​Idag hade jag en online workshop på internet, som man som blivande au pair är tvungen och delta i innan man åker till USA.

Skönt och den avklarad, och ha ännu mindre saker och bocka av på checklistan. Denna online workshopen inkluderade information om själva matchningsprocessen, där det var en kvinna ifrån London som berättade lite om allt som matchningsprocessen innebär. Workshopen varade i ca 1 timma och lite till, man kunde ställa frågor om man hade några så kunde hon svara omedelbart.

Nu efter denna online kurs så känner jag att jag är ännu mer öppensinnad för familjerna, hit me med matchningar känner jag! Såklart jag vill hitta en familj redan nu, men det får ta den tid de tar. Vill ju ändå trivas liksom i familjen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Som ni redan vet, så är jag inne i matchningsprocessen.

Eftersom jag redan är uppe i så många matchningar, berättar inte vilket nummer jag är uppe i ännu. Men detta tar riktigt mycket energi ifrån mig, varje gång jag får mejl så blir jag lite stressad. Sen att jag ska skriva in varje matchning i bloggen min också, i för sig det gör ju inget då det här är kul och förbereda ett inlägg!
Men min poäng med det här inlägget är att jag tycker det är riktigt jobbigt det här, att ha lite mejlkontakt med vissa och sen få ännu en matchning med någon annan familj. Känner att det ända jag gör just nu, är att sitta framför min mobil/dator hela dagarna och skriva mejl/kolla profiler. Jag vill hitta MIN FAMILJ snarast, vill börja med allt annat än att bara mejla varje dag eller boka in flera olika skype samtal.

Men det är väl bara ett dipp nu, antar jag.

Likes

Comments

Hejsan igen!

Inte uppdaterat på ett tag, då det inte har hänt så himla mycket. Jag är i matchningsprocessen som ni redan vet, jag har skypeat med 2 familjer än sålänge m.m. Kommer berätta mer om själva matchningsprocessen efter jag har hittat den perfekta familjen!

Men till något annat, idag den 3 oktober fick jag mejl ifrån Cultural Care Au Pair om att jag blivit antagen till den stora matchningen! Så nu är jag som sagt inne i matchningsprocessen på riktigt och får leta på efter den perfekta familjen och bo hos i 1 år.

Vill berätta mer om dessa familjer, men det tar jag senare!

Likes

Comments

Som mitt förra inlägg lyder så fick jag mejl om att jag blivit kvalificerad till tidig matchning. Och att kontoret i USA skulle kika på min ansökan och om jag blir antagen skulle kontoret kontakta mig på mejl på engelska! And guess what!!

Fick nyligen mejl från matchningsteamet i USA!

Så nu gäller det bara att skicka in alla mina referenser så och se till och fixa den där videon så fort som möjligt. Jag kan inte förstå att det här händer! Jag menar så fort som det gått sedan jag var på informationsmötet så är jag redan inne i matchningsprocessen till snart 100%. Och då har det gått cirka 2månader sen mötet, och sen är det endast 3månader kvar till december. Bara tanke gör mg nervös, jag menar om det går såhär fort.. så kommer jag förmodligen kunna åka redan januari/februari som är tanken!!

I'm so nervous, but also so excited... this isn't happening!

(Mobba inte min engelska, den kommer bli bättre. Jag lovar! )


Likes

Comments

Satt nyss och höll på med profilen/ansökningen, och gissa vad! Då dök ett mejl ifrån Cultural Care upp, om att jag har kvalificerats till tidig matchning! Så nu kommer Cultural Care matchningsteam kika igenom min ansökan och därefter kommer jag kunna bli vald till programmet!

Jag har alltså kommit upp på 95% av 100% på ansökningen. Har au pair videon kvar som mitt största projekt, sen har jag referenserna som jag måste skriva in i ansökan. Sen är allting klart för att köra igång med matchningarna!

 

Likes

Comments

Hej igen, nu är jag tillbaka med ett annat inlägg!

 
För en vecka sedan så träffade jag Linnea, en föredetta Au pair. Om jag inte skulle träffat henne, skulle denna ansökan ta ännu längre tid och göra på egen hand. Men vi träffades i onsdags kl 11 på förmiddagen, vi satt tills vi var klar med alla frågor och svarat kort och enkelt på dem. Så sammanlagt vart det 5 timmar framför denna ansökan. Galet! Nu väntar resten...
Det här med ansökningsprocessen tar tid, det är mycket frågor som ska svaras på, ett brev, en video, en massa referenser osv ska fixas innan man kan skicka in hela ansökan och få möjligheten till att komma vidare till matchingsprocessen. Inte det lättaste och ta tag i heller, jobbar som ett galning just nu. Då jag försöker och spara ihop en massa pengar till USA samt till framtida lägenheten.
 
Men nästa vecka är jag relativt mycket ledig ifrån jobb, så då ska jag ta tag i Au pair ansökan. Ska skriva lite utkast på brevet, fixa fram alla mina referenser och små klura lite på vad som ska vara med i videon. Jag vill maxa alla mina chanser till att få en grym familj, då man ändå ska bo hos familjen i 1 helt år.
 
En otroligt fin bild ifrån Arlanda, där kommer jag stå nästa år och säga hejdå till min familj! 

Likes

Comments