View tracker

28 dagar kvar till avgång!

Idag har jag gjort en massa ärenden, dessa ärenden jag gjorde idag har ingenting med USA och göra. Fixade mina ögonbryn och fransar, köpte en kamera som jag ska ha med mig till USA och sen åkte jag iväg till min före detta gymnastikledare för att slinga henne och hennes dotter. Så jag har vart igång från kl 9 - 21.00 Så äntligen är man hemma i sängen nu och tänkte ta och sova!

Juste glömde skriva, fick mejl ifrån Cultural Care idag. Mejlet innehöll en massa namn, telefonnr och mejladresser till alla dem som flyger samma datum som mig till USA - New York. Så har smsat med en jäkla massa idag, och allt. Jätte roligt att jag har hittat några stycken som kommer bo i San Francisco och att man inte åker ensam all the way from Arlanda!

GODNATT och sov gott - nu ska jag sova och tagga inför en ny fullspäckad dag i morgon!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Det är verkligen inte långt kvar nu, 30 dagar...

Har fortfarande inte riktigt fattat att jag ska iväg till andra sidan jorden i 13månader. Kommer nog börja förstå sanningen, när jag väl börjar och packa. Det händer inte så mycket just nu vad gäller förberedelser inför USA, för det mesta är klart (dem störta sakerna). Ska ta och fixa internationella körkortet i morgon, åka in till motormännen istället för att skicka in som post. Men annars så är det bara en massa inbokade saker som händer i min kalender, nu innan jag tar min resväska och åker iväg.

Först ska jag åka ner till Malmö och vara där i cirka 1 vecka, sen kommer jag hem och ska ha goodbye party med alla jag träffar en sista gång, sen ska jag träffa massa vänner och umgås med, samtidigt som jag ska se till och packa/tvätta provpacka osv... Det är ändå mycket som ska göras innan man drar iväg.

Jag har sms kontakt med min värdmamma, och jag har fått tillåtelse och lägga upp bilder osv om barnen och familjen. Men vill visa dem lite respekt ändå och kommer nämna, mamman=D pappan=C pojkarna B & R.

Likes

Comments

View tracker

Tänkte skriva en liten checklista på saker jag gjort och inte gjort.

✔️ Lämnat in papper till Cultural Care

 • Au Pair Agreement form
 • Physical Health Evaluation
 • Copy of your High School Diploma
 • Copy of your driver's license
 • Your Criminal background check
✔️ Ansökt om visumet
❌ Internationella körkortet

Så det är endast det internationella körkortet som ska beställas och det gör man 2-3 veckor innan avfärd.

Här kommer det lite annat som ska checkas av
❌Säga upp abonnemanget och byta till kontantkort - men behåller mitt mobilnummer
❌Skriva en fullmakt till min pappa - banken
❌Packa!

Som ni ser, så är det fan inte mycket kvar! Det sjuka är att allting har gått så himla fort! Snart sitter jag där på Arlanda och drar för 1 år till USA - San Francisco - GALET!

Likes

Comments

För att ens få åka till USA så måste man ansöka om ett visum, och det gjorde jag idag.
Men första steget måste man göra en online ansökan på Amerikanska ambassaden, betala avgiften och sen 1-2dagar senare boka en tid hos ambassaden.

Jag hade min bokade tid kl 10.00, så jag såg till och vara i tid eftersom jag läst och hört att det brukar vara långa köer. Så jag anlände med bussen kl 09.15, gick upp till ambassaden och vart chockad över hur kort kö det ändå va. Då man hört/läst att det brukar vara långa köer.

Tyvärr har jag ingen tidsuppfattning om hur långtid allt tog. Men när man stod först i kön, så är det en ''vakt'' som ropar fram ''next person in line, please'' Då går man fram och visar upp sitt pass genom glasrutan, sen får man ta av sig jackan/halsduk och vända sig om och visa upp skosulorna. Sen hade jag en väska och den ville dem gärna kolla i också. Då visade man upp väskans innehåll genom rutan medan ''vakten'' lyste med en ficklampa. ''vakten'' såg att jag hade en vattenflaska och den fick jag dricka ur för att bevisa att det var vatten. Vart då insläppt innanför ytterdörren. När man väl kom in genom dörren, var det som en flygplatskontroll. Lämna allt du hade med dig och sen gå igenom en sån där kontrollbåge. Efter all security, kom man till nästa stopp.
Gick in till huvud byggnaden och fick en nummerlapp, gick fram till luckan och lämnade fram alla viktiga papper man behövde ha med sig.
Sen fick jag sitta ner igen och vänta tills dem ropade upp mitt namn, för att sedan gå fram till nästa lucka och lämna fingeravtryck och svara på några enkla frågor. Mina var om 1. vart ska jag bo 2. för hur länge? 3. hur många barn har familjen? Sen sa kvinnan bakom luckan att mitt visa är approved!

