Hej!

Idag blev det en utritt för Freedom. Vi red ihop med Jenni och Challe. Vi skrittade en rätt long sträcka på asfalt eftersom båda hästarna hade förmodligen träningsvärk från igår. Sedan så red vi in på en rid slinga i skogen. Travade lite men mest skritt. Så det blev super bra träning för Freedom idag. Imorgon ska jag rida på ovalbanan. ska öva mycket på övergångar och öppnor/sluter.

Jag och Jenni har börjat kolla på lite pay and jumps vilket är jätteroligt. Gud vad jag längtar. Men först ska vi göra mycket lydnadsträning med henne.

Freedom kommer bli en jättefin häst bara vi ger henne lite tid.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Heej

Idag har varit en väldigt rolig dag. Jag följde med Jenni till paddocken där hon skulle rida Challe. Hon red först och hoppade lite. Sedan så hoppade jag upp red lite. Vi hoppade lite roliga övningar. Jag har inte hoppat på länge så det var väldigt kul och lite läskigt. Men jag tog mig endå över några hinder som låg på ca 1 m.

Sen var de Freedoms tur. Hon var inte varm eller nått på knänaidag vilket var väldigt skönt. Så vi körde på som vanligt. Passet började med att jag travde runt lite för att få henne mjuck och avslappnad. gjorde lite öppnor och sluter. Det gick mycket bättre än förväntat. Sedan var det dags att gallopera och då frågade jag om jenni kunde rida. Så att det blir rätt från början. Jenni hoppar upp och ställde mycket mer krav än vad jag gör och då blir ju Freedom lite tjurig. Freedom är väldigt känslig och är väldigt "stoig". Hon är också ouppfostrad. Så jenni fick kämpa då freedom stannade,bakande, hoppadeoch hade för sig. men efter cirka 30-40 minuter så började Freedom fatta grejen. Så då hoppade jag upp igen och det var en helt annan häst. Det var sjukt hur fin hon var i gallopen efter jenni ridit. Kunde gallopera lugnt utan att hon studsa eller gorde nått. Helt magiskt var det. Freedom kommer bli så fin. Jag är så tacksam att jag har jenni som kan hjälpa mig.

Likes

Comments

Hej

I fredags så red jag Freedom för första gången efter behandlingen. Jenni var med och hjälpte mig. Vi började med att göra lite övergångar från skritt till trav. Hon tyckte de var rätt jobbigt då hon var så pigg efter att ha vila i 2 dagar. Hon lugnade ner efter ett tag. sedan så galopperade vi. Hon var duktig i vänster galoppen. Hon studsade omkring rätt mycket men det är bara att få henne att försätta framåt. I höger galoppen tyckte hon att de var jättejobbigt då hon är väldigt svag i vänster bak. Hon måste ju använda vänster bak mycket i höger galoppen. Så det blev väldigt mycket studsande men det är som sagt bara att får henne gå framåt. Som avslut gjorde vi lite öppnor och sluter i höger varvet då det är hennes jobbigaste varv. Sluerna gick helt okej men öppnorna var väldigt jobbiga. Så det blev typ rodeo ;) Men de klarade hon också helt okej efter en stund. vi måste bara jobba igenom henne tills hon blir stark i bakdelen. Så jag är rätt nöjd med det passet endå.

Som avslut bestämde vi oss att ta den långa vägen tillbaks till stallet. Freedom var allmänt spänd för att det blåste så mycket. Det kom en motorcykel som lät väldigt mycket. De kom massa bilar och folk som var ute och sprang samtidigt så allt blev för mycket för lille Freedom. Så hon hoppade till efter som hon blev rädd och då halkade hon på asfalten. Vet inte riktigt hur allt gick till men hon gick i alla fall ner på knäna. Så hon skrapade bort lite päls på knäna. När kom tillbaks till stallet så kylde vi hennes båda framknän så att de inte skulle svullna upp. Såret var väldigt ytligt så vi smörjde på lite ringblommssalva. Idag när jag kom till stallet så hade hennes knän inte svullnat upp vilket är jätteskönt. Hon var lite varm på ena knät men ingenting farligt.

Idag så red jag på ovalbanan igen. Skrittjobbade henne i ca 40 min. Så att hon skulle bli avslappnad och mjuk. Sedan så travade jag i ca 5 minuter. Jobbade på att få henne lång och låg i formen vilket gick rätt så bra. Hon kändes som vanligt idag så om några dar är hon nog helt bra igen.

