morfar är alltid lika glada då man kommer. De ger livets råd och ställer alltid upp. Varje gång jag hälsat på kramar vi om varandra och ger en puss på kinden för så har vi gjort sedan jag var liten och kommer fortsätta med det så länge vi träffas. De är gamla, men ändå orkar de fortfarande ligga på golvet och leka med barnbarnsbarnet. Sjunger gammalt som nytt samt ger sin kärlek till honom. Jag är så tacksam att just ni är mina morföräldrar och att mitt barn fick er som gammelmormor och morfar, han skulle inte kunnat få bättre.

Ni ska veta det att ni är värdefulla för oss och vi hoppas på flera fina år ännu tillsammans med er.


Likes

Comments


Igår blev Hugo 6 månader. Jag kan inte riktigt förstå det. Det var inte längesen har var i magen och jag som gick och räknade månader att han skulle komma. Han kom en och en halv vecka tidigare än beräknat. Känns inte alls så längesen jag låg på sjukhuset med denna lilla guldklimp på mitt bröst. Hur kan tiden gå så fort? Lika länge till så är han redan ett år. Det är nog att ta vara samt njuta av den tid man har med sina barn, precis så som många brukar säga " njut av dina barn så länge dom är små, för dom blir så fort stora ".


Likes

Comments


Idag har vi firat Akis första farsdag. Hugo är ännu lite förkyld men inte haft någon feber idag. Vi vaknade med Hugo åtta tiden, lade på kaffe, bakade semlor och kokade gröt till pappa. Vi har haft en riktigt mysig dag tillsammans idag. Blev massa gos i sängen på morgonen. När klockan närmade sig elva klädde jag på mig och åkte till min far för att gratulera honom. Ska snart ännu iväg till morfar på kaffe. Sen har vi firat alla fina pappor i vår familj!


Likes

Comments


Vår lilleman har fått sin första feber. Vet inte om det beror på tänderna eller någon annan bakterie. Tänder har han inte fått men det verkar vara hemskt spänt i tandköttet. Trodde igår på kvällen att febern hade gått om, men då han vaknade på natten var han kokhet igen. Han är rätt så pigg och glad ändå, men sover oroligt på nätterna! Själv har jag sovit mycket dåligt de senaste två nätterna fast Aki också vaknat med Hugo. Nu ska denna halvdöda mamma dricka en stor kopp med kaffe och bada bastu ikväll, sååå skönt!Likes

Comments

När man vaknar tidigt på mornarna är det bästa sättet att börja dagen med en stor kopp kaffe samt en bra tidning.


Snön kom lika fort detta år som alla andra. Hugos första snö. Så blev ju tvungen att ta en vinter baby bild vilken blev riktigt bra om man frågar mig i alla fall!

Fick äntligen börja använda min nya vinterjacka jag köpte för några veckor sedan. Den är varm så tusan så första gången svettades jag ihjäl typ, haha!

Igår var vi upp en sväng till mina föräldrar och då ville pappa (morfar) såklart ha en bild på Hugo då han sitter på snöscootern!

Likes

Comments

Tänk att det redan är November. Oj, bara några månader kvar av året och sen är det nytt år igen. Måste säga att denna månad började mycket bra. Ja, som många vet så tycker jag om vintern. Det att man vaknar och ser att det är vitt utanför gör dagen bara för bra. (fast jag vet att denna snö lika fort kommer smälta)!

Förövrigt mår vi riktigt bra allesammans. Fått massor med program till de två sista månaderna för året, men det är riktigt kul. Veckoslut till Åbo för att tatuera mig lite till, fira de fina papporna i släkten, glöggkväll hos arbetskamrat samt julfest tillsammans med Aki. Dessutom blir vår lilleman sex hela månader om bara några veckor. Tyckte redan innan Hugo föddes att tiden redan då gick fort, men det är ingenting jämfört med hur fort den rusar iväg i dagens läge. Man hinner typ inte ens säga hej, haha!

Nu ska jag koka lite te och äta kvällsmål. Hoppas det är lite torrare ute i morgon så man inte behöver bli våt om fötterna på morgonpromenaden. Ha det bra allesammans så får vi hoppas att vi hörs snart igen!


Likes

Comments