Sen fick jag gå!

Likes

Comments

Back again

Ni som är blivande au pairer eller dåvarande au pair, ni vet hur mycket saker som behöver göras inför avresan. Eftersom jag åker om 49 dagar från och med idag, så är det rätt stressigt med allt som ska fixas. Idag åkte jag in till Cultural Care kontoret inne i Stockholm, för att lämna in alla papperna som dem behövde från mig.
Lämnade då in:

 • Au Pair Agreement form
 • Physical Health Evaluation
 • Copy of your High School Diploma
 • Copy of your driver's license
 • Your Criminal background check

Det som jag har kvar nu är:

 • International driver's license
 • The Visa
 • photos to the Visa

Så denna vecka måste jag ta tag i att fixa med visumansökan och gå till en fotograf som kan fixa några snygga bilder till körkortet och visumet.

Annars så taggar jag till ordentligt och försöker ta vara på den tiden jag har kvar här i Sverige. Shoppat lite nödvändigheter till resan så som en ny neccesär och en powerbank till mobilen. Annars så är det en massa andra små saker som jag kommer fixa i december som sista spurten på månaden!

Har sagt upp mig på jobbet nu för några dagar också, så kommer typ ha 3v ledigt efter min sista arbetsdag. Rätt skönt, då jag hinner umgås med vänner och bekanta, får se till och njuta av alla dagar till 110%.

Likes

Comments

HAR ÄNTLIGEN TACKAT ''JA'' till en värdfamilj

Jag kan inte riktigt beskriva känslan, men jag vill bara SKRIKA och SKRIKA tills jag inte har någon röst kvar! Går inte och beskriva hur glad jag är, äntligen äntligen och äntligen har jag fått matcha med en familj som känns galet bra!

Från att blivit nekad av 2/3 familjer så känns det sjukt skönt och få höra att en familj faktiskt vill ha mig, JUST MIG! Känns otroligt kul och skönt, nu är det bara så att avresedatumet blir den 3 Januari 2017!!! Det är snart, riktigt snart. Så det är otroligt mycket som ska göras innan man drar iväg för 1 år i Kalifornien!

Likes

Comments

Det här med matchningsprocessen kan vara både lång för vissa och för andra kort. Jag har läst många bloggar just om matchningsprocessen, då jag som person är en som vill veta så mycket som möjligt inför nästan vad som helst.

Såhär gick min matchningsprocess till: (VARNING FÖR LÅNGT INLÄGG)

MATCH 1#

Familj: Mamma, pappa, pojke (9år) och pojke (7år), 2 hundar
Bor: Chicago - IL

2016-09-24: My first match
Jag märkte att jag hade fått ett mejl ifrån CC (Cultural Care), när jag läste på rubriken att det stod: ''Cultural Care Host Family Match'' Då vart jag direkt skit skraj, ärligt så vart jag nog så skraj så att jag vart sjuk i 5min. Började frysa som attans, sen efter dessa 5min så hade jag lugnat mina nerver. Men vart såklart glad över att jag äntligen har kommit in i matchningen på riktigt och få chansen att leta rätt på rätt familj.

2016-10-02:
Har haft mejl kontakt med denna familj fram tills denna dag, då vi hade bestämt oss för att Skypea. Vi pratade i 42minuter. Det var ett riktigt avslappnat skypesamtal med mamman, fick redan träffa pappan och barnen. Mamman berättade om familjen och barnen. Hon visade också lite grann av huset, då dem höll på och förbereda huset inför Halloween. På slutet av samtalet, så sa mamman att hon pratade med 2 andra au pairer och att hon skulle höra av sig om några dagar igen. Då hon och hennes man skulle diskutera lite.

