Förra onsdag så hade Life Swedish Way UF sin första träff för tjejer och unga kvinnor. De var 14 personer som kom vilket vi tycker var väldigt många. De blev en super lyckad träff med mycket glädje, kärlek och skoj. Vi böjd dem på fika och som man kan se på den högra bilden där Evve poserar så tog allt slut. De fick även en liten välkomstpresent som ni ser på den vänstra bilden som bestod av ett ljus och lite godis. Vi lekte leker som scharader och att man skulle gå runt stolar och försöka få en ledig stol. De dansades också mycket och vi hade de roligt och mysigt. Alla som deltog uppskattade träffen och det vi gjorde och ville gärna komma fler gånger vilket är positivt. I veckan ska vi ha våran andra träff vilket vi hoppas kommer bli lika lyckat. Ett stort tack till alla som kom! Det är för er vi gör det här så de är roligt att ni kommer. Hoppas alla som kom, kommer på våra träffar framöver. 😊


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vi vann Draknästet! Nu undrar ni säkert vad det är för nåt så här kommer en förklaring. Draknästet är en tävling för UF-företag på vår skola där vi ska presentera vårt UF-företag för en jury. Juryn består av personer från till exempel skolan. näringslivet och kommunen. Vi var alla nervösa över hur de skulle gå men vi var förberedda och hade en bra presentation. Vi kom på delad förstaplats med ett annat UF-företag som man kan se på checken vi fick. Vi hade en lite speciell presentation då vi klädde på oss kläder från Eritrea för att de passade till vår presentation (Salsabil saknas dock i bilden). Vi hade som mål att försöka vinna tävlingen och man kan kort sagt säga att vi lyckades. Efter vinsten fick vi mer motivation till att fortsätta och energi till att jobba vidare med företaget. Efter Draknästet har vi jobbat med mycket och vi har kommit en bra bit på vägen trots en del problem. De här UF-året kommer bli spännande och vi hoppas att vi får göra mycket roligt och att de blir lyckat. Nu fortsätter vårt arbete.

Likes

Comments

Hej! Jag heter Hilja-Maija och är 18 år, jag går sista året på Naturvetenskapsprogrammet. I företaget är jag Administratör och jobbar med lite allt möjligt. Men främst skriver jag olika saker och tar hand om olika dokument. Jag är en driven person som gillar utmaningar, att göra nya saker och sammarbeta med andra. På min fritid jobbar jag, är aktiv i Ungdomsråd, umgås med vänner och familj. De finns många anledningar till att jag ville vara med i Life Swedish Way UF, när Salsabil presenterad för mig sin idé så blev jag direkt intresserad. Jag ville vara med från första början eftersom idén var så grym och jag skulle få driva de tillsammans med andra. Jag hoppas och kommer jobba för att vårt företag ska bli framgångsrikt och nå de mål vi har. Detta UF-år kommer bli grymt, jag är taggad och förväntansfull. Nu kör vi!

Likes

Comments

Hej! Mitt namn är Salsabil och är Vd i Life Swedish Way Uf. Jag går mitt sista år på gymnasiet, det är naturvetenskap och samhälls jag läser. På min fritid tränar jag jujutsu, deltar på ungdomsrådsmöten och umgås med vänner och familj. Allt började för några år sedan då jag tyckte att vardagen var tråkig och inget roligt hände. Jag var liksom på jakt efter roliga aktiviter att göra. Vid den tiden hittade jag friidrott och började träna det. Senare utvecklades jag till ledare inom friidrott och simning, men jag höll inte på med de länge. När jag började gymnasiet lämnade jag friidrott och började istället med ungdomsrådet, men jag saknade sällskapet av att träna med andra. Därför började jag med något nytt nämligen jujutsu. Min jakt slutade med många erfarenheter, flera roliga minnen och vänner för livet. Nu önskar jag att flera tjejer ska uppleva det jag gjorde och att de ska lära sig mer om det svenska språket och samhället. Att de ska lära sig vara aktiva och självständiga. Nu är min önskan verklig för att jag driver ett Uf-företag.

Likes

Comments

Hej, mitt namn är Evelina Henriksson och jag är ekonomiansvarig i företaget. Jag går andra året på ekonomiprogrammet på gymnasiet och är 17 år gammal. Jag är en glad och positiv tjej som alltid försöker mitt bästa på vad jag än gör. Lite fakta om mig är att jag är intresserad av språk och kultur och lär mig själv koreanska. Jag kommer från en stor familj och har bott i Haparanda hela mitt liv. Ni kanske undrar varför jag är med i företaget, det började med att jag pratade med Salsabil och Hilja-Maija om hur tråkigt de kommer vara och köra UF själv. Men som tur så snälla som de är så bjöd de lätt in mig att jobba med dem och jag sa direkt ja efter jag hört deras idé. Så jag skulle säga att jag tackade ja för att jag inte ville vara ensam men jag stannade för att jag tycker om idén som vi jobbar med.

Likes

Comments

Hej! Life Swedish Way UF är ett socialt företag som kommer hålla i aktiviter för utländska tjejer/unga kvinnor i åldrarna 13-20 år. Vi som driver företaget är tre unga tjejer som vill bidra till en bättre och roligare vardag för människor. Detta är som sagt ett UF-företag som vi håller i då vi läser Entreprenörskap under vår gymnasietid. Vi ville skapa en blogg för att lättare kunna dokumentera vad vi gör och även låta andra se hur våran verksamhet funkar. Vi hopppas på ett lyckat företagsår där vi får utvecklas, få erfarenhet, göra roliga grejer och bidra till en roligare vardag för andra människor. Presentationer av oss som jobbar i företaget kommer komma upp eftersom. Detta är vårt första inlägg på våran blogg och vi kommer förhoppningsvis kunna göra många fler inlägg under vår UF-resa. Vi hoppas folk tycker de är intressant att läsa om de vi gör och hoppas kunna inspirera andra människor samtidigt. Nu peppar vi för allt som är framför oss! 

Likes

Comments