Torsdag morgon. En sådan där mellandag då man är i mitten på veckan och väntar på helgen som är såå nära men ändå långt bort. Jag har dock ingen ångest över denna torsdag utan jag har redan varit ute och tagit mig en morgonpromenad i Nybro. Jag landade här igår eftermiddag för jag ska jobba på gamla jobbet idag, 11-20. Först står lunch på schemat och därefter blir det julbordsservering ikväll.

Men först lyssna på musikhjälpen och gosa lite med katten som ligger bredvid mig. & förresten, dagen igår gick bra om jag ser till maten. Ska försöka att inte tänka så mycket när jag jobbar på maten utan tänka på hur roligt det är att möta alla människor som är runtomkring mig och servera dem istället. Svårt att jobba i sen sådan här bransch när man själv har lite svårt att motstå men det ska gå. & om jag påminner mig själv här så ska det nog gå vägen!

Kram på er och ha en superbra torsdag!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hörrni.. Jag är ofta den som prioriterar alla andra före mig själv, vilket alltid leder till att jag glömmer bort vad jag vill fokusera på i mitt eget liv och vad jag vill åstadkomma själv. Känner ni igen er? Att man vill göra andra nöjda men tillslut lyckas man inte ens med det för att man helt har glömt bort att göra så en själv får det en önskar.

Nu har jag bestämt mig för att (iallafall försöka) prioritera mig själv och det jag vill åstadkomma.
Jag kan t.ex. ge ett exempel då jag väldigt gärna vill äta mer vegetariskt och mindre kött, socker och andra produkter som inte ger mig och min kropp något gott i längden. Därför kommer jag skriva öppet om det här för att kunna ventilera, peppa och hjälpa mig själv när det dippar, men också när det går bra! För detta är verkligen något som tar upp alldeles för mycket energi för min del just nu, och förhoppningsvis kan jag bryta den trenden genom att använda mig av detta och er.

<3

Alla bilder är från min Pinterest: https://www.pinterest.se/liinnsan/lunchdinner/

Likes

Comments

Godmorgon! Medan de flesta sitter och kollar på lucia just nu så valde jag att klicka på musikhjälpen direkt när jag vaknade. Vilken insats de (och alla människor som bidrar gör). Det är otroligt hur mycket pengar de får in på så kort tid. Så fint och starkt.

Nu ska jag alldeles strax resa mig ur min mysiga soffa och bege mig mot gymmet och därefter inhandla lite gottis då jag får besök av en fin vän på lunchen idag.

Ha en mysig lucia vänner.

Likes

Comments

Här spenderar jag min förmiddag och lunch, senare i eftermiddag går jag ett kvarter bort till mitt nästa jobb där det blir julbordsservering till 130 personer.

Kontraster, ja. Men då tröttnar man inte på det man gör.

Kram

Likes

Comments

Dags för ett nytt tema från den lilla jullistan jag har, och idag handlar det om det bästa med år 2017 i mitt liv. & Jag måste säga att det är hela mina resa i våras då jag var i Nya Zeeland, Australien, Singapore, Thailand Laos, Vietnam, Kambodja och Indonesien. Vilken resa det blev och på köpet fann jag tre helt fantastiska vänner för livet och var med om upplevelser och saker jag aldrig trodde att jag skulle få vara med om.

Med den resan tog jag med mig hem hur tacksam jag är över att jag lever i Sverige, hur fina alla länder är på sitt eget vis och hur mycket det finns att se ute i världen. Jag är definitivt inte färdig med att resa, det har blivit något av ett signum för mig och något som jag alltid kommer sträva efter, att få åka ut igen och upptäcka världen. Men när, det återstår att se.

Finaste Nya Zeeland, där jag inte kunde ha munnen stängd för jag tappade hakan varje gång jag såg alla vackra vyer.

Mitt dreamteam som jag mötte första gången på Arlanda och som jag kom att resa med hela 4,5 månader.

Milford Sound, söderut i Nya Zeeland.

Underbara små själar som var nyfikna i Laos när vi kom med båt till deras lilla by.

Äventyr i Australien!

White tempel i Chiang Mai, Thailand

Ett besök i Singapore på några dagar och Marina Bay Sands

Likes

Comments

Godmorgon! Här kommer en liten tillbakablick på förra året när snön låg fint på marken och solen strålade. Så himla härligt. Jag är ett stort fan av snö och igår började det äntligen falla!
Dock tror jag det kommer försvinna lika fort igen men jag håller tummarna att det ligger kvar så länge som möjligt.

Nu har jag precis ätit upp min gröt, och sedan blir det vidare mot stan och jobb därefter!

Kram er

Likes

Comments

För tillfället pendlar jag mellan tre olika jobb, vilket är både fruktansvärt lärorikt men som också tar mycket på ens krafter.

Under en period fungerar detta dock och med hjälp av variation tröttnar man inte. Ett av jobben som jag har är som servitris på länsresidenset i Kalmar. När det bjuds in till middagar, konferenser eller då landshövdingen ska ha gäster hjälper jag till att bidra med service och god stämning.
Ett av de bästa jobben jag har haft må jag säga. Otroligt lärorikt, krävande, spännande och fantastiskt kul.

Likes

Comments

Denna andra adventsmorgon kunde inte startat bättre. Vid halv nio promenerade jag upp till en gammal arbetskollega till mig där jag blev bjuden på nybakta lussebullar, ett varmt hem och tre koppar kaffe. Och självklart en massa prat.

Det är så roligt att fortsätta hålla kontakten med sina gamla arbetskollegor trots att man har slutat jobba tillsammans och kan träffas lite då och då och uppdatera varandra om livet och dess vändningar.

Dagen kommer fortsätta i ett lugnt tempo med pepparkakshusbygge som är tradition hemma hos oss och därefter tillbaka till Kalmar efter en helg hemma hos familjen. Nu är jag laddad inför en ny vecka!

Likes

Comments

Okej, ett litet jultema igen. Jag tycker verkligen om jullåtar, men har svårt för de som har blivit spelade för mycket på radion och i CD-spelaren när man var liten tyvärr.

Här kommer lite tips på nya och fina låtar som jag tycker om idag:

Likes

Comments

Hiss

* Den kärlek man känner för sina nära & kära & att få möjligheten att träffa alla
* Uppskattningen & tacksamheten som infinner sig
* Den mysiga stämningen som råder i alla städer med dekorationer & julpynt

Diss

* Barn som inte har möjligheten till att få känna kärlek från sina nära
* Eller inte har de förutsättningar som andra till att kunna fira jul
* Den julhets många känner att det är ett Måste att köpa många julklappar eller att värdet ska vara så bra som möjligt

Många glömmer bort hur viktigt det är att förstå värdet med det man redan har och att antalet eller värdet på paketen inte ska spela så pass stor roll som det gör idag. Viktigast är att vara glad för att jag har tak över huvudet och ens har möjlighet att bo i ett så fint land som jag faktiskt gör!

Kram, Linnea

Likes

Comments