2016-10-03:
Dagen efter Skype samtalet tog jag bort deras match och mejlade det, men att jag ville ha fortsatt kontakt.
Då dem var min första matchning, jag ville se mer av utbudet av familjer som fanns.

2016-10-07:
Efter några dagar fick jag ett mejl av mamma (vi har haft lite kontakt på mejlen), hon undrade om jag skulle ha möjlighet och komma i mitten av januari. Skrev tillbaka att jag skulle ha möjlighet och komma i mitten av januari.

2016-10-11:
Jag och familjens Au Pair hade haft lite mejlkontakt och hade bestämt att Skypea denna dag, vi pratade i 1 1/2 timma, Jag hade inga direkta frågor, ville mest höra vad hon tyckte och tänkte om familjen och barnen.
Slutade med att vi pratade om annat på slutet, om Au pairens första stopp av polisen och sen lite om Danmark och Sverige (då hon är från Danmark)

Fick sedan ett mejl ifrån mamman i familjen om att hon hade hört att jag och Au pairen hade pratat. Och då skrev hon i mejlet att familjen jättegärna vill ha mig som deras Au Pair.

2016-10-12:
Mejlade tillbaka till mamman om att jag tyvärr tacka nej till denna familj, även om dem verkade som en otroligt fin och bra familj. Så kände jag att jag inte drogs till dem, jag tyckte inte vi klickade så bra så som jag förväntar mig att man ska göra med en familj,

MATCH 2#


Familj: Mamma, pappa, flicka (7år) pojke (6år) pojke (2år) och 1 hund
Bor: Clifton - VA

2016-10-06:
Matchade med min andra familj, mamman hade mejlat mig och skrev nog ett A4 om information om familjen m.m.
Hon nämnde i mejlet att hon skulle vilja Skypea någon dag, så jag h
örde av mig så fort som möjligt efter jag läst profilen.

2016-10-08:
Skypade för första gången med mamman i familjen, hon var i Florida på jobbresa när vi Skypea. Vi pratade först lite om vad vi hade för oss och gjort den dagen osv. Sen kom vi in på barnen och familjen, jag ställde lite frågor som jag hade. Så det slutade med att vi pratade i 42minuter. Och vi kom överrenes om att vi skulle Skypea dagen efter.

2016-10-09:
Vi hade haft mejlkontakt efter det första Skype samtalet, och mamman berättade att hon skulle komma hem vid 12 och sen skulle familjen gå på en festival som var i deras område innan vi Skypea. Det vart lite sent Skype samtal, då klockan var 22.30 hos mig (som tur var, så började jag sent dagen efter på jobbet). Denna gång fick jag träffa hela familjen förutom lilla 2åringen, då han låg och sov.
Här märkte jag hur mycket gemensamt vi hade, allt från mat till hobbies/träning. Det vart ett kort Skype samtal, då dem inte ville hålla mig vaken för länge. Men 25min varade det ändå.
Mamman berättade sedan att hon skulle tillfälligt ta bort matchningen (detta är fortfarande luddigt, då jag hamnade lite i chock) då hon ville att jag skulle hinna prata lite med andra familjer. Jag antar att antingen gjorde hon det för min skulle, för att få mer erfarenhet av vad det finns för familjer. Eller så vet jag inte riktgt, dem kanske inte ville ha mig... Men hon ville ha kontakt ändå, och vi skulle försöka och kanske få till ett Skype samtal nästa vecka därpå.

2016-10-12:
Fick mejl ifrån familjen om att dem hade pratat med andra au pairer och hade bestämt sig och välja en annan än mig. Jätte tråkigt verkligen, då jag verkligen gillade denna familj.

MATCH 3#

Familj: Mamma, pappa, pojke (14år), pojke (11år) och pojke (9år) och 2 hundar
Bor: Wayne - PA en bit utanför Philadelphia

2016-10-09:
Eftersom Clifton familjen tog bort matchningen den 9e så fick jag en matchning samma dag med en annan familj. Mamman i familjen hade mejlat mig lite kortfattat om familjen, jag gick då in på deras profil och läste brevet först. Då hade mamman nämt att äldsta pojken rider och att dem har 2 hundar.
Och eftersom jag är allergisk, och rätt nojig för att inte få allergiska utslag/reaktioner så mejlade jag tillbaka och frågade vad för ras det var på hundarna och hur dem hanterade den äldsta pojkens kläder etc efter ridlektionerna.