Men det är verkligen som vi tagit två steg fram och ett bak. Men vi kämpar på. Imorgon blir det träning för Jenni. Får se vad vi hittar på.


Likes

Comments

Hej!

Idag fick Freedom vila eftersom hon fick en behandling igår. Så jag åkte bara till stallet och gav henne mat.

Jag tänkte iallafall berätta lite om min utrustning som jag använder.

Sadel- Prestige golden star. Vi köpte den begagnat av en tjej i stallet. Jag fick inte med nån sadel till Freedom men älskar verkligen den vi köpte. Den är inte jätte mjuk men den är endå inte stenhårt. Den passar både mig och Freedom perfekt. Så jag trivs riktigt bra med den.

Stigbyglar- Jag andvänder mig av Freejump Soft`Up lite. Jag har dem i blått. Det är det bästa stigbyglarna jag någonsin haft. Det är verkligen super bra. Det jag gillar mest med dem är att fotplattan är så himla bred, och den snygga färgen. Det är ju säkerhets stigbyglar också. Utsidan av stigbygeln är gjort av nån typ av gummi så foten lätt kan glida ur. Har trillat av med dem två gånger tror jag och har aldrig fastnat. Jag trivs verkligen med dem med.

Förbygel/brösta- Jag köpte min förbygel på Börjes. Mest för att den är snygg men också för att Freedom kan slänga rätt mycket med huvet. så med den slipper man bli få en smöll;) Har bara haft den i va två månader men den har hållit sig fin. Jag använder den dagligen.

Benskydd: När jag rider ut så använder jag vanliga senskydd fram. Men om jag ska rida på ovalbanan eller i paddocken så tycker jag om att linda hennes ben. Då använder jag padd under. Har börjat tycka att det är jätte roligt att linda nu när jag börjar bli bättre på det.

Träns- Jag använder ett vanligt svart Aachen träns. Jag har ingen aning om var det kommer ifrån då jag fick med det med Freedom. Jag tycker det är super snyggt men de har inte de bästa passformen. Jag skulle vilja pröva ett micklem träns på Freedom då hon alltid vill klia sitt ansikte när jag rider. Jag har hört att de kan betyda att tränset sitter på känsliga nerver eller bara allmänt irriterar hästen. Ett Micklem träns är ju designat på ett annat sätt som inte ska sitta på några nerver. Men det får jag investera i nån dag när jag har pengar över;)


Likes

Comments

Här är planeringen för Freedom resten av veckan.

Onsdag(idag): Behandling-vila

Torsdag: vila

Fredag: Rida på ovalbanan, ska blir intressant att se hur hon är nu efter behandlingen.

Lördag: Utritt

Söndag: Lektion för Jenni.Likes

Comments

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Grace Taylor och är 16 år gammal. Jag har ridit i ca 10år och har haft lite olika hästar genom tiderna. Men denna bloggen ska handla om min foderhäst Freedom som jag nu haft i ca 2 månader .Freedom är ett sto på nio år och är ett danskt varmblod. Hon är en väldigt snäll och mysig häst. Finns bara gott i henne. Under dessa två månader med Freedom har det hänt mycket. Allt började med att hon fick en patell upphakning. Det är typ när knät på hästen hoppar urled. Det går lätt at rätta till genom att baka hästen tills den hoppar rätt igen. Då la jag upp ett träningsschema där vi koncentrerade mycket på att stärka hennes bak ben samt stärka musklerna runt knät. det gick bra tills det knappt gick att galoppera på henne längre. Så fort jag fatta galopp så bockade hon bara. bestämde mig för att ha lektion för en duktigt tränare för att hjälpa mig med detta. Tränaren tyckte inte att Freedom gick helt rent. hon tyckte att vi skulle åka till clinic med henne. Jag och hennes ägare kom överens om att ta ut en kiropraktor i första hand. Så då kom Mia kleen ut till oss den första juni. Hon kom fram till att Freedom var sned i bäcknet och hade lite låsningar i ländryggen. Freedom fick en behandling. De tre veckorna efter behandlingen har varit lite blandade. Det blev mycket bättre och jag kunde gallopera utan att hon bocka. det gick bara bättre och bättre i ca 1 och en halv vecka. Sedan så gick allt ner för igen. Så fort jag fattade gallop så bockade hon. Men den sista veckan har de börjat gå bra igen. Idag kom Mia igen och Freedom hade blivit mycket bättre! Så nu när Freedom mår bra så ska vi börja träna på riktigt. Vilket är det jag ska skriva om på denna bloggen.

Likes

Comments