Tyvärr är det verkligen stressigt som studerande att kunna balansera studentlivet med "privatlivet". Ekonomin är alltså ett problem som konstant hela tiden cirkulerar runt mitt huvud, hur mycket pengar kommer gå åt denna månaden, hur mycket kommer jag kunna spendera osv.

När man studerar heltid går även mycket tid åt att vara i skolan, och då blir det att man kanske blir hungrig under den tiden man befinner sig i skolan och då tar man den enkla lösningen som blir att äta mat ifrån cafeterian som är satans dyrt, en sallad på 80kr...? komigen. Sedan blir man lite sötsugen och där en liten choklad ligger på över en 20 lapp och föreställ er detta, 5 gånger i veckan? Sedan är hyran inte heller billig. Jag förstår inte varför eller hur systemet inte ändras för studenter. Ja, de säger "men när ni var små var allt gratis"... eh jaaaa när man bodde hos föräldrarna, då är det väll onödigt men nu när man skall bo ensam, så skall allt, från suddgummi till lägenhet kosta.

Ehhdåå, det är kanske bara jag som babblar och klagar men detta har verkligen varit en orsak för min utmattningsdepression. Det känns även orättvist när skolan kräver 110% av din koncentration och energi och där det istället går på att oroa sig för ifall det finns pengar eller inte. Gör ont i själen...

Puss o hej / B 💗


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hejsan Hejsan!

Gud va länge sen man var inne i bloggen!
Idag hade jag nationella prov i matte, och det har aldrig gått så dåligt i mitt liv, men är så skoltrött just nu att jag nästan slutat bry mig. Positiva med detta är att jag är klar med matten för alltid. 🙌🏼 Fem saker kvar att göra och sedan är jag klar!! Längtar så mycket tills jag kan säga I'M DONE!!

Även fast idag började ganska dåligt, så kan jag nog säga att den slutade fantastiskt bra! Göteborg har verkligen levererat med vädret, 26 grader! Kan ni tänka er!! Har utnyttjat solen hela dagen med min lilla syster och min lill kusin. Vi promenera runt hela stan, men även satt o myste i parken. Även fast det var hur underbart som helst, så avslutade jag dagen på det bästa sättet någonsin! Genom att vara ute och leka med min underbara lille bror! Gud vad jag älskar honom!

Va beredda på mer inlägg nu när skolan börjar ta slut och sommarlovet är nästan här!!

Detta var min underbara dag i Götet
Love//Anna

Likes

Comments


Hallå!

Idag har vi varit på stan i Götet och köpt med oss några fina kläder. Vi var med vår kära mor och mostrar och hade lite fika därmed.

Jag har satt upp ett mål och vill jätte gärna gå ner i vikt framtill juli månad, jag vill ju inte gå ner i vikt och bli pinn smal men jag vill verkligen känna mig bekväm i min egna kropp, jag är ju inte "tjock" eller "mullig" utan jag vill ju få tillbaka mina abs och vill ha lite mer vältränade armar som tidigare. På något konstigt vis så har jag tappat motivationen helt, känner mig inte lika peppad i livet eller för träning, jag var alltid taggad för att träna och äta hälsosamt nu ger jag bara upp och "orkar inte". Aja, får väll komma igång på något sätt och hitta motivation någonstans.

Puss o kram / B

Likes

Comments

Hellu!

Nu får de bli ett sent inlägg efter en lång dag hos käraste morbror som valde att grilla ute i solen i käraste Göteborg med hela släkten. Det var inte bara grill med massa gott utan vi firade vår morfars födelsedag, hela 72 år! Det finns ingen som är snällare än den människan, vår andra fader.

Detta är väldigt nytt för oss och förhoppningsvis blir vi bättre och lägger fler inlägg. Vi hoppas dessutom att vi får fler läsare. Puss och kram tills nästa gång!😉💗

/ B + A

Likes

Comments

Tjabba Tjena Hallå!

Efter en lång tid av beslutsångest så tog vi beslutet att starta en blogg. Som ni kan se på vår lilla presentation så är vi två systrar från Göteborg där lillasyrran kallas för Anna och där storasyrran går vid smeknamnet Batta. Lillsyrran bor kvar i kära Göteborg med föräldrarna och tar studenten nästa sommar medan storasyrran har fortsatt studierna i Karlstad och lever sitt studentliv därborta.

Målet med bloggen är att; visa två olika världar- gymnasielivet vs universitetslivet, att förmedla våra unika personligheter och ge en allmän bild av våra liv i form av bild och text.

Lite lång tråkigt kan man nog säga but we had to........ 😜 😌

--

Hello, Hi, Bonjour!

After a long time of decision-making, we made the decision to start a blog. As you can see in our little presentation, we are two sisters from Gothenburg, where the younger sister is called Anna and where the big sister is called Batta. The younger sister is still living with the parents in Gothenburg and graduates next summer while the older sister continued her studies in Karlstad and lives the university life over there.


The goal of the blog is to: show two different worlds- high school vs university, to convey our unique personalities and give a general view of our lives in the form of image and text.

A little bit boring you can say but we had to.........😜 😌


Likes

Comments