2016-10-10:
Fick ett mejl tillbaka från mamman, hon förklarade att hon helt hade missat infon om att jag var allergisk och sa förlåt för missen. Hon skrev att deras familj är en djur familj, hon tyckte det var synd att hon behövde släppa mig
och att hon inte vill att jag ska få allergiska utslag/reaktioner under mitt år. Men hon önskade mig all lycka till!4

MATCH 4#

Familj: Mamma, pappa, pojke (14år) tvilling tjejer (9år)
Bor: Chadds Ford - PA

2016-10-10:
Fick denna match samma dag som match 3# tog bort mig. Denna familj hann jag endast gå in på deras profil och kika en snabbis, men vart inte riktigt intresserad av denna familj. Då jag tycker det är viktigt och skriva ut så utförligt och tydligt som möjligt, för att kunna väcka intresse hos mig. I deras brev hade dem endast skrivit ca 10 rader och sen inget mer. Det var liksom ingen information.

MATCH 5#

Familj: Mamma, pappa, pojke (8år), flicka (6år) och flicka (2år) och 1 hund
Bor: Maplewood - NJ. Nära till NY, Washington och Boston

2016-10-10:
Efter några få timmar så märkte jag att jag hade fått ännu en matchning ifrån CC, då förmodligen match 4# har tagit bort min match, varför vet jag inte.

Men fick som sagt ändå en ny matchning samma dag, 2 matchningar på 1 dag!
Denna familj hade inte skrivit något mejl till mig i samband med matchnings mejlet, så gick in på deras profil och läste lite. Vart intresserad och mejlade dem sedan men några frågor om deras hund och några frågor om barnen.

2016-10-11:
Fick ett mejl tillbaka från familjen, mamman skrev till mig att hon behövde uppdatera profilen då deras hund hade nyss gått bort och att dem skaffat en ny hund. Sen att hon märkte i mitt mejl att jag var allergisk så skrev hon tillbaka om att dem inte skulle vara rätt familj för mig, men hon önskade mig all lycka till.

Så hon tog bort matchningen. Men hon nämnde att hennes granne inte hade hund, och att hon skulle kanske vara intresserad av mig. Så hon skulle höra av sig till mig senare den dagen.

MATCH 6#

Familj: Mamma, pappa, pojke (5år) & pojke (3år)
Bor: Swarthmore - PA

2016-10-11:
Matchade med denna familj, men efter några mejl fram och tillbaka. Så bestämde sig mamman för att ta bort min match för tillfälligt. Så att jag kunde prata med andra familjer, men jag skulle höra av mig veckan där på om ett skype samtal.

MATCH 7#

Familj: Mamma, pappa, flicka (7år), pojke (5år) & flicka (3år)
Bor: Chestnut hill - MA - Massachusset/Boston

2016-10-12: Matchade med denna familj

2016-10-14: Släppte denna familj, då jag inte kan Skypea förrens nästa vecka, och vill gärna få chansen och kunna matcha med andra familjer så länge.

MATCH 8#

Familj: Mamma, pappa, pojke (8år) & pojke (6år) & 1 hund
Bor: Falmouth Foreside, ME

2016-10-14: Matchade med denna familj. Tog bort denna matchning pga dem hade en stor hund med mycket päls.

MATCH 9#

2016-10-14: Denna matchning verkade vara helt nya till systemet, så dem hade inte skrivit så bra information och inte lagt upp några bilder. Var genast ointresserad.

MATCH 10#

Familj: Mamma, pappa, flicka(6år) tvilling flickorna (4år)
Bor: Campbell, CA

2016-10-16: Matchade med denna familj, läste lite på deras profil. Tydligen är hela familjen svensk men har flyttat till USA. Dem pratar engelska utanför hemmet och svenska i hemmet. Känns inte som en utmaning.

2016-10-17: Mamman i familjen skrev till mig & jag tackade nej då hon undrade om vad jag skulle tycka med en svensk familj.

MATCH 11#

Familj: Mamma, pappa, pojke & pojke
Bor: Simsbury - CT

2016-10-17: Denna dag fick jag en matchning med en annan familj, denna familjen kommer jag knappt ihåg någonting om. (förmodligen för att den inte intresserade mig)

MATCH 12#

Familj: Mamma, pappa, flicka (15år) & pojke (9år).
Bor: TEXAS

2016-10-18: Fick en matchning dagen efter med en familj som bodde i Texas. När jag såg att dem hade en 15åring kände jag direkt att det inte fanns något intresse, men läste ändå igenom deras profil. Tog bort matchningen sedan efter 12 timmar.

MATCH 13#

Familj: Mamma, pappa, flicka (8år), pojke (6år), flicka (4år) & flicka (2år)
Bor: New Canaan - CT (cirka 1 timma utanför New York)

2016-10-20: Fick denna matchning på mejlen över natten, då jag inte kunde somna. Så passade på och läsa igenom deras profil... och jag kunde inte sluta läsa!!!
Då jag inte fick något mejl av dem, så hörde jag av mig på CC's hemsida till familjen.

2016-10-21: Mamman och jag bestämde ganska fort över mejlen om ett Skype samtal, så fredagen efter jag arbetat färdigt skype'a vi i 35min. I skypesamtalet ville mamma veta om jag hade några frågor, så fick ställa alla mina frågor och hon svarade utförligt på alla. Fick träffa alla barnen också, då dem kom in i rummet som mamman satt i.
Jag kan inte säga mer att jag så gillade energin barnen hade och att mamman var riktigt jordnära och trevlig. Vi bestämde inget mer skype möte, men mamman sa att hon ville skype igen snarast. Så jag hoppas att denna familj gillar mig, för jag tycker jag stämmer in så himla bra på det som dem förväntar sig av en au pair!

2016-10-22: Mejlade tillbaka till mamman dagen efter Skype samtalet, tackade för ett roligt och avslappnat samtal. Skrev också att jag vill gärna prata snart igen och veta mera, då mamman sa att hon ville Skypea igen. Berättade också att jag gillade deras familj, och undrade vad hon fick för intryck av mig.

2016-10-23: Fortfarande inte fått något mejl... den där långa väntan är sjukt jobbig och vänta på ett mejl. Men till något annat.... vaknade upp och såg att jag fått mejl, hoppades på att det skulle vara ett mejl ifrån familjen. Men så fel jag hade, det var ett nytt mejl ifrån CC om en NY matchning!
Vart så besviken!

2016-10-24: Fick ett mejl ifrån mamman, hon skrev att hon uppskattade vårt Skype samtal jätte mycket. Men att hon och hennes man hade kommit överrenes om att skaffa en au pair till nästa sommar istället för snarast. Det var riktigt tråkigt, då jag fick tycke för denna familj. Men det är bara och ha tålamod....

MATCH 14#

Familj: Mamma, pappa, pojke (4år) tvillingar pojke & flicka (2år)
Bor: Broadview Heights - OH

2016-10-23: Vaknade upp och fick denna matchning, men insåg när jag såg åldern på barnen att det är för mycket jobb för mig. Plus att barn i den åldern inte har en så tydlig röst till att prata. Så denna matchning känner jag inte så mycket för.

2016-10-24: När det hade gått 24timmar, så tog jag bort matchningen.

MATCH 15#

Familj: Mamma, pappa, flicka (7år), flicka (5år) & pojke (3år)
Bor: West Newton - MA

2016-10-24: Fick denna matchning några timmar efter jag tog bort match 14#. Gick in på familjens profil och kollade först hur många barn och vilka åldrar, i samband med genomsökningen märkte jag att det var väldigt svenska namn. Och mina misstankar om att dem var svenskar visade stämma, men pappan i familjen är amerikansk.

Mamman mejlade mig ett långt mejl, där hon förklarade att flickorna skulle gilla mig (då dem går på gymnastik, och jag har gått på gymnastik när jag var yngre). osv. Jag mejlade absolut tillbaka, då mamman verkade övertygande på profilen och i mejlet att dem pratar till mesta del engelska.

Jag och mamman kom överrenes om att Skypea dagen efter.

2016-10-25: I början när vi båda loggade in på Skype, så va det kommunikations problem så vi kunde inte Skypea. Då laddade jag ner Hangouts istället så kunde vi prata där. Mamman frågade mig några frågor där jag skulle förklara mig och berätta lite mer om. Sen frågade jag henne mina frågor jag hade, sen efter ett tag fick jag prata med deras nuvarande Au Pair. Ingen aning hur länge Au pairen och jag pratade, men det va ett bra tag. Slutet av samtalet så kommer lillkillen in, så han fick jag träffa också. Så sammanlagt vart det cirka 2timmar.

2016-10-30: Har haft mejlkontakt med mamman i familjen, och mamman ville att jag skulle prata med pappan. Så då bestämde vi att vi skulle ha Skype samtal på lördagen, men schemat va för hektiskt den dagen tydligen så vart på söndagen istället. Pratade med pappan i cirka 30 min, gillade honom verkligen lugn och harmonisk, rolig var han också! Han berättade i slutet av Skype samtalet att han skulle prata med sin fru och sen se vad nästa steg blir!

2016-11-02: Efter jag hade mejlat mamman på måndagen, så hade jag inte fått något svar på 2 dagar. Men sen efter mitt arbetspass på jobbet, så hade jag fått ett mejl och det va ifrån mamma. Hon skrev i mejlet att hon tackade för alla samtal osv men att dem hade bestämt sig för någon annan Au pair. Det sög och få ännu ett 'nej'. Men vet ni vad, det kändes ändå inte 100% bra med denna familj. Så de va ju bara bra! Nu får jag chansen och leta efter en annan, och ännu bättre värdfamilj!!!

MATCH 16#

Familj: Mamma, pappa, flicka (5år) & flicka (2,5 år)
Bor: Orlando - Florida

2016-10-30: Märkte när jag var på jobbet att jag hade fått en ny matchning och vart lite chockad.
Men åter till denna familj, dem sökte en au pair nu till december det va de dem nämnde i sitt mejl till mig. Det gjorde mig direkt ointresserad och stressad, för den delen. Jag gillar inte och stressa beslut som jag tar, så gick in snabbt på deras profil och kollade igenom, deras brev va sjukt kort och gjorde mig ointresserad också. Så tackade nej till dem på en gång.

MATCH 17# ( MIN FAMILJ)

Familj: Mamma, pappa, pojke (8år) & pojke (6år)
Bor: Belvedere, CA

2016-10-31: Fick denna matchning dagen efter och några timmar senare in på dagen, då det var en måndag (då det är en ny dag och ny vecka för alla arbetare). Så fick denna matchning någon gång under mitt arbetspass på jobbet. Läste igenom deras profil och tyckte det jag läste va relativt okej, dem har tydligen en svensk au pair nu!
Så jag mejlade dem senare på kvällen

2016-11-01: Fick ett mejl tillbaka från mamman om att hon hade läst igenom min profil och gillade vad hon läste, och sen berättade hon att dem har en nuvarande Au pair ifrån Sverige. Mamman undrade om jag ville prata på Skype någon dag den veckan. Skrev såklart tillbaka ett ja!

2016-11-02: Har haft mejlkontakt med mamman och vi bestämde att vi skulle ha ett skype samtal denna dag kl 8.30 min tid. Mamman hade också pratat med deras nuvarande Au Pair om att hon skulle kontakta mig först innan jag och mamman pratade. Men jag och au pairen bestämde att vi skulle skypa dagen efter istället.
Jag satt redo för att ha ett Skype samtal med mamman, men redan efter klockan hade passerat 8.30 så kände jag på mig att det inte kommer bli något Skype samtal. Mejlade till mamman och skrev att jag måste gå och lägga mig. (vet ej om vi hade missuppfattat varandra när de gällde att Skypea)

2016-11-03: Skypade med deras Au Pair påväg hem ifrån gymmet. Deras Au Pair vad hur gullig som helst och kunde bara berätta endast bra saker om hennes år i San Francisco. Ju mer hon berättade ju mer lät det hur bra som helst!
Mathilda som hon heter, alltså Au Pairen, hon berättade att familjen tyckte jätte mycket om min ansökan.
Någon timma efter Skype samtalet fick jag mejl ifrån mamman, hon ville Skypea med mig och hennes pojkar med snarast.

MATCH 18#

Familj: Mamma, pappa & flicka (4år)
Bor: Portland - OR

2016-11-02: Matchade med denna familj, eftersom mamman var svensk och hon ville att man skulle prata svenska med barnet så kände jag... nej, jag vill nog satsa ordentligt istället och utmana mig än att ta de säkra och välja en familj som har svenska i sig. Menar, jag åker utomlands för att lära mig språket!

2016-11-03: Tog bort matchningen efter 12 timmar.

MATCH 19#
Fick en till matchning, men eftersom jag fortfarande pratade med match 17 så ville jag inte riktigt börja prata med en ny familj. Då match 17 verkade så bra!


SAMMANFATTNING:

2016-08-16: Gick på Cultural Cares informationsmöte
2016-09-23: Kvalificerade till tidig matchning
2016-09-24: My first match - Chicago
2016-10-03: Vart antagen till den stora matchningsprocessen
2016-10-06: Min andra matchning - Clifton
2016-10-09: 3e matchningen - Wayne
2016-10-10: 4e och 5e matchningen - Chadds ford/Maplewood
2016-10-11: 6e matchningen - Swarthmore
2016-10-12: 7e matchningen - Chestnut hill.
Tackade ''nej'' till Chicago familjen.
Fick mejl från Clifton familjen, dem tänkte välja en annan som deras Au pair.
2016-10-14: 8e & 9e matchningen - Falmouth Foreside/Mountain View
2016-10-16: 10e matcningen - Campbell
2016-10-17: 11e matchningen - Simsbury
2016-10-18: 12e matchningen - Texas
2016-10-20: 13e matchningen - New Canaan
2016-10-23: 14e matchningen - Broadview Heights
2016-10-24: 15e matchningen - West Newton
(1 månad i matchningsprocessen)
2016-10-30: 16e matchningen - Orlando
2016-10-31: 17e matchningen - Belvedere (min familj)
2016-11-02: 18e matchningen - Portland
West Newton familjen valde en annan Au pair.
2016-11-03: 19 matchningen
2016-11-07: Matchade med min värdfamilj!!!!


Likes

Comments

Nu är jag tillbaka igen, med ett nytt inlägg.

Kan ju börja med och skriva förlåt för att jag inte uppdaterar något, men tro mig, det kommer komma massa inlägg senare. Jag är fortfarande inne i matchningsprocessen, har nu alltså vart i matchningsprocessen i 1 månad exakt! Vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta, vill hitta familjen nu och åka i början av nästa år. Jag vill ha en förändring snarast, jag har tröttnat på mitt jobb och min vardag här i Sverige. Hoppas innerligt att något gott kommer ur det här snart.
Just nu som alltid så väntar man på det 'där' mejlet ifrån en värdfamilj. Varje gång man får mejl blir man så glad och hoppas alltid på att just 'den' familjen vill ha en. Men typiskt nog så har jag haft oturen på min sida... vill inte få det och låta som att det är fel på just mig. Just den meningen med oturen har så många olika förklaringar som ni kommer förstå i min sammanfattning sen när jag tackat ja till en familj.

Likes

Comments

​Idag hade jag en online workshop på internet, som man som blivande au pair är tvungen och delta i innan man åker till USA.

Skönt och den avklarad, och ha ännu mindre saker och bocka av på checklistan. Denna online workshopen inkluderade information om själva matchningsprocessen, där det var en kvinna ifrån London som berättade lite om allt som matchningsprocessen innebär. Workshopen varade i ca 1 timma och lite till, man kunde ställa frågor om man hade några så kunde hon svara omedelbart.

Nu efter denna online kurs så känner jag att jag är ännu mer öppensinnad för familjerna, hit me med matchningar känner jag! Såklart jag vill hitta en familj redan nu, men det får ta den tid de tar. Vill ju ändå trivas liksom i familjen.

Likes

Comments

​Som ni redan vet, så är jag inne i matchningsprocessen.

Eftersom jag redan är uppe i så många matchningar, berättar inte vilket nummer jag är uppe i ännu. Men detta tar riktigt mycket energi ifrån mig, varje gång jag får mejl så blir jag lite stressad. Sen att jag ska skriva in varje matchning i bloggen min också, i för sig det gör ju inget då det här är kul och förbereda ett inlägg!
Men min poäng med det här inlägget är att jag tycker det är riktigt jobbigt det här, att ha lite mejlkontakt med vissa och sen få ännu en matchning med någon annan familj. Känner att det ända jag gör just nu, är att sitta framför min mobil/dator hela dagarna och skriva mejl/kolla profiler. Jag vill hitta MIN FAMILJ snarast, vill börja med allt annat än att bara mejla varje dag eller boka in flera olika skype samtal.

Men det är väl bara ett dipp nu, antar jag.

Likes

Comments